Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Metélés és a csecsemő keresztelés is erőszak

2012. október 25. - IGe

Egy csecsemő rituális vallási keretek közti megcsonkítása, vagy 'lelkének eladása' ami számos pszichés és egészségügyi kockázattal is jár, nem a vallásszabadság része, sőt az ellenkezője. Ez inkább VALLÁSTERROR.

Magyarországi viszonyok közt hasznos, vagy inkább káros az egészségre a későbbiekben, a vallási okból csecsemőkorban elvégzett körülmetélés?

Ja és ne feledjük a metélés egy sokkal ősibb dolog, mint hogy egyik, vagy másik vallás eredeti és nem plagizált  odatartozási szertartása lehetne.

korulmeteles_farao_1.JPG

 

Eredendően erdőn mezőn élő, vadászó, halászó, földművelő, állattartó népeknél a fityma eltávolítása veszélyes, mert ezen a területeken nedves az aljnövényzet és a felső földréteg is, amely tele van élősködőkkel. A pangó édesvízi tavakban is sok az élősködő. Ezek könnyen be tudnak jutni fityma hiányában a húgyvezetékbe és egyből a belső szerveket támadják meg. Ugyebár vannak olyan mikroszkopikus férgek, amelyek az agyba is eljutnak. Tehát bolond aki levágatja. Vagy ha nem, hát az lehet. Illetve ha valaki végig néz egy ilyen rituális metélést az az azt végző elmeállapotáról is ezt tudja megállapítani.

Metélés szopogatással.jpg

Maga a vallási okból végzett csonkolás is erkölcstelen és egészségtelen is. A közben végzett rituális csókolgatás, puszilgatás, szopogatás, szájjal végzett vérleszívás meg életveszélyes dolog. Még akkor is, ha ezt nem minden rabbi teszi közvetlen szájjal, hanem néha kis üvegcsövecskét is használnak "... egy rabbit be is pereltek, herpeszt kapott a kisbaba és meghalt. Gondolom a csecsemők nincsenek rákészülve a nemi betegségre."

Egy metéléspárti hozzászólás: ...ugyan akkor, fityma alatt nagyon jól megélnek a baktériumok,sokkal könnyebb így tisztítani a makkot.egészség ügyi szempontból megéri eltávolítani + nem lesz fitymaszűkülete (és még jobb szerető is válik belőle)

meteles_csonkolas31.jpg

Egészségügyi ok szerintem badarság, főkén ha nők érvelnek vele. Miért is? A bőrredők meg bőrredők. Akár női, akár férfi. Csapkodják akkor le ollóval, az ilyen elveket valló nők kis és nagyajkait, hogy jobb szaga legyen a puncijuknak és ne gyűljenek meg alatta a betegségeket okozó kórokozók. Meg sima bejárat sokkal komfortosabb is. Minek oda az a sok felesleges ráncos, lógó bőr lebernyeg?

A fütyi és a punci is büdi némileg alaphelyzetben, mert van egy normális élőflórája. Ami kell és véd is mindkettőt. Ez kell is alap szeretkezésnél, de a sokan ezt nem szeretik orál szexnél. Tisztálkodni kell. Az a jó megoldás. Tehát nem vágni, rituálisan csonkítani sem a puncit, sem a fütyit, hanem megfelelően tisztálkodni. Orál szexnél érdemes lehet a megfelelő tisztálkodás után langyos vízzel hígított fogkrémmel, vagy szájvízzel is áttisztítani a szerszámot és semmi gond. Ja és az hogy a metélt fütyinél nem, vagy kevésbé érez valaki szagokat, az még nem jelenti azt, hogy tiszta. Egy rakás mérgező gáz, anyag és élősködő szagtalan és íztelen. A sivatagban, ahol kevés az édes víz és lusták mosni a szerszámot ott még oké is. Egy olyan országban, mint hazánk, ahol rengeteg a víz, ökörség a metélés. Tisztálkodni kell. Egyébként a fityma nagyon is fontos élettanilag.

A csecsemő keresztelés erkölcstelenségéről

csecsemo_kereszteles2.jpg

Hasonlóan erkölcstelen a csecsemőt keresztelés is, hiszen mennyire szabad vallásválasztás az, amikor belekényszerítenek egy vallásba, amikor még nem nagyon tudsz mást tenni, mint magad alá szarsz. Illetve ha van rajtad, akkor a pelenkába. Ott jellemzően a szülőknek és a keresztszülőknek is hűségesküt kell tenniük egy gyakorlatilag sátánista internacionalista óriásszektának. Eladásra kerül a poronty lelke.

Ne tegyétek egyiket sem. Ne legyetek sem istenhívők, se ateisták. A megoldás az Önálló Egyéniséggé való válás.

