Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Lovas Éva a virtus.hu nagy nullája és csalója

2009. március 30. - IGe

Az Állati Zöld Nő

A virtus.hu egy internetes cikkíró hely, amely mint ilyen, nem mentes az internetes csalási lehetőségektől. Ennek jelenleg a legnagyobb ottani művelője Lovas Éva felhasználó, aki ezen kívül legalább 100 további felhasználói nevet is használ, illetve használt az elmúlt  kb. másfél-két év viszonylatában. Nem is véletlen céllal, hanem saját cikkei felértékelésére és a konkurens szerzők cikkeinek leértékelésére. Ezzel gyakorlatilag egy olyan látszatot tudott csalással és szélhámossággal teremteni, mintha Őt egy közösség, és nem saját maga emelte volna fel bizonyos előnyös helyzetekbe, olvasottsági és népszerűségi listák élére, elejére. Ezen kívül a három lapja , az Állati, Zöld és Női Virtusok is különféle manipulációk  és plagizálások tárháza, amelyről ezen cikk végén lévő további írásokban lehet részletesen olvasni. Egy személyben, egy egész ménesnyi klónsereget működtetett megtévesztésül. Sőt működtett a mai napig is, csak kissé visszafogottabban és óvatosabban. A láncnullázásaiért megkapta a magáét prózábanm és versben is:

Jókívánság a láncnullázónak

yardbirds - 2009.02.06 17:39


ez a nap ünnep, az ezredik nullád
vidítja napunkat

hogy lenne jó mélyre ásva hullád
ékítné kapunkat

hogy a hortobágyi vezércsődör

kérje meg a kezed
és ne is sorold köcsög, vödör
vágjad ki a rezed

és ábrázatod ugyan olyan legyen
akár csak a valód
és repedj ketté, oszt a fene egyen
mint a koszos fa lód

 

Lovas Éva a virtus.hu-n legismertebb másokat lenullázó saját és bandájának cikkeit maxoló klónjai, felhasználói nevei:

B. Feri, Binci, Casablanca5, Chilipapri, Citromsárgás, Csipkerosita, Dakotalány, Don Pupák, eszterlánc, Fatamorgana 1, Fattime, Ironmirror, K.Jancsi, Laminnah, lantosla, lombroso, Lovas Éva, Lovas Éva., Manillan, Nyaffancs, Pelletes, Petrocellino, Rémuszbácsi 78, Shabal, Signorina Éva, Totya, Umbertoni, müszélia,

stb 100 feletti a teljes klónállománya

Ennek az eltűrése és megtűrése azért veszélyes, mert például az ilyen és hasonló " a valódi érték fölé kerekedik az értéktelen " folyamatok  miatt van most a pénzügyi világválság is.  Ott is sokan eltűrtek bizonyos csalásokat. Aztán már a csalások lettek a példakép és trendi. Tehát részemről az az álláspontom, hogy ezt és minden hasonló helyzet meg kell szüntetni, az elkövető kedvét elvenni, hogy mégegyszer ilyesmivel próbálkozzon.

A virtus.hu Adminja igéretei ellenére nem tett hathatós intézkedéseket, a jogatlanul szerzett előnyt meghagyta, sőt bebetonozta és Lovas Éva a mai napig egy olyan tisztességes szerzők és szerkesztők főlé emelt dicsfényben tündököl, ami nem valóságos.  Ami még szomorúbb, hogy a tisztességes szerzők általa lehúzott cikkei is úgy maradtak és azok sem lettek rehabilitálva. Pedig az Admin ismeri a klónhadseregét, a ménesét. Intézkedni tudna, de nem intézkedik. Így pedig egy ilyen tanuljunk közösen újságírást játékban, ahol egyesek csalnak, csalhatnak nem érdemes másnak sem tiszta lapokkal játszani. 2009 februárjától, 2009 szeptemberéig nem irtam egy új cikket sem  tiltakozásul a virtusra, amely kezdeményezésemhez sokan csatlakoztak. Ennek minimális hatása volt, de az Admin előzetes igéretei ellenére sem korrigálja az adott csalássorozatot. Ameddig nem intézkedik a jelenlegei felhasználási feltételek szerint, amely alapján Lovas Éva viselkedését üldöznie kellene, a virtus.hu inkább másokat megtévesztő taktikai játék, mint tisztességes verseny helyszíne.

Ugyancsak fenntartjuk a jogot, hogy a Virtus pontozási rendszerét tisztességtelen praktikákkal befolyásolni próbáló (pl. több nicken pontozó), vagy más módon destruktív felhasználókat bármilyen módon üldözzük.

