Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Népszámlálás jogszerű elutasítása

2011. szeptember 27. - IGe

Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni.

Kérem a blogos és közösségi oldalakon aktív társadalmat, gyűjtsük itt össze a 2011-es "Népszámlálás" jogszerű elutasításának lehetőségeit. Minden új érvvel, reális lehetőséggel kibővítem blogbejegyzésemet. Mert gondolom senki sem szeretné, hogy arra érdemtelen helyre talicskázzák az adatainkat, és sajnos vele együtt esetleg a pénzünket is.

19 milliárdba kerül és mennyi lesz vajon még az utóhatása?

I. § Elvi Lehetőség

Nyilvánosan feltett kérdés, amire nyilvános választ várunk a kormánytól és a jogvédő hivatalos szervezetektől is. Például adatvédelmi biztostól: Az a fő gond, hogy amíg egy parlamenti szavazásnál megoldott* az anonimitás, "Népszámlálásnál" az adatközlő BEAZONOSÍTHATATLANSÁGA nincs technikailag kizárva. Tehát nincs elégséges és meggyőző garancia arra, hogy a személyes adatainkat valaki/valakik, akit mi nem akarunk, megismerhesse, azonosítsa, felhasználja , tárolja, rendszerezze. Ameddig ezt nem oldják meg, addig jogunk van a "Népszámlálást" elutasítani. Viszont aki esetleg ezt a gyakorlatban is kipróbálná, semmiképpen ne mondja ki az "elutasítás", vagy "megtagadás" szót. Jelezze, hogy szívesen "népszavazna", de nem rajta múlik, hogy ennek nincsenek meg a törvényi feltételei. Jöjjenek vissza a számlálóbiztosok, hogyha meglesz.

 

II. § Elvi Lehetőség

A  2001-es népszámlálás vallási hovatartozás felmérése, a közben feltárt adatok alapján, egyértelmű statisztikai csalás, azaz bűncselekmény volt. Amelyen való ismételt részvétere, tehát bűncselekmény támogatására, abban való bárminemű közreműködésre, SENKI SEM KÖTELEZHETŐ. Még abba a formában sem, hogy az adott kérdésre joga van nem válaszolni, de a többi kérdésre adott válaszával még is csak legalizálja magát az eljárást. A statisztika csalás alapján a társadalom jelentős vagyona lett jogtalanul átcsoportosítva arra érdemtelen egyházakhoz.

III. § Elvi Lehetőség

19 milliárd forintot elkölteni olyasmire, amit amúgy is tud az állam felelőtlen költekezés. Azaz államadósságot, költségvetési hiányt, és adót növelő tétel. Amit számos más törvény tilt és nem is olyan régóta még súlyosabban büntet is. A kormány kérésének megfelelően mi felelős állampolgárok vagyunk és nem támogatjuk az efféle pénzpazarlást.

IV. § Elvi Lehetőség

KET értelmében az állami hivatalok nem kérhetnek a polgáraiktól olyan adatot (nem kötelezhetik adatszolgáltatásra) amelyet más állami hivatali forrásból be tudnak szerezni. 

A lakás kérdőívnek éppen ezért a legminimálisabb van csak köze a NÉPSZÁMLÁLÁSHOZ. Az inkább adókivetési tervek miatt szerepel. Mióta is van építési engedélyeztetési hatósági eljárás? Mert akinek az ingatlana ezen átesett az nyugodt szívvel beírhatja egy nagy összekapcsolás jellel, vagy átlósan nagy betűkkel a lapra , hogy az adat már az állam rendelkezésére áll.  Ez szinte teljes mértékben igaz a személyi kérdőívre is.

V. § Elvi Lehetőség

A népszámlálási kérdőív összeállításában és a vele kapcsolatos törvényekben, jogszabályokban, eljárási magyarázatokban önellentmondó, tudománytalan, hibás kérdések és teljes mértékben felesleges kérdések is vannak. Végezzenek pontos és alapos munkát! A trehányságban és hibás felmérésbe való közreműködést nem vállaljuk.

VI. § Elvi Lehetőség

Törvénysértő a népszámlálás lebonyolítása a 40 ezer kérdezőbiztos pénzügyi juttatása szempontjából is. A munkatörvénykönyve szerin "Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. " Ezzel szemben a számlálóbiztosok díjazása jelentősen eltér, tehát diszkriminatív. Ami más általános emberi jogokat is sért. Példaként a számlálóbiztos 1500 Ft-ot kap egy 3 fős család alap esetben való adatbeviteléért, ameddig ezért egy vidéki kisvárosban élő csak 1225 Ft-ot. Az egy lakásban lakó személyek növekedésével ez minden egyes személy után 370/310 Ft-al még növekszik is. Ami szintén eltérő. Ezen törvénysértő magatartás megszüntetéséig, megint csak jogszerű az elutasítás. 

VII.§ Elvi Lehetőség

Mindennek lennie kell és van is jogszerű visszautasítási lehetősége. Még a fegyveres katonai szolgálatnak, rendőrség, ügyészség előtti vallomástételnek is. Tehát ezt illene is közölni az illetékes szerveknek, hogy ebben az esetben mi az. A fegyveres katonai szolgálatot, így a 2011-es népszavazási kérdőívet is meg lehet tagadni, ha más nem lelkiismereti és vallási alapon. Ha mégsem, az nagyon fura lenne, hiszen a múltban az állam többször és súlyosan visszaélt ezen adatok felhasználásával. Sokaknak okozott ez családi tragédiákat. Minimum, hogy tőlük és hozzátartozóiktól nem várható el együttműködés.

VIII. § Elvi Lehetőség

Írd meg hozzászólásban, és felteszem ide!

 

GYAKORLATI LEHETŐSÉGEK

 

A számlálóbiztos nem tudta 2011.10.01-előtt tőlem átvenni az így összeállított borítékot, mert erre nincs jogszabályi felhatalmazása, ezért bevittem és átadtam a helyi önkormányzat jegyzőjének.

I. § Gyakorlati Lehetőség

"Ha nem akarsz válaszolni: Írd rá a kérdőívre hogy mivel a népszámlálásban résztvevők egyértelműen beazonosíthatóak, így annak végrehajtása jogellenes, következésképpen nem vagy köteles benne részt venni, polgári engedetlenséggel élsz az állam jogellenes cselekményével szemben.

Ha ezek után eljárás alá vonnak, ne ismerd el hogy te írtad, de hivatkozz arra hogy ha az állam bizonyítani tudja hogy te (vagy bárki más egyértelműen azonosított személy) írtad ezt a kérdőívre, akkor ipso facto bizonyított hogy a válaszadók be azonosíthatóak, azaz a népszámlálás végrehajtása jogellenesen történt, tehát a válaszadás jogszerűen megtagadható. 

Ha pedig az állam nem tudja bizonyítani hogy te voltál, akkor meg bizonyítottság hiányában kéred megszüntetni az eljárást, és csókoltatod a jó édes anyukájukat."

II. § Gyakorlati Lehetőség

A kötelező kérdésekre egységesen lehet olyan választ adni, hogy az adat már az állam rendelkezésére áll. Ezzel is megtörténik a válaszadás és igaz is a kérdések majdnem mindegyikére. Amelyre nem, hát ott tévedtünk. Tévedni is szabad. Aki kicsit ennél aktívabban kíván tenni a valódi és nem csak a vetített demokráciáért, az a vallási hovatartozás kérdésére beírhatja például, hogy JEDI REND, vagy hasonlót.

III.§ Gyakorlati Lehetőség

Az internetes "népvallatásnál" egy listából kell választani vallást, világnézetet és nem lehet mást beírni. Ez durva törvénysértés, ami miatt mindenkinek, akinek a világnézete, vallása, felekezete nincs a listán, jogába áll bojkottálni a népszámlálást. Hiszen így már a 2001-es népszámlálás után, a 2011-es népszámlálás vallási hovatartozás része is egyértelmű csalás, és alapvető emberi jogokat sért.

IV. § Gyakorlati Lehetőség

Sokan beikszelnek minden rublikát, és szöveges kérdésekre bugyuta válaszokat adnak. Ebben ezen oldal kiváló ötletadó. Hiszen nem a mostani kormányunk és pártunk egyik fontos emberétől Simicska Lajostól, hanem már sokkal korábbról is tudjuk, hülyének lenni állampolgári alapjog.

V. § Gyakorlati Lehetőség

Írd meg hozzászólásban, és felteszem ide.

 Más összefüggő gondolatok

Az ígérgetések és a bizalomra való biztatás itt tekinthető meg, de van még Magyarországon, aki hisz a politikusok ígérgetésének és kampány propagandájának? Technikai garanciára van szükség, és éppen  az ami nincs.  

A szabálysértési eljárással és büntetéssel való fenyegetőzés paradox logikai hiba a rendszerben. Ha egyszer a számlálóbiztos, nem kérhet el semmiféle azonosítót és a népszámlálás anonim, akkor hogy a manóban lehet megállapítani az anonimitás szabályának a felrúgása nélkül, hogy kit is lehetne megbüntetni és igazak-e az adatai? Vagy még sem anonim, hanem nagyon is jól beazonosítható?

Érdekességként: Felkerült a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" írásom az index.hu főoldalára. - Meglepett. Az viszont, hogy nagyon hirtelen le is lett véve, már nem lepett meg. - Aki fontosnak érzi a témát kérem ossza meg a közösségi oldalakon, már csak azért is, mert hirtelen túl sok lett a PR fizetett támogató cikk és blogbejegyzés. Köszönöm.

 * A szavazólapot bedobjuk egy nagy urnába, jó sok szavazólap közé, és semmilyen adat nincs rajta, amivel vissza lehetne fejteni, hogy ki dobta be azt a cetlit.

Népszámlálás 2022 jogi anomáliái

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr923259591

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Jedi Rend Sajtóközleménye 2011.10.02. 15:17:35

 -véglegesítés előtti változat - A Magyar Jedi Rend, Jedi Tanácsa tiltakozik az ellen, hogy a KSH a 2011-es Népszámlálás online kérdőívében nem ad lehetőséget a szabad vallás kinyilvánítására azzal, hogy az ide kapcsolódó kérdés válaszadás...

