Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Úgye hogy nem volt rajta sapka.

2007. május 10. - IGe

A képen egy primitív középkori vallásháborúkra emlékeztető háború egy fejezete. Egyáltalán nem biztos, hogy egyik lezárása. (fekete humor, mint amilyen a politika)


Vajon akkor is meghalt volna Szaddam, ha megtér kereszténynek és megbánja büneit? Elmorzsol ötven mianyánkat és tiz perforálatlan Mariskát. Leromboltatja a mecseteket és helyettük templomokat épített és behívja az amcsi protestáns papokat, akiknek adóbeszedési és olajszippantási jogot ad.

Lehet, hogy akkor lenne egy szentszaddamunk, mint szentistvánunk?

Persze lehet, hogy így is szent mártír lesz belőle, csak éppen az iszlámban. Nagyon hasonlóan végeztették ki, mint annak idején Pizárró az inkák királyát. Mi ez a képen? Egy jogállami kivégzésnek tűnik? Hát semmiképpen. Inkább egy csőcselék lincselésének, vagy egy terrorista csapat bosszújának.

Bush és az angol miniszterelnök beszélget. Te ki kellene nyírni ezt a Szaddamot és elvenni az olaját, meg jól megtéríteni az ottani népet, hogy nekünk tejeljen, vagy is olajozzon. -Jó-jó, de nem lehet azt csak úgy ukmukfuk, minden ok nélkül. - Fogjuk rá, hogy ő volt a toronydöntögető, vagy támogatta a toronydöntögetést, ha meg kiderül, hogy nem igaz, akkor még mindig ott a mindig jó ok, hogy nem volt rajta sapka.

Worluk blogja ebben a témában.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr373727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandralepke · http://sandrahorvath.virtus.hu 2007.05.11. 06:26:05

Nem volt rajta sapka! Biztoan ezért kellett ilyen brutálisan meghalnia.
Állítólag az ő kezén is sok vér tapadt (népirtás?) de ehhez az amcsiknak semmi közük sem volt.
IGe! Már megint írtál egy fantasztikusan jó cikket! Profi vagy.
Üdv: Sandra

Stone 2007.05.14. 22:15:52

Jó a post,a lényegre tapint. A kivégzés valóban nem volt jogállami,de az USA biztos igy értelmezi a modern demokráciát. Vannak jók meg gonoszok és amit a jók csinálnak az rendben van még akkor is ha ordít róla,hogy semmi köze a demokráciához. Arra lennék kiváncsi,hogy hol van Oszama? Az amerikaiak annyira belemerültek az iraki olajkitermelésbe,hogy Oszama már nem is számít nekik. Mellesleg a legújabb elképzelések szerint sem Oszamának sem Szaddamnak nem volt köze a toronydöntögetéshez. Khalid Shejk Mohamed terve volt az egész (most már kezd kiderülni) és Oszama csak pénzel segítette az akciót,ha segítette...

Üdv Kasmír!