Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Utolsó kommentek:

Oszkár Nagy 2017.06.13. 00:45:40

@Gabriella Pölös: Hallo
Néztem es kerestem az FB nem
tudom megkapta e vagyis jo helyre kuldtem e az üzenetet

Koszonom

Bejegyzés: Bita Judit ügyvéd fegyelmi eljárása 3

R!ck4 2017.06.11. 16:28:34

@Balint133: Nem tudom, Te kint hol ész, de én itthon élek, és amerikai autók alkatrészeivel foglalkozom, tehát mondhatjuk, képben vagyok. Csak sorolnék párat: Ford Pinto kigyulladós tank, Ford Explorer leváló futófelületű kerékkel, Chrysler Sebring 2.7-es V6 motor olajzási gondok, Dodge RAM eltörő csonkállványok, újabban a GM féle 3.6-os csodamotor vezérlése lesz a sztár... Olvasgass egy kicsit, mielőtt hamis véleményt alkotsz valamiről. njiaai.org/wp-content/uploads/2014/07/Daimler-Chrysler-Vehicle-Problems.pdf

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

bbunda 2017.06.06. 10:15:35

Számomra nem volt bicskanyitogató egyáltalán. Az igazság sosem lehet az, csak annak aki tagadja. Egy kereszténynek kemény lehet egy ilyen írás, de nem a hírhozót kell büntetni.
Más forrásokból is olvastam már megdöbbentő dolgokat. Például hogy rendkívül gazdag volt, ő maga is alapíthatott volna kórházat például. De hogy miért nem segít a nincstelen rászorulókon, arra az volt a válasza hogy az Úr szegénynek teremtette őket, neki nincs joga az Úr akaratával szembe menni.
Az nem esett le neki hogy az Úr legtöbbször rajtunk, többi emberen keresztül segít (ha már keresztény világnézetben akarok fogalmazni).
Szóval köszönöm a kiegészítő információt, mert bennem is úgy élt "Teréz Anya" mint a jóság, adás és önfeláldozás mintaképe.

Bejegyzés: Teréz Anya, vagy Apa?

Jano76 2017.05.19. 09:26:19

Sziasztok!

Egy jó barátom most szeretne venni max. 2 éves VW PAssat VIII 1,4 TSI-t Németországban. Mi a véleményetek erről a modellről? Hasonló, a cikkben leírt problémák jöhetnek ebben a modellben is? Köszi!

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

Gabriella Pölös 2017.05.18. 14:37:35

@Oszkár Nagy: Kérem keressen facebook oldalon privátban Pölös Gabrieela.

Bejegyzés: Bita Judit ügyvéd fegyelmi eljárása 3

kiskutyauto 2017.04.30. 23:47:11

Aki szkeptikussal, illetve szkeptikusokkal szemben szkeptikus (pláne ezt a hülye fából vaskarikát vehemensen bizonygatja is), arra van egy egyszerűbb és rövidebb fogalom: idióta.... XD
Hogy Randi a csaló és nem ő leplez le csalókat, olyan idióta fából vaskarika, ami párját ritkítja... még akkor sem csaló, ha esetleg nincs is egymillió dollárja és valóban átverés, amit csinál, mert, ha valaki nyerne nála, akkor nem tudná kifizetni, akir is csak egy ravasz huncut blöff lenne, és megérne annyit, hogy "lebukjon a csalásával", cserébe azt kapnánk, ami sokkal fontosabb, bizonyítva láthatnánk a paranormális jelenségeket.. az emberiség fejlődése lépne egy lépcsőfokot... ilyen célért már megéri egy kis átverés... egész más átverni így, mint aljas hazugságokkal szemfényvesztéssel, kóklerséggel, embereket megnyomorítani, amit a paraidióta szélhámosok tesznek. Kb akkor ez olyan volna, mint amikor Hawkins a saját elmélete ellen fogadott és boldogan veszített...

Bejegyzés: James Randi a nagy átverőbűvész

Simon Árpád 2017.04.28. 18:05:09

@progressive attack: Üdv!
Köszönöm a választ, sok-sok balesetmentes km-t kívánok. Én használt 1.2 TSI Polóról keresek véleményeket.

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.28. 07:56:05

Jézus nem létezett, csak egy kitalált alak témában az egyik legjobb film, ami részben nagyon hasonlít a Zeitgeist vallással foglalkozó részére, de annál sokkal pontosabb és jobb.

www.youtube.com/watch?v=gemxRbYHBpY

Bejegyzés: Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság

progressive attack 2017.04.28. 06:16:04

@Simon Árpád: kedves Árpád! Jetta 1,4 tsit vettünk, eddig semmi gond vele. Kb 2000 km alatt nem is lehet. 2 évesen, kb 25000 kmel fogjuk eladni,így nincs kockázat.
Üdv

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

Simon Árpád 2017.04.27. 22:38:48

@progressive attack: Üdv!
Érdeklődöm sikerült-e megvenni a polot? Eddigi tapasztalat?