Trackback: Polüphémosz nyája és a népszámlálás 2011.10.02. 11:08:15

A soros elnökség után újabb ritkán visszatérő esemény lebonyolítására kényszerül szeretett kormányunk, dübörög is a népszámlálás-láz, mert ezen múlik minden. „A pontos adatok ismeretében megalapozottan lehet a gazdasági, az egészségügyi, az oktat...

Trackback: Katkó-e vagy? 2011.10.01. 12:00:23

„Népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!” Ez a felhívás olvasható azokon a szórólapokon, amiket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az ország összes postaládájába eljuttat. Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy izgalmas hely ez a Magyaror...

Trackback: Számlálj Fasszal - 2011 2011.09.28. 16:38:51

Ha véleményedet a népszámlálási kérdőíven kívánod kifejezni...  ... az emailcímünk még mindig él!

Trackback: KSH bejelenti előre a csalást 2011.09.27. 23:57:09

  Adattisztítás? Mi ez!? A kozmetikázás más elnevezéssel?  Kiszínezés a megrendelő kérésének megfelelően? Normálisak? Csalás ez világosan és magyarul. Nem kell ezt elmisztifikálni. Tudtuk eddig is, de hogy még előre be is jelentik. - Frankó. ...

Trackback: Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése 2011.09.27. 20:17:11

 IGe harmadik prédikációja.A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - E...

Trackback: Jelentés a Kegyelmes Úrnak 2011.09.27. 14:41:45

Balsai, a volt független fideszes, jelenleg szintén független alkotmánybíró megírta szintén független szakdolgozatát nemzetiegyüttműködés szakon. Hát, mondjuk legyen egy jóindulatú kettes alá....

Trackback: Nevezzük át a Nemzeti Vágtát! 2011.09.27. 12:28:46

Legyen Nemzeti Ámokfutás, vagy Nemzeti Átvágta, és ne négy napig tartson, hanem egész évben! A versenyre nevezhetne bárki, akit lóvá tettek, akivel elszaladt a ló, aki nyeregben érzi magát, vagy fordítva ül a lovon.Nem adnám egy vak lóért, ha összerúgn...

Trackback: Anonim népszámlálás? Muhaha! 2011.09.27. 12:28:11

Nevet nem kérnek, de beazonosítható, sőt kellően érdekes adatok esetén gyanúsítható és számonkérhető is vagy. Októberben még a seggedbe is benéz az állam.Kíváncsi lennék, hányan nézték meg eddig, miféle kérdések szerepelnek a Népszámlálás 2011 kérdőíve...

Trackback: Népszámlálás 2011 Magyarország 2011.09.27. 10:53:31

 Kitöltési útmutató országunk Jedi nagyhatalommá válásához  A népszámlálással kapcsolatban a szientológiai jellegű kérdőív miatt, a Semmi Közük Hozzá válaszadást javaslom a kötelező kérdésekre. Ebbe bele sem lehet kötni, hiszen a válaszadás m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 14:05:36

@szgy:

Sokan akarnak majd atesista egyházi iskolákat is a "szar állami és szar egyháziak" helyett.

szgy 2011.09.29. 14:10:00

@IGe: az még a jövő zenéje. vagy úgy lesz, vagy nem. egyelőre minőségben, színvonalban (még a nem hívők között is) vezetnek az egyházi iskolák.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 14:39:56

@szgy:

Mármint a SÁTÁNIOSTA ÉS JÉZUS ZOMBI IMÁDÓ iskolák?

Fazekas gimnázium és hasonlóak amelyek tanulói sorra nyerik a nemzetközi versenyeket tudtommal nem egyházi.

Egyházi iskolákba Kuncze, Kóka járt egyházi suliba.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 14:41:08

@szgy: Mármint a SÁTÁNISTA ÉS JÉZUS ZOMBI IMÁDÓ iskolák?

Fazekas gimnázium és hasonlóak amelyek tanulói sorra nyerik a nemzetközi versenyeket tudtommal nem egyházi.

Egyházi iskolákba Kuncze, Kóka járt.

Szakyster 2011.09.29. 15:55:00

Hát, őszinte legyek, engem azért zavar, hogy itt nyíltan károkozásra szólítanak fel, még akkor is, ha a van egykét érthető félelem. De összességében egy torz eredményt adó népszámlálás hosszútávú (értsd: több cikluson átívelő), nehezen orvosolható problémákat okoz (kezdve azzal, hogy hogyan csoportosítsák át a kórházi férőhelyeket, folytatva olyan apróságokkal hogy egy multi hol teremtsen munkahelyeket (ezekhez a jelenleg hozzáférhető adatok nem elégségesek). Mivel ezek engem is (fognak) érinteni, lelkem mélyén igazából nem bánnám, ha mittom, felbujtásért ki lehetne szabni rád némi jelzés értékű büntetést.

Csillámfaszpóni 2011.09.29. 16:10:40

@Thera: Bocs, ha volt már, de szerintem talán ez az eddigi legfontosabb hozzászólás ebben a témában. Ebben a levélben, amit idéztél, ha valódi, a KSH munkatársa elismeri, hogy a jegyző a te kitöltött kérdőíved alapján eljárást kezdeményezhet veled szemben.

Szó szerint: "Nyilvánvalóan hamis válaszok esetén azonban a jegyző ugyanúgy eljárást indíthat, mint válaszmegtagadásnál."

Még egyszer a teljes levél:

"Tisztelt Cím!

A népszámlálás alapszabálya, hogy az adatfelvétel a válaszadó által megadott információk alapján történik. A számlálóbiztos nem kérhet hivatalos iratokat, okmányokat mindig el kell fogadnia az adatszolgáltató válaszait. Ez a bizalmi kapcsolat azonban kétirányú. A számlálóbiztos megbízik az adatszolgáltató által adott válaszokban, az adatszolgáltató pedig megbízik a számlálóbiztosban – valamint a népszámlálás adatvédelmi garanciáiban –, és a valóságnak megfelelően válaszol a kérdésekre. A hiteles válaszokat csak az adatszolgáltató ismeri, tehát a hamis válasz a számlálóbiztos számára sok esetben ki sem derül. Nyilvánvalóan hamis válaszok esetén azonban a jegyző ugyanúgy eljárást indíthat, mint válaszmegtagadásnál.
Közjegyző esetleges bevonásának költségeit az adatszolgáltatónak kell állnia.
Az adatszolgáltató nem köteles beengedni a lakásába a számlálóbiztost. A törvényi kötelezettség a válaszadásra vonatkozik, ami történhet a kapuban, ajtóban is.
A szándékosan, provokatív jelleggel történő valótlan válaszadás szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után. Ha ez a nyilvánosság előtt történik, akkor sokat árthat a már említett bizalmi viszony fenntartásának, és ezzel a népszámlálás sikerének is. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a népszámlálás közös ügyünk, egy nagyon drága adatfelvétel, aminek az eredményétől számos fontos jövőbeni döntés eredményessége függ a munkahelyteremtés, az egészségügy, az oktatás és más szakpolitikák területén.
Az online kitöltés feltétele, hogy a lakásra vonatkozó belépési kód és jelszó használatával a lakásban élő valamennyi személyről kitöltésre kerüljenek a kérdőívek. Ha nem szeretné, hogy a lakásban élő többi személy lássa az Ön személyi kérdőívét, lehetősége van azt jelszóval védeni.
Célszerű a családon belül egyeztetni, hogy ki lesz az, aki válaszol a számlálóbiztos kérdéseire. Nem szükséges mindenkinek jelen lenni a válaszadáskor, ha viszont valaki kimondottan igényt tart a jelenlétre, fontos úgy megállapodni a számlálóbiztossal, hogy az adott időpontban mindenki jelen lehessen, akinek ez fontos.
Az adatszolgáltatói csomagon a számlálóbiztos feltünteti az elérhetőségét. Ezen keresztül van lehetőség vele egyeztetni az Önnek megfelelő időpontot.

Üdvözlettel:

yyy
Központi Statisztikai Hivatal
Elnöki főosztály, Sajtó- és kommunikációs osztály
tel.:yyy
e-mail: yyy "

"Anonim" "népszavazás"?

Szakyster 2011.09.29. 16:14:22

Ráadásul, csak félve jegyzem meg, szavatolni sehol, semmiben nem lehet az anonimitást. Még az általad említett választásnál sem: Amikor megkapod a szavazólapot, személyiddel kell azonosítanod magad, a szavazólapon (mivel központi) bármilyen rejtett azonosítószámot el lehet helyezni, amit tovább lehet szűrni íráselemzéssel (igen, egy x-ből is sokat le lehet szűrni), és akkor még ujjlenyomat, dns-vizsgálatról, rejtett kamerákról, egyéb vicces dolgokról nem beszéltünk. Egy szó mint száz: a valódi, igazi anonimitás csak illúzió. Innentől kezdve mit szeretnél? Hogyan szavatolnád a népszámlálás során a visszakereshetőséget? Tudod, ez nem így működik.
Hanem úgy, hogy mint állampolgárnak kötelességeid is vannak. Ha a rendőr kéri, megmutatod a személyidet, akkor is, ha a rendőr bunkó. Adót fizetsz, akkor is, ha tudod, egy részét elherdálják. Ezek alól egy törvényes módon bújhatsz ki: keresel egy olyan országot, ahol nincs népszámlálás. Oszt ott maradsz.

Thera 2011.09.29. 16:41:25

@Csillámfaszpóni: Valódi, de nem ismeri el vele: Ha elolvastad levelemet látod hogy a helyzet a média jelenlétében történt (tehát általam megkerült anonimitás) hamis válaszra vonatkozott. Tehát ha normál módon kitöltöd viccesen semmi gond. De ha lefotózod, vagy máshogy dokumentálod, akkor ama fotót vagy dokumentáció alapján eljárást indíthatnak.

Anonimitás nem jelenti a viselkedési szabályok és számonkérhetőségük megszüntetését. Lehetsz egy fórumon anonim. Mégis kimoderálhatnak káromkodásért. A jog előírhat olyan kötelezettségeket amiket 99% ban nem lehet betartatni. Mégis a maradék 1% ban járhat jogkövetkezménnyel. Helyes? Nem biztos. törvényes? Igen. Ebben az esetben a törvény hülye nem a KSH.

