Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Horoszkóppal cáfolni a horoszkópot ?

2007. június 25. - IGe

Klaus Matefi  írói néven, valaki már évek óta bombázza az Internetes közönséget, állítólag az asztrológiát cáfolni akaró elveivel, amelyek maguk is az asztrológiára támaszkodnak. 2006.05.01 -én írtam ezt a virtus.hu-n.

Klaus Matefi kiszámítja horoszkóppal Jézus halálának időpontját

 

 "Az Újszövetség feltételezett történelmi Jézusa keresztrefeszítésének, halálának a pontos időpontja egyértelműen megjelölhető!"...

"Jézus keresztrefeszítésének pontos dátuma és kozmikus képlete:

25.04.01. 22:13 UT +2.00 Jeruzsálem ( 3785.Nisan 14/15.- Pessah ünnepe!)
Nap-Mars konjunkció: 9,8°/10,8°kos, - Szaturnusz konjunkció: 4°Kos, - Hold oppozíció: 9,8°Mérleg, - Uránusz quadrat: 9,7°Rák, (- Neptunusz oppozíció: 12,7°Bak) "

Na ezt most már megtudtuk ugye? Aki esetleg elolvassa ezt az irományt és még sem érti, az ne aggódjon. A hiba nem az ő készülékében van, hanem az íróéban. Sokaknak és nekem is fura az író, hiszen állítólag "áltudománynak tartja a horoszkópizálást", de közben maga is horoszkópokkal érvel és azzal kíván bizonyítani, cáfolni dolgokat. Több éve látom az írásait szerte a neten és soha sem értettem, hogy hova is soroljam be magamnak.

  • Ezotérikus, csak éppen másként?
  • Egy megértetlen szkeptikus?
  • Vallásos, katolikus?
  • Ateista?
  • NewAges?

Mostanra sikerült megértem és ebben sokat segített egy régi magyar közmondás. "Madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni"

Klaus Matefi összeállt ideológiai támogatásban véd- és dacszövetségben Viola Zoltán, például egy Népszabadság cikkben is elhíresült szélsőséges ateista egyénnel. Viola szerkeszti Klaus Matefi honlapját, amely tele van ezotérikus reklámokkal, és az ő tanácsai alapján szerkesztik át az írásait. ( időközben már összevesztek) Viola ateistának mondott elvei, már nem is ateisták, hanem inkább az állammal erőszakszervezetbe összeforrni kívánó neosztálinistáknak nevezhetőek. Nem csak a bibliát szerette volna állami erőszak alkalmazásával betiltatni, hanem az egyházak tulajdonában lévő egyetemeken szerzett diplomákat érvényteleníteni. Magában az ateizmuson belül is ateistábbnak tekintette magát és számos haladó ateista személyiséget igyekezett eltávolítani a remélt karrierje útjából.

Nos ez a két személy most egymásra talált és ebben a képtelen párosban és a képtelen horoszkóppal való horoszkópcáfolásban már csak Viola egy régebbi írásának két részlete szórakoztatóbb:

"http://www.violazoli.fw.hu/horoszkop.html Viola Zoltán: Vigyázat, ÁLTUDOMÁNY! Horoszkópok, avagy a csillagászat prostitualizálása... "Még most 40 évesen is újra meg újra meglep, miként képesek valakik komolyan hinni abban a szellemi szemétben, aminek horoszkóp a neve! Mégis, újra meg újra rá kell döbbenjek hogy amiképp az emberi aljasságnak nincs határa, aképp nem létezik egy annyira mély szellemi nívó, amit a titokzatosság és misztikum után sóvárgó emberi ész nem képes alulmúlni!"

"Tulajdonképpen nem is értem, miért nem lép fel államunk a horoszkópos népbutítás ellen! Ez ugyanis nem más, mint alkotmányellenes rasszizmus, új, áltudományos köntösben!"

Mindenképpen érdemes elolvasni még a témában "Az asztrológia tudományos vizsgálatai" és a "Újabb pofon az asztrológiának" című cikkeket.

utóirat: Klaus Matefi és számtalan más álnéven, destruktív magatartás miatt törölt szerző, akinek Matheus néven lelhetőek fenn itt még írásai a virtus.hu-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr18105296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.28. 08:28:51

Ezen cikkem a virtuson nagyon nagy olvasottságot ért el:

4167 alkalommal jelent meg. Összesen 1091 alkalommal olvasták el.

www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=3591

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2008.04.21. 23:16:48

Klaus okfejtései zavarosak, önellentmondóak és híján vannak a forráskritikának. Nem lehet konkrétan kiolvasni belőlük, hogy horoszkópnak kell-e érteni ábráit, avagy csillagászati mérőpontokként. Ráadásul a biblia, amelyre főleg alapozza zavaros okfejtéseit, korántsem hiteles történelmi forrás. Gondolatferdületei az ún. "történelmi Jézus" köré csoportosulnak. A biblia egy önkényesen összeollózott, hatalmi érdekekből összetákolt könyv, a történelmi Jézus pedig nagy valószínűség szerint nem létezett: két, vagy több személy élettörténetét ollózták egybe. Klaus Matefi munkálkodása tehát parasztvakítás, nem több. Ráadásul "ragyogó felismeréseinek" elismerése érdekéban a főpapoknál kuncsorog.