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.04.27. 12:56:05

Hosszas szenvedés és brutális veszteségek után becsődölt a világ egyik legfontosabb atomipari cége, a Westinghouse, és kis híján magával rántotta a Toshibát is. Az amerikai cég összeomlása hatalmas pofon a súlyos gazdasági gondokkal küzdő atomenergia-iparnak, és ezzel még messze nem ért véget a szektor vergődése: a francia Arevát 10 milliárd euróért kell megmentenie a francia államnak, a paksi bővítést vezénylő Roszatom jövője pedig az orosz állam politikai-pénzügyi támogatásától és harmadik világbeli diktátorok szeszélyétől függ. Ami mind azt jelzi, hogy 2017-ben szinte lehetetlen gazdaságosan atomerőművet építeni.

index.hu/gazdasag/2017/04/27/toshiba_westinghouse_csod_atomipar_paksi_bovites_atomenergia_csod/

Bejegyzés: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép

Oszkár Nagy 2017.04.24. 12:36:20

Hallo

Brita Judit ismét gyermekelhelyezési perekben tevékenykedik.

Kérem felvenni velem a kapcsolatot, nem szeretnénk ha ismét vásárolt szakértői véleménnyel gyermekek sokaságait károsíthatná meg.

Elérhetőséget kérek itt vagy a Facebookon, hátha tudunk tenni valamit.
Egységben az erő :-)

Köszönöm

NO

Bejegyzés: Bita Judit ügyvéd fegyelmi eljárása 3

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.13. 18:42:50

@Brett Shaw: Figyelmetlenül olvasol. Az ára volt a fő gond. Ez nem kerül 160 ezer forintba előállani. Másrészt meg ez nem más, mint egy olajnyomás hatására elmozdulást végző szerkezet, amit eleve hülyeség is az olajnyomással vezérelni, mert az bizonytalan és lüktető lehet. Mehetne egyből a vezérlő jel a motorvezérkő egységből és csak egy elektromos apró oda-vissza mozgó léptetőmotor kell hozzá egy aprócska erőkarral. Ez kb 4-5 ezer forint önköltségen.

vagy csigahajtással

Nagyon sok ilyen változó szepepvezérlés nem is fokozatmentes, hanem csak kétfokozatú és egy himba kattint át egyikből a másik lehetőségbe.

www.sportmotor.hu/magazin/valtozo-szelepvezerles

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.08. 09:14:20

A vallások agymosásai alapjaikban éppen úgy működnek, mint az ateizmusnak nevezett tagadásvallásé. A legjobb példa rá egy judeokeresztény papnövendékből lett kommunista vezér Sztálin és rendszere.

Bejegyzés: Két kísértet járja be Európát

Brett Shaw 2017.04.06. 11:14:13

Hogyan oldanád meg a vezérműtengely szögállítást sokkal egyszerűbben? Ez az általánosan elterjedt módszer, amelyek különböznek ettől (pl Porsche Variocam) csak még bonyolultabbnak tűnnek.

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.02. 17:30:07

kb 100 közepes nagyságú geotermikus erőművel sokkal olcsóbban lenne előállítható az áram és lenne egy rakás hulladékhő iskolák, sportcsarnokok, uszodák, üvegházak fűtésére is. Nagyon sok embernek adna munkát. Nem lenne veszélyes, decentralizált lenne, kisebb nemzetbiztonsági kockázattal.

Egyedül a nagy mélységű fúrásnak van némi kockázata, de ilyen mennyiségnél az is minimális és eloszlana 100 felé. Az elmúlt 10 évben nagyot fejlődött ez a technológia és sokkal olcsóbb is lett.

Bejegyzés: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.03.08. 16:25:42

Egyesek szerint akik Paks II ellen vannak, azoknál majd szélcsendes, vagy napfénymentes időben le kellene kapcsolni az áramot:

Már miért kellene bármilyen PaksII ellenzőt lekapcsolni? Paks II árából két háromszor akkora energia kapacitás megoldható geotermikus erőművekkel. Azok meg állandóan működnek és könnyen szabályozhatóak is.

Bejegyzés: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.02.24. 07:53:42

@kelgyo:
Viszont a tiltásod semmi mást sem jelentene, mint hogy meguntalak és ha vitázni akarsz velem, akkor van lehetőséged írni egy szép nagy ellenvéleményt és azt meg tudod jelentetni bárhol. A blog.hu felületein is, saját blogodban. Az itt lévő legyávasázásom miatt igen közel kerültél ahhoz, amit csak eddig véltél, de még nem történt meg.

Bejegyzés: Ateisták jellemző dogmái