Szerintem korrekten válaszoltak.

nemjogasz 2011.09.29. 16:49:15

@Szakyster: megfeledkezel a választások esetén a lebonyolítás feltételeiről, amik azért elég garanciálisak. Például a választásoknál a szavazatszámláló bizottságban minden politikai párt és civilek is részt vehetnek és vesznek, egymást és a kormánypárt embereit kölcsönösen ellenőrizve. A szavazólappal a nemzetközi megfigyelők jelenléte miatt nem kifizetődő manipulálni. Mivel a szavazólapok számlálása a szavazatszámláló bizottság által történik, így ujjlenyomatot, dns mintát stb venni még egyetlen szavazólapról is nehéz lenne, nem hogy tömegesen. Mivel kézzel történik a szavazatszámlálás, gépi adatfeldolgozás, digitalizálás nem történik, ami szintén megakadályozza a tömeges elemzés lehetőségét.
Ezzel ellenben a népszámlálást egy kormányhivatal végzi, bármiféle civil vagy ellenzéki felügyelet nélkül, egyetlen garancia a törvény, amit bármikor meg lehet változtatni, és ugyebár ebben a ciklusban nem példa nélküli az egy nap alatt történő, bejelentés, megbeszélés, egyeztetés nélküli törvénymódosítás.

Szakyster 2011.09.29. 16:51:50

@nemjogasz: Pontosan! És ezt vagy elhiszed, vagy nem. Mint a népszámlálásnál :bólogat:

szgy 2011.09.29. 16:57:19

@IGe: "Mármint a SÁTÁNISTA ÉS JÉZUS ZOMBI IMÁDÓ iskolák?"

úgy látom te is az összesküvéselméletek és/vagy paranoiák világában élsz, ezen a szinten én be is fejeztem.

szgy 2011.09.29. 17:01:20

@Szakyster: "Hát, őszinte legyek, engem azért zavar, hogy itt nyíltan károkozásra szólítanak fel"

nagyon egyetértünk...
mennyire álságos így a felelőtlen költekezésre hivatkozni hamis indokokkal (amúgy is tudja az állam)

szgy 2011.09.29. 17:06:18

@Szakyster: "valódi, igazi anonimitás csak illúzió."

hát persze. miért nem balhéznak inkább azon hogy hol van az orvosi titoktartás ha a TB látja mit ír fel neked az orvos? vagy izéljenek a postával, mert a postás elolvashat bármilyen levelet amit kivisz. hol van így a banktitok ha postán jön az egyenlegértesítő? fogadok hogy még lehetne találni ilyen példákat, csak kapásból ez jutott eszembe.

Szakyster 2011.09.29. 17:06:33

@szgy: Sajnos pont az baj, hogy nem tudja az állam. Egyrészt rengeteg adat ami megvan neki, hiányos/téves (pl én nem vagyok egy háztartásban azokkal, akikkel együtt lakok), másrészt anno, mikor elutasították a közös személyi számot, azzal megakadályozták, hogy összekapcsolják az egyes adatbázisokat, így fontos információk vesznek el. (pl milyen összefüggés van a vagyoni helyzet és a fogyatékosság okozta hátrányok között.)

nemjogasz 2011.09.29. 17:09:50

@max val, a bircaman: az a gond az egyház politika összefonódásaival és világi hatalomba történő beszivárgásával, hogy ez ellentmond az állam és egyház szétválsztásának. Demokratikus államokban a lelkiismereti és vallásszabadság fenntartása érdekében elengedhetetlen, hogy egyházak ne kerülhessenek törvényhozói pozícióba. Lásd Irán vagy Szaud-Arábia, ahol saria van. Ha jól tudom, a keresztény hittérítőket ki is végezhetik. Persze államforma a teokrácia is, de ahogy nem akarnál Szaud-Arábiarábia élni, úgy én sem szeretnék Magyaroszágon keresztény teokráciában élni. Mellesleg a teokrácia kialakítására vonatkozó törekvés a demokratikus államrend megdöntésére való kísérlet.

nemjogasz 2011.09.29. 17:17:03

@max val, a bircaman: ez a példa csak analógia volt arra az esetre, amikor a település egyetlen iskoláját orozta el az egyház, és kényszeríti a keresztény imát, stb-it.
Kifejtem az analógiát: ha a hozzád legközelebbi kórházat átadná az önkormányzat a Muzulmán Hitközségnek, mert az állam az önkormányzatnak a kórház költségeinek felét, a Muzulmán Hitközségnek azonban a teljes költségét finanszírozná, és a muzulmánok előírnák, hogy a kórházban csak az Allahhoz és Mohamedhez imádkozókat látnák el. Igaz, mehetnél 20 kilométerrel arrébb szekuláris kórházba is. Nem sértené a vallásszabadságod?

szgy 2011.09.29. 17:26:38

@Szakyster: "mikor elutasították a közös személyi számot, azzal megakadályozták, hogy összekapcsolják az egyes adatbázisokat, így fontos információk vesznek el."

azért utasították el hogy ne lehessen összekapcsolni. meg tudom érteni a személyiségi jogi aggályokat, de szerintem is kifejezetten hasznos lenne ha ezeket az adatokat értelmes emberek elemeznék fejlesztő célzattal és nem pl. a Nemzeti AVH megb*szási célzattal :-)

az biztos hogy a személyi szám folyamatos használata már komoly aggodalomra adhatna okot, főleg ha még ki is terjesztenék a használatát. szép lenne ha valahogy ki tudnák mutatni hogy pl. ki az aki többet költ mint amennyit keres :-)

bizonyára jóval könnyebben találhatnák meg az összefüggéseket pl. lakhely és megbetegedések között, így alapos érvet adva erőművek, vegyi üzemek, stb. telepítése mellett.

Szakyster 2011.09.29. 17:29:33

@szgy: "szép lenne ha valahogy ki tudnák mutatni hogy pl. ki az aki többet költ mint amennyit keres :-)"

Na várjál, azért aki többet költ, mint keres, azt hogy csinálja úgy, hogy közben törvénytisztelő állampolgár? Amellett, hogy alapvetően egyetértek veled. De valamit valamiért: Vagy összekapcsolt adatbázisok, vagy népszámlálás - az egyik mindenképp kell.

nemjogasz 2011.09.29. 17:46:14

@Szakyster: nem kell elhinnem, le is ellenőrizhetem. Itt van péládul egy nemzetközi megfigyelői jelentés: www.osce.org/odihr/elections/71075.
Ha akartam volna, jelentkezhettem volna szavazatszámlálónak. Az eegyik ismerősöm például volt már tag szavazatszámláló bizottságban.
A KSH-t meg semmilyen módon nem felügyeli semmilyen civil vagy nemzetközi szervezet, csak és kizárólag a kormány.

nemjogasz 2011.09.29. 17:50:21

@szgy: "azért utasították el hogy ne lehessen összekapcsolni. meg tudom érteni a személyiségi jogi aggályokat, de szerintem is kifejezetten hasznos lenne ha ezeket az adatokat értelmes emberek elemeznék fejlesztő célzattal és nem pl. a Nemzeti AVH megb*szási célzattal"
Pont ezért nem lehet személyi számot használni. Ha megvan az adatbázis, bármire fel lehet használni, és ha fel lehet, akkor fel is fogják. Magyarul ha van összekapcsolt adatbázis, azt nem csak "értelmes emberek elemeznék fejlesztő célzattal". Az egyetlen garancia a rosszhiszemű állami felhasználás ellen, ha technikailag nem lehetséges összekötni az adatbázisokat.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 17:51:15

@nemjogasz:

Senki sem írja elő az imádságot, hidd el!

Én magam jártam a Pázmányra, s nem vagyok katolikus. Senki sem kényszerített a katolikus vallásra. Volt egy darab kötelező tárgy 1 félévig "A katolikus hit alapjai", ennyi. Nem azt osztályozták, hogy hiszel-e benne, hanem azt, hogy ismered-e az anyagot.

Annyira nem nézték a hitet, hogy amikor valakiről megtudta a tanár (aki pap volt), hogy az illető hívő, de nem katolikus, megkérdezte "akkor hagyjuk az anyagot, elmondaná inkább, hogy ugyanez Önöknél hogyan van?".

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 17:53:26

@nemjogasz:

S egy pontosítás: a muzulmánok NEM imádkoznak Mohamedhez. Ez súlyos istenkáromlás lenne. Istenhez imádkoznak, Isten arabul pedig "Allah", azaz - a magyar közhiedelemmel ellentétben - Allah nem egy személynév, vagy egy másik isten. A keresztény arabok is Allahhoz imádkoznak például.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 17:55:47

@nemjogasz:

Az egyik véglet a teokrácia a másik az ateista állam. Mindkettő rossz!

Az állam és az egyház szétválasztása jó dolog. Ez azonban nem jelenti az hogy egyházak hívei nem indulnak választásokon, s nem harcolnak a politikai hatalomért, azt meg végképp nem jelenti, hogy az egyházak hívei nem politizálnak.

nemjogasz 2011.09.29. 17:58:58

@max val, a bircaman:

Nem-e? lásd:
nemjogasz 2011.09.27. 17:09:28
' "Az iskola honlapján olvasható tájékoztató szerint ugyanis "a közös imák és éneklések, áhítatok, közösségi rendezvények, istentiszteletek a hétköznapok részei lesznek, a megjelenés kötelező, a részvétel lehetőség, a tolerancia elvárt"." '

és nemjogasz 2011.09.27. 17:12:15

nemjogasz 2011.09.29. 18:05:01

@max val, a bircaman: az egyháztól szétválasztott állam nem ateista. Ateista állam az, ahol törvényileg tiltják a vallásosságot és üldözik a hívőket és egyházakat.
Természetesen hívők és egyháztagok is ugyanúgy részt vehetnek a választásokon, mint bárki más. De nem hozhatnak olyan törvényt, amely előnyben részesíti bármely felekezet bármely egyházát. (lsd iskolafinanszírozás: az önkormányzatnak csak az iskola költségeinek egy részét téríti az állam, egyházak számára az iskola teljes költségét.)
Még mindig nem válaszoltál, hogy szerinted sérti-e a lelkiismerti és vallásszabadságot, ha egy település egyetlen iskolájában az egyházi hatalomátvételt követően vallásgyakorlásra kényszerítik a tanulókat, tanárokat, egyes esetekben szülőket is?

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 19:19:46

@TrueY:
Pedig én úgy látom, hogy itt sérül az állampolgárok joga.
Hol van a törvény, amely előírja, hogy kötelező a részt vennem a népszámlálásban?

Miért számít bűnnek az, ha megtagadom a válaszadást.
Engem gondolom hamarabb elzárnának, ha nem fizetném ki a bírságot, mint orbán postabankos haverját.

Egyébként ki érti, hogy a felsőfokú akkreditált képzés csak 1998-tól számít, csak az a bizonyítvány érvényes, amit orbán alatt adtak ki?
Hol van ez törvénybe foglalva?

Ha már annyira érdekelné orbán king-et a nép sorsa, akkor inkább a fizetésükről kellene megkérdezni az állampolgárokat.
A sok ingyenélő fideszes képviselőnek 750 ezres fizetés, két ingyen titkárnő, benzinkártya, korai nyugdíjazás jár, a néptől meg most készülnek elvonni azt a keveset is, amit még lehet.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 19:22:37

Jogot a világnézetileg semleges oktatáshoz!

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 19:28:49

Egyébként erről a vallás dologról egy idős rajztanárnő jut eszembe.
Általánosban kikérdezte a gyerkőcöket, hogy ki milyen vallású, a nem megkeresztelkedetteket lecseszte, a katolikusokat dicsérgette.
Mindezt rajzóra keretében.
Kiderült a vénlányról, hogy szabadidejében az egyháznak dolgozik és ő úgy érezte, hogy az állami iskolában is terjeszti az igét.
No addig feszegette ezt a dolgot, ameddig az egyik szülő be nem ment az igazgatóhoz és ott hármasban leülve jól megbeszélték a dolgokat.

Manó101 2011.09.29. 20:08:18

Az anonim népszavazásról annyit, hogy a 28. pont: Milyen vállalkozási formában dolgozik? Egyéni vállalkozó, Önálló. Következő , 30. kérdés : Vállalkozásának megnevezése. Ebből tényleg nem lehet kitalálni, hogy ki válaszolt :(

Szakyster 2011.09.29. 20:30:09

@nemjogasz: Mivel nem egy választás/népszavazás infrastruktúráját üzemeltettem még az előző érában, szóval tudom mennyire biztonságos: meglehetősen az. Csakhogy én kivételes helyzetben vagyok, az emberek nagyrésze pl. max az általad megírt jelentéseket böngészheti. Amit emberek írtak, akikben vagy megbízol, vagy nem, és itt jön a lényeg: Hacsak nem veszel részt magad is a folyamatban, akkor végül valahol emberekben kell megbíznod. Persze a bizalmi szintet tetszőlegesen lehet növelni, de soha nem mondhatod azt, hogy mostmár tutibiztos, hogy ez így rendben van. Jó példa a mostanában lezajlott DigiNotar botrány ahol pont egy ilyen magas bizalmi szint sérült, és igen sok megbízhatónak ítélt kapcsolatról derült ki utólag, hogy nem megbízható... de ez már messze vezet.

Amúgy tényleg jó lenne a népszámlálás folyamatába néhány plusz bizalmi szintet építeni (pl. független megfigyelőkkel) de sajnos ez nem olyan egyszerű, mint egy választásnál: gyk. az elkövetkező 10 évben minden egyes adatlegyűjtés/lekérdezés/felhasználás mellé bizottságokat kellene állítani, ami nem nagyon hiszem, hogy megoldható, sajnos. De ha van ötleted, szívesen hallgatom.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 20:38:07

Most írtam be és nagyon lényeges:

III.§ Gyakorlati Lehetőség

Az internetes "vallatásnál" egy listából kell választani vallást és nem lehet mást beírni. Ez durva törvénysértés, ami miatt mindenkinek, akinek a világnézete, vallása, felekezete nincs a listán, jogába áll bojkottálni a népszámlálást. Hiszen így már a 2001-es népszámlálás után a 2011-es népszámlálás vallási hovatartozás része is, egyértelmű csalás, és alapvető emberi jogokat sért.

szgy 2011.09.29. 21:40:58

@IGe: hol lehet ezt megnézni? az enepszamlalas.hu még csak azt írja ki hogy okt. 1-től lesz elérhető.

így nem tudtam megnézni, csak feltételezem hogy van egy "egyéb" lehetőség is. és ha valakit annyira zavar a papír változaton szabadon beírhat amit akar.

feltételezem hogy az eredmény összesítésénél kijön majd hogy 0.3% "egyéb". de ezen nem fog múlni egy vallás létezése vagy szabadsága sem.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 21:47:22

Hibás kérdés a népszámlálási kérdőívben?
MTI - SZEGEDma
2011. szeptember 9., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Máté-Tóth András valláskutató szerint a 2011-es népszámlálási kérdőívben hibásan szerepel a vallási hovatartozás kérdése, a válaszok emiatt nem lesznek alkalmasak sem a 2001-es népszámlálás eredményeivel, sem nemzetközi eredményekkel való összevetésre, még kevésbé későbbi kormányzati stratégiák és döntések megalapozására.

A Szegedi Tudományegyetem vallástudományi tanszékét vezető professzor az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írja: a kérdőívben szereplő Mely vallási közösséghez, felekezethez tartozónak érzi magát? fordulat nem népszámlálási, hanem valláskutatási kérdés.

A népszámlálás célja a lakosság alapadatainak rögzítése, vallási tekintetben az egyházak tagságára vonatkozó teljes mintavételre alapozott adatok gyűjtése. A vallási közösséghez tartozás érzése és a formális odatartozás között jelentős különbség van. Ez a különbség nagyobb a hagyományos nagy egyházak esetében, és kisebb a kisebb és újabb vallási közösségek esetében – hívja fel a figyelmet.

A 2001-es kérdőívben – amely a válaszadó vallását, hitfelekezetét tudakolta – a népszámlálás magyarországi hagyományainak megfelelően tették fel a kérdést. A 2011-es kérdőív eltérő megfogalmazása nem teszi lehetővé a nyert adatok összehasonlítását.

A 2011-es kérdőív kérdése és válaszalternatívái következetlenek. A fő kérdés “érzi magát” fordulatot tartalmaz, a tagadó válaszalternatíva elhagyja az érzést, és a “nem tartozik” fordulatot alkalmazza.

Az idei kérdőív a 2001-eshez képest kiegészül az “ateista” válaszlehetőséggel, amely filozófiai és hitvallási kérdés, egyáltalán nem illik a vallási intézményhez való tartozás kérdéskörének logikájába.

A professzor szerint alapvető kérdőív-szerkesztési törvény, hogy egy modulon belül az adott minta véleményét teljesen lefedő alternatív válaszok kínálhatók csak fel. A válaszok megoszlása csak így képezheti le a megkérdezettek véleménymegoszlását, átfedések nélkül. Márpedig a felekezethez tartozás érzése és az ateista hitvallás egyszerre is jellemezheti a megkérdezettek egy részét, sőt például a buddhista vallás hívei a legtöbb esetben ateistának vallják magukat.

Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a nagy szakmai tekintélyű Központi Statisztikai Hivatal egy ilyen rendkívül lényeges adatgyűjtés alkalmával, mint ami a tízesztendőnként megismételt népszámlálás, a vallási hovatartozásra vonatkozóan – semmibe véve a szakmai előkészítés során megfogalmazott javaslatokat – ilyen következetlen és hibás kérdést tesz fel – hangsúlyozza Máté-Tóth András.

A népszámlálás vallási adatainak használhatósága és megbízhatósága érdekében a kérdőív azonnali módosításra szorul, vagy a kérdezőbiztosok felkészítésénél kell figyelembe venni a felvetett problémákat – közölte az egyetemi tanár.

A professzor szerint a kérdőíven a Mely egyháznak, felekezetnek (vagy más vallási közösségnek) tagja? kérdésnek kellene szerepelnie, amelyre az egyház megnevezésével, illetve az egyik egyháznak, felekezetnek (vagy más vallási közösségnek) sem tagja fordulattal felelhetnének az emberek, vagy megtagadhatnák a válaszadást.

Az MTI megkeresésére a Központi Statisztikai Hivatal későbbre ígért reagálást.

szegedma.hu/hir/szeged/2011/09/hibas-kerdes-a-nepszamlalasi-kerdoivben.html

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 21:49:38

@szgy:

Az index.hu mint tudjuk elesett és egy PR fizetett cikkben ott jelent meg. Nem kicsi hátsó szándékkal.

index.hu/tech/2011/09/29/az_online_nepszamlalason_nem_lesznek_jedik/

szgy 2011.09.29. 22:15:38

@Szakyster: "Na várjál, azért aki többet költ, mint keres, azt hogy csinálja úgy, hogy közben törvénytisztelő állampolgár?"

pl. ő csinálja a család bevásárlását. ez könnyen lehet reális. de az is könnyen lehet reális hogy egy feketéző munkanélküli (vagy fele fizetésre bejelentett) házaspár a minimálbért elkölti a teszkóban.

szgy 2011.09.29. 23:11:25

@Manó101: már az eleje is jól kezdődik, születési dátum: év, hónap, nap. előtte a lakcímet tartalmazó lakáskérdőív-azonosító.

(egyik volt ált. isk. osztálytársam jutott eszembe, egy napon születtünk, az anyáink leánykori neve is pontosan ugyanaz pedig nem rokonok és nem Kovács Évák.)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2011.09.29. 23:23:16

Külön érdekes, hogy valamiért belőlem kettőt akar csinálni a KSH, holott sokak szerint egy is sok.

Ma jött a számláló biztos az albérletbe, ahová nem vagyok bejelentve, de életvitelszerűen itt élek. Mivel rajtam kívül lakik itt más is, adott még egy kérdőívet. Felhívtam a tájékoztatón lévő ingyenes számot, ahol elmondták, hogy mivel itt élek, itt kell kitöltenem a kérdőívet, nem számít, hogy nem vagyok bejelentve.

Csakhogy a kérdőíven fel kell tüntetni az időszakonként hazajárókat, akiknek az adott ház az állandó otthonuk, de tanulás, munkavégzés, stb. miatt pl. albérletben laknak. Tehát az állandó bejelentett címemen is fel kell tüntetni, és ott is ki kell tölteni hozzám egy kérdőívet.

