Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Hülyének lenni én is szeretek és jó is

2009. szeptember 12. - IGe

Hiszen a hülye szó nem jelent mást mint következetlennek lenni. Tudjuk, hogy butaság, amit teszünk, de még is tesszük. Persze ha ezt észre sem vesszük, hogy butaság, csak mások, akkor vagyunk igazán hülyék.

Ezzel azt akarom kifejezni, hogy jó dolog játszani, átélni a meséket, a kitalált történeteket, hallgatni egy kemény heavy metal , vagy éppen ellenkezőjét klasszikus zenét. Átadni magunkat a képzelet, a mítoszok és érzelmek világának. Tehát azt sem vitatom, hogy nem jó érzés hívőnek és vallásosnak lenni. (sőt sokkal könnyebb annak lenni, mint tudni) Csak az embernek ezt el kell tudni különíteni a valós életbeli történésektől és a valós érzelmi világától. Tanulság lehet benne persze, de nem jó ha a meséket valóságnak hisszük.

Tehát, ha valaki a vallását, hitét egészséges mértékben és helyén kezelve éli át, ott nincs is gond. Erről van is egy írásom, ami itt olvasható: Az istenhit gyógyítható lelki betegség  amiben ezt írom:"A szerelem és a vallásos hit is olyan, mint a Selye János által leírt stressz és anti stressz hatásmechanizmusa. Van egy mérték, ameddig építő hatású az egyénre, de túlzott mérték esetén leépítő."

Lélek? Hümmm. Régebben talán hittem benne és úgy vizsgáltam, hogy kerestem a létezésének a bizonyítékait. Magam is átéltem eléggé sok parapszichológia jelenséget. Ezért fogékony is voltam rá. Most a mai tapasztalatommal és tudásommal úgy gondolom, hogy az amit annak neveznek általánosságban nem létezik. Viszont létezik valami hasonló, ami még is annyira más, hogy mégsem az.

Minden jel szerint léteznie szükséges a jelenleg ismert fénysebességnél gyorsabban terjedő információs útnak, közegnek. Erről írtam gyerek koromban fantasztikus film alapötleteket. Egyes emberek agya ezt úgy néz ki bizonyos helyzetekben használni, érzékelni tudja. Ezen állapotban történhetnek olyan ma még fura dolgok, mint a telepátia, jövőérzékelés, tisztán látás és egy sor hasonló dolog.

Egyébként én egy nagyon érzékeny és érzelmi ember vagyok. Azért is foglalkozom többek közt vallásalapításokkal is. Tisztában vagyok vele, hogy többek vagyunk, mint amit most még tudunk magunkról, de azzal is hogy rengeteg a megtévesztés. Ha a megtévesztéseket le tudjuk rázni, akkor lelhetjük meg azt, ami ma még csoda, holnapra meg már használt tudás. Az emberi tudás igen is elérhet egy olyan szintre, ahol például ugyebár már Zeuszt tudunk alakítani, mert ember is képes villámokat dobálni. Gyógyítani is tudunk, vakot, bénát. Eszköz nélkül is, mert a mániákus vakság és a bénaság pszichésen egy kizökkentéssel gyógyítható. Világot, világokat, éjt, nappalt, embert és állatokat, vizet és eget is tudunk lassan teremteni. Teljesen természetes dolog, hogy az emberi tudás "Istenné - Istenekké" teszi az emberiséget. Nem a dogmák követése, nem a hit, hanem a tudás.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr201378018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.09.19. 11:40:24

Ezen fenti írásom a thesecret.hu oldalra készült, oda írtam. Elmentek ide egy másik hozzászóláosmat is, ami szintén oda íródott:

Monológom, Kedves Mindenki!

