Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

"a trollokat el kell pusztítani"..."a trollokat ki kell irtani"...Hitler is igy kezdte

2007. május 05. - IGe

Eretnek, kulák, osztályellenség, sárga csillagos... A magyar Wikipedián a "Troll" a kirekesztés kifejezése és jele.

Minden demagóg zárt közösségnek, így a Wikipediát kisajátító klikknek, akiket én hitkomisszároknak neveztem el, szüksége van kirekesztési jelekre és eszközökre, hogy fenn tudja tartani a demagógiáját és hatalmi befolyását. Nem is gondolnánk, hogy a kirekesztést mindig jól megindokolják jogilag is. Ezt megteszik a Wikipédián is, csak éppen úgy mint a "Legyek urában" azt híve, hogy ez csak játék és nem komoly;

Először jön az ideológia, hogy milyen rossz is például a troll. Negatív, ronda ábrázolásmód, áthúzott kresztáblába való helyezés, ellenszenv kivivása. A sok zagyva leírás ellenére persze semmi konkrétum a troll felismerésére, mert a klikktagok esetleg saját magukra ismernének, hanem inkább szubjektív dolgok hangsúlyozása, hogy észre fogod venni, meg fogodd érezni, hogy ki is a troll. Aztán jön az, hogy ez és ez az ember troll. Nyíltan vagy csak éppen a trollok kinyírására való felszólítás előtt egy mondattal éppen az ő neve szerepel. Aztán jön a "a trollokat el kell pusztítani" kiáltások, aztán jön a koncepciós eljárás és jön a kitiltás.

Minden normális közösségben azokat rekesztenék ki, akik trolloznak és a trollok kinyírására szólítanak fel. Mint például:

Wikipédia kocsmafal, 2005. augusztus 29; " Egyébiránt úgy vélem, a trollokat el kell pusztítani. -- User:Váradi Zsolt 19:45 "

"Egyébiránt úgy vélem, a trollokat el kell pusztítani. Éljen [[Idősebb Cato]]. :)) User:Data Destroyer19:50 "

"Egyébiránt a véleményem az, hogy a trollokat ki kell irtani. :) Cato jó arc volt, ezt a mondását alkalmazni fogom. :)) User:Data Destroyer 2005. szeptember 7., 15:55"


A velem együtt szintén trollnak kikiáltott és mára már eltávolított, külföldről szerkesztő Math ezt így fogalamazta meg egy találó hasonlattal:

"Hitler is így kezdte

No én is leírok máar egy történetet, ha már így adomázunk. Ugyebár köztudott, hogy Hitler nagyjából demokratikus úton került hatalomra (mondjuk ki mennyire élesen veszi a dolgokat. nekem az nem demokratikus, de a többség érzékenységi küszöbének megfelel). A lényeg az, hogy általában azt mondják, hogy demokratikusan került hatalomra. Mépedig úgy, hogy azt mondta, hogy a kommunisták puccsot fognak csinálni, vészhelyzet van, és ennek elhárítására neki különlegs hatalomra van szükség. A német nép megadta neki a különleges hatalmat. Az eredményt tudjuk. A diktaturák ritkán kezdik úgy, hogy "hoppa diktatura van". A legtöbb esetben úgy kezdődik, hogy a nép érzékenysége csökken, a demokratikus fékrendszereket nem veszik komolyan, a diktator megpróbál átlépni egy törvényt, és a nép nem kap észhez. Meg tapsol is neki. Hiszen "jó ügyért csinalja".

A dolog még egy dologban talaló történet. Ugyanis a zsidótörvényekkel is nagyjaból egyet értett a nép. Kiközösítették őket előítéletek alapján. Olyan előítéletek alapjan, amiknek meg néhény igazoló esete is lehetett, csak éppen a nép ahhoz nem volt elég erős, hogy az önkritikát gyakorolja, a következetességet, az ésszerűséget tartsa. Zsigerből járt el, mert jó volt nekik. Kiközösítettek egy kisebbséget, mert hallgatólagosan ugyanugy éreztek. Egyetértettek a dologban.

