Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Utolsó kommentek:

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.12.07. 15:09:21

@BéLóg:

Az ateizmus nem az amit te pedzegetsz, de a vallás sem annyi, mint ennek az ellenkezője, mint amit írtál.

Bejegyzés: Ateizmus mint tagadásvallás képekben

BéLóg 2017.12.05. 15:36:14

Annyit mondanék, hogy a Zeitgeist az egy borzalmasan szar izé, tele olyan nyilvánvaló baromságokkal, pl. mint az Északi Féltekéről látható Dél Keresztje (!) csillagkép, meg hogy olyan embereket nevez Jézus "előfuttárának", akiket bitzony effektíve megbaszott a férjük (itt meg "szűz"-nek írják), vagy nem is volt anyja (itt meg van) mert KŐBŐL bújt elő, nem is voltak tanítványai, nem halt meg...
Szóval ha ezekre a blog tulajdonosa MAGA nem jött rá, akkor ős sem más mint egy netes szarból turkáló sértés aki önmagát magasztalja fel és ész nélkül okád ide meg oda meg amoda mindenfélét, hogy ÖN Szentsége látszatát fenntartsa.
De hát úgy tudom keresztény, kopt, de még ateista pápa is van már, ez lehet a frusztrációjának oka.

Bejegyzés: Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság

BéLóg 2017.12.05. 15:24:38

Tetszik nekem még amit nemrég láttam. valami efféle.
Volt a nagy Semmi.
Ez a Semmi Semmit nem csinált Örökké.
A Semmi fogta magát és hirtelen fölrobbant.
Ebből lett a Valami.
A Valami ezután elkezdte magát szervezni reprodukálható izékbe.
Így lettek a dinoszauruszok.

Bejegyzés: Ateizmus mint tagadásvallás képekben

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.17. 10:16:34

Érdemes megnézni ezt a videót és külön felhívnám a figyelmet, hogy az 1,4 TSI motorban, az 1,8 TSI-vel ellentétben, az olajos láncfeszítőn ilyen racsnis szerkezet sincs. Ott csak egy gyenge rugócska van.

youtu.be/9GDPsOX0Uq0

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

cantharism · http://ellenpropaganda.com 2017.11.14. 22:23:27

@Sandralepke: Attól függően, hogy mit értünk király alatt, ez nem biztos, hogy ellentétben áll az anarchizmussal. Például a német származású anarcho-kapitalista filozófus és közgazdász, Hans-Hermann Hoppe úgy érvelt, hogy a királyok eredetileg nem rendelkeztek a végső döntéshozás kizárólagos monopóliumával egy területen belül (mint ahogy egy állam teszi), hanem az emberek önként fordultak hozzájuk, hogy a segítségüket kérjék a konfliktusaik rendezésében. Azért lettek királyok, mert az ő ítéletük bizonyult a legigazságosabbnak. Ahogy Hoppe írja:

"Amit itt a természetes arisztokrácia, a nemesek és a királyok alatt értek egyszerűen ez: Minden legalább minimálisan összetett társadalomban lesz néhány ember, aki birtokolni fogja a természetes elit rangját. A vagyon, a bölcsesség, a bátorság, vagy ezek kombinációjának felsőbbrendű teljesítménye következtében néhány egyén több tekintéllyel fog rendelkezni, mint mások, véleményük és ítéletük pedig széleskörű tiszteletnek örvend. Továbbá a szelektív párválasztás, illetve a polgári és genetikai öröklés törvényei következtében a természetes tekintély pozícióját néhány „nemes” családon belül sokszor továbbadják. Az emberek ilyen, felsőbbrendű teljesítményt magukénak tudó, előrelátó és példamutató magatartást tanúsító családok családfőihez fognak fordulni egymás elleni konfliktusaikkal és panaszaikkal. Általában a nemes családok vezetői azok, akik bíráskodnak és békéltetnek – gyakran díjmentesen, a polgári kötelesség érzetéből. Ami azt illeti, ez a jelenség a mai napig megfigyelhető minden kis közösségben."