Forrás: virtus.hu felhasználási feltételek

Kapcsolódó cikkek:

Virtus.hu - ahol te manipulálhatod a lapot

Virtus.hu az esélyegyenlőtlenségi lap

Goggle magyar keresés "Lovas Éva" névre. Első tízben ezen cikk

 

Aki a régi virtus hangulatára és nyugalmára vágyik, annak ajánlom:

Amióta azt a módszert alkalmazom, hogy akármi megjelenik a számomra, ami írás fölött a főoldalon és az új szerzők cikkei rovatban
Női virtus,
Zöld virtus,
Állati virtus,
Ötről hatra virtus,
ÉRDemes virtus
szöveg jelenik meg, azoknak az íróját lenullázom és letiltom, legyen az bármilyen ismerős, vagy ismeretlen...

SOKKAL NYUGISABB minden és OLVASHATÓ A FŐOLDAL IS.

Ez az egyetlen jó és eredményes módszer jelenleg, mert egyesével képtelenség kiszűrni a csaló banda ( Lovas Éva, Kassai Csilla, Tomasekné Györgyi)   klónjait és egyre bonyolultabb trükköket vetnek be. A műveletet a virtus.hu főoldalon, vagy annak rovataiban és esetleg az új szerzők művei helyen érdemes végezni. Ott amely írás felett ott a Női,Zöld, Állati, ötről hatra, ÉRDemes virtus szöveg, azt a szerző helyezte el oda és nem Lovas Éva vagy valamelyik klónja vitte el a szerzője engedélye nélkül a rovatába.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr281035092

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Virtus.hu - ahol te manipulálhatod a lapot 2010.03.09. 09:54:32

A lap 2005 októberében alakult akkor még magyarvirtus.hu néven, és a legszabadabb sajtó szlogennel egy olyan szabad cikk és irodalmi mű megjelentetési portál, ami  ha netes megszokott dolgokhoz hasonlítani szeretnénk, akkor a blog, a fórum és net...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.03.30. 13:36:12

Mi értelme lehet ennek?????

Erre a pszichiátere sem biztosan, hogy tudja a pontos választ:-) Magam is csak tippelgetek:

- Valószínű, hogy egy nagyon csalódott ember és így akar kiemelkedni, vagy ezt reméli kiemelkedési lehetőségnek. Ugródeszkának. Ha itt megmutatja, akkor komoly helyekre is felvehetik. Újságírónak vallja magát és talán úgy gondolja, hogy ez itt egy jó mutatható referencia lehet neki valahol, ahova nem vették, fel, vagy visszautasították, vagy kirúgták, vagy megbántották. Tehát lehet, hogy itt próbálja megmutatni. Itt próbál valaki és kiemelkedő lenni, még óriási csalások árán is. -"Én vagyok az első, a második és a harmadik legjobb lap főszerkesztő" :-))))

(((Mondjuk ezt már elbaltázta, mert a lebukása után már ez a terve sztornózva lett. Ezt nem fogják az emberek elfelejteni. Erről gondoskodom a külsős cikkeimmel, mint ahogyan Kassai Csillánál is harmadik a cikkem a googléban a nevére való rákeresésnél)))

- Minden jel szerint a honoráriumát is felveszi és abban is bízhat, hogy ha később nagy lenne a virtus és akkora ő már másokkal szemben a csalásai által behozhatatlan előnyökre tenne szert, akkor valóban magas jutalékokat is képes lenne felvenni. Tehát egy ilyen álomvilágért is güzülhet.

- Többször letöröltettem már az Adminnal a különböző néven írt reklámcikkeit, amelyekért nagy valószínűséggel ilyen-olyan kisebb ajándékokat, esetleg szolgáltatást, vagy pénzt kaphatott. Abban is bízhat, hogy nagyobb "kamu" olvasottság felmutatásával, ezért is több pénzt seperhet majd be a jövőben. (((ez egy reális dolog, mert ezt Kassa Csilla is csinálta, illetve együtt is. Tehát ez utóbbi szempont biztosan motiválta, motiválja. A vállalkozásai kiegészítőjeként is hasznos számára.

iFok 2009.03.31. 15:52:21

...em, miért kell akkorát racsolni a címben?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.04.30. 12:34:16

Bojkott a Nagy Nullázó ellen

Mint egyértelműen kiderült a virtus.hu Nagy Nullázója nem csak legenda volt, hanem sajnos a valóság. Pont olyan személy követte el, legalább másfél éven keresztül, akire a legtöbben sokáig nem is gyanakodtunk. Tehát itt egy valaki nagyon hosszú ideig, és az eddigi feltárások szerint több mint 100 felhasználói néven maxolta saját írásait és nullázta másokét. A dolog mindenképpen csalás és szélhámosság kategóriába tartozó megítélésbe esik.

