Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Törvényezési hiba a választási listáról való szabad leíratkozás hiánya

2013. szeptember 19. - IGe

Kormányablak. Géppisztolyos szavazás? Kezeket fel vagy lövünk, de aki ránk szavazz, az leteheti az egyik kezét. Ilyen érzésem támadtak. Mert ez is a helyzet, csak legfeljebb a géppisztolyokat más helyettesíti.

Kormányablak ferde.jpg

Jelenlegi felmérések szerint a választópolgárok fele ki van zárva politikai álláspontja érvényes kinyilvánításából. Tehát nem szavazhat úgy érvényesen, hogy egyik pártra sem. Ezért a legtöbben el sem fognak menni szavazni, vagy ha elmennek akkor egy jó nagy faszt rajzolna a szavazólapra, vagy ráírják a szavazólapra véleményüket Tavasszal szavaz fasszal mozgalom jeligére.

Bekaphatja az összes politikus_1.jpg

From: Kormanyzati Ugyfelvonal [mailto:1818@ugyfelvonal.hu]
Sent: Thursday, September 19, 2013 10:24 AM
To: IvnGbor
Subject: Re: [Ticket#2013091910007828] Leiratkozs a vlasztinvjegyzkből

Tisztelt Iván Gábor!

Köszönjük, hogy kérdésével a Kormányzati Ügyfélvonalhoz fordult!
Az alábbi információkkal tudunk szolgálni Önnek:

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény értelmében:

82. § (1) A központi névjegyzék a Nemzeti Választási Iroda által vezetett elektronikus nyilvántartás.

(2) A központi névjegyzék tartalmazza

a) az e törvény hatálya alá tartozó bármely választáson választójogosult, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár adatait,

b) választójoggal a nagykorúság hiánya miatt nem rendelkező, de a tizenhetedik életévét betöltött, magyarországi lakcímmel rendelkező polgárnak az adatait,

c) annak az e törvény hatálya alá tartozó bármely választáson választójogosult, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárnak az adatait, akit kérelmére a központi névjegyzékbe felvettek,

d) annak a választójoggal a nagykorúság hiánya miatt nem rendelkező, de a tizenhetedik életévét betöltött magyarországi lakcímmel nem rendelkező polgárnak az adatait, akit kérelmére a központi névjegyzékbe felvettek [a)–d) e fejezetben a továbbiakban együtt: választópolgár].

84. § (1) A névjegyzékbe vételét, névjegyzékbe vételének meghosszabbítását, illetve a névjegyzékben szereplő adatai módosítását az a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár kérheti folyamatosan, az adott választást megelőző tizenötödik napig, aki az e törvény hatálya alá tartozó bármely választáson választójogosult.

(2) A még nem nagykorú polgár a tizenhetedik életévének betöltését követően kérheti a névjegyzékbe vételét. A kérelem benyújtásakor a polgár önállóan tehet jognyilatkozatot.

85. § (1) A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár kérheti

a) nemzetiséghez tartozásának,

b) szavazási segítség iránti igényének,

c) személyes adatai kiadása megtiltásának

bejegyzését a központi névjegyzékbe, illetve a bejegyzés törlését.

(2) A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár a 88. § b) pontja szerinti segítség iránti igényének központi névjegyzékbe való bejegyzését, illetve a bejegyzés törlését kérheti.

97. § (1) A Nemzeti Választási Iroda törli a központi névjegyzékből a kérelmére névjegyzékbe vett, külföldön élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező polgárt

a) ha törlését kéri,

b) a névjegyzékbe vétele napjától számított tíz év elteltével; a határidő megszakad, ha a választópolgár a névjegyzékben szereplő adatait módosítja, névjegyzékbe vételének meghosszabbítását kéri vagy szavazási iratot ad le.

(2) A Nemzeti Választási Iroda törli a központi névjegyzékből azt, aki

a) elhunyt,

b) elvesztette választójogát.