"Most térjünk vissza ahhoz a kérdéshez, milyen megoldásra jutnának valódi emberek a személyközi konfliktusok eltörölhetetlen emberi problémájának megoldásával kapcsolatban. Könnyen elképzelhetjük például, hogy általánosan egyet fognak érteni abban, hogy minden konfliktushelyzetben bizonyos egyénekhez szokás fordulni, a legnemesebb családok fejéhez, egy királyhoz. De mint arra korábban utaltunk, elképzelhetetlen az egyetértés abban, hogy ez a király törvényt alkothat. A királyra ugyanaz a törvény fog vonatkozni, ugyanaz a törvény fogja megkötni, mint mindenki mást. A királynak csak alkalmaznia kell a törvényt, nem pedig megalkotni azt. Ennek biztosítása érdekében a királynak sosem adnak monopóliumot bírói pozíciójában. Megeshet, hogy ténylegesen mindenki hozzá folyamodik igazságért, hogy „természetes” monopóliummal bír döntőbírói és békéltetői pozíciójában. De mindenki szabadon választhat másik bírót, másik nemest, ha elégedetlen a királlyal. Azaz a királynak nincs törvényes monopóliuma bírói pozíciójában. Ha azon kapják, hogy törvényt alkot ahelyett, hogy csak alkalmazná azt, vagy ha hibákat követ el a törvény alkalmazása során – azaz félreértelmezi, elferdíti vagy meghamisítja egy adott eset tényeit – ítéletét szabadon vitathatja egy másik nemesi törvényszék, őt pedig felelősségre vonhatják téves ítéletéért. Röviden: úgy tűnhet, mintha a király volna az államfő, de ő határozottan nem egy Állam része, hanem egy természetes, vertikálisan és hierarchikusan rendezett és rétegződött társadalmi rendé: egy arisztokráciáé."

ellenpropaganda.com/arisztokracia/

Bejegyzés: Anarchizmus. Mi is az?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.11.14. 12:32:33

Egy húszezres alkatrész öli meg a motort

Miközben szárnyaltak a TDI-motorok eladásai a VW-csoportnál, néhányan inkább benzinest vettek. Főleg a 2008-2012 között gyártott 2.0 TSI és némelyik 1.8 TSI-t érintheti az a hiba, amely egy hibás láncfeszítő számlájára írható.

Videónkban egy ilyen Passat 2.0 TSI-nek a motorját emeljük ki az autóból és keressük meg benne a hibás alkatrészt. Arányaiban viszonylag kevés autót érint ez a hiba, hiszen az 1,8-2 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotorok az egész VW-csoporton belül jóval kisebb darabszámban fogytak, mint a velük párhuzamosan árult TDI-k.

A régi, hibás láncfeszítő cikkszáma 06H 109 467 N, ennek az alkatrésznek a forgalmazása 2012 májusában megszűnt, tehát aki legális forrásból szerzi be, annak nem kell attól tartania, hogy ilyet kap. Az új alkatrész cikkszáma 06K 109 467 K – ezzel nem fordulhat elő, hogy még a teljes olajnyomás kiépülése előtt átugorjon a vezérműlánc. Az ilyen, 2008-2012 közötti TSI-k tulajainak érdemes benézniük egy márkaszervizbe, ahol alvázszám alapján meg tudják mondani, hogy az adott példányban benne van-e a hibás alkatrész.

A Novoth-műhelyben forgatott videón látszik, hogy nem egyszerű hozzáférni a dolgokhoz, de Novoth Tibi szerint a láncfeszítő cseréje (ha csak ennyi a baj) megoldható a videón látható kiszerelési tortúra nélkül is. Ebben az esetben ez már nem volt elég, mert egy álmos reggelen, indítás után bekövetkezett a lánc átugrása. A következmények és a bűnös alkatrész a videón.

totalcar.hu/magazin/technika/2017/11/14/egy_huszezres_alkatresz_oli_meg_a_motort/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

IGe. 2017.11.08. 08:11:57

Az 1.4 TSI-ről

A Volkswagen 1.4 TSI (EA11 CAVD) turbóval és kompresszorral feltöltött motorját lehet utálni, és szeretni is. Mivel én a műhelyben többnyire a hibás darabokkal találkozom, nem feltétlenül tudok objektív véleményt alkotni róla.

Bármilyen motor legyen is egy autóba építve, egyetlen szabály létezik: csak olyan alkatrész nem romolhat el, ami nincs beépítve. A korszerű közvetlen benzinbefecskendezéses motor alkatrészei jellemzően drágák. Ennél a típusnál erre a jelenségre rátesz a Volkswagen pofátlan cserealkatrész-üzletpolitikája.

Lehetetlen úgy élni a mindennapjainkat, hogy attól rettegjünk, mi romlik el holnap az autónkban, mégis érdemes autóvásárlás előtt tájékozódni az alkatrészárakról, várható szervizelési költségekről. Annak az esélye, hogy valami elromlik az autónkban, a futásteljesítmény emelkedésével egyre valószínűbb.