Mivel az Admin, csak részlegesen járt el és a felhasználási feltételekben foglaltakat nem tette meg, ránk marad a felelősség ezt a tettet elítélni és olyan következményeket hozni, ami elveszi, mind az adott illető, de mindenki más kedvét is, hogy a jövőben hasonlót tehessen. Illetve a csalással és szélhámossággal megszerzett előnyökben ne tündökölhessen.

Ezért az adott felhasználó összes felhasználói neve és összes Lapja ellen BOJKOTTOT Hirdettünk meg. Amely a következőeket tartalmazza:

1. A saját Lapjainkból, az adott felhasználó összes írását eltávolítottuk, illetve eltávolítjuk.

2. Az adott felhasználó Lapjaiban lévő szerkesztői megjelölésünket felmondtuk, felmondjuk.

3. Az adott felhasználó lapjaiba semmilyen írást nem teszünk fel, onnan semmilyen írást nem veszünk át.

4. Az adott felhasználó összes ismert felhasználói nevét letiltjuk, hogy írásait megjelenési számmal ne támogassuk, illetve ne tudjon a saját írásainkhoz hozzászólni.

5. A Lapok sikerlistája által a felhasználói neveire kattintva, hetenként 1-2 alkalommal a megjelent új írásait olvasás nélkül 0%-ra értékeljük. Ahogyan Ő is tette több éven keresztül.

6. Ez utóbbit javasolt kiterjeszteni a lapjai cikkeket feltevő szerzőkre is. Hiszen egy részük ő saját maga, csak más megtévesztő néven. Más részről a bojkott a támogatókra is kiterjed, mert ez a sajátossága.

A bojkott valaminek a többek által összehangolt módon történő visszautasítása, általában a helytelenítés kifejezése.

Bojkott a Nagy Nullázó ellen

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.05.08. 12:24:17

Kicsit módosítottam, bővítettem a szövegen.

menedzser23 (törölt) 2009.07.02. 19:16:36

GRATULÁLOK, Kedves IGe, hogy végre te is kiléptél a Virtusnak nevezett mocsokból. Egyúttal köszönöm ezt a Lovas Éváról írt cikket is, mivel Lovas Éva már régóta szúrta a szememet, a tombolán nyert újságírói diplomájával együtt.
Üvözöl: Sandra

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.07.28. 09:11:19

VALKAKI MONDJA MÁR MEG MIÉRT KOPIZIK IDE CIKKEKET LOVAS ÉVA?

www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=t_2915_20090605210616


#659 - Mashter - 2009.06.18 - 10:53:22

Ha a munkahelyemen levő kollégák felszólítanának távozásra.... kérdésedre.

1: Én vagyok a főnökük :) (Talán említettem, és megértetted, FŐszerkesztő vagyok :))
Ergó, nem tudnak. max a kiadó.

De, elég jó empátiakészségem van, úgyhogy figyelj :)

HA, én lennék a beosztott, és
- folyamatosan hazudnék
(Ahogy Éva teszi, hisz saját bevallása szerint újságíró, csak még soha nem mondta meg hol... igaz, azt már mondta, hogy a Nők Lapjánál...)

- ha folyamatosan más végezné a munkámat
(Gondolom érted... Éva klónokra gondolok)

- ha folyamatosan kicsesznék a többiekkel
(Tehát tolnám előre a cikkeimet)

- ha emellett alkalmatlan lennék a munkára
(helyesírási hibák, lopások)

- ha skizofrén lennék
(Ugye, nem egyszer magával beszélget, vitatkozik)

- ha rosszindulatú lennék
(Ugye pl yard cikkeinek folyamatos nullázása 20 néven(

- ha csellel előnyt szereznék
(Pl magamat meg szarrá maxolnám)

- és ha a munkahelyemen ennyire utálnának
(Amennyien ugye SigLovast utálják)

.... szerintem felesleges lenne felszólítani a távozásra.

ELMENNÉK MAGAMTÓL :)

Hisz ki szeret egy olyan helyen lenni, ahol lenézik, utálják, minden ossz tulajdonságáról tudnak, kiröhögik, és csak bosszantja a körülötte levőket?

Azt már nem is említem, hogy a legundorítóbb :
Ha szembesítik (szembesítenének) a dolgaimmal, kussban maradnék, nem reagáélnék, csak tenném tiovább, ami miatt mindenki gyűlöl... miközben Kiszely mosollyal a lópofámon leszarnám, hogy 700 hsz van ellenem....

Én éva helyében eltakarodnék innen.
Nem tud annyi új hívet gyűjteni magának, akiért érdemes itt maradnia.

Nézd meg.... a cikkeihez Te, és WildFlower aki pozitívan hozzászól... ha egyáltalán hozzászól valaki...

Csak Te és a vadvirágklón pontozzátok tizesre....
Ja, meg saját maga, magát....