Nem fogok meglepődni, ha egyszer valaki bekopogtat és megkérdezi, hogy milyen pénzből tartom fent ezt a lakást, és miből élek. Gondolom erre megy ki az egész.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.29. 23:52:37

@pcr: nálunk meg anno vizslatott a parasztja, hogy nem igaz, hogy szüleim orvosok, biztos nem itt lakunk, hol van a másik lakás, meg anyámra azt hitte, hogy a cseléd, mert épp takarított. no komment, mostanra szerintem bekészítem a sörétest.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.30. 00:20:03

@max val, a bircaman: először azt akartam írni, hogy mi, meg h megbolondultál e, hogyan lehetne megengedni, hogy egyházak harcoljanak politikai hatalomért, de revideálom.

te is revideáld azt, hogy az állam és egyház szétválasztása jó dolog, mert a kettő nem működik együtt.

ugyanis, ha az egyházak jelöltállítási jogot kapnának önkormányzati és országgyűlési választáson, akkor egyből kiderülne mennyi az annyi, a KDNP maradék legitimációja is semmivé foszlana, és nem kéne lobbisták meg civil szervezetek álcája mögött ugyanazért a hatalomért küzdeni. szép, tiszta rendszer lenne. főleg ha a cégek és minden további szervezet is megkapná ezeket a jogokat.

lássuk.
X, nagyon-nagyon fontos választókörzet, országgyűlési választás, egyéni jelöltek:
1. Alakos Ahmed (Fidesz)
2. Buzogány Bendegúz (MSZP)
3. Cinege Cecil (Jobbik)
4. Dagobert Dániel (LMP)
5. Esztelen Elemér (JESZ)
6. Fing Franco (SZDSZ)
7. Görbe Gábriel (Római Katolikus Anyaszentegyház)
8. Hunyorgós Hedvig (T-Com)
9. Ivós Iván (Református Egyház)
10. Joó Jolán (MÁV)
11. Kalasnyikov Kázmér (Baptista Szeretetszolgálat)
12. Lófejű Ludvig (NAV)
13. Motyogós Matild (Audi)
14. Nadragulya Norbert (Evangélikus Egyház)
15. Orgoványi Ottó (Magyar Hírlap)
16. Pukizós Pál (SportTV)
17. Quebec Qimby (VIVA TV)
18. Rotyogós R. Renáta (Playboy)
19. Sehonnai Sándor (MLSZ)
20. Tengeri Tibor (Citibank)
21. Undok Ubul (Népszabadság)
22. Világlátó Vendel (Magyar Gárda)
23. Xilofon Xavér (Budapesti Filharmonikusok)
24. Ytong Ymola (Ytong)
25. Zengő Zalán (Vidanet)
26. Zsidó Zsolt (Mazsihisz)

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.30. 07:37:41

@nemjogasz:

Azért példák vannak nagy számban. Harc a kereszt ellen Olaszországban, karácsonyfa tiltása egyes amerikai városokban. De nem csak a keresztények ellen lép fel az állami ateizmus! Dániában a zsidó körülmetélés üldözése, Franciaországban a hagyományos nő viselet tiltása.

Ez nem szekularizmus, hanem masszív vallásüldözés.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.30. 07:39:42

@Kusics Iván:

Nem ezt írtam. Nem az egyházak indítanak jelölteket, hanem egyes jelöltek egyes egyházak hívei, s hitükkel is politizálnak.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.30. 07:42:22

@nemjogasz:

"Még mindig nem válaszoltál, hogy szerinted sérti-e a lelkiismerti és vallásszabadságot, ha egy település egyetlen iskolájában az egyházi hatalomátvételt követően vallásgyakorlásra kényszerítik a tanulókat, tanárokat, egyes esetekben szülőket is?"

Nem sérti. Az egyház nem hibás, hogy nincs ott önkormányzati iskola.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.30. 08:18:27

Tegnap este az ATV egyenes beszéd című műsorában meghívott vendégként szerepelt az adatvédelmi biztos.
A műsorvezetőnő a saját kérdőívét vitte be a stúdióba és megkérdezte, hogy mi a garancia arra , hogy a lakás azonosítószáma, az alany címe, születési ideje és neme szerint őt nem fogják beazonosítani.
Erre az volt az értelmes válasz, hogy erre van egy adatvédelmi törvény és punktum, háát szerintem nem győzőtt meg ezzel senkit a riportalany.
Felmerült még többek között az is, hogy a KSH IDEGEN CÉGEKET IS BEVON AZ ADATFELDOLGOZÁSBA, s ezzel kapcsolatban mi agarancia arra, hogy az adatok a feldolgozás során nem kerülnek-e illetéktelen kezekbe, erre egy kicsit hápogott az adatvédelmi biztos.
Szóval emberek a két adatlapon ugyanúgy szerepel a kódszám (az egyikre az állampolgárnak kell felvezetni), tehát ezek az adatok valahol összefutnak, hiába a két kérdőív.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.30. 08:25:44

@pcr: Amelyikre neked kell felvezetni, azon még mindig elírhatod.

Szakyster 2011.09.30. 08:37:21

@BKV figyelő.hu: Valamit félreértetteél szerintem. Személyi kérdőívet csak egy helyen kell kitölteni: ott, ahol életvitelszerűen élsz. Sehol máshol. Csak ott. Csak egy helyen.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.30. 08:52:13

Nos István királyról meg a katolikus vallásról nekem van egy sajátos véleményem.

Ki is volt valójában ez a hittérítő király.

Azt már tudjuk, hogy legyilkolta Koppányt, aki a régi magyar szokásjog szerint Géza után következett volna a fejedelmek sorában.
(mégis a történészek Koppányra húzzák rá a vizeslepedőt)
Felvette a kereszténységet és megölte azokat, akik az ősmagyar vallást nem dobták el maguktól.
Csak azután lehetett belőle felkent király, ha behódol a pápának, így teremtette meg a keresztényi állam feltételeit.
Már több mint 1000 éve kell szentként tisztelni egy rokon és tömeggyilkos királyt.
A korona egyébként mint látható egyáltalán nem hozott szerencsét az Árpád-házra.

A mai hátulról jövő katolikus hitterjesztést jobb lenne, ha befejezné a fidesz-kdnp kormány, mert sokan ismerik már az igazi történelmet.
Kezd megdőlni a sok hazugság.

Rám majd akkor vessék az első követ, amikor az igét hirdetem , no nem ingyért, drága felbescülhetelen értékű régiségek között élek, a misebort aranyserlegből iszom, az egyház által fizetett házvezetőnöm rakja elém az élelmemet, mossa, vasalja ruháimat, takarítja a rezidenciámat, majd akkor amikor többszáz éves pergamenre írt csodálatos könyveket lapozgatok, a többezer kötetes egyházi könyvtárban ingyen.
Majd akkor ha nem adózóm a jövedelmem után mint egyházfi.
Mindezt abból a vagyonból, amit az egyház összerabolt, behajtott adó formájában, elkobzott az eretnekséggel megvádolt személyektől, perselyben gyűjött össze, az államtól kért.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.30. 09:06:55

Még egy lehetőség bekerült:

IV. § Gyakorlati Lehetőség

Sokan beikszelnek minden rublikát, és szöveges kérdésekre butyuta válaszokat adnak. Ebben ezen oldal kiváló ötletadó. Hiszen nem a mostani kormányunk és pártunk egyik fontos emberétől Simicska Lajostól, hanem már sokkal korábbról is tudjuk, hülyének lenni állampolgári alapjog.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.30. 09:25:18

@pcr: Azt hiszem, hogy nem jól olvastad amit írtam. Gondolt úgy, hogy egy ;) volt a végén...

"Pedig én úgy látom, hogy itt sérül az állampolgárok joga."

Hát persze. De a jogokat a parlament osztja, amit most Ovi ural. Tehát ha panaszod van, akkor felírhatod egy cetlire és leúsztathatod a Dunánk. Hátha valaki elolvassa.

"Miért számít bűnnek az, ha megtagadom a válaszadást."

Mert csak! Sok érvem van erre. Itt van például... és még hosszasan sorolhatnám... (értsd ;) )

"Engem gondolom hamarabb elzárnának, ha nem fizetném ki a bírságot, mint orbán postabankos haverját."

Mondd azt, hogy interneten bevallottad.

"Egyébként ki érti, hogy a felsőfokú akkreditált képzés csak 1998-tól számít, csak az a bizonyítvány érvényes, amit orbán alatt adtak ki?"

Ez micsoda? Aki korábban végzett azzal mi van?

"Ha már annyira érdekelné orbán king-et a nép sorsa, akkor inkább a fizetésükről kellene megkérdezni az állampolgárokat."

Ovit nem érdekli a nép sorsa. Ő nyomot szeretne hagyni a történelemben. Kompenzál.

"A sok ingyenélő fideszes képviselőnek 750 ezres fizetés, két ingyen titkárnő, benzinkártya, korai nyugdíjazás jár, a néptől meg most készülnek elvonni azt a keveset is, amit még lehet."

Engem nem a fizetésük bosszant. Az látszik. Hanem, hogy nem kell számlával igazolniuk, hogy mire költötték a költségtérítést! Ez nyílt adócsalás!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.30. 09:26:07

Vallása? 1. dömdödöm 2. isten, haza, család 3.hatalom, siker, pénz 4.attól függ, hol osztanak levest 5. Cosmopolitan 6.feng-shui 7. fitness 8. Zámbó Jimmy 9.teknőseim vannak www.zotyo.hu/humor/nepszam.htm

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.30. 09:27:00

@Szakyster:

Olvasd el! Nálunk mindenki úgy értelmezte, hogy 1 ív, ahol élsz, akár bejelentés nélkül, +1 ív az állandó lakcímeden. És ez egy személy két ív.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.30. 09:35:22

@Szakyster:

Az általad linkelt oldalról:

Személyi kérdőívet kell kitölteni

- minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerűen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van, pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt),
- azokról a személyekről, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk,

Ez megítélésünk szerint felsorolás, azaz a pontok közötti kapcsolat típusa ÉS.
A kétdiplomás főnök szerint is.
A szakközepes gkv szerint is.

Nem mellesleg az államigazgatásban dolgozó csoportvezető szerint is.