Néhány alkatrész meghibásodás a teljesség igénye nélkül (a cikkben szereplő CAVD motorhoz)

- Befecskendezőszelepek: meghibásodásuk 200 000 kilométer fölött jellemző inkább. A szórásképük megváltozhat, égéskimaradásos motorüzem a jellemző tünet. Ha cserélni kell, érdemes szettben, vagyis négy darabot.

Cikkszáma: 03C 906 036 M, és kb. 90 ezer forint körüli összegért juthatunk hozzá darabjáért.

- Nagynyomású szivattyú: meghibásodása keverékképzési hibát okozhat. Esetenként a meghibásodása miatt hígíthatja a motorolajat benzinnel, ezért ha emelkedik az olajszint a motorban, vagy túlzottan benzinszagú, akkor lehet számítani a cseréjére. A 03C 127 026 P cikkszámú alkatrészt 96000 forint körül adják.

- Nagynyomású szivattyú: meghibásodása keverékképzési hibát okozhat. Esetenként a meghibásodása miatt hígíthatja a motorolajat benzinnel, ezért ha emelkedik az olajszint a motorban, vagy túlzottan benzinszagú, akkor lehet számítani a cseréjére. A 03C 127 026 P cikkszámú alkatrészt 96000 forint körül adják.

- Vezérműlánc és kapcsolódó alkatrészei: a korai 1.4 TSI motorok esetén nagyon sok gond volt velük. A sokadik módosított verziókkal elérték azt, hogy - véleményem szerint - 100000 kilométert el lehet autózni biztonsággal két csere között. Sok időnek kellett eltelni ehhez, és sok Volkswagen-tulajdonosnak okozott ez a probléma anyagilag fájó bosszúságot. Szükségmegoldásként el szokták végezni a részleges javítást is, ekkor csak láncot és feszítőt cserélnek.

Precízebb, ám fájóbb a teljes szett cseréje, ami munkaköltséggel együtt meghaladja a 350 000 forintot.

Csak egy kiragadott részlet: a 03C 109 088 E cikkszámú vezérlésmódosító kerékért jelképes 195 000 forintot kell leszurkolnunk. Csak összehasonlításképpen például a Peugeot-nál egy ugyanilyen funkciójú alkatrész kijön 30 000 forint alatt. Rossz fényt vet a márkára az ilyen jellegű extraprofitra való törekvés, bár kétlem, hogy a cikk megjelenésének napján a homlokára csap a VW-konszern valamelyik vezetője, és elszégyelli magát, hogy nem elég, hogy nem sétáltak át a Suzukihoz megkérdezni, hogy ők honnan vásárolják a vezérműalkatrészeiket, de még pótalkatrészként is a reális ár hatszorosát kérik el...

- Turbófeltöltő: A középrészének, tengelycsapágyazásának meghibásodása még hosszú csereperiódus mellett is ritka. Jellemzőbb, hogy a nagy hőterhelés miatt a wastegate-szelep tengelye kopik meg, így akadozhat a nyitása-zárása, ami teljesítménycsökkenéshez vezet.

- Kompresszor: Én magam nem találkoztam kompresszor hibával, az azt meghajtó vízszivattyú kuplungja viszont sűrűbben fogyó alkatrész.

A 03C 121 004 J cikkszámú alkatrész 120 000 forint körül beszerezhető, ha leadjuk a régit, akkor gyári cseredarabként húszezerrel olcsóbb. Ehhez egy X-et kell ütnünk a cikkszám végére. Csak a napi humor kedvéért jegyzem meg, hogy a kompresszorolaj literjének ára 140 000 (ha csekkre írnánk, egyszáznegyvenezer) forint, de csak 0,15 l kellhet belőle, van ekkora kiszerelésben.

- Szívószelep-kokszosodás: 100000-120000 kilométerenként ki kell tisztítani az alábbi módszerrel. Ma már az AUDI-nál gyári technológia, valószínűleg később a Volkswagennél is az lesz (reméljük még azelőtt, mikor az asszonyok otthon az odaégett palacsintát már szemcseszórással pucolják le a serpenyőről.)

- DSG duplakuplungos váltó: a váltó javítása fájdalmas lehet, de egy kuplung javítókészlethez (0AM 198 140 A) hozzájuthatunk 180 000 forint körüli áron. Munkadíjjal, egyéb kiegészítőkkel így is elérheti a 300 000 forintot egy kuplungozás költsége.

