Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Ateizmus mint tagadásvallás képekben

2017. december 04. - IGe

 

Isten = gyűjtőfogalom
 1. emberek által teremtett fő mítoszlények
 2. egy kényszerképzet

 mi_az_ateizmus.jpg

 

szuletni_bunosnek_ateistanak_2.jpg

 

ige_bevallja_ateizmus.jpg

 

kartya_ateista.png

 

hause_ignobel.jpg

 

ateista_nincs_isten2.jpg

 

arnyekbox.jpg

 

ateista_nyakek2.jpg

 

ateizmus_vallaskarosultaktol_1.jpg

 

ateista_kenyszerkepzet.jpg

 

gondoltad_ateizmus_vallas.jpg

 

auto_letezik.jpg

 

ateista_teveszme.jpg

 

telen_erosebb_hit.jpg

 

ateista_agymosas.jpg

 

ateizmus_regen_es_ma.jpg

 

hihetetlen_de_igez.jpg

 

kohalmi_ateista.jpg

 

sajat_isteneiken_rohognek.jpg

 

ateizmus_nem.jpg

 

ateistak_kigunyolasa.jpg

 

ateizmus_ertektelen.jpg

 

auto_isten.jpg

 

ateista_uldozesi_mania.jpg

 

ateista_biblia.jpg

 

richard_dawkins_papa.jpg

 

ateista_szentharomsag.jpg

 

kakukkos_ora_1.jpg

 

ateista_felresiklas.jpg

 

ige_dawkins_mem_2.jpg

plakat_ateista_teista.JPG

 

ket_biblia.jpg

 

ateista_nincs_isten.jpg

 

ateista_kutyas_plakat.jpg

 

feliratozasra2.jpg

 

Makranczi Zita bíró elmebeteg!

2017. november 03. - IGe

 

biro_makranczi_zita3.JPG

 

Makranczi Zita jelentette ki és foglalta bírósági írásbeli határozatba- a Pesti Központi Kerületi Bíróságon -, hogy "az objektív mérce szerint nem alkalmas a becsület csorbítására az, ha valakiről azt állítjuk, hogy elmebeteg." Ez ugye értelemszerűen őrá is érvényes.

- Igen ezzel is teljes mértékben egyet értünk, mármint ami a linken megtalálható videóban elhangzik. Szerintünk is elmebeteg az adott bírónő. Nem csak ezen eset miatt, hanem sok más bugyuta bírói szakmai hiba miatt is. Kórképe: vagy szellemileg leépült, vagy hatalmi mániája van. Mindkét esetben alkalmatlan hívatása betöltésére.

- Bírói Önkény Ellen mozgalom

Szeretem a paradoxon elméleteket. ... és ez az.... "Minden krétai hazudik" - állítja egy krétai ... ismerős lehet a tanulmányaitokból. Makranczi Zita bíró most hazudik, vagy igazat mond, vagy tényleg elmebeteg és ez nem csak egy jogilag megengedhető vélemény??? Talán nem ártana kivizsgáltatni néhány független elmeorvossal.

 

 

Dawkins az Állat-TanÁsz

2017. augusztus 13. - IGe


ateizmus_vallaskarosultaktol.jpg
IGe: Egy tudományosan és nem önkényesen meghatározott Isten létezése tény: Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet /// és mint kényszerképzet lehet szeretni és gyűlölni is. Tehát a kép jó. Sajnos. Mert tényleg sok az ilyen kényszerképzetes ateista.

D. Bence: 3. ráadásul még MÉM is :)

IGe: Igen ezt már Dawkins is nagyon régen felismerte, csak nem lépett benne tovább. Hogy ha az, akkor azt gyógyítani is lehet.

ige_dawkins_mem_1.jpg
D. Bence: Mi az hogy felismerte? Ő találta fel :)

IGe: Ez tévedés. Csak a nevéhez kötik, de nem ő a kiagyalója. Csak a sok hülye amerikai szereti a három betűs szavakat és ezért terjedt el az ő elnevezése. Jómagam a C.G. Jungi tudattalan és kollektív tudattalan szálon jutottam el ugyan oda ahova ő. Úgy hogy sokáig nem is ismertem sem Dawkinst, sem a munkásságát. Pszichológusokat olvastam, nem zoológusokat. ...és valljuk be ez nem egy zoológus terület.