Szerinted, mire vár még?

A topik, ahogy mondtam, ha kell 5 évig nap mint nap elöl lesz. Én kitartó vagyok :)"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.08.18. 16:19:01

"#1 - Mashter - 2009.06.05 - 21:06:16
Tudom, hogy lerágott csont... de valaki (akár Ő) meg tudná magyarázni nekem, hogy mi értelme Lovas Éva cikklopkodásának, és hírfelpakolásának?

De komolyan?

Normális ez a nő?"

www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=t_2915_20090605210616&blmt=1500

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.08.18. 16:27:23

"#107 - Mashter - 2009.06.06 - 11:49:45
Elmondom, HOGYAN MŰKÖDIK ÉVA.

Mindenki netezik, ugye? Vannak honlapok (pl a virtus is) ahonnan kaphatsz hírlevelet. Eddig tiszta, ugye?

Vannak honlapok, ahol Te kérhetsz hírlevelet. Ilyenből mindenki tud egymilliót. A bulvárhonlapok (és a hírportálok) versenyeznek. Ki szerzi meg a hírt leghamarabb.

A gáz, az mti. Az EGYETLEN HIVATALOS hírforrás. Ami az Mti-n fentvan az a HÍR. Nem kell ellenőrizni.

Vissza a hírversenyre, a konkrét esetre.

Beleznaí Edéről senki nem tudja, kicsoda. Van egy sajtósa. Kitalált egy hírt, ahogy bekerülhet a médiába.

Álinterjúként szétküldték az összes bulvárszarnak.
Amire fel lehet iratkozni.

A menete a dolognak: megkapja, teszem azt a borsonline.
Eldöntik, van e akkora HÍRÉRTÉKE, hogy kirakják?

Ha van (Pl mert Győzike, mert Orbán, vagy mert hatos gázolás) akkor van hírértéke, az újságíró megdícsérik, a főszerkesztő örül.

Eddig, Ok. Miért ne tehetné ki bárki? Hisz Beleznay edét természetesen nem harapta meg a ló, nem esett sárkányrepülő a házra, semmi, kamu az egész.. és Liptay sem válik Gesztesitől, higgyétek el :)

A gond, hogy Éva, ezt úgy állítja be, mintha ISMERNÉ Edét, Ő készítette volna, és Ő szórta volna szét.

Holott ez egy muinuszos hír (értsd 2-3 sor, és tök jelentéktelen) muindehol. A kérdés és a válasz mindenkinek ugyanaz. Ugyanis NEM kérdezhet, tehát NEM kap választ, ez egy közlemény.

Na, most ha a ménes ilyen közleményekkel bassza tele a virtet, amit MIND magának tulajdonít, és mindenkit átvág vele, akkor undorító amit csinál."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.09.01. 16:51:01

"#1 - Ágifajdkakasa(ex-ö-t-) - 2009.09.01 - 15:58:44
Vagyunk mi a "klónok", akiket tiportak eleget ahhoz hogy se a fantázia- se az igazi nevünket ne adjuk többé.

Viszont nem láttam, hogy különösebb szó esett volna arról, hogy a pontozásban csaló klónok eltűntek.

Korábban sokan kételkedtek Ige hadjáratának jogosságában, mára viszont beigazodott, hogy Lovas Éva csaló volt. Magát és bűntársait juttatta jogosulatlan előnyhöz. Pár szaporán alkotó és/vagy néhány valóban tehetséges társát pedig ellehetetlenítette.

A Lovas Éva csalássorozatának leleplezését követelő virtusfelháborodás nem múlt el nyom nélkül. Az amúgy is hanyatló Virtust végérvényesen elindította a lejtőn.
Az admin túl sokáig várt, évekig, pedig milyen frappánsan megoldódott a probléma. Vajon azért mert ő is érezte, hogy az az utolsó percek egyike?

Egy a lényeg. A lovas klónok eltűntek. Lovas Éva is kevesebbet van jelen így hogy már nem maxolhatja magát.
Tomasekné volt Lovas klónjainak fő haszonélvezője. Hála égnek az ő maxolói is megritkultak.

Csak azt nem értem, ha annak idején több felhasználó lapja törölve lett, a csalók minket nap mint nap kitiltatnak, akkor azok akik csalással jutottak az élre miért nem részesülnek bármilyen szankcióban? Mondjuk a pontjaik felezése jó lenne. Mert hiába állítják az ellenkezőjét nekik számítanak ezek a pontok.
A Tomaseknéhez hasonló morális elrettentő példák a nullázást csak egyszer bánják, mert csak akkor rontja az átlagukat.
Az önérzetes emberek, pedig nem azért veszik jelzésnek, mert átlagot ront, hanem azért mert arra mutat rá, hogy van mit fejlődni.