Harcimaca 2011.09.30. 11:07:59

"Ha egyszer a számlálóbiztos, nem kérhet el semmiféle azonosítót és a népszámlálás anonim, akkor hogy a manóban lehet megállapítani az anonimitás szabályának a felrúgása nélkül, hogy kit is lehetne megbüntetni és igazak-e az adatai? Vagy még sem anonim, hanem nagyon is jól beazonosítható?"

Felhívtam a Központi Statisztikai Hivatalt, ahol a fent leírt kérdésre kapcsolgattak mindenhova, s a jogi osztályos sajnos éppen mindenki szabadságon vagy a minisztériumban volt, de a kedves ügyintéző megígérte, hogy kerít valakit, aki vála...szolni tud a kérdésemre.

Vissza is hívtak egy tíz perc múlva. Kemény 15 perc hablaty után, amikor már hatodjára tettem fel a kérdést, kiderült, hogy kb. sehogy nem tudnak megbüntetni, csak, ha azt mondod, hogy megtagadod. ha nem vagy otthon, vagy nem hallottál róla stb. akkor nem. De ha már egy ember kitöltötte a kérdőívet a lakásból, akkor már nem zaklatnak. Ha egy sem, akkor az illetékes jegyző KÉRHET meg arra, hogy valaki töltse ki, mert fontos dolog.

A kérdésemre, hogy gyakorlatilag akkor nem tudják beazonosítani, hogy ki nem töltötte ki, s ezáltal csak azt tudják megbüntetni aki kimondja, hogy nem tölti ki, a KSH válasza a következő volt: IGEN.

Erről ennyit.... :)

harcos71 2011.09.30. 11:11:37

ÜDV!! Találtam egy érdekes oldalt ami hasonló témával foglalkozik. www.fuggetlenmezohire.sokoldal.hu/

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2011.09.30. 11:28:08

@Szakyster: Pedig elég egyértelmű a tájékoztató, nézd csak:

Egyfelől itt van a 15.1 amit ugye az albérletnek a lakáskérdőívén kell jelölnöm, hiszen ott lakom, ott egy plusz személy vagyok. Mellette van a tájékoztató, hogy annyi személyi kérdőívet kell kitöltenem, ahány személyt a 15.1 15.2 15.3 pontban feljegyeztem. Akkor itt az albérletben van egy személyi kérdőívem.

Másfelől ott van a 15.3, ami az otthoni címemre vonatkozik, tehát annak a lakásnak a kérdőívén kell jelölni. A szöveg azt mondja, hogy azt is jelölni kell, aki albérletben lakik, de hazajár. Ha bejelöl, akkor szintén kell egy személyi kérdőív, mert annyi személyi kérdőívet kell kitöltenem, ahány személyt a 15.1 15.2 15.3 pontban feljegyeztem.

Értem, hogy fent írja, hogy egy személyt csak egyszer, de ez két külön lakáskérdőív, két külön címen.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.30. 11:44:24

hvg.hu/itthon/20110930_kozveleles_koncepcio_hoffmann#rss

Hitoktatás, egész napos iskola, állami beleszólás - ilyen lesz a közoktatás

Meg sem várják a népszámlálást, akkor mi értelme ennek az egésznek?
Milyen hitoktatást akarnak bevezetni az állami oktatási rendszerben, hindut, zsidót, reformátust,jedit?
Egyelőre természetesen "csak" nem kötelező jelleggel.

spartáéskus 2011.09.30. 17:41:20

Szevasztok!

Bizony - bizony a népszámlálás is elveszítette, eredeti rendeltetését, mert az EZEK-AZOK összekeverték és ma is keverik a népeket.

Felesleges - meg nem is népszámlálás - hanem mennyi állampolgárom van ? Kérdezné a hatalom, de azt megtudja naprakész automatizált nyilvántartásával.

Ebből logikusan következtethető - hogy más a szándéka vele...

szeretettel: spari:...

nemjogasz 2011.09.30. 18:39:03

@max val, a bircaman: Olaszországban csak az állami iskolákban nem lehet kitenni az osztályterem falára a keresztet, ami érthető is, ha keresztet ki lehetne, akkor dávidcsillagot, szvasztikát, ankhot meg kb. 2 millió másik jelet is ki lehetne rakni. Az utcán bárki viselhet keresztet, templomra ki lehet rakni, stb, úgyhogy nincs betiltva. Karácsonyfát nem tudom hol tiltják, főleg hogy az ma már nem kötődik valláshoz. Körülmetélést nem tudom, tényleg tiltják-e Dániában, de ha tiltják is, meglehet azért, mert az egy beleegyezni képtelen csecsemő csonkolása. (az egyes afrikai országoban hagyonmányosnak számító női körülmetélést tiltják a demokratikus országokban, mivel az egyértelműen csonkolás, hiába vallási alapú. Vallási alapon sem lehet senkit csonkolni).
Kb annyira vallásüldözések ezek, mint itthon az ittas vezetéssel szembeni zéró tolerancia.(akkor is mit összerítt az anyaszentegyház, hogy jajj, a papok nem vezethetnek részegen, skandallum![merthát egy papra ugye nincs semmi élettani hatása az alkoholnak])

nemjogasz 2011.09.30. 18:41:52

@max val, a bircaman: hát persze hogy nincs, hiszen elcsaklizta az egyház (eddig volt). Na mindegy, ha nem érted, hogy joga van mindenkinek a szekuláris oktatáshoz való hozzáféréshez, (és ez nem azt jelenti, hogy az országban létezik 1 db nem egyázi iskola, akkor oké), akkor nincs miről beszélni.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.01. 08:52:14

@nemjogasz:

Mivel ezek szerint semmit sem tudsz, így nem lenne érdemesebb előbb tájékozódnod esetleg?

A lényeg: manapság nem az a jellemző, hogy ateistákat templomokba terelnek, hanem az ellenkezője: hívőket megaláznak és ezt "lelkiismereti semlegességnek" nevezik.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.01. 08:53:27

@nemjogasz:

Komolytalan. A te logikád szerint ott ahol csak állami/önkormányzati iskola van, sérül a hívő gyerek joga, mert nem járhat felekezeti iskolába.

The_Goat 2011.10.01. 09:48:32

csak akkor vagy anonim ha nem tagadod meg a népszámlálást, ha megtagadod akkor az adott cimre a népszámláló biztos kihivhatja a rendőrt aki igazoltat és szabálysértési eljárás alá von.

ha részt veszel a népszámlálásban ez nem történik meg tehát anonim maradsz. az anonimités nem sérül

szóval én ezzel a megtagadással nem játszanék...

The_Goat 2011.10.01. 09:50:55

@max val, a bircaman:

nincs olyan hogy hívő gyerek. nincs katólikus gyerek meg református gyerek ahogy marxista gyerek és posztmodern gyerek se, a gyerekek világnézete nem kialakult.

katolikus szülők katolikus neveltetlésű gyereke létezik de az nem katólikus gyerek.

a vallásos indokrinációt pedig ellenzem.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.01. 13:02:06

@The_Goat:

Ezen az alapon a szülő ne nyissa ki a száját a gyerek elől, mert ezzel "indoktrinálná" nyelvileg, rákényszerítené saját nyelvét a gyerekre. El kell zárni a gyereket a nyelvi indoktrináció elől, majd 18 évesen választ magának nyelvet!

The_Goat 2011.10.01. 16:23:07

@max val, a bircaman:
de ugye a gyereknek nem mondod hogy csak egyetlen nyelv van, az amit ő beszél és hogy ez az egyetlen módszer amivel 2 ember beszélni tud egymással. és ha nem hiszi ezt akkor egy nagyin csúnya helyre kerül mert van egy láthatatlan barátja aki nagyon mérges lesz ha mást gondol.

kissertés 2011.10.01. 17:49:00

Most lett kitöltve mindenféle faszsággal, online, remélem örök bodóttágot hoz a kshnak.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.01. 18:33:12

"Attila Nánási
Kedves Jedik, Tisztelt Sith lovagok!
Konvergencia van az Erőben!!!!!!
Épp az imént volt itt a népszámlálós kisasszony és vallási hova tartozásnál nem értette, hogy mi az a JEDI!!! Erre fogta magát és kihúzta!!!!! Beírta helyette, hogy ateista vagyok!!!!!
WTF!!!!!!!!!!!!"

www.facebook.com/pages/V%C3%A1llald-a-n%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1son-hogy-Jedi-vagy/141350375961177

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.01. 21:42:19

@The_Goat:

Mindez egyéni döntés kérdése. Szabadság a neve.

waqtiq 2011.10.02. 09:36:44

Egyházi kézben a gyermekotthonok
2011. szeptember 30. 18:25 Rákász Judit
BÁCS-KISKUN | Egyházi kézbe kerül a gyermekvédelmi szakellátás Bács-Kiskun megyében - erről döntött tegnap a megyei közgyűlés. A döntés 1200 gyermeket érint.

Mik ezek?

2011. december elsejétől a gyermekotthonokat, az utógondozói ellátást, valamint az ideiglenes hatályú elhelyezést biztosító befogadó otthonokat a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában lévő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény működteti megyénkben.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Az öt évre szóló szerződés értelmében a megyei önkormányzat 2016. november 30-áig térítésmentesen a katolikus egyház használatába adja a szakellátást biztosító hat hajósi, hat kecskeméti, egy bácsalmási és egy kunfehértói ingatlant. Az egyházmegye a normatív állami támogatásból és a kiegészítő normatívából biztosítja az ellátást, a megyei önkormányzat nem járul hozzá a működtetés költségeihez. Az egyház ugyanakkor az ellátási szerződében vállalja az ellátást jelenleg biztosító 159 munkavállaló átvételét.

Részletek a szombati Petőfi Népében.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
iWiW
Facebook
Twitter

A+
A-
P
@>
|<
Iratkozzon fel!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Egyházi kézben a gyermekotthonok
Vihart kavart a vezetőváltás
Zöld ügyekkel szópárbajoztak
Nincs új igazgatója a pszichiátriának
Vékonyabb lehet a képviselők pénztárcája
HIRDETÉS
Juss több pénzhez
Tanulj tőzsdézni online vagy helyszíni szemináriumainkon!
Ingyen az XTB- től
Csak a nyelvvizsga
hiényzik a diplomádhoz? Nálunk megtalálod a megfelelő nyelviskolát
www.kepzesinfo.hu
Kapcsolódó témák
Politika
Önkormányzat

Új Nissan Micra
Új kompresszoros motorral. Hatékonyságra tervezve.
www.nissan.hu/micra
Hozzászólások – eddig 6 hozzászólás érkezett

időrend: növekvő | csökkenő
« előző | 6 - 1 | következő »
6. vörösköcsög
2011. október 2. 07:44

Hmmmm... mennyi sex lesz, pedofilkodás, orgazmus.... ezek a csuhások tudják mi a jó. Gusztustalan férgek!!
Jelentem a moderátornak
5. rivas007
2011. október 1. 19:24

Na akkor ne finomkodjunk: Annak az egyháznak adták a gyermekotthonokat, arra az egyházra bíznak gyermekeket amely évtizedek óta fuldoklik a pedofil botrányokban világszerte?

