Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Gróf Spanyol Zoltán vízautója

2011. március 03. - IGe

Csurka Istvánnak régebben nem kellett a vízautó és most Orbán Viktornak a facebook oldalán ajánlgatják a hívei a szerintük szenzációs találmányt. Szinte már mániákus és ámokfutó gerilla marketinggel napokon keresztül számtalanszor feltéve, megismételve. Ilyen és hasonló bevezetésekkel tesznek fel egy videót:

"ITT EGY ÖTLET A MAGYAR GAZDASÁG HELYREHOZÁSÁRA! NÉZZÉTEK MEG EMBEREK MI AZ AMIT MEGINT LEPASSZOLUNK A VILÁGNAK ANÉLKÜL HOGY PROFITÁLNA BELŐLE AZ ORSZÁG!!!!" 

Sok önellentmondás és fura dolog van ebben a történetben nem is vizsgálom mindent, csak néhányat.   Miért autóba akarja egyből beszerelni és miért nem készít inkább egy kazánba szerelt bemutató példányt? Ebben a formában még több ember tudná használni, még több energiát és költséget lehetne megtakarítani vele, mert  hidegben jó fűtésre és meleg víz ellátásra, ami utóbbi ugyebár a többi évszakban is szükséges.  Sőt lehet vele melegíteni uszodák vizét is. Egy kazán verziót sokkal könnyebb lenne összeépíteni , hiszen a szerkezetet nem érheti rázkódás, nem nagyon lényeges sem a mérete, sem a súlya és nem kell hozzá esetlegesen sem áramtermelő generátor, sem azt tároló akkumulátorok.  Egy kazán verziónak már lehetne mérni a hatásfokát, és ha van, akkor a gazdaságosságát. Amennyiben meg működik és jó hatásfokkal, akkor el lehet zárni a gáz és olajvezetékeket és paksi atomerőművet is be lehet zárni. Hiszen az áramot is hatékonyabb lenne így előállítani.

Ezért alaposan meg kellene vizsgálni ezt a dolgot, mert sajnos Egely György, Gróf Spanyol eszmei támogatója, nagy handabandázó és Rodolfót megszégyenítő trükkökkel dolgozik. A videóban szereplő MULTIPLAZ-2500M-hez kísértetiesen hasonlító, vagy vele azonos, orosz gyártmányú kézi plazmavágószerű  kütyü energiaellátást kap. Az a minimum, hogy ilyenkor illene megnézni a villanyórát, hogy mekkora energiát használ el, aztán egy kicsit számolgatni, méregetni. Mert a vízbontás általunk ismert eddigi minden formája igen energia igényes és ez által plusz energia az így keletkezett hidrogén elégetésével nem nyerhető.

A "víz ég" hülyeségre: Jelenleg a teljes oxidációt nevezzük ÉGÉS-nek. A víz meg már tökéletesen elégett hidrogén, ami nem tud tovább égni. Ezért lehet a vizet és a széndioxidot is tűzoltásra használni. A széndioxid sem tud már tovább égni, mert tökéletesen elégett szén. Megint nagy energiával fel kell bontani és aztán lehet elégetni az egyik alkotórészét a szenet, oxigén segítségével. A felbontáshoz viszont jelentős energia szükséges. Összegezve tehát a "víz ég" hatásvadász kifejezés ugyan olyan bugyutaság, mintha valaki azt javasolja, hogy "fűtsön hamuval"

 

+ még egy hasonló videó

Az sem logikus, ha Gróf Spanyol Zoltán a "vízégőjével, vízautójával" annyira segíteni  akar a magyaroknak, akkor miért nem választja a legpraktikusabb és legcélszerűbb a megoldást? Adja el a találmányát jó sok pénzért bárkinek külföldön, csak olyan feltétellel, hogy Magyarország területén szabadon fel lehet használni. Mert nekünk ajándékba adja. Persze ezt nem fogja megtenni, mert manapság már ritka az olyan hülye ember, aki a kőleves receptjéért pénzt adna. Mert az állítólagos találmánya szerintem éppen ugyanolyan képtelen ötlet, mint aki a kőleves receptjétől remélné, hogy megoldódik az éhezés. Magyarán ez egy trükkös átverés, parasztvakítás.