A morális hullaszag terjeng a Virtuson."

www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=t_12474_20090901155844

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.09.30. 08:47:56

A Virtus Admin most szeptemberre ígérte azokat a változásokat, amelyet oly sokszor és oly sokan kértünk. Itt van szeptember vége és a változások sehol.

Többünk tiltakozásul a jelenlegi CSALÁSOK eltűrése és a vele járó viták és klikk csetepaték miatt miatt elmentek a virtusról. Sokan mint én is, csak nem írtunk és raktunk fel új cikkeket körülbelül 2009 január vége, február eleje óta.

Az Admin a felhasználási feltételekben is megfogalmazott intézkedései hiányában BOJKOTTOT is indítottunk, fél sikerekkel.

Mit tegyünk???? Mit tegyek? Szerintem most már tegyen mindenki belátása szerint.

Amit én teszek:Elkezdek újra cikkeket írni, mert nem hagyom itt a teret a BUNDA JÁTÉKOSOKNAK. Az Admin szerint, a ráutaló magatartása és kijelentései szerint, ezek szerint ezt szabad és megengedett. Ha pedig ezek a játékszabályok, akkor én is e szerint játszom. Tehát én is 3-4-5 lapot indítok és a többi módszertant is használni fogom, fogjuk.

Kérem támogassatok a TÜKÖR MUTATÁSOMBAN, VISSZATÜKRÖZÉSEMBEN, mert ez aki a saját tükörképét fogja látni benne, nagyon dulcás lesz miatta előbb-utóbb:-) Nekem és nektek meg jó móka, jó szórakozás.

www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=t_825_20090930083102

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.03.09. 09:51:51

Állatvédő-e Lovas Éva, aki rács mögött élő medvék mutogatásáért kap fizetést?
Mashter - 2010.03.08 16:10
www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=t_2915_20100308161116

#2 - Mashter - 2010.03.08 - 16:47:33

"PÉNZÉRT mutogatják a BEZÁRT medvéket, egy kerítéssel körbevett helyen ahonnan SOHA NEM ENGEDI SZABADON.

És ebben Lovas az egyik közreműködő.
Az, aki állatvédő, állítólag.

Mennyire állatvédő, az aki ezt teszi?

Nekem egyetlen bezárt állatom sincs. Se macska, se kutya, se medve.

Ki a nagyobb állatvédő?"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.15. 10:38:02

Lovas Évának a Veresegyházi képviselőtestületet is sikerült átvernie:

KIEMELEM A LÉNYEGET: "Főszerkesztőként sok ember dolgozott a keze alatt." de itt van az adott részlet:

"A napirendi pont tárgya: Veresegyházi Medveotthon Fejlesztéséért Kiemelkedően Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnök megválasztása

(Írásos előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva)

A napirendi pont előadója: Pásztor Béla polgármester

Pásztor Béla polgármester: Ismerteti az előterjesztést.

Átadja a szót Lovas Éva jelöltnek.

Lovas Éva: A testület megkapta az önéletrajzát és a motivációs levelét. Várja a képviselők kérdéseit.

Szekszárdiné Bányai Katalin képviselő: A jelölt életrajza és motivációs levele sok mindenre választ ad. Felmerült benne, hogy hogyan lehet szakértő az, aki autodidakta módon sajátít el ismereteket.

Lovas Éva: Amikor először szakértőként felkérték állatokkal kapcsolatos ügyekben, akkor még semmiféle végzettsége nem volt ehhez, de híre ment annak, hogy ért hozzá, és egyéb felkéréseket is kapott. Úgy gondolja, ha valaki nagyon elkötelezett egy téma iránt, akkor az az életében minden területen megmutatkozik. Amikor újságíró lett, a szakmában is elsősorban ilyen jellegű levelek megválaszolására, valamint idegen nyelvből fordított állattartási tanácsadó könyvek szakmai lektorálására kérték fel.

Szabó Edina képviselő: Örül, hogy négy évre választjuk meg az új kuratóriumi elnököt, mert ennyi idő alatt valóban végig lehet vinni egy elképzelést. A kuratóriumi tagok személyéről is kell majd választást tartani, mert van, aki lemondott. Jó lenne, ha ebben az elnök együtt tudna működni.

Az előterjesztést támogatja.

Fehér István alpolgármester: A jelölttől kérdezi, hogy vezető típus-e.

Mit gondol, mi a feladata egy kuratóriumnak, illetve a kuratórium elnökének?

Lovas Éva: Megköszöni Szabó Edina kedves és biztató szavait.

