Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Wikipédia szabad lexikon? - Mormogás joga? - Tilos!

2007. október 12. - IGe

A magyar wikipédia eddigi történetében sokan és sokféleképpen kérdőjelezték már meg, hogy valóban, vagy csak az önreklámjában szabad ez a lexikon. Többük mára már kitiltott szerkesztő. (2006.01.01 Wikipédia Felszabadítási Mozgalom írása)

Eddig is már számos olyan szócikk el lett távolítva, egy egyre zártabb klikk szavazásával, amelyek a valódi írásszabadságot biztosíthatták volna.

Vizsgáljuk csak meg, hogy a Wikipédia tiszteletben tartja és betartja-e a jogegyenlőség elvét? A Magyar Köztársaság Alkotmánya, az Amerikai Eggyesült Államok Alkotmánya, továbbá az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, továbbá szinte minden alaptörvény és irányelv elfogadja és előírja a jogegyenlőség elvét. Minden bizonnyal éppen ezért a jogegyenlőség a Wikipédia működésének is elengedhetetlen eleme és feltétele lenne, hiszen önmeghatározásában a Wikipédia az Eggyesült Államok Alkotmányának Első cikkelye és az ENSZ Emberi jogok nyilatkozata védelme alapján üzemel.

Viszont ezzel ellentétes belső szavazásokban a kettős mércék elfogadása nyert megerősítést, pedig ahol kettős mércék vannak, ott nem lehet jogegyenlőség, hiszen a jogegyenlőség magába foglalja az azonos elbírálást. Az a hely, ahol kettős mércék vannak és kettős mércéket használnak toleráns sem lehet, mert a tolerancia egyik alapillére az egyenlő elbírálás. Ahol pedig nincs egyenlő elbírálás és szerkesztők és szerkesztőbbek vannak, mint Orwell állatfarmjában, az a hely nem szabad.

A szabadság és a demokrácia visszaállítására tett szavazási kezdeményezéseket egyszerűen lehettlenné tették és az azt kiíróakat koncepciós eljárássokkal eltávolították.

A Wikipédiát, mint a bandák az utcákat, tereket egyesek a saját bulijuknak és placcuknak tekintik. Már régebben meghírdették, hogy akinek nem tetszik, hogy ott ők a Janik, az keressen magának másik "hazát", szerkesszen más weblapokon. Megindultak a kirekesztési folyamatok is. Akárcsak Orwell állatfarmjában, vannak szerkesztők és vannak SZERKESZTŐBBEK. Ha egy szerkesztő teszi éppen dettó ugyan azt, mint egy szerkesztőbb, tehát például "felszáll egy fehéreknek fenntartott buszra, akkor az természetesen törvényszegés". Pedig a szabályok szerint a busz mindenkié egyformán.

Most itt egy újabb próbatétel. A Wikipédián a morgás jogának eltörtléséről szavaznak, mert zavarnak egyeseket az ilyen témát felvető szócikkek.


"Az egyik alapvető emberi jog a mormogás joga (lat.: ius murmurandi).Az ókori Rómából származik, ahol a népnek (plebsnek) is megadatott a felszólaláshoz, az elégedetlen morgolódásra való jog. Azóta a köztársaságok alkotmányában is szerepel ez a kitétel."


Tehát a Magyar Wikipédián ne morogj, mormogj mert azt nem szabad, hanem csak skandáld rendezett menetelő sorokban, vezényszóra, hogy "Szadadok Vagyunk, egy Szabad Lexikon"!
 
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Utóírat: Érdemes még elolvasni Math szerkesztő véleményét is a wikipédiáról, mert Ő lehet a következő potenciális áldozat, vagy mártír.
http://hu.wikipedia.org/wiki/User:Math

A szabadság és a demokrácia visszaállítására tett szavazási kezdeményezés
Wikipédiát kritizáló további cikkeim

Math (egykori wikipédia szerkesztő) több a wikipédia szerkesztői diktatúráját élesen kritizáló cikket is írt. Lehet, hogy fel kellene sorolnom őket:

Az anonimitás, az Internet sajátsága, a Wikipédia másik rákfenéje
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6569

"Így válik az IP cím és nick azonosítás, a Wikipédia diktatúrájának „terroreszközévé”. Hogy a Wikipédiában diktatúra van, azt nem teszem idézőjelben, mert az van. Terror a terror szabadabb értelmében van: azaz agyatlan elnyomás."

