Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

A da Vinci-kód - Világsiker

2007. október 25. - IGe

Egy jelentős fricska a butaság vámszedőinek még akkor is, ha csak egy krimi


A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró, eredeti foglakozását tekintve művészettörténész regénye. A könyv 2003 legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban, majd nagy sikert ért el a föld többi országában is, a bestseller lista élére kerülve. A da Vinci-kódot sokan a felnőttek Harry Potterjeként jellemzik. Sok elemző szerint a Harry Potter regények óta ez az első könyv, amely ismét tömegeket késztetett olvasásra. Világszerte könyvklubok, olvasócsoportok, rajongói honlapok, újságcikkek foglalkoztak és foglalkoznak vele, és így A da Vinci-kód nemcsak műfaja legsikeresebb könyve lett, hanem a legtöbb vitát kiváltó is. Mindazonáltal a mű az írója szerint sem akar több lenni annál, mint ami: egyszerű, szórakoztató olvasmány, krimi.


Rajongói turizmus

A regényben szereplő szinte minden helyszín és minden műemlék, történelmi, vagy művészeti tárgy irányában „Da Vinci” turisták tömege indult el, önállóan és az utóbbi időkben már szervezetten Párizsba, a Louvre-ba, Angliába a Westminster-apátságba... A da Vinci-kód megjelenése óta turisták hada lepte el a skóciai Rosslyn kápolnát, melynek fenntartói a műemlék védelme érdekében már korlátozták az épület látogatását. A Mona Lisát viszont új és tágasabb helyre telepítették át.

Rejtélyek és talányok

A könyv nyomán társasjátékok, rejtvény- és kódfejtő körök is alakultak. A rajongókat olyan rejtélyek is foglalkoztatják, mint:

Ki fogja a kést az Utolsó vacsora c. festményen?
A Jézus mellett látható női alak valóban Mária Magdaléna-e?
A Mona Lisa rejtélyes nőalakja helyett valóban Leonardo festette-e önmagát?
Mennyire is meghamisított a Biblia?
Mennyire is csak egy hatalmi szervezet a Vatikán és az Opus Dei?
A Sion rend valóban Jézus feleségének a vérvonali leszármazottait védte?

www.davincikod.lap.hu

DA VINCI-KÓD X#++X++~ Vitafórum és bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr39206791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rigor 2007.11.01. 13:25:12

Szerintem inkább egyfajta valláspolitikai vonatkozása miatt lett felkapott, mert amúgy irodalmilag, tartalmilag egy harmatgyenge ponyvakrimi.
süti beállítások módosítása