Mit lehet tenni, hogy a paraszt észrevegye, hogy átverik és vakítják? Mert azon el sem gondolkozik, hogy ha 1 liter vízzel meg lehet tenni állítólag 100 km-t, akkor mi akadálya van  annak, hogy a kipufogó csövet, amelyen vízpára távozik összekössék a  vízbeszívó csővel és akárcsak az elefánt és a kisegér viccben, kész az örök élvezet, kész az örökmozgó.

Hát kérem szépen egyszerű a megoldás. 1 darab kő és egy liter víz és más semmi. Lássuk, hogy akkor lesz-e ebből leves és tényleg ég-e az égő, megy-e a kocsi? Semmiféle plusz só, káposzta meg kolbász, tehát semmiféle plusz áram és energiabevitel. Mert ugyebár a vízégő itt a felvételen is szépen becsatlakozik a paksi atomerőműre. A spanyol viaszhoz hasonlatos nevezetű feltaláló leírásai szerint meg áramra csak a folyamat beindításához van szükség. Nos akkor tessék már szépen kihúzni azt az atomerőmű összeköttetést biztosító madzagot a konnektorból és lássuk akkor meddig is ég még az a lángocska? Mert ha égve marad és sokáig, akkor van értelme értelmesebb embereknek is komolyabban foglalkozni vele.

- További videók, írások és a feltételezett plazmavágó főbb adatai: 

Index cikke

TotalCar cikke

Kételkedem, tehát vagyok -videó

Duna Tévé összeállítása

A vízautós hülyeség elpusztíthatatlan

A BME tájékoztatója: a  vízhajtású autóról

Körlevél-küldözgetőink kedvéért újratöltve: "gróf" Spanyol Zoltán és a "vízenergia"

MULTIPLAZ 2500M MŰSZAKI JELLEMZŐK:

Teljesítmény 2,8kW

Tápfeszültség 220 V 50hz

Súly 5,5 kp

Méret mm 325x115x170

Vágásmélység acélban 10 mm

Víz töltet 0,25 l

 

Egy szálhámossággal és egy szélhámossal kevesebb.

"90-es évek közepén megjelent egy előadáson, ahol mint látogató elkezdte a szenzációs robbanó víz találmányát mesélgetni a szünetben kifogott alkalmi hallgatóinak. Gyanússá akkor vált, amikor egy üres csekket nyomott a kézbe, hogy csak úgy látatlanba fizessünk be neki a találmányába, mert őt itthon úgymond elnyomják és nem engedik a gyártást bevezetni. Eléggé zavaros meséiből rögtön kiderült, hogy itt egy nagymenő szélhámosról van szó. A szélhámos abban különbözik az átlagembertől, hogy gátlástalanul, szemrebbenés nélkül úgy hazudik, hogy az elhihető legyen. A szélhámosoknak mindig jól kialakított mondókáik vannak és olyan a föllépésük, hogy igyekeznek maguk iránt rokonszenvet ébreszteni. Nos ezekkel a képességekkel Spanyol gróf bőven rendelkezik. Minden szakmának megvannak a maga szélhámosai. A politikának, a tudománynak, az irodalomnak, a művészetnek és a pénzügyi világnak." - 2012. február 18

 forrás: http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2012/02/februar-18-szelhamosoke-vilag.html

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr342707034

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egely féle mikro népi vaskohók országa leszünk 2013.01.23. 08:57:43

Nano Porfúziós Reaktor világsiker, világszám első verzió, ahol még nincs álcázva a népi mikro kohó .. amely számos díjat és elismerést nyert a 2012-es IFIA és iENA találmányi kiállításokon. A készülék képes bemutatni a vákuumenergia létezésé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.03. 14:27:07

EL-ÉG vagy sem a víz? Meg a Spanyol most viasz, vagy Gróf? Nekem mindenesetre elegem lett belőle és ezt meg is örökítettem igaz nem kőbe, de az internetre vésve:

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.03. 19:00:08

A videóban egy 2,8 kw-os teljesítményű használt orosz gyártmányú kézi plazmavágó látható. Értéke ha hibátlan akkor 10-20 ezer forint. Új kézi plazmavágók, japán német 80. 000 ft-tól kaphatóak.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.03. 19:18:28

"Hegesztés, vágás, forrasztás a jövő technikájával

A jövő technikája a mai árakon. A készülék a 26- odik Genfben rendezett találmányok kiállításán elnyerte a Grand Prix díjat.