A lista nem teljes, találkoztam már megolvadt dugattyúval, egyszerűbb trafóhibával, és olyan példánnyal is, amelyik nagyobb hiba nélkül elment 300 000 kilométert. Inkább a gyengébb, csak turbófeltöltővel szerelt CAXA motoros példányt javasolnám kézi váltóval. De ne feledje, én egy szerelő vagyok aki az ördögöt festi a falra!

Novoth Tibor, Közlekedésgépészeti technikus

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

Béla József Selmeczi 2017.10.10. 13:28:52

Nem tudható, hogy a " hitetlen " ateisták mit értenek istenen? Az, aki sosem tanult kémiát csak hiszi, hogy a szódavízben széndioxid van oldott állapotban. Hiszi vagy nem hiszi. Amíg az ateista nem magyarázza meg, hogy " tudását " mire alapozza, ugyanígy áll az "isten " létezésével kapcsolatban.A természettudósok másként " hiszik ", hogy léteznie kell egy Világelmének, mint a "hétköznapi " vallásos emberek.Ennek a " másfajta " istenképnek csak a természettudományokban legalábbis nagy vonalakban jártas embereknek van feltételezésük.Jómagam _úgy érzem _ rendelkezem egy elégséges természettudományos " betekintéssel " ahhoz, hogy nyitott legyek az ateizmus irányába is... Csakhogy sehol sem találok ateista magyarázatot arra hogy mi okból szerveződik az anyag elemi részecskékből atomokká, atomokból molelkulákká, molekulákból vírusokká, egysejtűekké,, soksejtű állati lényekké, növényekké, emberré, emberi elmévé és teszi mindezt az entrópia törvénnyel szemben.. Még ha a " folyamat " részére évmilliárdok is állnak rendelkezésre, az említett anyagszerveződés okát meg kell magyarázni... Ennek hiányában nem marad az embernek más, mint egyfajta istenkép elfogadása. Itt-ott látom, hogy az ateista nemcsak " tudja ", hogy " nincs isten ", de " gyűlöli " is istent. Ezt aztán végképp nem értem: miként lehetnek érzelmeim nemlétező tényezők kapcsán?

Bejegyzés: Anti Ateizmus facebook oldal indult

Hejzenberg 2017.09.22. 18:22:26

Az hogy a szerviz lehúz az nem feltétlenül gyártási hiba miatt történik, hanem mert kishazánkban így mennek a dolgok....

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

Csilla Hodorogh 2017.09.16. 17:03:55

@IGe: Kedves Ige szeretném kérdezni hogy lx.lenhosség ut 42.be voltal elmeorvosnál???

Bejegyzés: Elmeorvosi vizsgálatra megyek

kamor 2017.09.13. 22:50:59

@altona: Na az Olasz szaroktól sem kell hasra esni. Fos a legtöbb!

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

kamor 2017.09.13. 22:43:58

Semmit nem szabad venni a fosvágenéktől. Amíg még kapható addig szívó benzines Japán kocsi pl Honda 1.8 benzin motorral. Ez egy 10 éves konstrukcio és totál megbízható.

Bejegyzés: VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

János Dunai 2017.08.23. 12:12:20

FELSŐ 2 MILLIÓ KIIRTANDÓ

Bejegyzés: Vajk, a hitehagyott

kisvirágocska 2017.08.21. 17:27:45

TISZTELT KOMMENTELŐK!

ÉN CSAK EGYET KÉRDEZNÉK A SOK IRÁSOTOKRA REAGÁLVA: HONNAN TUDJÁTOK, HOGY NEM LÉTEZETT HA MÉG AZT SEM TUDJÁTOK LÉTEZETT E?.

sZÉP NAPOT.

Bejegyzés: Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.08.19. 08:46:03

"A Szent István-kultusz alapja a pápának tulajdonított Szent Korona, amelyet szintén a katolikus egyház avatott szentté. Az István királyról szóló korábbi hiteles legendák után a katolikus Hartvik püspök legendája tartalmazza azt a hazugságot, hogy István a koronát II. Szilveszter pápától kapta, és István koronája megegyezik azzal a koronával, amelyet Szent Koronaként ismerünk. Történelmi tény, hogy a “Szent Korona” sokkal később került Magyarországra, mint ahogy István király élt. Ez egy bizánci eredetű, női korona, amelyet a latin korona részével később egészítettek ki. Soha nem is volt István király fején, s nem a római pápától származik. Nem ez az államalapítás koronája. Ezt I. Géza király felesége kapta a bizánci császártól. Azért sem lehetett István koronája, mert azon megörökítették az adományozó Dukász bizánci császárt és I. Géza magyar királyt, aki később született, mint ahogy István király meghalt, s 36 évvel István halála után lett király. Ezért képtelenség, hogy a “Szent Koronának” bármi köze is legyen István királyhoz. Ennél fogva az egész “Szent Korona-tan”, “Szent Korona-kultusz”, “Szent István-kultusz” értelmetlen és hazugság. "

Bejegyzés: Augusztus 20-i hazugságok

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.08.08. 13:42:55

Meg a sima gondolkozás sem, meg a logika sem, meg a tudomány sem kötődik az ateizmushoz. Egyszer vitatkoztam egy Elte professzorral az Anzelm logikai istenévével kapcsolatosan. Na ő legalább bevalotta a végén, hogy persze, hogy hülyíeség sima gondolkozással és logikával Anzelm érve, de ha metalogikával nézzük, akkor jó lehet. Na az ateizmus éppen ugyan ilyen. Csak metalogikával logikus.

Bejegyzés: Ateisták jellemző dogmái

legitim puccsista · https://puccsista.blogspot.hu/ 2017.07.02. 15:43:26

@vilagnezet.blog.hu: Szerintem nem olyan gyáva provokátorokat kellene idézgetni, mint Tóta W. Árpi, aki csak a neten nagylegény, de élő vitában inkább megfutamodik és írásai inkább csak politikai megrendelésre készülnek, míg bizonyos témában nem is lehet vele még vitatkozni sem, arról nem beszélve, hogy tilt és töröl mindenkit, aki kritizálni meri, na ennyire idézzgessük őt!

Bejegyzés: Augusztus 20-i hazugságok

legitim puccsista · https://puccsista.blogspot.hu/ 2017.07.02. 15:41:04

@Rigor: Azért tegyük hozzá, hogy mi István király minden cselekedetét egy XXI. századi humanista ember szemével nézzük. Igen kegyetlen dolgokat művelt István, de semmi olyat nem tett, ami abban a korban ne lett volna bevett szokás vagy teljesen elfogadott! Az egy ilyen kor volt. Igaz a múltat szeretik idővel megszépíteni gondoljunk csak bele a Kádár rendszerbe, azt is mennyire isteníti mindenki, hogy milyen jó volt stb. Pedig nem volt az, de ez más történet.

A jogrendszerünkre is úgy hivatkozunk, mint római jog, ami egy részről teljesen helyénvaló, hiszen sok joggal kapcsolatos dolgot a rómaiak alkottak meg, de tegyük hozzá, hogy a világtörténelem talán egyik legkegyetlenebb, legvérszomjasabb és legbrutálisabb birodalma volt a Római. Caesart még a középkorban is istenítették -Dante Isteni színjáték - pedig ő sem volt több egy kegyetlen tömeggyilkosnál, mint ahogy Sulla, Marcus Aurélius, Scipió, Augustus és lehetne sorolni a végtelenségig, de tegyük gyorsan hozzá, hogy az ellenfeleik sem a szentéletű ministránsfiúk voltak. És ez igaz István ellenfeleire is, mondjuk történetesen Koppányra. Ez egy történelmi kényszerhelyzet volt, az akkori hatalmi elit harca a túlélésért, sok hasonló törzsi állam és törzsi királyság létezett, ami aztán a történelem viharai elsodortak - vandálok, gótok, szvévek stb. - akkor ez volt a győztes hatalmi elit - nevezetesen István - egyik leglogikusabb lépése.

Utólagos negatív megítélése szerintem eléggé egyoldalú, elvakult és a történelmi ismeretek hiányát mutatja. Eléggé csúsztatás íze van a dolognak. A történettudománynak pont az a feladata, hogy a legapróbb részletekig megismertesse a múltat a forrásokra alapozva. Igaz ugyanez ez a második világháborús szovjet felszabadító-megszálló katonákra vagy a negyvennyolcas magyar honvédekre!

Abban mindenkivel egyetértek, hogy a politikának ki kellene vonulni a tudományok területéről és semmilyen törvénnyel nem szabadna azt korlátzozni- holokausztot és a kommunizmus bűneit tagadó törvény, emléktörvények stb.-, vagy előírni azt, hogy mit állíthat és mit nem, hanem elfogadni mindazokat az eredményeket, amire a történészek sokszor több éves kutatómunkával jutottak.

Bejegyzés: Augusztus 20-i hazugságok