Billigolás Vallások.jpg

 A fityma bőrének különböző funkció vannak:
• Védi a húgycsövet és a glans penis-t a külső behatásoktól
• Nagyon sok érző idegvégződés található a fityma bőrének bellemezén, mely sexuális élményeket erősíti
• „kenőanyagot” szolgál a hüvelyi behatoláshoz
• Lokális immunbarrier (Langerhans sejteket) tartalmaz
• Esetleges férfi nemi szervet érintő műtéteknél, ez a fityma bőre jól felhasználható 

forrás

Ötvös Csöpi ... Egyébként olvasni is szörnyű. Ami oda nőtt, annak ott a helye. Ilyen alapon tessék a szemhéjat is levetetni.

MTI 2012. július:  Testi sértésnek minősítette a körülmetélést egy kölni bíróság

Vita kezdődött Németországban a vallásszabadság határairól egy bírósági döntés nyomán, amely szerint fiúgyermekek vallási indíttatású körülmetélése testi sértés. ... 
A kölni tartományi bíróság kedden hozott ítéletének indoklása szerint a fiúgyermekek körülmetélésének zsidó és muzulmán vallásúak körében gyakorolt szokása sérti az egyén önrendelkezési jogát, amely előbbre való a vallásszabadságnál. ... A bíróság gondolatmenete alapján a körülmetéléssel várni kell addig, amíg az érintett nagykorú lesz és önállóan, saját belátása szerint dönthet a beavatkozásról. ....  A német orvosi kamara a FAS .... azt tanácsolja tagjainak, hogy egyelőre ne végezzenek vallási indíttatású körülmetélést gyermekkorúakon, a gyermekgyógyászok szakmai szervezete pedig azt javasolja a szülőknek, hogy halasszák el a beavatkozást és adjanak lehetőséget a gyermeknek arra, hogy saját maga döntsön. ... Szakértők szerint a kölni bíróság döntése nem kötelező más bíróságok számára, de ezentúl már senki nem hivatkozhat arra, hogy nem tudta azt, hogy gyermeken tilos körülmetélést végezni.

Azt veszem észre, hogy a többség egyértelműen idejét múltnak tartja a rituális vallási jellegű körülmetélést. Pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy az nem egy orvosi műtőben történik, hanem gyakorlatilag egy színpadon, áldozóhelyen nézőkkel. Majd mesélheti a nagybácsi:" Tudom fiam ott voltam a metéléseden és olyan szépen leszívott a rabbi bácsi, hogy semmi vérzésed nem volt szinte és nem is ordítoztál olyan sokáig. Olyan meghatóan bátor voltál"

A körülmetélésnél egy kb. 10 nap alatt begyógyuló komoly sebről van szó, vérzéssel, néha elfertőződéssel és maradandó szövődmények kockázatával. "A University of Washington orvosai több mint 9 évre visszamenőleg megvizsgálták Washington állam valamennyi kórházi feljegyzését. .... A tanulmányozott időszakban született 354 297 fiú közül 130 475-nél végeztek circumcisiót kórházban. A tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy 287-nél jelentkezett a beavatkozással kapcsolatos komplikáció. A legáltalánosabb volt a műtét közbeni (intraoperatív) vérzés (230 eset) és a kezelést igénylő péniszkárosodás (52 eset). Ezek a komplikációk meghosszabbították a kórházban töltött időt is. Christakis professzor elmondása szerint a tanulmány csupán a csecsemő első kórházi tartózkodása alatt fellépett kockázati tényezőkről szól, mert például az orvosoknak tudomása van arról, hogy egyes körülmetélt gyerekeknél fertőzés léphet fel. De mivel ezek általában a szülést követő kórházi tartózkodás után jelentkeznek, adataik nem szerepelnek a jelen tanulmányban. Az amerikai gyermekgyógyászok akadémiája szerint az előnyök nem eléggé jelentősek ahhoz, hogy rutin eljárásként ajánlják a körülmetélést, orvosilag ugyanis nem szükséges."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr294868742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.10.25. 13:29:30

Ádám Morva A metélés ellen egyébként van pár gyönyörűen egyszerű és ésszerű érv: az elv, hogy minden embernek joga van az épp testhez a társadalmunkban; hogy a szülők vallása NEM a gyerek vallása és a gyereket megilleti a vallásszabadság; hogy a gyerek nem tulajdon, hanem egy individiuum; hogy orvosilag indokolatlan beavatkozásokat a beteg kérésének hiányában nem hajtunk végre senkin.