A készülék alkalmas hegesztésre, vágásra és kemény forrasztásra. A plazma hegesztő berendezés egyesíti a lánghegesztés és a villamos ívhegesztés előnyeit. Láng maghőmérséklete elérheti akár a 8000 °C –t.

Könnyedén lehet szállítani, a készülék súlya mindössze 6 kp,

Hegeszteni lehet vele 0,5 mm-től 10 mm-ig acélötvözeteket, öntöttvasat, alumíniumot, színes fémeket, üveget.

A nagy lánghőmérséklet ellenére az anyag környezetét nem melegíti, így az nem deformálódik,

kevésbé vetemedik, kisebb káros feszültségek keletkeznek.. A plazmasugár varrat korrózióját megakadályozza. A hegesztés sebessége 2-3 szorosa lehet a hagyományos hegesztésnek. A varrat elő- és utómunkálata minimális.

Vágni lehet vele 10 mm vastagságig minden fémet (alumíniumot, saválló acélt, még krómot és a titánt is ),üveget, porcelán, követ és kőzetet. A vágási hulladékot nem égeti el, ezért felület minimális utómunkát igényel.

Keményforrasztásra alkalmas rézzel és ezüsttel is. A forrasztás sebessége 3 szorosa is lehet a hagyományosnak.

Használatához 220 V-os tápfeszültség, és óránként pár dl víz szükséges. Védőgáz nem szükséges hozzá.

Környezetet és a felhasználó egészségét nagyságrenddel kevésbé károsítja mint a hagyományos hegesztési eljárások. Ezért a hegesztési munkahely nem igényel rendkívüli szellőztetést. Kíméli a felhasználó légzőszerveit és tüdejét. Egészségre káros, rákkeltő gázok nem keletkeznek.

Energia megtakarítása 25-50 %-al kedvezőbb a hagyományos elektromos hegesztéseknél.

Magyarországon forgalmazza: A készülék orosz gyártmányú, forgalmazását a magas deviza árfolyam miatt szüneteltetjük ! "

multiplaz.uni.hu/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.04. 13:12:51

papugaja 2011.03.04. 11:58:17
Konyhanyelven a plazmasugárról:

A plazma ionokra szétesett, magas energiaállapotú anyag. Nem stabil, energiáját igen gyorsan leadja.
Ha a vizet (pl. villanyárammal) plazmaállapotba gerjesztjük, az szétesik O és H ionokra (elektronok is leválnak). Ha ez a plazma egy sugárba van koncentrálva, irányítva hordozza a felvett energiát, és leadja (pl. a fémlemeznek), majd visszatérve legstabilabb energiaszintjére, visszaalakul vízmolekulákká.
Energiatöbblet nem keletkezik, csak annyi energiát hordoz a plazmasugár, mint amennyit előtte a konnektorból felvett. Mintha egy ívhegesztő elektródája végén keletkező plazmafelhőt kifújná egy fúvóka.

Pozitív energiamérlege akkor lehetne a dolognak, ha a plazmában beindulna a magfúzió, és a H nem a molekulárisan stabil H2O formába, hanem az atomosan stabil He formába alakul.
De ez sajnos egyelőre csak elvben, a Napban, hidrogénbombában, meg háztömbnyi kísérleti fúziós reaktorban működik, kézi kütyüben, meg autóban még nem.

belsoseg.blog.hu/2011/03/03/a_vizautos_hulyeseg_elpusztithatatlan/fullcommentlist/1#c12799104

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.05. 21:02:54

Jelenleg a teljes oxidációt nevezzük ÉGÉS-nek. A víz meg már tökéletesen elégett hidrogén, ami nem tud tovább égni. Ezért lehet a vizet és a széndioxidot is tűzoltásra használni. A széndioxid sem tud már tovább égni, mert tökéletesen elégett szén.

Megint nagy energiával fel kell bontani és aztán lehet megint elégetni. De a felbontáshoz nagyon sok energia szükséges.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2012.06.01. 11:03:43

Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem para-hívők

egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/

gépeklázadása3 2012.06.13. 23:42:55

@IGe: Pont valami kazánrásegítő szerkezetről jutottam ide, ami gőzrobbanáson alapszik.