Főszerkesztőként sok ember dolgozott a keze alatt. Nem tudja, hogy mennyire vezető típus, illetve hogy mit jelent a vezető típus megítélése. Elég jó szervezőnek tartja magát, nagy rendezvényeket is szervezett már. Van, amikor olyan vád éri, hogy nem elég hajcsár típus. Mint vezető, meg tudja szervezni a dolgokat, de azt nem szereti, hogy kiadja másoknak a feladatot. Az élet minden területén az emberség híve.

A XV. kerületi önkormányzat környezetvédelmi közalapítványának kuratóriumi elnökeként bizonyos rálátása van a kuratóriumi munkára."

forrás: Jegyzőkönyv ,Veresegyház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 18-án 16,00 órakor megtartott üléséről

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.23. 20:35:54

"Túrógombóc villámgyorsan - 2010.07.21 07:32:23

Istenem, Lovas....

Ha annyi eszed lene, mint egy lepkének van, már rég rájöttél volna, hogy mi az ami a virtuson levő (téged ismerő) emberek 99%- utál benned.

Az állandó másolásod...

Ha egyszer az életben megpróbálnád, hogy mondjuk 1 hónapig nem hugyozod össze magad örömödben, hogy megint kaptál egy tök érdektelen köremailt, és ahelyett, hogy boldog fejjel, büszkén felpaokolnád ide, a neved alatt, mondjuk figyelembe vennéd, hogy senkit nem érdekel, és inkább írnál helyette egy viszonylag olvasható, helyesírási hibák nélküli cikket, amit aztán nem a 3 neveddel tolsz fel a topikban, meg nem Tomacskóval beszélgetnél alatta...

Nos, még az is lehet, hogy lenne olvasód... talán...

És akkor még az is lehet, hogy nem utálna mindenki, nem nézne hülyének mindenki. Még az is lehet, hogy szívesen írnának a lapodba, még az is, hogy nem kellene kényszeredetten félve minden hsz-t törölnöd a saját klónjaid alatt (pl ALeila, aki már törölte is magát)...

Mi lenne, ha az életben egyszer, csak egy kis időre erőt vennél magadon, és megpróbálnád.

Tényleg nem veszed észre, hogy a mostani utad nevetséges?

Bemásolt cikkek. Értelmes gondolatok nélkül. Törölt hozzászólók. Olvasód nincsen. Kitiltottad 150. Van viszont konkrétan 2 barátod itt.

Lovas, az isten szerelmére: te hülye vagy, hogy nem látod, vagy ez neked így jó?

Konkrétan olyan szerencsételen vagy, hogy sajnállak.

Itt játszani a nagy főszerkesztőt, évek óta, miközben senki nem olvas, a lapodtól a legtöbben elhatárolódnak, és naponta 50 alázó hsz-t kapsz....

Neked nem tanította apád, hogy széllel szemben hugyozol, akkor pisis leszel?

Vagy ő is droid volt?"

www.virtus.hu/?id=room&aid=93369

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.03. 09:41:09

Publicisztika
Hogyan működik a Virtus? Leleplező cikk klónokról, pontozásról. OLvassa mindenki!
Mashter - 2010.08.02 16:57
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=95173

társalgója:www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=95173

Bár sokan vannak (de két élharcos mindenképpen) akik azt állítják, őket nem érdekli az, hogy hány pontjuk van, és hogy ki hány százalékra értékelte az írásukat, ez hazugság.

Ahol pontok vannak, vereseny is van. De hogyan számolja a virtus a pontokat?

Őszintén megvallom, én meguntam a cselszövéseket, az ármányokat, a két mindenki által ismert egyén örökös tagadását, azt, hogy mindenkit hülyének néznek, mindenkin mosolyognak, mintha a legnagyobb tudás lenne a birtokukban.

A pontokról van szó. Igen, azokról a pontokról, amelyek – akár tetszik akár nem – versenyt szülnek a virtuson. Az elátkozott, de egyben imádott pontokról. Azokról a pontokról, amivel véleményt nyilvánítunk egy-egy szerző írása felett, ami aztán vagy hatalmas „barátságokat” szül (gratmaxvittem) vagy átkozódást vált ki, mégis ki meri lenullázni a cikkemet?

Amely érdekszövetségeket hoz létre a maxpontot egymásnak – a cikk témájától, színvonalától függetlenül – ide-oda adó, maxiklub tagok között. Amely ellentéteket, anyázásig fajuló (persze… tudjuk, nem a pontok miatt, nem a nullák miatt) vitákat gerjeszt a nullázók okán. Azokról az elátkozott pontokról van itt szó, amiért klónok harcolnak a szerzők között: nullázót kereső klónok, egymást maximális pontszámokkal szóró klónok, kísérleti klónok, állandó klónok, pihenő, hátha egyszer kellő klónokat generál…

Eközben, két élharcosunk a nagy főszerkesztő asszony, és a versmondó lányka, váltig állítja, birtokukban van az a tudás, ami alapján ők, már tudják, hogy működik a pontrendszer. Természetesen ezt el nem mondják senkinek, csak sejtelmesen mosolyognak, és akárki akármit mond, pont nem úgy.

