Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Fidesz már nincs. Felfalta önmagát.

2007. április 26. - IGe

 

Ha egy párt teljesen átalakítja a céljait és többszörösen nevet is vált, az már nem lehet ugyan az, mint régen. Ahogyan MSZMP-nek, éppen úgy Fidesznek, ma már csak az utódpártja létezik.

FMPP torta.jpg

A Fidesz felfalta egykori önmagát is, és nem csak más rivális pártokat és tömegszervezeteket. Fidesz már nincs, hiszen többszörös átalakulással megszűnt létezni. Fidesz --> FMPP --> FMPSZ.

Fiatal Demokraták Szövetsége
F. Magyar Polgári Párt
F. Magyar Polgári Szövetség

Tehát ma már csak Fmpsz van, aminek a céljai teljesen mások, mint a volt Fidesznek. Más európai pártszövetség tagja, mint a hajdani Fidesz. A volt Fideszre és programjára én még szavaztam, de a mai párt már szöges ellentéte hajdani önmagának. Már nem egy a köz, hanem hatalmi célokért küzdő ugyanolyan párt, mint az MSZP. Egyik írótársam használta a jelzőt hazánk államformájára; többpárti diktatúra. Az éppen hatalmon lévő párt diktatúrája. Tehát ne használjuk a Fidesz jelzőt, mert ezzel csak magunkat és másokat csapjuk be.

Még akkor sincs már Fidesz, ha úgy tekintünk rá, hogy felnőtt és egy felnőtt embert nem illik gyerekkori nevén becézgetni.

F.MPSZ van és Fideszke már nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr8563657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.08.18. 12:44:28

"Tehát ne használjuk a Fidesz jelzőt, mert ezzel csak magunkat és másokat csapjuk be."

helyesen: "Tehát ne használjuk a Fideszt, mert ezzel csak magunkat és másokat csapjuk be." :-)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.22. 11:54:36

IGe · vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.22. 11:47:02
@Csezmiczei Vitéz János: @Ventura Blvd: @II/III-as: @Alvarez: @loláb: @röhögő: @rasztaszív: @Droidfigyelő: @simonmondja.: @papas: @is: @sga: @Ringlósztár: @Megszívtuk-Waze: @nem1rem1: @Diocles: @Vödör: @MACISAJT: @ciceró: @Link Elek: @Szimba:

Rendben van Török Gábor írása és magam is így gondolkozom, egy apró, de szerintem egyre fontosabb kérdést kivéve.

Nevezhetjük-e egy olyan pártot a régi, kezdeti nevén, amely többszörösen átalakult, nevet és politikai irányt változtatott. Amely az európai pártszövetségét is megváltoztatta? Szerintem nem, mert ez becsapás.

F.M.P.P, vagy F.M.P.SZ lenne most jogosan a kívánatos névhasználat, a többi párt nevének rövidített névhasználatához hasonlóan.

Sok embernek az első F. betűről is már teljesen más ugrik be, mint egy hajdani, mára már nem létező párt neve.

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/21/302_mitol_fel_tolgyessy_peter#comment-form

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.22. 12:10:37

"kíváncsivagyok 2010.12.22. 12:05:50
@IGe: Hát igen , a Fidesz Magyar Polgári Párt már nem aktuális, ...a Fidesz Magyar Nemzeti Párt most a nyerő , a szélsőjobb "megfogására" ,....de szerintem a Fidesz Magyar Nemzeti Szocialista Párt a legtalálóbb...... ( és a Fidesz - t el is lehet hagyni , mert okafogyottá vált....) "

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/21/302_mitol_fel_tolgyessy_peter#comment-form

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.22. 12:54:37

IGe · vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.22. 12:53:33
@Ordnassac:

Jelenleg minden hosszú nevű pártot a nevének mozaik betűivel jelölten használnak. Kivéve egy pártot. A kivételezés, a GYEVI BÍRÓZÁS hiba.

Aki tanult valamicske pszichológiát, vagy marketing lélektant, az tudja, hogy ez főként hatalmas hiba a FMPP ellenfelei részéről. Buta az az ellenzéki párt, aki nem él ezen lehetőséggel és helyette inkább saját maga reklámozza az ellenfelét. Mert mindenki aki az FMPP helyett hibásan Fideszt ír, vagy mond bizony egy reklámhordozó.

A magyar wikipédiát egy hitkomisszárokból álló banda uralta régebben és talán most is. Lexikon helyett világnézeti kérdéskörökben teológiai hittant írtak ott. A tudásomat a tudásunkat nem tudták ellehetetleníteni, ezért a jó bevált régi módszert használták:

Kénytelenek voltak valamiféle bűnözőnek beállítani. (ami szokás, hiszen Jézust is egy köztörvényes bűnözőként végezték ki a mítosza szerint)

Nos ezt amikor felfogtam, akkor egy viccet csináltam az egészből és MÁRTÍRT faragtattam helyette magamból.

Ahogyan te, nagyon sokan mások a mai napig is emlékeznek rám és írásimra. Egyébként a mai napig szerkesztek ott csak más felhasználói néven.

Segítek néhány régebbi szócikkel, ami a virtuális keresztre feszítésem után történt, amire én minden három napra feltámadtam és paranoiát okoztam az ottani hitelvtársak fejében:

A Szkeptikus Társaság és Tóta W. Árpád szócikkeket is én nyitottam és szerkesztettem.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.22. 12:56:16

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.22. 12:51:55
Magyar Nemzeti Polgári Bűnszövetkezet! -ez a Fidesz új neve!
-már Németországban is ezzel fogadtak! Látom, tudják ott is a magyar " Tumor" betegség okát:)

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/21/302_mitol_fel_tolgyessy_peter#comment-form

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 17:02:35

Komolyan nem értem ezt a Fideszezést.
Amikor Fidesz már régen nincs. Többszörös átalakulással és névváltozással megszűnt.
Ma egy mozaikszóból képzett első betű már csak az új nevükben, amely mozaikszóval ez, ami jobban is illik rájuk:
F.MPP