Hozzáteszem: Tisztelem a hívő embereket, akik hisznek Istenben és életvitelükkel példát mutatnak. Van köztük pap is...
Jelentem a moderátornak
4. nanemondja
2011. október 1. 15:55

rivass007! Gyorsan eltüntették a másikat, ne izgulj! Valószínű megsértettem valakiket?
Jelentem a moderátornak
3. nanemondja
2011. október 1. 15:54

Kedves Moderátor! Elég lett volna ha csak annyit ír, hogy nem maradhatott a hozzászólásom, mert ideológiailag nem volt megbízható, elfogdható... stb.De így eltüntetni! Basszus, mi megy ebben az országban?????
Jelentem a moderátornak
2. rivas007
2011. október 1. 15:06

Engem speciel nem érdekel ez a téma. Dolgoztam egyházi fenntartású gy.v. intézményben és igen jó üzlet ám ez is...
Az viszont, hogy a fenti cikk 2-szer van fenn a címlapon, már elgondolkodtató.
Annak tükrében meg pláne, hogy épp tüntetnek a kormány intézkedései ellen fővárosunkban, erről semmi.
Jelentem a moderátornak
1. zördög
2011. október 1. 09:08

Erre mi szükség van?Kevesen járnak templomba?
Jelentem a moderátornak
időrend: növekvő | csökkenő
« előző | 6 - 1 | következő »
Az összes hozzászólás egy lapon »

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.02. 09:47:53

"Szabó Éva
‎...Én képtelen voltam a számítógépen elküldeni a bevallást...semmi nem úgy működött ahogy kellett volna....kitöltöttem a papírokat,leragasztottam...aztán hívtam a kedves számlálóbiztost,jöjönn érte...Ő felvolt háborodva hogy miért ragasztottam le a borítékot!!!!-közöltem vele hogy tudomásom szerint Neki köze nincs mi áll benne!!!"

www.facebook.com/pages/N%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1s-Ksh/174821675912092

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.02. 11:24:38

"Anonim Népszámlálós Hulladékgyűjtő Verseny
www.facebook.com/event.php?eid=182610765148240

2011. szeptember 30., 7:00 - október 15., 10:00

Helyszín
Országszerte
Készítette
Mozgalom, Viktor Bodrogi
More Info
Gyűjtsük össze a népszámlálós papírhulladékot mi magunk, és nyújtsuk át személyesen a Feladónak!

Ízlés szerint mindenki a maga gondolatait, véleményeit képi, verses, prózai vagy origami formában kifejezheti segítségével, ezzel megmutatva azt is, milyen javaslata, elképzelése van a jövőre vonatkozóan. A békés, de aktív, erőszakmentes ellenállás ilyen módján fejezzük ki tiltakozásunkat a vezetés mikéntje ellen!

Ezeket országszerte összegyűjtjük, és legkésőbb Október 15.-én a Feladónak (ksh) átnyújtjuk. Opcionálisan egyéb intézmények is szóba jöhetnek, az őket megillető papírokkal (kormány, önkormányzatok, bankok, apeh), kizárólag szelektíve gyűjtve!

Van-e ennél ártatlanabb és békésebb, ugyanakkor egyértelműbb és aktívabb útja elégedetlenségünk kifejezésének?

A Népszámlálással kapcsolatban a következő kérdések merülnek fel:

- Jogos-e egy ilyen mélységű adatfelmérés?
- Mit kezd valójában a kormány az adatokkal, mi a terve?
- Valóban anonim-e a felmérés?
- Jogos-e a kilátásba helyezett bírság?
- Van-e értelme papír-alapú nyílvántartást készíteni, napról-napra változó adatokkal?

Csatlakozz!
www.facebook.com/event.php?eid=182610765148240

Lehetséges kérdések és válaszok:

- Mi van, ha megbüntetnek?
- Kellő mennyíségű parancsmegtagadó esetén ezt újra kell gondolják, ez nem fordulhat elő. Ha a szándékod jelzed, azzal máris nagyot léptünk!

- De ezekre az adatokra szükség lehet, nem azért kérik?
- Nem, az adatok egy jó része olyan, amire nem is lehetnének kiváncsiak, emberi jogi okokból. Ha valamilyen a társadalomi működést javító okból mégis szükség lenne bármilyen adatra, azt kizárólag elektronikus úton kellene gyűlteni amúgy is, túlságosan változékony, a vallással egyetemben. De az ilyen kérdések a magászférában való túlzott kutatakodásnak számít.

- Ha már kinyomtatták, legyen meg az ő akaratuk...
- Nem, mert ezzel hozzájárulunk a hatalommal való visszaélléshez. Valójában csak további költséget takarítanánk meg magunknak, ha idejekorán megállítjuk."

gazdag.balazs 2011.10.02. 13:16:51

A népszámlálás minden életvitelszerűen Magyarországon tartózkodó ember számára (legyen magyar vagy nem magyar állampolgár) kötelező érvényű, jogszerűen nem elutasítható. Lehet lázadni, durrogni, de a válaszadás mindenki számára kötelező. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, az ellen szabálysértési eljárás indítható.
Mellesleg a számlálóbiztosok munkáját nehezítik meg azok, akik nem válaszolnak. Ők pedig igazán nem tehetnek azokról a dolgokról, ami miatt itt (teljesen értelmetlenül) hőzöngtök.

Bergeroth 2011.10.02. 14:20:00

gyurcsányahibás meg az emútnyócév!!!

Bergeroth 2011.10.02. 14:27:31

Amúgy most azon gondolkodok, hogy vajon melyik fideszes bolseviknak vagy a haverjának lehet nyomdája vajon.
Illetve még azon, hogy vajon ki kötelezhet arra, hogy ne csupa baromságot válaszoljak a kérdésekre.
pl. vallás: jedi, lakhely: Delta kvadráns, munka: fotonűrhajó elhasznált fűtőanyagát fuvarozom a feldolgozó üzembe.

Aki meg azt gondolja, hogy orbán "beszari" viktor és bolsevik bandája nem fog visszaélni ezekkel az adatokkal, az gondolkozzon el az elmúlt 1.5 éven.
Amióta hatalomra kerültek, azóta páros lábbal tapossák a demokráciát, a sajtószabadságot és az emberi jogokat.
Ezek bolsevikok, a demokrácia szó jelentését hírből sem ismerik, a való életről fogalmuk nincsen, de legalább az elefántcsont torony ablakain keresztül szép lehet a kilátás.
Ki az a hülye, aki mást gondolt!??

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.10.02. 17:29:01

Ez a kormány egyértelműen megbukott, csak idő kérdése meddig húzza.
Arra kérek mindenkit ne törjön zúzzon, ne gyújtsa fel a TV székházat, ne kössön el tankot mint a fideszes csőcselék tette anno.

Ezek már rosszabbak mint a szocik voltak.
Orbán banda takarodj!

ccsaba 2011.10.03. 02:48:03

Miért kell a pontos születési dátum?
A kormány horoszkópot is készÍt?

die nadel 2011.10.03. 10:36:46

Zora
A kérdőív az nem rossz, csak az emberek általában nem tudják, hogy a 2008 -ban módosított ptk szerint bejegyzett élettársi kapcsolatot csak azonos nemű párok kérhetnek. A hetero párok élettársi kapcsolatát jelenleg nem lehet bejegyezni, de a kérdőíven van az élettársi kapcsolatra vonatkozó kérdés, mégpedig a 12-s.

nemjogasz 2011.10.03. 18:38:02

@max val, a bircaman: ja, ma Magyarországon üldözik a keresztényeket, ez nem is vitás. A Szentjobb körmenetet is állandóan betiltják, úgy kell illegálisan, suttyomban megtartani...

Ahol csak állami iskola van, ott nem sérülnek a hívők jogai, ugyanis állami iskolában (egyházival ellentétben) nem rúgnak ki a más vallásod/vallástalanságod, esetleg templomlátogatás vagy keresztviselés miatt. Sőt, mondok egy vicceset: állami iskolákat törvény kötelezi, hogy ha adott egyház akar hittant tanítani, akkor helységet biztosítsanak nekik.
Láthatólag nem érted, mi a szekuláris oktatás. A szekuláris oktatás nem ateista (istentagadó) oktatást jelent, hanem tényeken alapuló oktatást, és ennek semmi köze a világnézeti meggyőződéshez. Nekem pl. soha senki nem mondta sem általánosban, sem gimáziumban, hogy nincs isten, pedig nem sok hívő tanárom volt. Igaz, azt se mondták, hogy van. Csak tanítottak, azt meg hagyták mindekire, hogy maga döntse el, szerinte van-e isten vagy nincs.