D.Bence: Hanem ki találta fel a mémelméletet ? (jó nyilván te, de más esetleg régebben :) )

IGe: Jómagam inkább kötném ezt egy pszichiáterhez, tehát Junghoz. A pszichiáteri, pszichológusi szakma is hozzá köti a kollektív tudattalan elméletet, persze ettől függetlenül neki is voltak már elődei. ... de ez semmiképpen nem egy zoológusi, tehát állattani dolog. Dawkisnak van egy színésznő felesége és ez már az ő hatása, Olyan szerepekben pózol, amiben nem hiteles és nem is tudós. Ha az lenne, akkor tovább tudott volna lépni benne, de nem tudott. Sőőőt, hogy vigasztaljalak. A hazai mém szó elterjesztésében fontos szerepem van. Mert innét vissza lehet majd kötni arra aki valóban tett ezzel kapcsolatosan lényegi kutatásokat is. Dawkins nem is kutatta ezt a témát, csak úgy bedobta a sötét éjszakába fogalmat és slussz-passz.

D. Bence: Ja meg írt róla könyvet, publikációkat rakás előadást...

IGe: Azokban egyikben sem volt pszichiáteri, pszichológiai kutatási anyag. Ha tévednék kérem idézni azokat a részeket, amelyek szerinted azok. A pszichológiai kutatási anyag, azt jelenti, hogy ellenőrzött és rendszerezett körülmények közt páciensekkel beszélget és kísérletezik.

D. Bence: Na mondjuk ez valóban súrolja a szociológia határát, ami néha szeret átcsapni áltudományba főleg ha kimazsolázott és eredmény orientált felmérések készülnek sugalmazó kérdésekkel.

IGe: Ja ezt teszi, ha valakit tisztelsz, hogy akkor nem tudod reálisan látni. Dawkins egy jó fej, de nagyon messze van attól hogy az ateizmusban, vagy a pszichológiában valódi meghatározó személyiség legyen. Valóban, az isteni téveszme könyve sem más, mint egy Viola Zolis összeollózás, csak kissé magasabb szinten, mint ő tette a Nagy Ateista könyvben. Amit én adtam fel neki feladatként.

nagyateistakonyv3.JPG

Bírói Önkény Ellen mozgalom Kisokos

2017. április 12. - IGe

A  bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb  problémája.  Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok,  gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak.   Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorlat is a bűnelkövetés  eszközévé is vált. Ez ellen jött létre a Bírói Önkény Ellen mozgalom,  mivel az állam nem teszi a dolgát, vagy nem eléggé jól.


Milyen keretek közt működtök?

Mi  még egy nagyon alakulófélben lévő mozgalom vagyunk, semmink sincs.  Nincs hivatalos társadalmi szervezet bejegyzésünk, nincs működési  szabályzatunk, nincs bankszámlánk, nincs pénzünk, nincsenek  alkalmazottjaink, nincs ügyvédünk, nincs titkárnőnk. Nincs  önálló honlapunk, nincs irodánk, nincs nyomtatónk, nincs számítógépünk,  ...   Ugyan olyan emberek vagyunk, mint te, kisebb, vagy nagyobb  gondokkal. Sortársak vagyunk.


Még is akkor mire vagytok jók?

Többnyire itt tanácsokat információkat tudunk adni  egymásnak, mint mozgalom panaszodhoz, feljelentéséhez is csatlakozhatunk. Van erre a célra egy zárt munkacsoportunk. Amit eddig el tudtunk talán érni az csak annyi, hogy  kezdjük bevinni a köztudatba, hogy van olyan, hogy Bírói Önkény, ami  ellen fel lehet lépni és tenni kell. Tehát a mi hatásaink, ha lesznek,  sajnos hosszú távon hathatnak csak.