Az Internet, mint nyilvánosvécé
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6415

" Az Enciklopédia Britannica főszerkesztője hasonlította a Wikipédiát egy nyilvános vécéhez."

A (Magyar) Wikipédia nem lexikon
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6358

"
Mi tehát a Wikipédia? Nem sokkal több, mint pár, esetlegesen összejött ember esetlegesen szerkesztett közösségi véleménye. Nem méltó a lexikon névre."

Wikipédia: dilettánsok anarchiája
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=3915

"A demokrácia ugyanis nem csupán annyi, hogy néha szavazások vannak. Ennyi erővel akár a szocializmus is demokrácia lett volna.
A Wikipédia azonban bevallottan nem demokrácia,"




 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr25193995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 08:13:58

Math:

"Kisajátítás, kiközösítés

A Wikipédia szerintem a jövőben emiatt egy olyan szűkebb közösség marad, ami vagy egyre inkább kirekesztő lessz, és/vagy egy idő után sok baj lessz ebből, mivel technikailag nyilt, azaz fognak jönni emberek. A Wikipedia képe magárol az, hogy "mindenkit szivesen fogadunk, aki a Wikipedia céljai szerint akar doglozni". A valóság ezzel szemben az, hogy "aki ugyan a Wikipedia celjaiért akar dolgozni, de a mi közösségi szokásainkat nem ismeri el, nem akar érzelmileg meghunyászkodni, az menjen innen!". Nagy külőnbség. Sok olyan embert rekesztenek ki, aki a célért dolgozna, de a közösség szokásaihoz nem hunyászkodik, mert neki az nem jó neki (és miért is kellene? csak hogy a közösség kiélhesse elnyomó ösztöneit?). "

chab 2007.10.12. 08:56:26

Az Eggyesült Államokban szabad-e nyilvános helyen huggyozni?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 08:58:48

chab Egy demagók klikk, mindig be akarja bizonyítani a kirekeszttettjeiről, hogy jogosan rekesztette ki őket. Mindig produkálni igyekszik, hogy a kirekesztettek lényegében bűnözők.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 09:00:58

Wikipédia Felszabadítási Mozgalom írása

Gecc 2007.10.12. 09:12:12

Hehh... eccer regisztraltam magam, aszt gondoltam hozzjarulok csekelyke lexikalis tudasahoz annak a szarnak. Kompletten nyitottam egy-ket uj temat benne, mire aztan ra nahany honapra, az en felrakott szovegemmel, mar erdekes modon mas volt a tema szerzoje. Engem meg se' emlitettek a hisztoriban.
A magyar wiki egy rakas hulladek, es nem csak azert mert kicsi a tudastara, hanem mert szarragok a magyar adminok.

Nemértem 2007.10.12. 09:14:40

Mi ez a szánalom? Sértődöttség vagy mi? Nem akarom értékelni a wikipédiát, mert nem ismerem belülről. Amit itt olvasok, az a megfogalmazás miatt inkább sértődött reakciónak tűnik.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 09:24:34

Gecc Teljesen igazad van. Olyanok a hazai wiki adminjai, mint a pártőtitkár. Haláláig a marad:-) Nincs megerősítés, nincs újraválaszás. Ja és a klikk választ magának új klikktagot. Sok ellenlap indult már a közeljüvőben és még több fog indulni. A wikipédia áttört valamit, ez az érdeme, de nem lesz etalon és más hasonló elven szerkesztett lapok majd le fogják hagyni.

Nemértem Lehetnék sértődött, de nem vagyok, hiszen haszonná tettem azt, amit a wikipédiás terrorklikk szégyennek akart beállítani. Magam bűszke vagyok rá, hogy én vagyok a hazai wikipédia elős véglegesen kitiltott szerkesztője. Persze ettől függetlenül vigan szerkesztem a mai napig folyamatosan a wikipédiaát.

