Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Drága bRRRRRRRRaun !

2007. július 03. - IGe

Sajnos napjaink minőséginek hitt termékei is egyre kommerszebbek lesznek. Ja és olyan, hogy normális áron alkatrészt veszünk hozzá, akár el is feledhetjük.


Egyszer volt hol nem volt egy olyan bátor fickó, hősünk, aki már lassan 20 éve bRRRRRaun villanyborotvákat használt. Az első, több mint 12 évig bírta, amikor leselejtezte és vett egy újat. Ez más csak 7 évig volt üzemkész, amikor már többe került volna a felújítása, mint egy új borotva vásárlása. Így hát elment és vett egy újat 29.990 Ft-ért 20002/12/08-án, mégpedig egy bRRRRaun fRRRee gildeRRRRR típust, amely kondicionáló arcszeszt juttat egy tartályocskából borotválkozás közben az arcra.


Csak hát, amikor elfogyott a készülékhez adott tartályocskák, utána nem nagyon lehetett sehol sem beszerezni póttartályokat kis hazánkban. Ezért hát útnak indult hősünk Németországba és sok-sok tartályocskával tért haza. A boRRRRotva dolgozott, kéthetente kattantak az új tartályocskák a boRRRotva végében elhelyezkedő helyükre. Lehet, hogy ez okozta a vesztét, hiszen ez mindig egy feszítő erőhatással járt a borotva átlátszó műanyag házára. Később szitácskát is kellett cserélni a boRRRotvácskán és végre a hazai boltokban is megjelentek a tartályocskák. Hősünk boldogan, és mint a szorgalmas hangya kb. 10,000 Ft értékben vásárolt tartályocskákat jó előre, hogy a jövőben nehogy hiányát szenvedje inységesebb időkben.

2004 év elején viszont a boRRRotva műanyag tokja, ami már messze nem volt olyan strapabíró, mint elődei és a valami made in china szerű felírat is díszelgett a leírásában és alkatrészein -ami régebben nem volt divat - kezdett egyre rozogább lenni. Egy nagy repedés is megjelent rajta, ami kezdett egyre hosszabbá terjedni, meg a fém összetartó csavarok helyein elrepedezett a műanyag. Ekkor lépett a boRRRotvácska a 14 hónapos korába. Ezért hát hősünk elvitte egy a munkahelyéhez közeli, bRRRRRaun szerviz feliratú helyecskére, hogy ápolgassák meg a boRRotvácskáját, hogy ismét jó lehessen. Megkérdezte a szakembertől, mert nem emlékezett, hogy hány év is szokott lenni a garancia ezekre a készülékekre? Egy év volt a határozott válasz. Nos, akkor ez saját zsebes javítás lesz, no de biztosan nem lesz az olyan sok, hiszen csak egy műanyag tokocskáról van szó, amely jó ha néhány száz forintba kerül előállítani. Ha a szokásos 10-szeres árrést nézzük, akkor sem kerülhet többe néhány ezer Ft-nál. Ám jött a telefon a szervizből, hogy biza 25.000 Ft lesz, mert csak egységbe szerelve hajlandó a nagy bRRRRRRaun testvér adni az alkatrészt. Hősünk számolt. 10.000 Ft-ja áll tartályocskákban és most adjon ki egy apró alkatrész gyártási hibája miatt az új boRRRRRRRotvácskájának a 83,4%-át? Hát akkor már érdemesebb egy ugyan ilyen újat venni.

Elment tehát a boltocskába és látá, hogy a készülék dobozán ottan vala a címke, hogy 2 év garancia. Hazamené és feltúrá iratait, majd hosszas keresgélés után előkerültek a garancia papírok és lőn két év garancia, ami még nem járt le. Felhívá hát nagy hévvel a szervizeket, hogy a látható anyaghiba miatt garanciában cseréljék ki a boRRotvácska házacskáját. NEM, NEM, NEM, NEM, hangzottak a durva válaszok.

-Miért szedtem szét? Ezért megszűnt a garancia.
-De hát bRRRAun feliratú szervizben szedték szét, amivel Önök is kapcsolatban vannak.
-Biztosan elejtettem.
-Nem ejtettem el hiszen nagyon is ügyeltem rá. Látható, hogy a boRRRRotvácska gyenge, repedős műanyagocskából készült.
- Csak saját költségén 25.000 Ft-ért tudjuk újra üzemképessé tenni.
- Ne tegyék akkor újra üzemképessé, mert azt magam is meg tudom tenni, mérnök lévén, Csak kérnék egy új házacskát. Csak házacskát, mert ezt írja elő a törvény, hogy alkatrésznek lennie köll.
- De hát aztat szerelni, csak csak mi tudjuk, meg nem lehet jobban szétszedni, mint 25,000 Ft árú alkatrész.
-Már hogyne lehetne, hiszen itt van előttem szétszedve. bRRRAun szervizben szedték szét.
- Sajnáljuk nem adunk házacskát, csak 25,000 Ft-os egységet.
- Brrrrrümmmm, mérges leszek és fogyasztóvédek, meg közzéteszek. Na 10.000 Ft- az utolsó ajánlatom, több nem, mert ez így is rablás.
- Tegyem
- Teszem

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr34110551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2007.07.04. 11:03:18

Ezt szerintem küldd el a Fogyasztóvédelemnek, meg a Homárnak... Ja, és a PTK 306§ -ra hivatkozva ne javítást kérj, hanem a készülék új készülékre való cseréjét, hiszen a javítás költsége megközelíti a készülék teljes értékét, ráadásul a javítás ideje alatt nem tudsz borotválkozni, ami miatt jelentős kényelmetlenség ér.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.07.04. 11:19:22

Már elavult téma. Vettem két új bRRRRRaun borotvát is. Mert drága, drága, de ez a legjobb. (nekem) Egy pont ugyanilyet és egy dupla drágábbat. De forrt a vérem a disznóságtól és javaslom a kiskinaiaknak, hogy koppintsák le tizedanyiért.



süti beállítások módosítása