Horváth József Viktor 2012.12.20. 23:07:51

@IGe: Sajnálom én kommentáltam a Fidesz youtubos videójára, de nem tudtam hogy az öreg ilyen szélhámos. Nem néztem szét elötte, de most találtam egy videót w.youtube.com/watch?v=-jlCRAhtyiM Amiben már 2008 -ban Balázs beégeti az öreget egy kérdéssel. A 220V-ba van bedugva? Ezzel lebukott az öreg. De valami találmánnyal kijuthatnánk a vállságból. Az a baj aki valamit már fel fedezett, az már külföldön van. Aki pedig valamit felfedez , az nem akar itthon maradni, inkább eladja jó pénzért a találmányt.

ócées 2013.07.26. 11:52:44

@Horváth József Viktor:
Megnéztem a youtube videot:nem volt beégetés.És nem is Balázs aki állítólag beégeti.Ők csak komolytalankodnak - tudatlanok ,ha csak a szándékukat nézzük.Ha valaki nem fizikus ,azért megérthetné ,hogy a kocsiban is van akkumulátor.Ennél többről pedig nem volt szó.De minden hozzászóló elárul magáról valami fontosat.Én például fontoskodó vagyok mindig ,meg még amit éreznek mások a hozzászólásomból.De pl. érdekből sem hazudok és nem tudatlanul informálódok. A jövő fizikáját pedíg nem ismerem (nagyon a mostanit sem), de azt hiszem minden területen előfordult már ,hogy az elit komolyat tévedett.Mindenképp megcáfolhatná a hivatalos magyar elit ,de ők inkább valamiért nem teszik.Igaz ennek nem néztem utána talán eléggé.

ócées 2013.07.26. 11:52:44

@Horváth József Viktor:
Megnéztem a youtube videot:nem volt beégetés.És nem is Balázs aki állítólag beégeti.Ők csak komolytalankodnak - tudatlanok ,ha csak a szándékukat nézzük.Ha valaki nem fizikus ,azért megérthetné ,hogy a kocsiban is van akkumulátor.Ennél többről pedig nem volt szó.De minden hozzászóló elárul magáról valami fontosat.Én például fontoskodó vagyok mindig ,meg még amit éreznek mások a hozzászólásomból.De pl. érdekből sem hazudok és nem tudatlanul informálódok. A jövő fizikáját pedíg nem ismerem (nagyon a mostanit sem), de azt hiszem minden területen előfordult már ,hogy az elit komolyat tévedett.Mindenképp megcáfolhatná a hivatalos magyar elit ,de ők inkább valamiért nem teszik.Igaz ennek nem néztem utána talán eléggé.

isuzu 2013.10.28. 04:01:23

Horváth József Viktor!
Nagyon jól érzékeli, hogy mi van e körül.Tépik a szájukat, nem is ellenőrzik a régi állításokat, csak ismételgetik egymást a netes oldalak. Határtalan ellenszenvet lehet érezni ez iránt az ember iránt, talán azért mert nem tartozik a "magyar" nobel-díjasok csoportjába? Hihetetlen, hogy minden információ nélkül teszik ezt. Még 2007-es megjelenésű az a Discovery Science film, amiben már erről beszéltek és a kísérletet is bemutatták. Igaz, Spanyol Zoltán ötlete ennél azért több, mint 20 évvel korábban született és került beadásra a ném. szabadalmi hivatalba. Nagyon sok meg nem értéssel találkozott, a magyar "tudósok" is teljesen elvetették, hogy ez a perpetum mobile esete, meghazudtol minden tudományos állítást. Hát, nem. Most, pár napja ismételték a discovery-n a filmet: egy kád vízből nyert energia egy ember 30 évnyi minden szükségletét kielégíti, amihez csak használnak vagy ő használ energiát. Az élelmének és ipari gyártású eszközigényének az előállításától, a közlekedéséig mindent, de mindent. És a víz nem fogy el. A kereskedelmi célú erőművekig állítólag még évtizedek kellenek, 30 évet saccoltak, a biztonsági kérdések is kidolgozásra várnak még. Talán azóta,jutottak is előbbre. De, nem olyan elvetendő hülyeség, mint amit a teljes magyar tudományművelő, politika, sajtó, köztük pl. a kurucinfo is és ez az oldal is állít és leír. Szégyen rájuk nézve. Már használnak víz és egyéb üzemanyagok egy gépjárműben vegyesen használt energiáját is. Igaz, abban a víz a kisebb arányú, de létezik, viszonylag új, talán 1-2 éves.
Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy kik és milyen céllal vezénylik le a nem csoporttag emberek szellemi teljesítményeit, és állapítják meg, hogy aki számít az végül is nem is magyar?
Megannyi magyar találmány, szellemi alkotás, ötlet ment veszendőbe. Vagy inkább másnál, másnak hozott elismerést. Nem is lehet egyébre gondolni, ha valaki erre a hadjáratra gondol, ami ezt az embert és találmányát, ötletét érte, amit 1985-ben nyújtottak be először szabadalmi hivatalba, tehát az ötlet egyáltalán nem jelenkori.