Tovább

VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

2015. szeptember 22. - IGe


A vád igaz, a vw főnöke elismerte. Nem tagadja a csalás vádját a VW vezetősége. Bocsánatot kértek. Mármint egy leleplezett csalásuk, a szennyezőanyag kibocsátás manipulálása miatt, ... de mi van a többivel?

vw_tsi_lavcfeszites.jpg

A VW-nek volt és van ezen kívül több szemét húzása is véleményem szerint. A TSI motorok vezérlése jó sokáig vezérműlánc alapon zajlott és szerintem gyártási hiba volt benne.

Tovább

Bírói önkényeskedések lélektana

2015. szeptember 15. - IGe

Ferdemorál Szilvia best of 1

Ferdemorál Szilvia nem a boldog gulyás korszakos kádárizmus pártfőiskoláin és továbbképzőin szívta magába a ferde és előítéletes gondolkozást, hanem a mai Pajzán Péter Kaotikus Egyetem jogi szakán. Már nem azt tanulta, hogy a proletariátus és a párt érdeke mindenek felett, hanem azt, hogy a jogegyenlőséget mindig ferdén kell értelmezni. Mindig valakinek az érdeke mentén ferdén. Hol a kaotikus egyházén, hol egykori kollégiumi szobatársaikén, hol a főnökei haverjaién, hol swinger klubos dugótársaién, hol a szientológus ismerőseién … a variációk kifogyhatatlanok. Ezt annyira komolyan vette, hogy ki is egészítette születéskori nevét a Ferde előtaggal. Mert iskolája a ferde gondolkozásmód és ferde ítélkezés fellegvára. Azon az iskolán tömeg és családgyilkos királyok példa értékűek lehetnek, fő ideológiai mítoszalakjuk a judeo Jahve Isten a legfőbb jó. Tömeggyilkosságai, népirtásai ellenére a legfőbb példakép akárcsak a szovjetunióban Sztálin elvtárs volt egykoron. Mert persze a tanok szerint Sztálin és Jahve elvtársak csak a társadalmi jólét és igazságosság miatt gyilkoltak. Az ő gyilkosságaik nem is gyilkosságok.

ferdemoral_szilvia.jpg

Tovább

Kötelező-e a postaláda?

2014. november 06. - IGe

 

Biztosan sokan emlékeznek olyan jogi furcsaságokra, anomáliákra és régen elavult, akár több száz éves, de még is hatályban maradt törvényekre, mint az első gépkocsik megjelenésekor, az az előtt kötelezően alkalmazandó piros zászlóval futó ember. Vagy felségárulást követ az el, aki a királyi postabélyeget fejjel lefelé ragasztja fel. Nem is beszélve a hasonlóan bennragadt szextörvényekről, mint például Washington DC-ben, az USA fővárosában a hagyományos misszionárius pózon kívül minden más pozitúra tiltott.

Futó postás2.jpg

Ezek már megmosolyogtatóak, és azért nagy baja nem lesz senkinek sem, ha elfelejti betartani őket. A Magyar Posta Zrt. elavult, a fejlődést figyelmen kívül hagyó levelezéskézbesítési szokásai miatt viszont nem csak a kizárólagos digitális levelezésre áttérni igyekvő állampolgárok, de maga a Posta is eléggé nagy problémákba kerülhet. A működési feltételeiket szabályzó előírásaik annyira elavultak, hogy a mai napig röghöz kötik a hagyományos postaláda létét. A digitális levelezés derekán, amikor számos hivatal kiköti és már el sem fogad papír alapú adatközlést, csak digitálisat. A jog előtti egyenlőség és a fejlődés elve alapján az állampolgároktól a kizárólag digitális levelezésre való átállási jogot megtagadni nem lehet.

Postás jogi gond.png

Tovább

Népszavazást a információközlés szabadságáért!

2014. október 27. - IGe

 

Hősök tere tele és az Andrássy út nagy része is tüntetőkkel. Ez bizony akkora tömegtámogatás, amivel nem csak lehet, de kell is ledönthetetlennek állított falakat döntögetni. Ekkora támogató tömeggel már biztosan át lehet vinni egy érvényes népszavazást, amely a jelenre és a jövőre nézve is biztosíthatná, hogy egyik kormány, egyik párt se próbálkozzon a szólás és információközlés alap emberjogi normáit semmilyen módszerrel sem korlátozni. Sem a bloggerek az egykor volt fénymásológépekhez hasonlóan nevetséges regisztrációjával, sem nemzeti internetboltokkal, sem trükkös és népnyúzó adóval.

