Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Utolsó kommentek:

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.13. 18:42:50

@Brett Shaw: Figyelmetlenül olvasol. Az ára volt a fő gond. Ez nem kerül 160 ezer forintba előállani. Másrészt meg ez nem más, mint egy olajnyomás hatására elmozdulást végző szerkezet, amit eleve hülyeség is az olajnyomással vezérelni, mert az bizonytalan és lüktető lehet. Mehetne egyből a vezérlő jel a motorvezérkő egységből és csak egy elektromos apró oda-vissza mozgó léptetőmotor kell hozzá egy aprócska erőkarral. Ez kb 4-5 ezer forint önköltségen.

vagy csigahajtással

Nagyon sok ilyen változó szepepvezérlés nem is fokozatmentes, hanem csak kétfokozatú és egy himba kattint át egyikből a másik lehetőségbe.

www.sportmotor.hu/magazin/valtozo-szelepvezerles

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.08. 09:14:20

A vallások agymosásai alapjaikban éppen úgy működnek, mint az ateizmusnak nevezett tagadásvallásé. A legjobb példa rá egy judeokeresztény papnövendékből lett kommunista vezér Sztálin és rendszere.

Bejegyzés: Két kísértet járja be Európát

Brett Shaw 2017.04.06. 11:14:13

Hogyan oldanád meg a vezérműtengely szögállítást sokkal egyszerűbben? Ez az általánosan elterjedt módszer, amelyek különböznek ettől (pl Porsche Variocam) csak még bonyolultabbnak tűnnek.

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.02. 17:30:07

kb 100 közepes nagyságú geotermikus erőművel sokkal olcsóbban lenne előállítható az áram és lenne egy rakás hulladékhő iskolák, sportcsarnokok, uszodák, üvegházak fűtésére is. Nagyon sok embernek adna munkát. Nem lenne veszélyes, decentralizált lenne, kisebb nemzetbiztonsági kockázattal.

Egyedül a nagy mélységű fúrásnak van némi kockázata, de ilyen mennyiségnél az is minimális és eloszlana 100 felé. Az elmúlt 10 évben nagyot fejlődött ez a technológia és sokkal olcsóbb is lett.

Bejegyzés: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.03.08. 16:25:42

Egyesek szerint akik Paks II ellen vannak, azoknál majd szélcsendes, vagy napfénymentes időben le kellene kapcsolni az áramot:

Már miért kellene bármilyen PaksII ellenzőt lekapcsolni? Paks II árából két háromszor akkora energia kapacitás megoldható geotermikus erőművekkel. Azok meg állandóan működnek és könnyen szabályozhatóak is.

Bejegyzés: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.02.24. 07:53:42

@kelgyo:
Viszont a tiltásod semmi mást sem jelentene, mint hogy meguntalak és ha vitázni akarsz velem, akkor van lehetőséged írni egy szép nagy ellenvéleményt és azt meg tudod jelentetni bárhol. A blog.hu felületein is, saját blogodban. Az itt lévő legyávasázásom miatt igen közel kerültél ahhoz, amit csak eddig véltél, de még nem történt meg.

Bejegyzés: Ateisták jellemző dogmái

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.02.24. 07:50:09

@kelgyo:
Nem voltál tiltva, valamit benéztél, vagy rosszul jelentkeztél be.

Bejegyzés: Ateisták jellemző dogmái

kelgyo 2017.02.23. 17:45:39

Bocs, átmenetileg blokkolt volt a kommentelési lehetőségem a másik blogban, már helyreállt.

Bejegyzés: Ateisták jellemző dogmái

kelgyo 2017.02.23. 12:25:53

No, látom, innen még nem vagyok kitiltva.
Csak jelzem, hogy a tiltogatás nem érv semmi mellett, sőt inkább az érvek kifogytát jelzik.
Gyávaság.

Bejegyzés: Ateisták jellemző dogmái

IGe. 2017.02.20. 11:11:44

Nem Isten létezésével volt a gond eddig sem, hanem a tudományos meghatározásával. Hiszen azt sem tudták mi van, vagy mi nincs.

Isten Teszt

Nagyon sok hibás és cáfolható logikai istenérv után létrejött egy olyan amit eddig nem tudtak cáfolni. Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet // Tehát feltárásra került Isten tudományos meghatározása. Innét már felesleges benne hinni és tagadni is, hiszen létezése tudományos tény.

istenteszt.blog.hu/

Bejegyzés: Gödel ontológiai istenérvének a cáfolata

muallim 2017.01.28. 13:09:00

Gödel a definiálatlan "Istent" próbálja saját maga által alkotott logikájával meghatározni, aminek eredményt is tulajdonít. Tulajdonképpen a " gödeli istent " bizonyítja, aminek semmi köze ahhoz a kívülálló " Isten "-hez, amit bizonyítani akar. Isten határozatlan, Gödel istene meg határozott, a kettő együtt nem lehetséges.