Megunva ezt a teljesen értelmetlen játékot, álljon tehát itt, az, hogy pontosan hogyan működik a pontozás a virtuson: mindenki tanulságára. Meg fogtok lepődni, milyen egyszerű, és meg fogjátok érteni, hogy miért is kellenek a klónok. Nem, nem azért amire eleddig gondoltatok…"

folytatás 2. résszel

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.03. 09:41:41

2. rész:

"És akkor most a tények, lépésről lépésre:

1 lépés: kattints a szerzők listára, a jobb felső sarokban. Mit látsz? Neveket, cikkek számát, és a népszerűséget.

Miért megy a harc? A népszerűséget növelő pontokért, hiszen nem az számít, ki mennyi cikket írt, hanem hogy mennyi a népszerűsége. A rendszer is z alapján állítja sorba a felhasználókat.

Mit látunk ott jelenleg? Itt van az első 7 sorrendje, hogy ne kelljen keresni, az első szám a megírt (Lovas esetében inkább felrakott) cikkek száma, a második szám a népszerűség pontok. Tehát: Lovas Éva 596 cikket írt, amivel 302 pontot ért el.

1: Lovas Éva: 596/302
2: Epipapi: 280/254
3: Tomasekné gyöngyi: 673/250
29. Mashter: 100/160

A pontozás mikéntje:

Elgondolkodtató (és ezen megy a harc egy ideje), hogy az a jobb író, aki számtalan cikkel ugyan, de összeszedte azt a mennyiségű tetszésindexet, amennyivel vezet, vagy az a jobb író, aki bár jóval kevesebb tetszésponttal rendelkezik, de kevesebb cikket is írt.

Nézzük számokban az első hármat, és engem:

Lovas Éva 596 cikket kellett összelopkodjon ahhoz, hogy 302 pontot érjen el. Tehát (302/596) cikkenként mintegy 0,5 tetszésindexet kap. Ugyanez Epipapi esetében (280/254) majdnem 1 es átlag, tehát egy cikkel bizonyosan kap 1 pontnyi tetszésindexet. Tomasekné Györgyi (250/673) mutatója 0,4. Az enyém pedig (161/100) azaz 1,6.

Ha valakinek van kedve, már ez alapján behatárolhatja, kit gondol jobb írónak, de nyilvánvalóan igaz, hogy az a legjobb író, aki a legtöbb tetszésindexet hozza ki egy cikkből.

Esetünkben Epipapinak egy cikk elég egy ponttal növelni a tetszésindexet, addig Signorinának kettő cikk kell hozzá. Egyértelmű tehát, hogy ki a jobb író, ki a kedveltebb.

De akkor minek a klón?

Felmerül a kérdés, ami mindenkit foglalkoztat: minek a klón? A válasz is megvan: azért kell, mert ha egy klón ad egy maximumot mondjuk X-nek akkor eggyel nő a tetszésindexe – mondják egyesek, és bizonygatásért esedeznek. Megint mások azzal példálóznak, hogy valakinek, hiába adtak 100%-ot egy klónnévvel, vagy hiába értékelték őket, a tetszésindex nem változott. Hogyan lehetséges ez?

A tetszésindex változása/a megdöbbentő igazság!!!!

Most jön, a megdöbbentő igazság. Kérek mindenkit, tegye azt amit írok, és ellenőrizze, a leírtakat. Én, Mashter, eleddig, virtusos tevékenységem során 100, azaz száz cikkel jelentkeztem a honlapon. A 100 cikkemet eleddig 201 értékelő értékelte. Nyilván nem összesen 201 értékelést kaptam, vannak állandó olvasók, akik visszajárnak, de a fontos itt most a 201 értékelő. Hogy ebből mennyi a klón, mennyi a nullázó klón, a maxolóklón, az teljesen mindegy… illetve nem, de ez majd a cikk végén, csattanónak.

Van egy (eleddig semmilyen vitában szóba nem került) adat, amely azonban mindennek a kulcsa. Mégpedig az a kis százalék, amelyet az értékelők (201) mellett találsz: az a százalék, hogy az értékelők átlagban ennyi és ennyi százalékra értékelték az összes értékelések alapján a cikkeidet. Nálam tehát a helyzet számokban, a következő: 100 cikk, 201 értékelő (tehát 201 nicknév, aki értékelt) és mellette. 80%. Ami azt jelenti, hogy a száz cikkem átlagpontszáma 80%-os. Nézzük csak az egyszerű matematikát: 201 (az értékelők száma) megszorozva az átlagos értékeléssel: 80%-al, ami 0,8, az pontosan 160.