Internetadós tüntetés.jpg

Vitarészlet a Százezren az internetadó ellen facebook oldalról:
Jelenleg 216 ezer támogatója van

Tovább

Internetadó Best Of

2014. október 22. - IGe

 

Oldal látogatási vizitdíj? Ebből nagy bukta lesz! Stadionadóhoz mit szólnál Viktor? Vagy meccsadóhoz?

Magyarország lesz az első ország ahol olcsóbb lesz kurvázni, mint netes pornót tölteni.

Internetadó üsd meg de dulván.jpg

Újabb álláslehetőség valakiknek. Router-leolvasó.

"Tisztelt" Kormány, csak egy kérdés: tényleg ennyire hülyék vagytok, vagy csak játsszátok? Melyikőtök volt az az inkompetens, akinek egyáltalán felmerült ez az "ötlet"? A többi miért nem verte agyon?

Feledékeny kormány.png

Tovább

KDNP-s választási csalók Gödöllőn

2014. október 13. - IGe

 

Ebbe az egész gödöllői helyi választási csalás feltárásának az ügyébe én teljesen véletlenül, a Szórakoztató Valláskritika 16 ezres facebook közösség létrehozójaként, egy a Gödöllői Lokálpatrióta Klub facebook oldalára beírt vicces poén miatt keveredtem bele. Illetve az arra adott túlzott reakciók és kitiltásom gondolkoztatott el. Most már viszont eléggé sok infóm van, ami egyértelművé teszi, hogy Gödöllőn választási csalás történt. Ez már nem poén, hanem a valóság.

Civileknek álcázták magukat, elbújtak a nyájban, nyertek, de a nyerést megóvom a következőképpen.

KDNP kakukkfióka kereső.jpg

 

Tovább

Becstelen keresztények

2014. október 10. - IGe

 

Na ezt is megéltük. Már szégyen KDNP pártagnak lenni!
Mert ha kiderülne, nem szavaznának rájuk!

Egy sincs köztetek, aki erkölcsösen vállalni merné, hogy a gödöllői Lokálpatrióták közt indul a 2014-es helyhatósági választásokon KDNP tagként? Pedig a képen látható tizenegy személy közt legalább két ilyen becstelen ember van. Azon sem árt elgondolni, hogy a többi kilenc erkölcse milyen lehet, ha ezekről a választás szempontjából fontos tényekről hallgatnak.

KDNP kakukkfióka kereső.jpg

 

Mert ha már a választók nyomására kénytelenek voltatok feltenni egy magyarázkodást a honlapotokra, és ott kénytelenek voltatok már elismerni több kettős azaz kakukkfióka jelöltet, akkor illene azok számát és nevét is pontosan megadni. Mert különben a saját magatoknak írt "becsületes keresztények" reklámszöveg, könnyen átmegy ám becstelen keresztényekbe, a választók értékítéleténél.

Ezt azért is kérhetjük őszinte szívvel, mert mind Dr. Gémesi György polgármesterjelölt, mind a képviselőjelöltek becsületes keresztények, és a képviselőjelöltek közül többen is a KDNP helyi szervezetének tagjai és szimpatizánsai, akik a párt életében részt vesznek és munkájában aktívan tevékenykednek.

Gémesi Györgyöt és Győrfi Beátát is feleslegesen kérdeztem meg, hogy tárják fel a neveket, kik a KDNP tagok a Gödöllői Lokálpatrióta Klub induló jelöltjei közt, ezt nem tették meg. Pedig egy állítólagos becsületes kereszténynek ezzel dicsekednie illene és nem rejteni. - Mármint szintén a saját reklámszövegük alapján.