Gecc 2007.10.12. 09:25:11

Nemértem 2007.10.12. 09:14:40

Ez nem sertodottseg, hanem egyszeru velemeny. Az a helyzet, hogy a magyar wikipedia ecceruen szar. Es nem feltetlenul amiatt, mert lofasz sincs benne, hanem mert a szerkesztoi lofaszjoskak. Igy aztan ertheto okokbol senki nem is akar hozzajarulni a wiki frissitesehez, ha allandoan csak mindenbe beleugatnak.

mikipeti 2007.10.12. 09:30:03

Ha már lexikonról beszélünk, akkor ne legyen tele a szöveg ALAPVETŐ helyesírási hibákkal: "meghírdették", "lessz" (kétszer), "fognak jönni emberek", "külőnbség", "Eggyesült Államokban ".

Lehet, hogy ez csak irónia? Majd megnézem a wikipédián.

Gecc 2007.10.12. 09:35:53

mikipeti 2007.10.12. 09:30:03

Ez lenne a szerkesztok feladata, de sajnos nem csak ezt csinaljak.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 09:37:05

mikipeti Az elütési hibáim itt az enyémek. A stilúsom és az azonoisítóm része. Tudok helyesen írni, ha akarok.

Nem ez a téma.

Pötty 2007.10.12. 09:37:39

Az a baj, hogy végig sem tudom olvasni, annyira zavarnak a helyesírási hibák. Egy kitiltott szerkesztőt pedig sajnos nem vagyok képes mártírnak tekinteni.

Wikipediát csak angolul olvasok, mert magyarul valóban nem igazán jó.

Beka 2007.10.12. 09:42:10

Nocsak. Én meg azt hittem pár hónappal ezelőtt, az első és egyben utolsó hu.wikis próbálkozásomkor (és villámgyors kudarcomkor), hogy én vagyok reménytelenül öntörvényű és antiszociális.

Ezek szerint nem feltétlenül.

blue velvet 2007.10.12. 09:52:05

A stilúsodat analfabétizmusnak nevezik. Az Eggyesült Államok nem elütés, hanem orbitális helyesírási hiba. Még a kettő közti különbséget sem ismered.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 09:52:32

Pötty. Akkor ne olvasd! Ilyen egyszerű. Olvassák mások és sokan helyetted. Nem mártír vagyok, hanem a Wikipédia Felszabadítási Mozgalom vezetője.

Pötty 2007.10.12. 09:55:58

Nem is. :) Lektorálás a munkám ugyanis, és erre allergiás vagyok. Neked viszont sok szerencsét!

"... mert Ő lehet a következő potenciális áldozat, vagy mártír." - erről beszéltem egyébként.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 09:59:05

Pötty. Az a te gondod. Magam meg az internettó, indes és stb fórumán töltöttem talán tul sok időt is. Így gyosan írok, gyorsan reagálok és már küldöm is. Ott nem fontos a helyesírás és az elütéseket is megértik az olvtársak. Egyébként meg sok látszólagos hbám, direkt van.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 10:03:50

index.hu/

Főoldalán a cikkem (köszömöm):

Világnézet Szádat befogod!
A magyar wkipédia olyan, mint Orwell Állatfarmja, csak itt a szerkesztők a disznók.

sh4d0w808 2007.10.12. 10:22:46

Ha a magyar wikin ilyen a helyzet, ott kell hagyni, máshol kell a tudásanyagot összegyűjteni, oszt kész, a wikiadminok meg mehetnek a levesbe...

A magyar wikin egyébként sem találtam hasznos információt - vagy akkora bődületes marhaságot írtak, hogy hűha -, az angollal mindig többre jutottam, ha érdekelt valami.

