Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Utolsó kommentek:

Hejzenberg 2017.09.22. 18:22:26

Az hogy a szerviz lehúz az nem feltétlenül gyártási hiba miatt történik, hanem mert kishazánkban így mennek a dolgok....

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

Csilla Hodorogh 2017.09.16. 17:03:55

@IGe: Kedves Ige szeretném kérdezni hogy lx.lenhosség ut 42.be voltal elmeorvosnál???

Bejegyzés: Elmeorvosi vizsgálatra megyek

kamor 2017.09.13. 22:50:59

@altona: Na az Olasz szaroktól sem kell hasra esni. Fos a legtöbb!

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

kamor 2017.09.13. 22:43:58

Semmit nem szabad venni a fosvágenéktől. Amíg még kapható addig szívó benzines Japán kocsi pl Honda 1.8 benzin motorral. Ez egy 10 éves konstrukcio és totál megbízható.

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

János Dunai 2017.08.23. 12:12:20

FELSŐ 2 MILLIÓ KIIRTANDÓ

Bejegyzés: Vajk, a hitehagyott

kisvirágocska 2017.08.21. 17:27:45

TISZTELT KOMMENTELŐK!

ÉN CSAK EGYET KÉRDEZNÉK A SOK IRÁSOTOKRA REAGÁLVA: HONNAN TUDJÁTOK, HOGY NEM LÉTEZETT HA MÉG AZT SEM TUDJÁTOK LÉTEZETT E?.

sZÉP NAPOT.

Bejegyzés: Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.08.19. 08:46:03

"A Szent István-kultusz alapja a pápának tulajdonított Szent Korona, amelyet szintén a katolikus egyház avatott szentté. Az István királyról szóló korábbi hiteles legendák után a katolikus Hartvik püspök legendája tartalmazza azt a hazugságot, hogy István a koronát II. Szilveszter pápától kapta, és István koronája megegyezik azzal a koronával, amelyet Szent Koronaként ismerünk. Történelmi tény, hogy a “Szent Korona” sokkal később került Magyarországra, mint ahogy István király élt. Ez egy bizánci eredetű, női korona, amelyet a latin korona részével később egészítettek ki. Soha nem is volt István király fején, s nem a római pápától származik. Nem ez az államalapítás koronája. Ezt I. Géza király felesége kapta a bizánci császártól. Azért sem lehetett István koronája, mert azon megörökítették az adományozó Dukász bizánci császárt és I. Géza magyar királyt, aki később született, mint ahogy István király meghalt, s 36 évvel István halála után lett király. Ezért képtelenség, hogy a “Szent Koronának” bármi köze is legyen István királyhoz. Ennél fogva az egész “Szent Korona-tan”, “Szent Korona-kultusz”, “Szent István-kultusz” értelmetlen és hazugság. "

Bejegyzés: Augusztus 20-i hazugságok

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.08.08. 13:42:55

Meg a sima gondolkozás sem, meg a logika sem, meg a tudomány sem kötődik az ateizmushoz. Egyszer vitatkoztam egy Elte professzorral az Anzelm logikai istenévével kapcsolatosan. Na ő legalább bevalotta a végén, hogy persze, hogy hülyíeség sima gondolkozással és logikával Anzelm érve, de ha metalogikával nézzük, akkor jó lehet. Na az ateizmus éppen ugyan ilyen. Csak metalogikával logikus.

Bejegyzés: Ateisták jellemző dogmái

legitim puccsista · https://puccsista.blogspot.hu/ 2017.07.02. 15:43:26

@vilagnezet.blog.hu: Szerintem nem olyan gyáva provokátorokat kellene idézgetni, mint Tóta W. Árpi, aki csak a neten nagylegény, de élő vitában inkább megfutamodik és írásai inkább csak politikai megrendelésre készülnek, míg bizonyos témában nem is lehet vele még vitatkozni sem, arról nem beszélve, hogy tilt és töröl mindenkit, aki kritizálni meri, na ennyire idézzgessük őt!

Bejegyzés: Augusztus 20-i hazugságok

legitim puccsista · https://puccsista.blogspot.hu/ 2017.07.02. 15:41:04

@Rigor: Azért tegyük hozzá, hogy mi István király minden cselekedetét egy XXI. századi humanista ember szemével nézzük. Igen kegyetlen dolgokat művelt István, de semmi olyat nem tett, ami abban a korban ne lett volna bevett szokás vagy teljesen elfogadott! Az egy ilyen kor volt. Igaz a múltat szeretik idővel megszépíteni gondoljunk csak bele a Kádár rendszerbe, azt is mennyire isteníti mindenki, hogy milyen jó volt stb. Pedig nem volt az, de ez más történet.

A jogrendszerünkre is úgy hivatkozunk, mint római jog, ami egy részről teljesen helyénvaló, hiszen sok joggal kapcsolatos dolgot a rómaiak alkottak meg, de tegyük hozzá, hogy a világtörténelem talán egyik legkegyetlenebb, legvérszomjasabb és legbrutálisabb birodalma volt a Római. Caesart még a középkorban is istenítették -Dante Isteni színjáték - pedig ő sem volt több egy kegyetlen tömeggyilkosnál, mint ahogy Sulla, Marcus Aurélius, Scipió, Augustus és lehetne sorolni a végtelenségig, de tegyük gyorsan hozzá, hogy az ellenfeleik sem a szentéletű ministránsfiúk voltak. És ez igaz István ellenfeleire is, mondjuk történetesen Koppányra. Ez egy történelmi kényszerhelyzet volt, az akkori hatalmi elit harca a túlélésért, sok hasonló törzsi állam és törzsi királyság létezett, ami aztán a történelem viharai elsodortak - vandálok, gótok, szvévek stb. - akkor ez volt a győztes hatalmi elit - nevezetesen István - egyik leglogikusabb lépése.