Mivel én már meguntam a felesleges kérdezősködést és csak sorra kitiltottak, vagy be sem engedtek a lokálpatrióták által ellenőrzött és uralt facebook oldalakra, összepötyögtem a következő panaszt a Választási Bizottságnak. Amitől szintén nem várható semmiféle eredmény, a szerintem bennfentes, bent ülők miatt, de talán legalább egy ilyen kettős ügynök (vélhetően a 3. számú Varga Árpád 10. evk. indulója) kiesik a rá adott kevesebb szavazat miatt. Amiatt mert az emberek az ilyen KDNP-eket nem becsületesnek, hanem becstelennek ítélik. Akikre nem szívesen bíznának semmit sem, nemhogy városunk vezetésében való részvételt.

001.jpg

utóirat 1:  Meg is jött a helyi bennfentes Választási Bizottságtól a kamuszöveg, hogy nem is vizsgálhatják, mert szerintük nem tartalmazza azt, amit egyébként egyértelműen tartalmazott a szöveg és csatolt mellékletei is. Tehát én ennyit tehettem egy jobb és erkölcsösebb világért, a többit ebben a kérdéskörben rábízom a politikai ellenfelekre. Tegyék ők, az ő dolguk. Választásokra én meg nagyon régen nem járok semmilyenre sem és ezután sem fogok. Jelenlétemmel nem legalizálok semmiféle választási csalást.

 utóirat 2: Kérdezni szeretném, hogy ki hajlandó velem együtt közérdekű adatigénylést beadni a Gödöllői Képviselő Testülethez, hogy kik közöttük a KDNP tagok? Amennyiben nem válaszolnak egyértelműen és valósat, a válaszra bírósági úton köteleznénk őket.

Gödöllőn átverik a választókat

2014. október 08. - IGe

 

A Gödöllői Lokálpatrióta Klub pártoktól független civil alakulatnak kíván látszani, bár bevallom semmilyen alapító okiratot, vagy ehhez hasonló nyilatkozatot nem tudtam fellelni a neten róluk, hogy vélekedésemet megerősíthessem, vagy cáfolhassam. Gémesi György egykori Magyar Demokrata Fórumos politikust szerintem szinte mindenki ismeri. Kihalt alóla egykori pártja, meg ki is lépett az haláltusa kellős közepén belőle. A kénytelen pártváltás helyett ezen saját maga által kreált lokálpatrióta alakulat színeiben és támogatásában indult és indul most is a helyhatósági választáson, mint jelenlegi és remélten jövőbeli polgármester.  Tehát a  gödöllői lokálpatrióták sikeresek és a 2010-es önkormányzati választáson lényegében minden körzetben ők nyertek, más párt és jelölje csak a kompenzációval foglalhattak el 1-1-1-1 helyet a képviselő testületben. Ez rendben lévő dolog és akár példa értékű is, hogy helyi civilek irányítják a várost és nem ejtőernyős szerencselovagok, az ország legmesszebb feléből,  mint ellenpéldaként elhíresült "tirpák" származású Papcsák, akit Budapest, tizennegyedik kerületébe, azaz Zuglóba helyezett a párt zülleszteni a közmorált, meg a közkasszát.

Kakukfióka.jpg

Tehát a város lakói összességében elégedettek a jelenlegi formációval. Az szúrt csak nemrég egyeseknek szemet, hogy minek egy 30-35 ezer fős kisvárosnak, nem 10 feletti bankfiók, mert az is felesleges, hanem a már meglévő kb. egytucatnyin kívül, ennyi új templom? Már a harmadik új templomot adták át szeptemberben Gödöllőn és hát ezt éppen egy olyan felekezetnek, akik száma ezen a környéken szinte alig kimutatható. Amennyiben a Statisztikai Hivatal mérte volna a jedik számát, akkor biztosan állíthatom, hogy Gödöllőn nagyságrendekkel több a jedi, mint a görög katolikus. Bevallom mint a Szórakoztató Valláskritika 16 ezer fős közösség alapítója magam sem tudtam megállni, hogy fel ne szólaljak a folyamat ellen. Erről írtam is már korábban egy blogbejegyzést.  "Minek épülnek ilyen Kaotikus Személyiségzüllesztő Pártházak? Inkább a Hajós Iskolát kellene rendbe rakni." felvetésemmel igen sokan egyetértettek és egyetértenek most is. Helyi szinten felkavartam némi állóport és elkezdtek az emberek foglalkozni a kérdéskörrel.

Tovább