Agyhab 2007.10.12. 10:25:39

Drága blue velvet! És aki a stílust "stilús"-nak írjak, és még van pofája beszólni, az milyen ember, szerinted?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 10:30:30

Agyhab! Szerintem meg aki csak a másik elütéseibe és helyesirásába tud belekötni, az évei helyett, az képes más aljasságokra is:-)

ReggeliKarma · http://karma.blog.hu 2007.10.12. 10:36:17

Soha nem jutott eszembe megnézni a magyar Wikipédiát... en.wikipedia.org - erre jár rá a kezem, talán jobb is :)

hattyú 2007.10.12. 10:36:27

Hello,
nekem több vitám is volt a wiki szerkesztőivel, eléggé sok szócikket szerkesztettem főleg képzőművészettel és irodalommal kapcsolatban. A legtöbb szerkesztő öntelt, beképzelt és ráadásul a tudásuk alapján nem tudtam rájönni, hogy mire is... De ezzel nem kell foglalkozni, mert sajnos magyar betegség... Viszont vannak segítőkész, szerény és teljesen korrekt emberek is a wikin, akik szívesen adnak akár emailban is tanácsot a szerkesztés mikéntjeihez. A kioktató, számonkérő és primitív emberekkel nem kell foglalkozni, ugyanis ha valaki hibátlanul fogalmaz, értelmesen ír meg egy szócikket akkor úgysem fogják kizárni, legalábbis a józan ész szerint - persze bármi előfordulhat, mert ugye a butaság meg az irigység határtalan. Azt azonban meg kellene érteni (szerintem), hogy nem lehet mindent elfogadni (a szerkesztőknek) amit innen-onnan bárki beír, helyesírási hibáktól hemzsegve, pontatlanul és szemmel láthatóan hozzáértés nélkül. Hiszen ez a wiki használhatóságát rontaná, ami már így is tele van hibákkal és félig befejezett szócikkekkel. Aki igazán jót akar és fejleszteni akar az szerintem szép csendben ezeket javítgatja, foltozza és nem azzal van elfoglalva, hogy a másik mekkora paraszt...dehát mifelénk sajnos inkább a fikázás meg a kötekedés a módi.

chery 2007.10.12. 10:40:41

Gecc: Melyik szócikkről van szó?

nemIGe 2007.10.12. 10:45:24

Az a baj, hogy még a hajlandóság sincs benned, hogy megtanulj helyesen írni. A hányinger kerülget az elírásaidat olvasva.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 10:47:26

nemIGe!
Ezen a bajodon talán egy pszichológus, vagy pszichiáter tudna segíteneni. Mert ha egy ember helyisírása ilyen komoly érzelmi reakciót vált ki belőled, akkor a kóros.

frasp 2007.10.12. 10:55:21

Az angol mellett a spanyol és francia wiki is nagyon jó a saját kultúrkörében. A magyarnak is lenne létjogosultsága, elsősorban Magyarországgal kapcsolatban. De sajnos ezen a területen a legnagyobb a cenzúra, részben a politikai örökség, részben a nemzetiségi és vallási megkülönböztetés miatt.

Whir 2007.10.12. 10:58:22

Amúgy a \"ius murmurandi\"-ra rágooglizva semmi angol nyelvű forrás nem jelenik meg arról, hogy ez valódi történeti izé lenne... csak csomó magyar, meg egy-két olasz szöveg.
Neked van valami valódi forrásod hozzá?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 11:04:41

Whir Végül pont a nyilvánosság felé való előtásás mitt persze maradnia kellett a szócikknek.Igy ott érdeklődhetsz.

hu.wikipedia.org/wiki/Ius_murmurandi

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 11:07:51

Ja az elütésem; többszámítógép van az asztalomon,fél kézzel gépelek, a másikkal vagy éppen etetem, vagy fogom 7 hónapos kislányomat.

vilagnezet.blog.hu/2007/04/25/egy_atalvatlan_ejszaka_nem_babasiras_mia

tappancs 2007.10.12. 11:17:17

könyörgöm, javítsd a rengeteg elírást...