Bejegyzés: Gödel ontológiai istenérvének a cáfolata

Chayenne 2016.12.31. 08:13:20

Egészen jól látod IgE!

A Sátán Istenben van.... mintegy tudathasadás.....

De ez megérne egy külön "misét" :-)

Bejegyzés: A bibliai Isten és Sátán egy és ugyanaz

Lawrence27 2016.12.22. 10:23:58

És??? Ezek mind csak külsőségek. Nevek, rituálék, dátumok és sok tárgyi tévedés. Szeretnék hallani inkább Jézus tanításairól. Miért az exterizmusról beszélünk?

Bejegyzés: Mithrász. Nagyrészt róla koppintották Jézus sztoriját

FAQlyás Menyét 2016.12.15. 19:20:12

Magyarul az nem Ishtar hanem Istár! Ha angolul írtad volna a bejegyzést akkor jó lett volna úgy. Németül meg Ischtar.

Bejegyzés: Húsvéti varieté

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2016.12.03. 22:14:48

@progressive attack:
Sajnos én sem tudok mindent és nincs itt akkora hozzászólás forgalom, hogy esély legyen rá, hogy más ad neked jó tanácsot. Szerintem kérdezz meg egy szakszervizt, egy forgalmazót és ha tudsz, ami a legjobb keress egy adott netes klubbot is. Majdnem minden márka minden típusának vannak rajongói és szakmai klubjai. Persze magát a gépkönyvét, a leírását is elolvashatod és a motortérbe is betekinthetsz, hogy onnét látszik-e? A lényeg, hogy minél több helyről, minél több infót gyűjts össze, mert nem biztos, hogy ha csak egyet hallgatsz meg az éppen jó.

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

progressive attack 2016.12.02. 20:01:56

üdv mindenkinek,
előszös is köszi a részletes cikket, nagyon tanulságos!

1 éves VW Polo 1.2 TSI-t tervezek venni (kb 20-40 ezer kmesek vannak a weltauton). két évig használnánk nagyjából 20ezer km menne bele ezalatt összesen

sajnos semmi konkrét infót nem találtam arról hogy a 2015 közepétől gyártott modellekben már szíjas motor van-e? mire kell figyelnem? nem szeretnénk belefutni ezalatt az idő alatt egy vezérlés cserébe (mondjuk még garancia megy ezekre)

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.11.28. 18:58:11

Paks II-öt simán lehetne helyettesíteni geotermikus erőművekkel. Paks II árából például majdnem ezer ilyen erőmű jönni ki mint itt alábbiakban írnak. Persze Paks II dupla annyiba kerülne , ha megépítenék, így majdnem 2000 geotermikus erőművet lehetne belőle építeni. Persze ez kicsit sok is. Tehát célszerűbb inkább a 2,6 megawattos teljesítményt megnövelni 10 szeresére és abból építeni 200-at. Áram mellet, a környéket is ellátná hővel.

Lerakták a turai geotermikus kiserőmű alapkövét
2016.06.30.

Bejegyzés: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.11.23. 10:06:27

"A fő duma az volt, hogy csökkenteni kell az ország energiafüggőségét. Ergo Paks2 olyan fűtőelemekkel működik, amit minden magyar állampolgár megtermel a kertjében, a kiégett fűtőelemeket pedig odaadják az óvodás gyarekeidnek, hogy játszanak vele.
Viszont, ha ez nem így van, akkor valami nem stimmel.
Mégpedig az nem, hogy
1. elkötelezzük magunkat egy drága és veszélyes technológia mellett, amit első körben legalább 50+50 évig üzemeltetni kell, azután 2000 évig őrizgetni.
2. tényleg ennyire kell nekünk alaperőmű jellegű erőmű
3. központosított vagy elosztott villamos hálózatot akarunk-e
4. tényleg ezzel tesz jót a kormány a népnek, vagy esetleg a nép tőkebefektetéseinek erősítésével
5. miért titkosak a szerződések, megállapodások, legutóbb pl. a brüsszeli.
6. meg sem említik a leszerelési költségeket, ami akár a létesítés költségét is elérheti (lsd. extrém: Sellafield, 70-80 milliárd angol font) "

Bejegyzés: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép