Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

1114 éves Magyarország

2010. augusztus 20. - IGe

Nézem a tévét és a kormány nevében mindenütt 1010 éves Magyarországról hazudoznak össze vissza mindenféle zagyvaságot. Ezek semmivel sem jobbak, mint Gyurcsányék. Ezek is hazudnak nappal, hazudnak éjjel, hazudnak minden hullámhosszon.

A hitkomisszárokkal teli magyar wikipédia oldalai is csak egy darabig bírták elviselni ezt a hazugságot és sokak küzdelme árán mára már Árpád fejedelem (845-907) Magyarország első uralkodója.

 

Nos nézzük azon történelmi tényeket, amelyet semmilyen történelemhamisítással, vagy katolikus agitációs propagandával nem lehet meg nem történté tenni:

 

Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása a Magyar Kormány felkérésére:

 

...Teljesen kétségtelen tény gyanánt az adatok tömkelegéből csak az bontakozik ki, hogy 888 előtt a magyarok mai hazánk területén nem telepedtek meg, és 900-ban mai hazánk területének elfoglalása be volt fejezve, a magyar állam meg volt alapítva.... forrás

1896. évi VII. törvénycikk

a honalapitás évezredes emlékének törvénybe iktatásáról

A magyar állam 1896-ban ezeréves megalapitásának és fennállásának ünnepét üli.

A törvényhozás ennek emlékét a következőkben örökiti meg:

1. § A magyar szent korona országainak törvényhozása vallásos áhitattal ad hálát az isteni gondviselésnek, hogy az Árpád és vitéz hadai által megalapitott hazát oltalmába fogadta, fejedelmeit bölcseséggel, népét erővel és önfeláldozó hazaszeretettel megáldotta, és az országot jó és balsorsban segitve, annak lételét ezer éven át sok viszontagság között is fentartotta.

2. § Ezen ünnepélyes alkalommal az országgyülés mindkét háza legmélyebb hódolattal járul Ő császári és apostoli királyi Felsége I. Ferencz József elé, a kinek dicsőséges uralkodása alatt az ország alkotmányos szabadsága és zavartalan fejlődése biztositva van.

Magyarország és társországainak apostoli királya viszont törhetetlen bizalmát nyilvánitja szeretet népének hüségében.

Szilárd alapjai ezek annak az áldásos összhangnak, melynek ereje a jövendő századok biztos haladásának is zálogát képezi.

3. § A törvényhozás a kegyelet, hódolat és királyi hajlandóság eme nyilatkozataival a magyar állam ezeréves fennállásának emlékét örök időkre törvénybe iktatja.

4. § E törvény 1896 junius hó 8-án, mint Ő császári és apostoli királyi Felsége dicsőséges megkoronáztatásának évforduló napján lép életbe; ugyanazon napon úgy az országgyülés mindkét házának együttes ülésében felolvasandó, mint a magyar korona országainak minden községében közzéteendő és kőbe vésve az országházban megörökitendő.           

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr322235097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samuzia 2010.08.20. 13:12:19

Vitatta ezt valaha valaki is?

Hiszékeny 2010.08.20. 16:06:58

Bocsáss meg, ha most megsértenélek, de:
"1114 éves Magyarország a magyar törvények és az MTA szerint
2010.08.20. 12:15 IGe
Nézem a tévét és a kormány nevében mindenütt 1010 éves Magyarországról hazudoznak össze vissza mindenféle zagyvaságot. Ezek semmivel sem jobbak, mint Gyurcsányék. Ezek is hazudnak nappal, hazudnak éjjel, hazudnak minden hullámhosszon."

Nem értek egyet veled, igaz, csak az első mondatig jutottam, mert nekem anyi elég volt...
.........

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.20. 19:39:52

@Hiszékeny: Annyiban igazad van, hogy egy is szó kimaradt. Mert nem csak a kormány hazudja.

Mikrobi 2010.08.21. 12:00:54

Sose vitatta senki Árpád fejedelemségét. De elfelejted, hogy Árpád idejében Magyarország még törzsi viszonyok között leledzett, Szent Istvánnal vált állammá és Szent István volt az első, Európa által is elfogadott király. Nem vagy te egy kicsit elvakult?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.21. 14:09:40

@Mikrobi: Nyomod a katolikus agitációs propagandát. Mátrixban élsz:-) I.István előtt nem csak Árpád volt, hanem sokkal több magyar uralkodó is. A környező országokkal szövetségeket kötöttünk, tárgyaltunk stb. Tökéletesen államként működtünk. Ez a külföldi dokumentumokból is egyértelmű.

I. (véreskező és családgyilkos zsarnok) István király Annyira volt államalapító, mint Kádár János, vagy Kun Béla. Az övék is egy új államforma volt, az addigiek után.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.21. 14:14:48

"Menjünk nyugatról kelet felé. Az Ibériai félszigeten az iszlám uralkodott. A brit szigeteken féltucat keresztény angolszász fejedelemség vívta egymással élet-halál harcát. Skandináviában még pogányok a vikingek, a későbbi norvégok, svédek, dánok. A Baltikum szintén pogány. A mai Franciaország, Benelux-államok, Németország, Svájc, valamint Itália nagy része a Római Birodalomhoz tartozott. Szicília, Szardínia iszlám kézen volt. Dél-Itáliában és az Adria mentén mindkét oldalon Bizánc az úr. A Balkán Horvátország kivételével szintén Bizánchoz, a Kelet-Római Birodalomhoz tartozott. Mi voltunk a Kárpát- medencében, és nyugati határunk az Enns-folyó. A keresztény Lengyelország velünk együtt alakulgat. Tőlünk keletre besenyő és más rokon népek, vagyis a mi kultúrkörünk. Észak-Keletre pedig a Kievi Rusz viking eredetű nemessége szinte állandó szövetségesünk, néha dinasztikus ellenfelünk. A Bizáncban székelő császár törvénytelennek tartotta a nyugati "pályatársát". Kapcsolatra is alig volt hajlandó vele, nemhogy szövetkezett volna, mondjuk ellenünk. Vagyis valamiféle komplex és dinamikus keresztény Európáról abban az időben beszélni utólagos belemagyarázás."

vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=78621

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.21. 14:23:12

Ősi Hitünk
Vajk, a hitehagyott
Árpád Egyház - 2009.10.05 14:25

48 többnyire győztes csata. Mi voltunk a Kárpát- medencében, és nyugati határunk az Enns-folyó. Valamiféle komplex és dinamikus keresztény Európáról abban az időben beszélni utólagos belemagyarázás.

vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=78621

részletek:

Egyébként érdekes államalapítás az, amelynek során a legfontosabb, agyonszajkózott tett a püspökségek felállítása, a dézsma bevezetése, a templomok építése volt. Szent István, a "nagy uralkodó" mítosza elgondolkodtató Vászoly esetében is. A minden szempontból törvényes utód megvakíttatása - a kereszténység érdekében - jól mutatja, hogy szentünk politikája keresztény lehetett, de nemzeti semmiképpen. Nem királya, nem vezetője volt a nemzetnek, hanem idegen érdek helytartója.

Vazul és fiai esetében is láttuk, hogy Vajk-Istvánt az Árpád-ház és azon keresztül a nemzet sorsa nem érdekelte, csak a kereszténységé. Az ő gondolkodásának súlypontja a kereszténységben található, nem a nemzetben, azt szolgálta, nem a népét.

Szent István mentette meg a magyarságot? Az ő műve, amely halálakor azonnal összeomlott? Miatta maradtunk fenn? De hiszen addig oly jól elvoltunk. Legtöbb nyomorúságunk éppen vele és miatta kezdődött.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.23. 13:15:02

érdekes témakör, érdemben nem tudok hozzá tenni. sajnos az iskolai tankönyvek mindig az aktuálpolitika érdekeit képviselték. a tanárok meg!!!
süti beállítások módosítása