Intuitiv 2011.10.04. 07:53:10

Ja, én is elutasítom (Erdélyben) a népszámlálást, hogy végre elveszíthetssük a maradék jogainkat is mint kisebbség...

ikiss68 2011.10.04. 12:22:13

Na emberek, nem kell ezt tullihegni. Ha a papiron nem szerepel hogy "Büntetöjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy igazat mondtam" addig azt irsz be amit akarsz. Más szóval, csak az adatszolgáltatás kötelezö, igazat mondani nem kell. Bármit mondhatsz utólag: "elrontottam, nem figyeltem,véletlen,más csinálta én csak diktáltam,stb" Amugy meg az az a buta aki beengedi a kérdezöbiztost és nem saját maga vagy a neten tölti/tölteti ki, az ilyen meg is érdemli.

márta)) 2011.10.04. 20:57:28

Ez a népszámlálás is olyan lesz már mint egy cirkusz.
Nem értem mit kell ezen annyit problémázni.
hm?
:)

derheni punija 2011.10.06. 12:40:55

mi hárman vagyunk a lakcímen nyilvántartva
a fiam nyilván nem tud írni és nem is büntethető tekintve az életkorát

tehát ha hülyeségek vannak írva a kérdőívre, akkor azt vagy én, vagy a feleségem írta, vagy közös produkció volt.
mindketten azt valljuk majd, hogy csak az egyikünk követte el a szabálysértést, viszont nem áruljuk el melyikünk, mivel egymásra nem kötelező terhelő vallomást tenni

ezért a elkövető személye beazonosíthatatlanná válik

mindkettőnket nem ítélhetnek el, mert senkit nem lehet más vétségéért megbüntetni

megússzuk e vajon?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:53:42

@derheni punija:

Inkább hivatkozzatok valami alteregóra. Már csak a kamerás felvételek miatt......

menőmano 2011.10.07. 08:27:53

Népszámlálás ide-vagy oda. Nem kell olyan sokat problémázni. Máskor is volt már. Úgyis tudnak minden polgárról mindent. Csak egy kattintás a számitógépen.
Ki kell tölteni az "ívet".
Tetszettek volna másként szavazni.

oszt.kész.kalapkabát.jónapot.
ennyi.
:)))

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.08. 12:22:37

"5.-6. korábbi lakhely: Tattooine, 20.3 végzettség: jedi, 21. beszélt nyelvek: jawa, hutt, 27. foglalkozás: padawan, 30. munkáltató: Luke Skywalker, 31. munkavégzés helye: változó, 32. hogyan jár munkába: más módon, 38. vallás: jedi"

www.facebook.com/jedivallas

hulu 2011.10.08. 19:26:27

Interneten töltöttem volna ki az adatlapot, de nincs azonosítóm, mert nem adtak. A papírt viszont nem töltöm ki, ragaszkodom az elektronikushoz. Össze vissza beszélnek, hogy októberben nyomtatták a lapokat (már 6 éve itt lakunk), nem tudnak azonosítót adni (akkor ki adjon, a szomszéd?).
Ha a feldolgozás is ilyen kezekbe kerül, akkor tényleg nem sok értelme van az egésznek.

Borges 2011.10.09. 17:58:13

A legegyszerűbb egyébként teljesen hamis adatokkal feltölteni az egészet. Aztán ha az embert megpróbálják felelősségre vonni, akkor hivatkozhat arra, hogy A) ha többen laknak egy helyen: NEM ÉN VOLTAM B) ha egyedül lakik: ÉN NEM EZT A KÉRDŐÍVET ADTAM LE
Mivel az adatokat csak statisztikai célokra lehet felhasználni, így ha bizonyítani akarnák a két állítás bármelyikének az ellenkezőjét, az mindenképp törvénysértő lenne, és ebben az esetben pedig ha be is bizonyosodik, hogy valótlant állítunk, az eljárás törvénytelensége miatt, jogszerűen jártunk el. :)

A másik megoldás az, hogy nem tesszük lehetővé a számlálóbiztosnak, hogy elérjen bennünket. Aztán ha ez alapján mégis ránk akarnák húzni a vizes lepedőt, egyszerűen azt kell mondani, hogy "DE IGEN, ÁTADTAM. - jött egy személy ekkor és ekkor és a kezébe átadtam." Mivel a kérdezőbiztosok nem adnak elismervényt, így innen mi csak a vállunkat vonogathatjuk.

Martian (törölt) 2011.10.11. 20:00:23

@Muad\\\'Dib: a fészbukra is fel lehet tenni hamis, félrevezető vagy hiányos adatokat magunkról...

Majdnem szabad 2011.10.15. 23:37:46

Azt hiszem, így is egyszerűen megoldható a kérdés:

Találtam egy borítékot a lakásban. A címzett közeli hozzátartozója vagyok, tehát szabálysértési ügyben nyilván nem kötelező információt szolgáltatnom róla. Hogy én ki vagyok, azt sem tudja senki.

Én pedig ezennel nyilvánossá teszem a bejelentkezéshez szükséges azonosítót és a hozzá tartozó belépési kódot. A címzett megkérdezése nélkül. Ezután bárki hozzáfér, azt tesz vele, amit jónak lát. Felelősségre senki nem vonható érte. Ha van kedvetek hozzá, hozzatok létre benne egy személyi kérdőívet, hadd legyen elegendő adatuk, dolgozhassanak vele kedvükre!
Nem fűzök hozzá túl nagy reményt, hogy ettől majd megtanulják a saját törvényeiket tisztelni ezek a pernahajderek, de talán, ha látják, hogy nem kizárólag birkák lakják ezt az országot, valamit csak alakítanak a stíluson...
Íme az adatok:
azonosító: 134800003130
belépési kód: VjM6-2Cpc

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.29. 11:40:35

1 éve üresen áll a lakásunk, ahonnét családi házba költöztünk. Gondolkoztunk, hogy meghagyjuk, vagy eladjuk. Albérletbe nem adtuk ki, pedig kérték többen is. Postaláda leszerelve, redőnyök lehúzva. Lábtörlő, virág az ablakban nincs és a nemrég cserélt gázórán sincs fogyasztás szinte semmi.

Erre hív a népszámláló, hogy valahogyan meg kellene oldani a népszámlálást, mert az egyik volt szomszédom megadta a telefonszámomat. Erre én mondom: rögzítse az állapotot. Lakás üres, postaláda leszerelve. Ennyi. Neki ez nem volt ennyi, telefonon kérdezget. Mondom én nem emlékszem, nézze meg az önkormányzatnál, vagy bárhol máshol, hiszen a lakás minden adata már az Állam rendelkezésére áll. Akár a közös képviselőt is megkérdezheti. Mivel 10 éven belül épült az épület, sok helyen fellelhetőek a teljesen pontos adatok, rajzok. Ennyiben maradtunk.

Hív megint egy hét múlva. Ugyan azt a mondóka még egyszer, plusz kéri, hogy telefonba diktáljam be, mert akkor mindenki boldog lesz. Az állam is, ő is, meg én is. Erre én. Az engem nem boldogít, hogy az állam béna és nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, mert nem gondolt rá. Oldja meg. Leteszem a telefont. Visszahívás. Nem veszem fel. Erre egy hosszú SMS, valami olyan szöveggel, hogy ő csak egy diáklány és miért szívatom. Erre vissza SMS-esezek neki, hogy ez nem szívatás, hanem az hanem az állam bénasága, amellyel szemben és is nulla toleranciát tanúsítok, ahogyan ő is teszi. (rokkant kártyás 78 éves édesapámtól elvették a kocsija műszakiját a rendőrök és majdnem egy hónapig nem is kapta vissza, mert lejárt az amúgy teljesen fiatal, talán 20-30 ezer kilométert futott Suzuki Ignis műszakija. Ahol elvették tőle onnét 200-mre két vizsga állomás is volt, ahol rögtön levizsgáztatták volna. Ezt sem engedték.

Tehát szépen vissza SMS-ekez a népszámláló csajszinak, hogy olvassa el a blogom egy írását és homályosodjon fel tőle:

Népszámlálás jogszerű elutasítása
vilagnezet.blog.hu/2011/09/27/nepszamlalas_jogszeru_elutasitasa

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.29. 12:21:33

@IGe:
Arról mit tudsz, hogy aki olyan épülő házban lakik, amin még nincs meg a lakhatási, arra is ki kell tölteni?

---

Egy másik eset: Megvette delikvens a telek egy részét, épített rajta. Nem kapott népszámláló boritékot. Jó álampolgárként felkereste az önkormányzatot, ahol azt mondta neki egy illetékes, hogy várjon türelemmel, mert meg fogja kapni. Azóta sem kapta meg.
Egy dolgot nem ért. Elvileg elképzelhető, hogy a címük, mivel egy kvázi új cím, nem szerepel a nyilvántartásban. De akkor hogy jön meg a súlyadó, a szemétdíj, stb....?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.29. 14:29:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem érint. A lakásunkra 10 éve a családi házunkra, meg több mint egy éve megvan a használatba vételi engedély.

Az állam balfasz, ha elvárná, hogy egy üres lakásban ott legyünk, vagy oda menjünk. A népszámláló meg meg ne hívogasson, mert telefonon keresztül bárki lehet.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.29. 20:33:23

Tudja-e, hogy a buddhistákat nem temeti el a pap?
2011. október 29., szombat 18:24
|
Nyomoz a rendőrség Sajókazán, mert egy feljelentés szerint nem a romák töltötték ki a népszámlálási kérdőívet: ez magyarázza, hogy a semmiből tíz év alatt 300 buddhista lett a faluban. A romák állítják, nem történt csalás, a buddhista közösséghez tartoznak. A polgármester fenyegetni kezdte őket.

index.hu/belfold/2011/10/29/tudja-e_hogy_a_buddhistakat_nem_temeti_el_a_pap/
"A másik adatkezelési kérdés az, hogy honnan lehet bármiféle információja a jegyzőnek, polgármesternek a friss népszámlálási adatokról. A szenzitív adatokra (ilyen a vallási hovatartozás is) vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban sokan pontosan attól tartottak, hogy illetéktelen kezekbe kerülve azok a válaszadók ellen fordíthatók: ha a helyi közhatalom azt az állampolgárok megfélemlítésére használja, a legrosszabb forgatókönyv igazolódik be."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.12.19. 14:37:56

Az Alkotmánybíróság 2011. december 19-én meghozott határozata megállapítja, hogy a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi C. törvény (Ehtv.) közjogi érvénytelenség miatt alkotmányellenes, ezért azt megsemmisíti. www.mkab.hu/index.php?id=2011__december_19

IGe§ 2022.10.07. 11:36:04

P-DOX vallás időszámítása szerinti 42 022-ben persze már más a helyzet.

Népszámlálás. Mi a kötelező és mi nem? GDPR szempontból néztük meg
neszeszer.blog.hu/2022/10/06/nepszamlalas_mi_a_kotelezo_es_mi_nem

Pont azért nem megalapozott jogilag, mert nincs mentességi jogkör. Aminek minden ilyen hasonló esetben lennie kell, hiszen még a katonai behívóparancs teljesítése alól, vagy a rendőrség, ügyészség, bíróság előtti vallomás tételnél is van.
süti beállítások módosítása