Valaki 2007.10.12. 11:18:04

IGe! Én úgy gondolom, ha sietek is az írással, annyi önbecsülésnek kel lenni bennem, hogy nem követek el helyesírási hibákat, lehetőség szerint. Sokan olvasgatnak commenteket, hozzászólásokat a gyerekek közül is. Nem lehet cél, hogy rossz magyarságot lássanak, mert sajnos előbb-utóbb követni fogják a mindennapi életben is! (Erre már van példa is iskolai dolgozatokban!) Bízom benne, hogy az internet-nemzedék nem fog elfelejteni magyarul!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 11:19:35

tappancs
nem érek rá. a picim éppen cucliból tejcsizik.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 12:21:05

Töröltem néhány itt megjelent wikipédia hitkomisszári felvetést, bejegyzést és kitiltottak az írójukat. Ők ugyan is itt nem szivesen látott vendégek.

Ez nem egy szabadnak hazudott lexikon, ez egy blog, egy személyes napló.

Anti IGe 2007.10.12. 12:41:45

Milyen kedves ez az Ige, a Wikipédiáról szóló cikkhez nem engedi a wikipédiásokat hozzászólni. Ez tényleg korrekt!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 12:45:48


Hitkomisszár wikipédia szerkesztők vannak csak kitiltva innét. Normális szerkesztők eddig is irtak ide és sokan közülük a Wikipédia Felszabadítási Mozgalom (természetesen titkosan kezelt)velem szövetséges tagjai.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.12. 12:54:30

Ja és nem kellene egyeseknek a saját nevükben továbbra sem lehívtkozni az egész wikipédiát. Ez egy a hitkomisszár trükkök írásomban feltárt módszertan:

"*Lehivatkozni, hogy egy tucat szerkesztő az egész közösség:

Általában egy, vagy egy féltucatnyi nagyságú teljes dominanciára törő csapat mindenütt úgy hivatkozik, mit ha csak ők lennének az adott közösség és azt csak ők képviselhetnék. A közösséget sajátjuknak és saját bulijuknak tekintik. Persze ez tévedés. Mint a bandáknál sem járható út, hogy az utcát, vagy egy kerületet, vagy egy város közterületeit egy banda tartsa sakkban és magáénak. Itt sem járható és nevetségesek vele."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.13. 07:44:21

Mégegyszer köszönöm az index szerkesztőjének az ezen cikkem kiválasztását. Ezért a tegnapi napon 2530 oldalletöltésem és ebből 1640 egyéni látogatóm volt.

Ez közös haszonnal járt.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.13. 07:59:23

igerag Ja és ezt rámfogni már nem lehet, mert ugyebár ki vagyok tiltva eléggé régóta. Nem lehet, hogy még is inkább a terrorklikket kellene leváltani?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.19. 08:19:22

Math (egykori wikipédia szerkesztő) több a wikipédia szerkesztői diktatúráját élesen kritizáló cikket is írt. Lehet, hogy fel kellene sorolnom őket:

Az anonimitás, az Internet sajátsága, a Wikipédia másik rákfenéje
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6569

"Így válik az IP cím és nick azonosítás, a Wikipédia diktatúrájának „terroreszközévé”. Hogy a Wikipédiában diktatúra van, azt nem teszem idézőjelben, mert az van. Terror a terror szabadabb értelmében van: azaz agyatlan elnyomás."

Az Internet, mint nyilvánosvécé
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6415

" Az Enciklopédia Britannica főszerkesztője hasonlította a Wikipédiát egy nyilvános vécéhez."

A (Magyar) Wikipédia nem lexikon
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6358

"
Mi tehát a Wikipédia? Nem sokkal több, mint pár, esetlegesen összejött ember esetlegesen szerkesztett közösségi véleménye. Nem méltó a lexikon névre."

Wikipédia: dilettánsok anarchiája
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=3915

"A demokrácia ugyanis nem csupán annyi, hogy néha szavazások vannak. Ennyi erővel akár a szocializmus is demokrácia lett volna.
A Wikipédia azonban bevallottan nem demokrácia,"