Nekem a tetszésindexem 160 pont.

Klónok, klónháborúk, magyarázat.

Mire jöttünk rá eddig? Arra, hogyan működik a virtus. Hogyan kapod a népszerűségi pontjaidat. Nagyon egyszerűen tehát: a 201 eleddig értékelő 80%-os tetszése a cikkeimnél, mintegy 160 tetszésindexet állított elő.

Ez a magyarázata annak például, hogy amikor egy új értékelő értékeli a cikkét – mondjuk Lovasnak, akkor nem automatikusan eggyel nő a tetszésindexe, hiszen lehet, hogy Lovas Éva átlagos értékelése 30%. Így három értékelő, három új maximum pont után ugrik egyet a tetszésindex. Ha az eddig kapott pontjaid alapján 50% ban tetszik az olvasóknak a cikked, akor kettő értékelő kell a plusz egy ponthoz.

És itt van a kutya elásva: erre kellenek a klónok: hiszen, ha azt szeretnéd, hogy jobb legyen az átlagos értékelésed, számtalan klónra van szükséged, hiszen nekem például a 200 értékelő 80%-os értékelését legalább 30-40 klón maximum értékelésével tudom akár csak 5%-ot feljebb vinni. Képzeljük el ugyanezt abban az esetben, ha az átlagos pontjaim 30%-on állnak, és már 300 értékelő alapján. Sokkal, sokkal több klón kell, hogy kicsit is növeljem.

Ugyanakkor érdemes bevetni a nullázóklónokat is, hiszen ha Mashter 80%-os értékelését le akarom vinni 5%-al, legalább 20 új értékelő kell, akik 0-át adnak, hogy csökkenjen…

Ezért megy tehát a klónharc. Most már mindenki tudja. Most már mindenki érti.

Ellenőrizzétek le… és ne feledjétek…. Nem a cikkek száma számít. Lehet valakinek 1 cikke fent, lehet, hogy letörölt 150-et… a klónok, orvul támadnak.. igaz, ez hosszú, sziszifuszi, és rengeteg gondolkodást igénylő munka, de ismerek legalább 1 embert itt a virtuson, akinek mindent megér, hogy ő legyen az első.

Jelenleg az is.

De menyire tisztességesen? És milyen roppant kemény, sziszifuszi munkával. Állandóan figyelni, ki a veszélyes, módszeresen nullázni hátha csökken az értékelése, miközben megadat maxolni… Nem lenne egyszerűbb cikket írni? Jó cikket írni?

Mashter rovata (mashter.virtus.hu)"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.03. 12:58:46

"#132 - Vaszilov - 2008.03.05 - 11:52:46
#70 - Lovas Éva - 2008.03.04 - 10:55:47
#68 - nemecsek ernő - Ernő, várd ki a holnapi írásomat!

Nemcsak nemecsek én is kiváncsi vagyok arra az írásra, mert szeretnék tisztán látni ebben az újságírói kavalkádban.

Lehetséges, hogy L.É. természetes és jogos úton másolja a cikkeket százával a "zoldmagazin.com"-ból, meg a "zoomania.hu"-ból.
Igaz, hogy fel van tüntetve: Minden jog fenntartva. dehát a szakmához tartozó újságírónak talán engedélyezett a másolás! Bár L.É. sohasem tünteti fel ki írta, vagy honnan származik. Azt hihetné az emberfia mindet ő írta.
Csak egy nem megy a fejembe: L.É.:" Düsseldorf: SZOLGÁLATI CIPŐT rendszeresítettek" című cikk szövegét így találom:

www.zug.hu/hir/kek-labbelit-kapnak-a-dusseldorfi-rendorkutyak_1083.php

Szerző: szgabor - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 09:38
Lovas Éva álneve szgabor, vagy szgabor álneve Lovas Éva?"

Yvettebabacool 2010.08.05. 20:20:39

@IGe: fo te aztan komolyan veszed ezta Lovas dolgot, becsapott, megcsalt atvert, elotted kurt felre?

*ja mondtam mar hogy feljelentem a Haribot?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.28. 08:54:48

IGe - 2010.01.03 - 21:02:50
A virtusért tenni bármit is szerintem teljesen felesleges, aki nem úgy teszi mint én, tehát kutatási céllal.

Maga az Admin nem szeretné, ha itt tisztességes és korrekt játék lenne. Ő maga is bevallotta, hogy ez egy kísérlet, kutatás. Tehát olyasmi, mint a menedzserképzőkben és személyiség tréningeken a különféle helyzetgyakorlatok.

Itt a tanulság, hogy ki, hogyan viselkedik mesterségesen létrehozott stressz és különféle manipulált helyzetekben.