Ezek az érvek kb olyan bonyolultak, mint bekötni egy cipőfűzőt és olyan szembetűnőek, mint a Nap az égen. Aki ezekre magától rá nem talál annak a látását a politikailag korrektség vagy a vallásos bigottság felhői korlátozzák.

www.facebook.com/groups/szkeptikus.tarsasag/

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.10.26. 10:31:41

Érdemes elolvasni, mert a Szkeptikus Társaságban sincs eggyel sem kevesebb buta ember, mint bárhol máshol.

www.facebook.com/groups/szkeptikus.tarsasag/permalink/10151162101123192/

Csii 2013.05.02. 17:40:40

Nagyon barbár dolog a körülmetélés.
A kényelmes orvosok és a beteges, barbár emberek csinálják.
Nekem csak hátrányom származott belőle...

kGyuriq7dtkqr 2013.10.08. 11:57:43

Én magam agnosztikus vagyok, de nem vagyok militáns ateista, az itt fölmerülő körülmetélés elleni étrvek rokonszenvesek, csak azt szeretném kérdezni Csii-től, miféle hátránya származott a körülmetélésből.
Megjgyzem, ha a körülmetéléssel a gyerek szabad akaratának pozitív kifejezése idejéig várnának, hovatovább megszűnne a zsidó és fölteszem, a moszlim vallás.
Na, persze erre mondhatják harczias agnosztikus kollegáim, hogy ez legyen a "nép ópiumát" szívók saját problémája. Na, ebből is lehet látni, hogy a kérdés nem ilyen egyszerű.
Mert, hogy mint említettem, magam agnosztikus vagyok, de nem militáns ateista, s őszintén szólva, nem is szeretnék az

lenni.

kGyuriq7dtkqr 2013.10.08. 22:29:38

Kedves vilagnezet.blog.hu
vettem kedves üzenetét, mi szerint az agnosztikusok(így pl. szerénységem) buta emberek.
Kicsit meghökkentem, ez kurta s furcsa elintézése egy talán, eltérő véleménynek, a hivatkozott cikk elolvasása se javított a helyzeten, van itt minden, Micimackó, Dart Weder, Xenu meg mifene.
Érdekes módon a gyedi bíró nem jelentkezett.
Látom, hozzászólók hosszú sorban kommentelték a hatalmas okosságot, elég érdeklődő ember létemre mostanában olvasgatni fogom, hadd tájékozódjak a közegről.

A lényeget tekintve mondhatom, hogy köszi!
Már ugyanis a kedves besorolást, aminek igazságát tekintve kétségeim vannak, halasszuk későbbre azok megvitatását, egyelőre azt kérném, ha nincs ellenére, egy bővített mondatban ismertesse, mi a probléma az agnosztikusokkal, ha lehet, Micimackó, Dart Weder , de még a gyedi bíró távolmaradásával is(nem kell a tréfás süketelés, próbáljunk a lényegre szorítkozni. Na, jó nem muszáj bővített mondatnak lenni, lehet a mondat összetett is, az hogy a szót Huxley találta ki(ha igaz), kevés a gyilkos kritikához.
Az én agnoszticizmusom persze az eredeti tárgyhoz képest (DoroszDávid kitűntetése, más felől a circumcizióról való véleményem )pusztán szórakoztató anekdotikus mellékzöngének is fölfogható.
Hogy azért arról is mondjak valamit, ami lényegesebb az emlegetett mesefiguráknál, a demokrataságnak egyáltalán nem kritériuma a kettős mérce kerülése.
Hanem mi? Szerintem a demokrata mivolt fő kritériuma a demokratikus önkorlátozás(ha tetszik a politikai szerénység).
Sőt ahogy a politikai (közösségi) erkölcs sine qua nonja a politikai szerénység(ami szinte a demokratikusság szinonimája, ugyanúgy az egyéni erkölcs sine qua nonja a szerénység.
SZERÉNYSÉG – mondom!
S még ,mondja valaki, hogy nem függ szinte minden mindennel össze.
(speciel agnoszticizmusom irgalmatlan kritikája a szerénység általános követelményével)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.10.09. 09:31:13

@kGyuriq7dtkqr:

Nem értheti meg mindenki az írásaimat, mert ahhoz kell némi ismeretanyag és élettapasztalat is.

Nem érted, ennyi. Még megértheted. Agyalj rajta.

kGyuriq7dtkqr 2013.10.09. 16:08:42

@vilagnezet.blog.hu:

SZERÉNYSÉG! - mondom.

Úgy tűnik, neked volna miért szerénynek lenned, de nem nagyon van mire!

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.10.09. 16:49:52

@kGyuriq7dtkqr:

Ami neked fontos, azt te tedd és nem másoktól követeld!!!

Eleve ez nem egy érvelés. Érvelési hiba. Tanulj meg érvelni.Aztán gyere vissza.

v2peti 2013.12.08. 12:52:52

Az USA-ban a körülmetélés még a keresténység körében is elterjedt. Ott higiéniai okokkal próbálnak ennek magyarázatot kreálni.
De ennek a következménye az, amit az Amerikai pite első részének az elején látunk. Az meg szerintem sokkal fertőzőbb.
süti beállítások módosítása