Már el van fogadva, hogy az SS verőlegények rugdoshatják a zsidókat. Mar megvan a zsidóknak a szitokszó: Vandálok, zavart keltők, militáns ateisták, trollok... stb. Az SS verőlegények már járják a várost, és már viszik az embereket a táborokba. Az SS kilengései felett már szemet hunytok. Fontos, hogy pusztuljanak a zsidók, minden törvényt ehhez igazítotok, minden hatalmat megadtok ehhez Hitlernek, Goebbelsnek és társainak. Hitler már fröcsögve szidhatja a zsidókat a pódiumról, s tapsoltok hozzá.

A tiltakozások, az érvek már elhalnak. Hitler Sasfészkébe már el sem hallatszanak a kiáltozások. Ő már berendezkedett egyoldalú kormányzásra. Már berendezkedett arra, hogy a kritikákat nem hallja meg.

Ti most kiközösítetek egy kisebbséget mert van egy ilyen lincshangulatotok. Észérvetek kevés van. Nyiltan építitek is azokat a dolgokat le, amik a józan ész neveben fékek lehetnének. Nyiltan ellenálltok az olyan irányelveknek, amik a józan ész nevében fékek lehetnének. Megszavazzatok Hitlernek a teljjogot, megszavazzátok az ész trónfosztásának minden irányelvét.

Szerencsére csak egy Virtuális Harmadik Birodalamat tudtok létrehozni"

 


User:IGe/Hitkomisszár trükkök

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr5771131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2007.05.05. 13:21:42

Nem nagyon ismerve a Wikipédiát és a jelenleg ott uralkodó viszonyokat de elolvasva az írásodat azt túlzónak és önsajnáltatónak tartom.
Nyilván téged is trollá nyilvánítottak, gondolom állandó szerkesztési konfliktusod volt a többiekkel és a többség miatt alul maradtál. Lehet, hogy igazad van, lehet, hogy minden konfliktusban igazad volt, és a magyar wiki egy belterjes közösség, de az is lehet, hogy elfogult vagy és a dühtől és saját vélelmed igazának és üldözöttséged tudatának erejétől kevésbé vagy képes objektíven megítélni a dolgot.

Hagyd ott a wikipédiát, vagy csináljatok magyar conservapediát, vagy szabad vikit, vagy amit akartok. Biztos, hogy egy idő után valakit kiraktok magatok közül, aki ír egy hasonló posztot majd.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.05.15. 09:12:52

Math több a wikipédia szerkesztői diktatúráját élesen kritizáló cikket is írt. Lehet, hogy fel kellene sorolnom őket:

Az anonimitás, az Internet sajátsága, a Wikipédia másik rákfenéje
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6569

"Így válik az IP cím és nick azonosítás, a Wikipédia diktatúrájának „terroreszközévé”. Hogy a Wikipédiában diktatúra van, azt nem teszem idézőjelben, mert az van. Terror a terror szabadabb értelmében van: azaz agyatlan elnyomás."

Az Internet, mint nyilvánosvécé
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6415

" Az Enciklopédia Britannica főszerkesztője hasonlította a Wikipédiát egy nyilvános vécéhez."

A (Magyar) Wikipédia nem lexikon
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6358

"
Mi tehát a Wikipédia? Nem sokkal több, mint pár, esetlegesen összejött ember esetlegesen szerkesztett közösségi véleménye. Nem méltó a lexikon névre."

Wikipédia: dilettánsok anarchiája
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=3915

"A demokrácia ugyanis nem csupán annyi, hogy néha szavazások vannak. Ennyi erővel akár a szocializmus is demokrácia lett volna.
A Wikipédia azonban bevallottan nem demokrácia,"

ebedli 2010.03.21. 11:43:19

Modorosság nélkül: magyar nyelven minden szar.

A magyar Windows szar, az összes lefordított Linux is szar, a Total Commander is szar magyarul, a sor a végtelenségig folytatható. Miért pont a Wikipédia lenne kivétel?

Mese nincs, ha valaki normális szoftvereket akar használni/jól szerkesztett cikkeket, információt akar olvasni, annak meg kell tanulnia angolul. Ez van.
süti beállítások módosítása