Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Vatikán a bűn fészke

2007. augusztus 13. - IGe

Nem csak erkölcsi értelemben, a jóérzésű, humanista emberek ítélete által, de a statisztikák számai is ezt mutatják.

 


 

 

Vatikán város lakóinak száma 450-500 fő. Az átlagos elkövetett bünesetek száma 600-1000 évente. Tehát fejenként, azaz az egy főre számíthatő bünesetek száma szerint, Vatikán a világ bűn által leginkább súlytott területe.


Vatikánban felhalmozott vagyonhoz, aranyhoz, műkincsekhez embermilliók szenvedése és halála tapad. Nem csak a messze történelmi múltban, az inkvizíció és a keresztes rablóháborúk utján. Vatikán újkori XX századi gazdasági túlélését az olasz és német fasizmus és a maffia teremtette meg.Egy képmutató hamis ideológiára épített valláshoz, multinacionális gazdasági vállalkozáshoz, haramia államhoz egyre kevesebben kötődnek, és így remélten nemsokára elveszíti minden befolyását.


Azt se felejtsük el, hogy a gyakran példaként emlegetett katolikus emberek névsorában olyan emberek is szerepelni kellene, mint Adolf Hitler.


"A Führer tudatta azokkal, akik a Végső Megoldás végrehajtásával voltak megbízva, hogy az emberöléseket a lehető leghumánusabb módon kell elvégezni. Ez megfelelt azon meggyőződésének, hogy úgy érzékelte: Isten adott neki parancsot, hogy tisztítsa meg a világot az élősdi férgektől. Mivel a római egyház köztiszteletben álló tagja volt - noha annak hierarchiáját gyűlölte - ('Katolikus vagyok most is, akárcsak eddig, és mindig az is maradok' - mondta Hitler), magában hordozta a katolikus egyház azon tanítását, hogy Jézust a zsidók ölték meg. A kivégzéseket tehát a lelkiismeret-furdalás szikrája nélkül végre lehet hajtani, hiszen ő csak Isten bosszúálló kezeként cselekszik - amennyiben a kivégzéseket személytelenül, kegyetlenség nélkül hajtja végre."


John Toland (Pulitzer-díjas): Adolf Hitler, 507. old., az 1941 őszén történt események tárgyalásánál

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr83138605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter · http://peter-cs.blog.hu 2007.08.13. 08:47:03

Teljesen jogos a cikked, IGe. Még hozzátenném, hogy a ma már mainstreamnak számító Opus Dei szervezet olyan politikai bűnözőket támogatott, mint pl. Francisco Franco és tervei között van a politikába befurakodva a világ erőszakos katolicizálása. Nem hiába emelték ki a legutóbbi pápák (II. Jánospali, XVI. Bencécske) a többi keresztény szervezet közül és rendelték alá közvetlen irányításuknak.

Bummer 2007.08.13. 11:00:23

Aha, és az évi többmillió turista az nincs is ott.

Mikrobi 2007.08.13. 14:19:21

A Vatikánba jól tudom, hogy bárki bemehet, szóval nincs határőrízet? Mert akkor nem biztos, hogy csak a vatikáni lakosság követi el a bűncselekményeket.

Ez a Jézust a zsidók ölték meg a legnagyobb baromság. Jézust a rómaiak ölték meg. De ha mégis úgy lett volna ahogy állítják az akkor is zsidó belügy mivel Jézus is zsidó volt.

b3ck · http://b3ck.net/ 2007.08.17. 17:31:54

Hamis ideológia? Fejtsd ki, kérlek!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.08.18. 09:41:55

Szeretet vallásának állítja magát és közben a legtöbb emberi szenvedés és halál okozója volt eddig a történelemben. Egy szörnyeteg bibliai SátánIstent imádnak. Ennyi elég is.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2007.09.28. 16:09:51

"legtöbb emberi szenvedés és halál okozója volt eddig a történelemben" Ezt valamilyen konkrét adattal alá tudnád támasztani?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.28. 16:28:19


Köztudott dolog. Egyszer elkezdtem összeszámolni egy origó fórumban és amikor ott tartottam, hogy megelőzte a sztálinizmus áldotatait, akkor törölték a topikot.

Trajanus 2008.03.25. 01:45:15

A történelem során elkövetett bűnök 95%-ának oka a vallás, legyen az keresztény, zsidó vagy iszlám, mind csak a bűnt táplálja.
De főleg a kereszténység!
süti beállítások módosítása