Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Hatig elszámolni különös képesség? Bruhahahaha

2008. április 06. - IGe
Mitől különös képesség az, amit általában már az óvodás korú gyerek is tudni szoktak? Mitől különös az egyszerű utánzás, vagy a számolás képessége? Kötésnél is: két sima, két fordított, két sima.


Szálka mehetett a szervezők agyába, ha a ponyvakrimikben és szappanoperákban ezerszer előtt gegre akarnak építeni, hogy ezt majd beveszi a jónép. Amikor eljátszák valaki halálát és lelövését éles töltény és vak töltény a tárban trükkel. Amikor a szereplő éles tölténnyel látványosan egyszer-kétszer belelő valamibe, majd a a sorbajövő vaktöltényekkel rálő a magán paradicsomszószt szétkenő trükktársára.

Uri Geller "különös képesség" átverő műsoráról már korábban is írtam két cikket is. Ez az a fajta "tehetségkutató verseny" ahol valamiért nem szokványosan történnek a dolgok, hanem amolyan parásan. Kb, úgy mint ahogyan az jónéhány fura állami megrendelés pályáztatásánál lenni szokott. Minek itt fárasztó nyilvános pályáztatás, elő zsűri, hosszas kiválasztás? Hozzáértő zsűri, kritikával? Az is felesleges konc. Még észrevesznek valamit. Legyen meghívásos rendszer. Majd mi leosztjuk és elosztjuk a lóvét a haverokkal. Sőt azt is megmondjuk, mit írjanak a pályázatba. Nehogy már azzal fárasszák magukat, hogy önállóan állnak elő valami fars dologgal. Így aki látta a külföldi adókon az előző részeket, nem lepődött meg, hogy a méregfogatlan kígyós cirkuszi mutatvány után, a szegbelövős trükköt is leosztották egy magyar hakniszínésznek is.

Miben is különbözik egy szegbelövő egy spagetti westernfilmes statiszta kelléknél, egy hatlövetűnél? Mint látjuk mindkettővel lehet nézői szemeket a tévéképernyőre szegezni. Persze ezt még a "jó átkos korban" adott orosz dobtáras géppisztojos filmek is meg tudták tenni igen gyakran. Igen, mert szegbelövőből is van dobtáras és szallagtáras. Ez utóbbi, mint a német katonák géppisztolya. Egyedül hatlövetű nincs, mert az nem lenne gazdaságos ipari munkánál, ahogyan a filmekben sem az, mert így történhet meg, hogy a főhős lelő 40 rablót és még mindig nem fogyott ki a tölténye. Minek is egyenkénti golyópakolgatással küszködni, minden 6 után. Pedig nekünk meg az lenne a legjobb szemléltető eszköz.


Tehát gyerekek, ahogyan Rodolfó, vagy Öveges Józsibá mondaná: Végyetek elő négy robbanó partonos, forgótáras játékpiszolyt. Lehet azt mindenütt kapni úton-útszélen zsibvásárban, de főként videéki honvédelmi és légi bemutatóknál rendszeresített árusoknál. Magam is ott vettettem gyerekkoromban az én drága édesapámmal. Nos itten is van ni, a négy pisztolyka, meg a hozzá és belevaaalóóóóó tölténypartonok, amelyek joóóó nagyott pukkannak, ha töltött állapotban a ravaszt meghúzzuk és éppen a kakas rácsap az ott lévő gyullékony anyaggal töltött műanyag kupakocskára. Mint tudjuk ütés hatására még a hétköznapi gyufafejről leszedett anyag is nagyott pukkan. Elzett üreges lakatkulcsba tömünk gyufafejeket és lezárjuk egy levágott hegyű szeggel, amelyet egy dtóttal egymáshoz kötünk, és jól odavágjuk az aszfalthoz a tejcsarnokba biciklizó jányok legnagyobb visingatására. Ezen kitérő után visszatérünk a 4 pisztolyra és Uri Geller bácsira, mert talán ettől is megnedvesedik a jányok bugyija ha látják, és nem csak a kannából kiömlött tejtől.


Ahogyan a kocka Lada volt a paraszt Mercédesz, úgy a szegbelövős tréninget meg nyugodtan nevethetjük tróger orosz rulettnek. Akinek nincs hatlövetűje, valódi, vagy játék, annak a szegbelövő is megteszi, kicsit optikai tuningolva fény és hangelemekkel. Könnyebb is hozzájutni.



(még írom közben a cikket, de aki akarja már félkész állapotban is hadd olvassa)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr24414269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.04.13. 08:51:25

Egy pillanatra tudtam csak belenézni a mentalista (azaz pankráció) só 3. részébe. Láttam, hogy Béres Alexandra szerencsétlenkedik és aztán bealudtam és nagyon jót aludtam. Mindenkinek ezt javaslom. Igy nagyon jó, pihentető és szórakoztató a só, ugyan is szépeket is álmodtam:-)

A valóságsóknak is csak az első két részét néztem meg, aztán már csak percekre, ha a kapcsolón való szörfözés közben felvillant.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2008.04.19. 20:59:29

Jól mutat az alsó leleplező kép. Jellemző az egész Uri Geller-féle parasztvakításiparra.
süti beállítások módosítása