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2007.10.19. 12:54:00

Pedig úgy hirdeti magát, hogy Wikipédia, a szabad enciklopédia.
Egy szabad lexikonban/enciklopédiában is lehetnek viták, vélemények, ellenvélemények, szavazások, csakhogy ezek pont a szabadságból eredően nem szabad, hogy ügydöntőek legyenek, maximum pszichikai nyomásgyakorlásként lehetne, hogy a "kipécézett" szerkesztő mint sokak véleményét láss leírva.
Kitiltás csak Alkotmányba, vagy valamelyik szabadságjogba ütköző rendszeres cselekedet miatt lehetne megengedett, ugyanezért sérelmezett cikkeket is csak ilyen megokolásból szabadna törölni.
Sok törlés érvek HELYETT és nem végső megoldásként történik meg.
Az, hogy éppen egy világnézetet üldöznek rendszerszerűen, az tulajdonképpen ideológiai tisztogatás.

oryberlon_xuites 2007.12.02. 03:51:43

Magam is szerkesztgettem a huwikit egy ideig, bár a 'közéletben' részt nem véve az itt leírtakból semmit nem észleltem.

A véleményed kissé túlzónak tűnik, bár valszeg igazad lehet, ahogy Math-nak is.

Egyrészt megdöbbentett a töméntelen szócikk színvonaltalansága, az, hogy csomó szerkesztő nem érti a tényállítás, a véleménynyilvánítás és az ilyen-olyan narratíva tolmácsolásának különbségét, másrészt az, hogy egy x témájú könyvet elolvasva már szükségét érzik, hogy szócikket írjanak.

Szintén lefárasztott a szerkesztésszám-dili, éppen a Math írásában foglaltak miatt.

Mindegy, egyszerűen nem éreztem, hogy valaha a mennyiségi növekedésen túl minőségileg is fejlődne, szóval leléptem.

Bocs, ha off voltam.

Alex The Magician (törölt) · http://alexthemagician.piczo.com/?g=1&cr=7 2008.09.24. 02:10:48

Nos, friss tapasztalataim sok mindent alátámasztanak a Wikivel kapcsolatban...!:)

Volt ott minden-oldalak levételei, szerkesztői viták, okoskodások, kötözködések, stb. csak hogy ne lehessen érdemben ott dolgozni, és azért, hogy blokkolódjon az információáramlás maga...!

Így kell egy országot blokkolni egy óriási Wikin-ez történt, és nem más...! :)

Több próbálkozás után pl. csak mostanra sikerült oda betennem a magyar nyelvű Houdini anyagot-amely egyszerűen összefoglava, tömören, magyarul nem létezik a Neten!?...-, voltak tapasztalataim tehát a munka közben, kaptam a támadásokat, hogy "mit akar ez a Houdini-s gyerek...", meg hasonlóakat...:) De sikerült, sőt már ők is segítenek, elfogadták az anyagot...:)

Most lesz a Magyar Wiki egyfajta érdemi megalakulása, moderálódhat a szerkesztői tábor... Úgy láttam, hogy meg fogják szűrni a szerkiket rendesen-láttam a szerkik közül olyat, akinek a szerkesztői lapján a Hungarista "eszme" és jellem, de reklám is ott van bárminemű moderálás nélkül...! :)

(Egyébként Ige is közreműködött a valamikori Houdini anyag szerkesztésében (a szerkesztői történetben ott van-ezúton is köszi neki is...), amit több alkalommal is ledobtak onnan, sőt:minden nyomát eltűntették annak, hogy valaki is tudjon oda újat betenni-hát mostanra mégis sikerült...)

A szerkesztői harc végén az általam szerkesztett Houdini lap tetejére bedobtam egy felhívást, amelyben kérem a segítségüket, megértésüket abban, hogy Houdini nevének tudatos, és szándékos sárbatiprása miatt akarjuk mi Bűvészek-már mint Én...:)-berakni és ápolni azt az anyagot a Wikin... Kértem őket, hogy ne bántsanak, ne zavarják az érdemi munkát...:)

A végén megértették...:)

Ez az élmény vagy tapasztalat azt mutatta meg számomra, hogy szinte törvénytelenül, rendetlenül működtek, vagy nem működtek ott a dolgok, de ennek mindenképpen vége, mert alkalmazkodniuk kell már a nemzetközi Wiki normáihoz-nem pedig ott villogni, barbárkodni, stb, ahogyan azt eddig tették...:)


Üdvözlettel...,
________________
ALEX, H.S.
süti beállítások módosítása