A hivatkozott jogszabály teljes szövege megtekinthető a Nemzeti Jogszabálytár használatával. A szolgáltatás az alábbi weboldalon érhető el: www.njt.hu

További tájékoztatásért szíveskedjen közvetlenül a Nemzeti Választási Irodához fordulni, elérhetőségeiket az alábbi weboldalon tekintheti meg:
http://valasztas.hu/hu/ovb/660/660_0.html

Amennyiben további kérdése van, vagy információra lenne szüksége, forduljon továbbra is bizalommal hozzánk!

Tisztelettel:

Karsa Ildikó
Kormányzati Ügyfélvonal

 

Kedves Karsa Ildikó,Kormányzati Ügyfélvonal!

 Összefoglalnám közérthetően a válaszát: A választási listáról nem lehet úgy leiratkozni, „nem szeretnék rajta szerepelni”  indokkal.

 Tehát ez egy törvényi ütközés. Ütközik Magyarország Alaptörvényével. Továbbá más Magyarország által aláírt nemzetközi egyezményekkel és törvényekkel is. Törvénykezési hiba. Kérem, jelezze a kormánynak, hogy kérem a hiba mielőbbi kijavítását és arról kérem értesítsenek.

 Köszönettel: Iván Gábor IGe

 

From: Kormanyzati Ugyfelvonal [mailto:1818@ugyfelvonal.hu]
Sent: Thursday, September 19, 2013 11:04 AM
To: IvnGbor
Subject: Re: [Ticket#2013091910007828] Leiratkozs a vlasztinvjegyzkből

 

Tisztelt Iván Gábor!

A Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2010. évi XLII.
törvény értelmében:

2. § (1) Ahol e törvény hatálybalépését megelőzően kiadott jogszabály

i) Önkormányzati Minisztériumot, illetve önkormányzati minisztert említ, ott
ia) a helyi önkormányzatok törvényességi felügyeletéért, a köziratok kezelésének szakmai irányításáért, a választójogi és népszavazási szabályozásért, a választások és népszavazások lebonyolításáért, továbbá a közigazgatás-szervezésért való felelősségével kapcsolatos feladatok tekintetében Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, illetve közigazgatási és igazságügyi minisztert, kell érteni.

A hivatkozott jogszabály teljes szövege megtekinthető a Nemzeti Jogszabálytár használatával. A szolgáltatás az alábbi weboldalon érhető el: www.njt.hu

Fentiekre való tekintettel kérésével szíveskedjen közvetlenül a választójogi és népszavazási szabályozásért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz fordulni, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Székhely: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 2-4.
Postai cím: 1357 Budapest, Pf.: 2.
Telefonszám: 06-1-795-1000
Telefax: 06-1-795-0002
Ügyfélszolgálat e-mail: lakossag@kim.gov.hu Ügyfélszolgálat telefonszám: 06-1-795-6411 Ügyfélszolgálat postacíme: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok Osztálya, 1357 Budapest, Pf. 2. Ügyfélszolgálatunkat személyesen a 1055 Budapest, Szalay utca 16. szám alatt keresheti fel.
Ügyfélfogadás: hétfőn és szerdán 9-14 óra között, pénteken 9-13 óra között.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium állami vezetői, valamint szervezeti egységei részére szóló küldemények személyes leadásására a Budapest, V. kerület Balassi utca 1-3. szám alatti Országgyűlési Levélátvevőben van lehetőség.
Az Országgyűlési Levélátvevő hétfőtől-csütörtökig: 08.00-16.30, míg pénteken 08.00-14.00 közt tart nyitva.

Tisztelettel:

Karsa Ildikó
Kormányzati Ügyfélvonal

 ... a folytatás itt olvasható

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr365523422

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leiratkozás a választói névjegyzékből 2013.09.19. 11:29:28

Kedves Orbán Viktor, Népünk Nagy Vezíre és Miniszterelnöke! Egy választási lista amire fel lehet iratkozni és tízezrek iratkoznak fel rá, arról leiratkozásnak is lehetséges kell lennie. Ez alapvető állampolgári alapjog, vagy alaptörvény.  Hiszen v...

Trackback: Választói névjegyzékből való törlésem 2013.09.19. 11:29:08

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol ni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása