Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Gyurcsány Ferenc és az SZDSZ megegyezett

2008. szeptember 13. - IGe

Vallásreform és vallási liberalizmus volt az erényöv kulcsának nyitja a zárhoz, ami ismét egy ágyba tereli az SZDSZ és az MSZP-t. Sokak szerint egy annyira nyilvánvaló trükk bevetésével, amit már azért nem láttak az MSZP-ek, mert annyira a szeműk előtt volt, sikerült az SZDSZ-t kétválra fektetve rávennei arra, hogy kinyögje, MEGEGYEZÜNK. (Valódi Árhir)

 

Hetek, illetve már lassan hónapok óta kérdés a a hazai politikában, hogy az SZDSZ kormányból való kilépésének milyen következményei lesznek, lehetnek. Előre hozott választás, szakértői kormány, további kisebbségi kormányzás, új koalíció új miniszterelnökkel, vagy új koalíció a régi miniszterelnökkel és adócsökkentéssel? A politikai elemzők szerint az SZDSZ-nek nem lehet valódi érdeke egy előrehozott választás, mert az egyértelműen a párt kiesését eredményezhetné a parlamentből és vele együtt a magyar politikai életből is. Továbbá a hazai liberális értékeket valló szavazók, akik száma legalább 15-20%, de ezek SZDSZ szimpátiája elenyésző, azt sem bocsátanák meg, ha esetleg az SZDSZ az FMPSZ-el (Fidesz Magyar Polgári Szövetség) próbálna új szövetséget kötni és úgy nekivágni egy új parlamenti választásnak. A liberális szavazók ugyan is nem akarnak egy az egyházakkal kokkettáló kormányt, amelyet Orbán Viktor biztosítana jelenleg. Az elemzők szerint az SZDSZ-nek csak egy túlélési útja maradt, a nagy melodrámák után, még is elfogadni az MSZP programját, akár tetszik, akár nem, támogatniuk szükséges.

Ez előbbi felismerés után Gyurcsán Ferenc tanácsadói azt javasolták, hogy keressenek az adócsökkentéssel összeköthető olyan sarkalatos, régebbi SZDSZ-es programot, amelyet bevonhatnak utólag a megegyezés névvel fémjelzett adócsökkentési javaslatukba, amit az SZDSZ nem utasíthat el és vissza, hiszen, akkor nem Csurcsány Ferenc, hanem a saját programjukat utasítanák el.  Konkrét javaslatuk több kiértékelt ilyen eset után a "A hit magánügy, nem közügy" ismert szlogenű program lett kiválasztva és részletesen kidolgozva.

 Csak néhány részletet tárok fel előzetesen belőle:

"Az 1848 március 15 forradalom egyik legfőbb erénye a papi tized eltörlése volt. A nép és a társadalom olcsóbb hitet akar, olyat amelyet az élvezői tartanak fenn és nem a társadalom egésze.....

....a hazai vallások és egyházak száma az elmúlt 17 évben tíznél kevesebbről 150 államilag is bejegyzett vallási szervezetre nőtt, ami nagyon sok és egyre nagyobb terhet ró a társadalomra. Sok a felesleges templom, zsinagóga és felesleges egyházi, teológiai oktatási intézmény. Ezek gazdálkodás pazarló és felesleges a társadalom egésze szempontjából. Minek egy kisvárosban 4-5 templom és 3-4 további vallási intézmény, amelyek látogatottsága kritikán aluli. Ezeket a hazai kórházakhoz és egyetemekhez hasonlóan össze kell vonni. Reformokat kell bevezetni a vallási költségvetésben. Kiegyenlítetlen az állami közpénzekből fenntartott vallási intézmények látogatottsága és költségvetésük pazarló. Jelenleg a különféle csatornákon, kesze-kusza összetételben kb. 250-300 milliárd forint vándorol át évente a közpénzekből vallási csoportokhoz.  Privatizálni szükséges az egyházakat és meg kell köztük teremteni a valódi piacgazdasági feltételrendszereket. Véget kell vetni a további állami dotációnak, ami a szocializmusra és nem a piacgazdaságra volt jellemző. Az működtesse az egyházat, aki tud az adott eszközökkel hatékonyan gazdálkodni. A nem hatékony egyházak részére ki kell dolgozni az egyházi csődtörvényt és lehetővé tenni, hogy ezen intézmények a társadalom egésze számára hasznos más intézménnyé alakulhassanak át.....

... be kell vezetni a templomlátogatási vizitdíjat és a templomi szolgáltatásokat a kávéval, dohányárukkal és alkohollal megegyező fogyasztási adóval terhelni, ami a korábba felvázolt adócsökkentéssel válvetve még évi 50-800 milliárd bevételt is hozna a társadalomnak....

USA - 0 az állam hitéleti támogatása
Franciaország - 0 az állam hitéleti támogatása
Kína: 0 közpénz hitéleti támogatása
India: 0 közpénz hitéleti támogatása
Csehek - nem is ratifikálták a vatikáni szerződést
Németek: -a munkahelyen vonják le az egyházadót. Az állam nem támogat
Dánia: -a munkahelyen vonják le az egyházadót. Az állam nem támogat

Vallási vizitdíjat reklámozó szórólap szövegrészletei:

Terápiára szorul a vallásügy.

- Vizitdij a jobb vallási kiszolgálásért
- Miért kell most még is hozzájárulni a lelki üdvössége költségeihez?
- Mert a befizetett pénzt az állam nem veszi el, ott marad a papnál, a temlomban.
- Mert a vizitdij az első lépés a feketekassza visszaszorításában."

Az ilyen formán kiegészített és átnyújtott "megegyezés" programra Fodor Gábor és az SZDSZ Ügyvivői Testülete demonstrative fehér zászlót lengetve, igent mondott és a sajtó további kérdéseit, a "nincs hozzá további mondanivalónk, viszontlátásra" mondattal zárta le.

Így még egy darabig tényleg viszontlátjuk őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr5661787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adrenalin 2008.09.15. 10:51:09

ÁÁÁ mi még abba élünk, hogy mindnki mindent fizet...:) Ezt próbálják mgértetni itt az emberrel évek óta, hogy talán az lenne az igazságos, ha mindenki azért fizetne, ami használ. Nyilván vannak közösségi finanszirozások, mint az egészségügy, de ha
belegondolunk azt is magunknak fizetjük, kivéve ha meghalunk idő előtt:) Ne haljunk meg idő elött, mert akkor az szar üzlet lenne:)