Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Augusztus 20 csak egy agitációs propaganda ünnep?

2008. augusztus 20. - IGe

 

Új kenyér, alkotmányunk, államalapítás, szent korona, I. István király, szent István király, szent István nap, fegyveres erők ünnepe vízi parádéval és tisztavatással stb. Melyik az igaz???

aug20.jpg

 

Augusztus 20-i ünnepekkel kapcsolatos fenti történelmi plakátunkkal kapcsolatosan láthatjuk, hogy ezt az időpontot minden totális hatalomra törő ideológia igyekezett kisajátítani, átértelmezni és saját jelképrendszerével és agitációs propagandájával átitatni. A totális hatalomért és befolyásért egymás ellen is küzdő ideológiák kiszolgálói persze azt állítják egymásról, hogy a másik ideológia és a másik ünnep a hamis és az övék az igazi. Gyerekként én nem tudtam mérlegelni az akkori ünnep szerepét, de most már felnőttként tudom. Nem csak azt tudom, hogy az akkori ünnep volt állami szintű hazugság és propaganda, hanem azt is, hogy a napjaink ünnepe is ugyan az. Erről írtam már régebben egy eléggé alapos és komoly forrásokkal alátámasztott cikket;

 

 

 
Augusztus 20-i hazugságok

 

Akkor is és ma is központilag akarja a NAGY TESTVÉR vezérelni a gondolkozásunkat. Továbbra is agitációs propagandával etetik a népet egy kis tűzijátékos cirkusszal és véreskezű I. István király egy darabkájának a körbehurcolásával fűszerezve, hogy emészthető legyen.

Aki akar az már megteheti, hogy az állami hazugságok mellet utánakeres és utánaolvas augusztus 20 kialakulásának, átalakulásainak, valódi történelmének - amennyire persze a történetírók is függetlenek tudtak lenni - és gondolkozhat rajta, hogy a keresztény és a kommunista terror váltakozó jelmezráhúzásai után mi is lenne az ünnep igazi arca, ha lehúznánk róla az agitációs propaganda mázt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr9624197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szent István erkölcse 2017.06.25. 15:00:12

Példa értékű szent a saját szektájában. Ezek szerint a judeokereszténység szerint erkölcsös dolog 11 éves gyerekkel házastársi kötelezettségeket teljesíttetni?  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.08.20. 12:27:42


A hulladarab körbehurcolása sokáig augusztus 16-án volt.

1771 XIV. Benedek pápa megszünteti Szent István augusztus 16-án tartott katolikus ünnepét
1771 Raguzából Mária Terézia közbenjárásával Budára kerül a Szent Jobb
1771 Mária Terézia elrendeli Szent István ünnepének megtartását augusztus 20-án, valamint rendelkezik arról, hogy az ereklyét évente hat alkalommal lehet közszemlére helyezni
1818 első Szent Jobb körmenet a budai várban

www.unnep.eu/nemzeti-unnepek/augusztus-20.-tortenete-evszamokban.html

Rigor 2008.09.07. 17:00:45

Hibás a cikkben szereplő link (Augusztus 20-i hazugságok. )

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.09.07. 23:35:27

Rigor

Köszönöm, javítottam.
süti beállítások módosítása