isuzu 2013.10.28. 04:08:00

elnézést, de

nem Horváth József Viktor-nak szólt a mondat,

hanem ócées-nek!

"Nagyon jól érzékeli, hogy mi van e körül"

nagyhollo 2015.09.16. 17:57:13

@isuzu: Ha valakinek ennyi ellensége van, az valamit jól csinál! A szóbanforgó készülék valóban orosz feltaláló nemzetközi nagydíjas találmánya. A találmány egy részét lemásolva - német segédlettel - az oroszok valósították meg. A sok kishitű kételkedő miért nem perli be Spanyol Zoltánt szélhámosság gyanújával? Miért a sárdobálás? "AKI SARAT DOBÁL, MAGA IS SÁROS LESZ!" A cikkíró adhatta volna a nevét is, mert, ha jól látom nincs sem a cikk végén, sem az elején. A névtelenség védelmet nyújt a gerinctelen bírálónak. Ez is egy VILÁGNÉZET. Egyébként a találmány működő példányát Németországban elkészítették. Azért gondolkodik a mérnök Úr az autóba építhető megoldással, mert inkább elérhető a megvalósítása, mint a hőerőmű, repülőgép hajtómű, kazán változata. A találmány a MAGYAR NEMZET TULAJDONA! Szégyen, hogy egyetlen kormányzat nem volt még amely felkarolta volna a Feltaláló szabadalmát. Megbocsátható, ha valaki nem tudja, miből áll egy szabadalmaztatás. De addig ne kételkedjen amíg a folyamatot nem ismeri! Mielőtt szabadalommá nyílvánítanak bármit, előtte a feltalálónak a technika jelenlegi állását és a lajstromba vett szabadalmakat össze kell hasonlítani sorban. Meg kell indokolnia a feltalálónak, hogy miért korszerűbb az általa feltalált technológia. Bizottság előtt kell megvédenie a szabadalmát és ezután hirdetik ki a szabadalmi közlönyben. Ha nem jelentkezik olyan feltaláló aki kétségbevonja a szabadalom jogosságát, akkor hírdetik ki a szabadalmi oltalmat végleg.
Sajnos Gr. Spanyol Zoltán kálváriája folytatódik. Hadd írjak le egy rövid történetet egy szinté magyar feltalálóról, akit elfeledett az utókor. Nem sokan hallottak :
Nekem a Mérnök úr találmányáról eszembe jut Alexy Lajos kassai puskamíves, aki a feledésbe merült, holott Ő volt aki a mai hátultöltős puskát feltalálta és 1848-ban felajánlotta találmányát az akkori 48-as kormány hadügyérének. Lázár Vilmos Alexy Lajost kinevette és a feltaláló később a mellőzébe belehalt. Megjegyzendő, hogy a puska nem sokban különbözik a mai winchester-től.
A poroszok hallva a találmány óriási technikai előnyeiről, kicsalták Alexy Lajost és a vendégül látás idején a tőle megszerzett információk alapján elkészítették a hátul tölthető puskát. Ezzel a találmánnyal - hadrendbe állításával - aztán óriási vereséget mértek az osztrákok hadseregére Königsgraetz-nél.
Ennek a találmánynak az első példánya, a Kassai Városi Múzeum egy eldugott tárlójában pihen most. A puskatus oldalára rá van vésve- cizellálva : "Alexy Lajos 1848"
Olyan időket élünk, hogy minden - ésszerű - lehetőséget meg kell ragadni, hogy kilábaljon az országunk és a világ az energia válságból.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2015.09.22. 12:24:44

@nagyhollo:
Amint észrevetted mi segítünk a "NAGY SPANYOL VIASZ FELTALÁLÓNAK".