Utólagos negatív megítélése szerintem eléggé egyoldalú, elvakult és a történelmi ismeretek hiányát mutatja. Eléggé csúsztatás íze van a dolognak. A történettudománynak pont az a feladata, hogy a legapróbb részletekig megismertesse a múltat a forrásokra alapozva. Igaz ugyanez ez a második világháborús szovjet felszabadító-megszálló katonákra vagy a negyvennyolcas magyar honvédekre!

Abban mindenkivel egyetértek, hogy a politikának ki kellene vonulni a tudományok területéről és semmilyen törvénnyel nem szabadna azt korlátzozni- holokausztot és a kommunizmus bűneit tagadó törvény, emléktörvények stb.-, vagy előírni azt, hogy mit állíthat és mit nem, hanem elfogadni mindazokat az eredményeket, amire a történészek sokszor több éves kutatómunkával jutottak.

Bejegyzés: Augusztus 20-i hazugságok

Oszkár Nagy 2017.06.13. 00:45:40

@Gabriella Pölös: Hallo
Néztem es kerestem az FB nem
tudom megkapta e vagyis jo helyre kuldtem e az üzenetet

Koszonom

Bejegyzés: Bita Judit ügyvéd fegyelmi eljárása 3

R!ck4 2017.06.11. 16:28:34

@Balint133: Nem tudom, Te kint hol ész, de én itthon élek, és amerikai autók alkatrészeivel foglalkozom, tehát mondhatjuk, képben vagyok. Csak sorolnék párat: Ford Pinto kigyulladós tank, Ford Explorer leváló futófelületű kerékkel, Chrysler Sebring 2.7-es V6 motor olajzási gondok, Dodge RAM eltörő csonkállványok, újabban a GM féle 3.6-os csodamotor vezérlése lesz a sztár... Olvasgass egy kicsit, mielőtt hamis véleményt alkotsz valamiről. njiaai.org/wp-content/uploads/2014/07/Daimler-Chrysler-Vehicle-Problems.pdf

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

bbunda 2017.06.06. 10:15:35

Számomra nem volt bicskanyitogató egyáltalán. Az igazság sosem lehet az, csak annak aki tagadja. Egy kereszténynek kemény lehet egy ilyen írás, de nem a hírhozót kell büntetni.
Más forrásokból is olvastam már megdöbbentő dolgokat. Például hogy rendkívül gazdag volt, ő maga is alapíthatott volna kórházat például. De hogy miért nem segít a nincstelen rászorulókon, arra az volt a válasza hogy az Úr szegénynek teremtette őket, neki nincs joga az Úr akaratával szembe menni.
Az nem esett le neki hogy az Úr legtöbbször rajtunk, többi emberen keresztül segít (ha már keresztény világnézetben akarok fogalmazni).
Szóval köszönöm a kiegészítő információt, mert bennem is úgy élt "Teréz Anya" mint a jóság, adás és önfeláldozás mintaképe.

Bejegyzés: Teréz Anya, vagy Apa?

Jano76 2017.05.19. 09:26:19

Sziasztok!

Egy jó barátom most szeretne venni max. 2 éves VW PAssat VIII 1,4 TSI-t Németországban. Mi a véleményetek erről a modellről? Hasonló, a cikkben leírt problémák jöhetnek ebben a modellben is? Köszi!

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

Gabriella Pölös 2017.05.18. 14:37:35

@Oszkár Nagy: Kérem keressen facebook oldalon privátban Pölös Gabrieela.

Bejegyzés: Bita Judit ügyvéd fegyelmi eljárása 3

kiskutyauto 2017.04.30. 23:47:11

Aki szkeptikussal, illetve szkeptikusokkal szemben szkeptikus (pláne ezt a hülye fából vaskarikát vehemensen bizonygatja is), arra van egy egyszerűbb és rövidebb fogalom: idióta.... XD
Hogy Randi a csaló és nem ő leplez le csalókat, olyan idióta fából vaskarika, ami párját ritkítja... még akkor sem csaló, ha esetleg nincs is egymillió dollárja és valóban átverés, amit csinál, mert, ha valaki nyerne nála, akkor nem tudná kifizetni, akir is csak egy ravasz huncut blöff lenne, és megérne annyit, hogy "lebukjon a csalásával", cserébe azt kapnánk, ami sokkal fontosabb, bizonyítva láthatnánk a paranormális jelenségeket.. az emberiség fejlődése lépne egy lépcsőfokot... ilyen célért már megéri egy kis átverés... egész más átverni így, mint aljas hazugságokkal szemfényvesztéssel, kóklerséggel, embereket megnyomorítani, amit a paraidióta szélhámosok tesznek. Kb akkor ez olyan volna, mint amikor Hawkins a saját elmélete ellen fogadott és boldogan veszített...

Bejegyzés: James Randi a nagy átverőbűvész

Simon Árpád 2017.04.28. 18:05:09

@progressive attack: Üdv!
Köszönöm a választ, sok-sok balesetmentes km-t kívánok. Én használt 1.2 TSI Polóról keresek véleményeket.

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.28. 07:56:05

Jézus nem létezett, csak egy kitalált alak témában az egyik legjobb film, ami részben nagyon hasonlít a Zeitgeist vallással foglalkozó részére, de annál sokkal pontosabb és jobb.

www.youtube.com/watch?v=gemxRbYHBpY

Bejegyzés: Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság

progressive attack 2017.04.28. 06:16:04

@Simon Árpád: kedves Árpád! Jetta 1,4 tsit vettünk, eddig semmi gond vele. Kb 2000 km alatt nem is lehet. 2 évesen, kb 25000 kmel fogjuk eladni,így nincs kockázat.
Üdv

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?