Csináljon előbb egy kazánt, fűtse azzal a házát, az könnyebb.

Vipeszo 2020.05.07. 12:15:59

@IGe: Spanyol gyakran használja a "víz nukleáris energiája" kifejezést, persze ő maga is tudja, hogy itt nem a hagyományos nukleáris energiáról van szó, ez csak kifejezési hiba, a fő probléma, hogy míg a benzin és olaj magától is szeret égni meg robbanni, addig a vizet a robbanása előtt fel kell nem kis energiával bontani, ez a megoldás csak akkor működne hatékonyan, ha pl. egy motor sűrítési fázisában megtörténne a plazmásítás, pusztán a nyomás hatására, az égési fázisban pedig ezt jóval felülmúló energia keletkezne.

Julius Wegeta 2021.01.19. 07:52:08

A legvadabb misztikus hülyeségeknek is rengeteg szószólója akad mostanság, de amikor egy tudományos, technikai mű születik, akkor mindenki nekitámad: "ő jobban tudja",
Magától értetődő az, hogy a Spanyol hülyeséget beszél ? Nem. Mivel: egy példa, mondjuk a szén ott van a föld alatt, felhozom, elégetem, Sokkal nagyobb lesz a kapott energiám, mint a felhozatalra fordított, egyértelmű, hogy igen. Közben egy kicsit összekeveredtek az energiafajták, de végül is ki írja elő azt, hogy százmillió évekkel ezelőtti fotoszintézisben és elszenesedésben tartósított energiát a most kapottból le kelljen vonni és megállapítani, hogy bizony veszteséges a folyamat, pláne, ha még a szétosztásra fordított energiát is figyelembe vesszük - tehát ne csináljunk semmit, aki pedig megpróbálja, azt gúnyoljuk ki... Ez egy analógia próbált lenni Spanyol vizes elméletéhez, nem lehet kizárni azt, hogy valaki olyan trükkös vízbontási módszert talál ki, amely kevesebb energiát igényel, mint azután az elégetéssel keletkező. Ettől függetlenül Spanyol lehet szélhámos vagy sem, mindenesetre egy beadott és elfogadott szabadalomról beszél, A gyanús az, hogy "gyártási engedélyről" is szó van, mintha már prototípust is épített volna, holott csak egy orosz lángvágót mutogat, De abban viszont tényleg felbontódik a víz, majd elég, Ez nem elég ? Hiszen ő fog a legnagyobbat bukni, amikor kiderülne, hogy az autójában benzinmotoros generátor bontja a vizet :) Vannak egyébként hidrogénmeghajtású autók, prototípus szinten...
Szóval ... nem egy nem működő találmányról van szó, hanem arról, hogy végre találtunk mi, középszerű senkik, valakit, akit támadhatunk, Jó érzés persze, hogy igazunk is van, De ettől még nem lettünk feltalálók ...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.04. 09:54:44

Hamis Dilemma érvelési hibába kár beleesni bárkinek, mintha csak ezen két autó meghajtási mód lenne.

Régen is sok más mód is volt:

0. Emberhúzta, hordotta, hajtotta autó

1. Lovas autó és busz

2. Gőzautó

3. Stirling autó - külsőégésű motor

4. Akkus elektromos autó

5. Rakéta meghajtású autó

6. Nukleáris meghajtású autó

7. Sűrített levegő meghajtású autó.

8. Lendkerekes autó

9. Levélposta szerű csőautó.

10. Felsővezetékes elektromos autó

11. Alsóvezetéskes elektromos autó

12. Indukciós mágneses autó.

13 ... szb ...

Ja és ne feledjük lehetnek még ennél újszerűbb meghajtási módok is. Például két rezgő ásvány egymás mellé helyezett rezonanciája átvihető hajtásba. Műizom hatás. Teleportálás .... stb ...
süti beállítások módosítása