Mint tudjátok én egy roppant beteg és a szellemi fejlődés legalján lévő, álszent, régebbi meghatározó tagotok K.Cs. viselkedése miatt vagyok itt, aki annyira "szeretet" ember volt, hogy feljelentett rendőrségeken és bíróságokon. A legtöbb helyen kinevették, az eljárásokat vagy el sem indították, vagy megszüntették. Kártérítést is kérhettem volna, nem kértem. Itt is olyan valótlanságokat terjesztett rólam (pölö szerinte sátánista vagyok, kac kac.), ami miatt számomra ma is ismeretlenek megvédtek itt és ide hívtak, hogy személyesen is megismerhessetek. Szerintük nektek és nekem is jót tesz ez a kapcsolat. Nem tetszett az ötlet bevallom. Hónapokig csak olvasgattam az oldalt, mert azt ígértem, csak akkor jövök ide, ha bármi halvány reményét is látom az emberi értelemnek és nem az a színvonal uralkodik teljes mértékben, mint amit az adott K.CS. képviselt.

Nem volt könnyű dönteni, de itt vagyok. Azt gondoltam, az volt a legvalószínűbb realitás, hogy néhány hét, néhány hónap alatt ki leszek tiltva innét és a regisztrációmat blokkolják. Közösségellenes viselkedés, rontom a hangulatot, nem hiszek eléggé, nincs rajtam sapka, stb okok miatt. Pedig ugyebár aki már eléggé ismer tudhatja, hogy őszinte és segítőkész vagyok és a sajnos túlfejlett kritikai érzékem legalább olyan mértékben hasznos, mint amilyen mértékben egyesek szerint akadályozhatja HIT-et, ai kell sokak szerint a secrethez. Szerintem a secrethez nem kell hit, mert megalapozott és bizonyított TUDÁS és eljárás van mögötte. A alapja a POZITÍV GONDOLKODÁS. Tehát gondolkodás és nem hit. Amelyet már a buddhizmus , zen buddhizmus (tehát nem az önmarcangoló kriszcianizmus) megalapozott, majd elsőként egy francia pszichiáter Emil Cué írt le mindenki számára érthető nyelvezettel könyveiben. gyakorlatilag ebből merített, erre épül az Agykontrolltól kezdve a Secret is. A Secret nem más mint leegyszerűsített Pozitív Gondolkozás, pozitív önszuggesszió. Hogy tömegek tudják használni. Hasonló mint a Transzcendens Meditáció, amelyet Maharishi Mahes alapított. Ő vizsgafeladatnak kapta, hogy a keleti jógát és meditációs módszereket egyszerűsítse le olyan fokra, hogy azt a nyugati ember is megérthesse, használhassa, azonosulhasson vele.----Na tessék elkalandozok a lényegtől. Tehát ,ég sem lettem kitiltva innét és ez azt bizonyítja, hogy itt alapjában véve nem demagók, zárt gondolatokkal és szokásokkal felvértezett emberek vannak jellemzően, hanem sok a nyitott és szabad gondolkodó, aminek magam is vallom magamat. Ez pedig lehetővé teszi, hogy az Oldal tényleg a legyen, aminek indult. Tehát hogy megosztjuk egymással tapasztalatainkat és abból mindenki annyit vesz, annyit tesz magáévá, amennyi neki megfelelő. .... és itt jönne a lényeg:

Ami működik és jó és nem szélhámosság, megtévesztés, azon dolgok egyike sem fél a kritikáktól, a kritikai próbáktól tesztektől, a nyilvánosságtól. Mert a valóban működő dolgoknak a legjobb igazolás és ingyen reklám a kritikai próba, amit kiállt. Gondoljatok csak arra, hogy a kocsiknál a törésteszteken jó eredménnyel átment kocsikba nagyobb biztonságban vagyunk, mint az azon elbukottakon. Tehát a teszt egy POZITÍV dolog, hasonlóan, mint az értelmes vita is, amely élezi az elmét. Tehát az MLM és hasonló vásárlói rendszerek tagjainak nem a megfutamodást , dulci-mulci köpönyeg felvételét ajánlom, hanem az őszinte és nem üzleti célú párbeszédet. Amit itt egyesek meg is próbáltak már. Ilyen esetben és is szívesen beszállok és folytatom az értelmes kekeckedéseimet, aminek a végén a többség hasznos információkat és végül ez által könnyebb sikerelérést kaphat.

thesecret.hu/lyoness_sciennet_glossza#comment-101627

szöszkehölgy 2009.11.26. 13:50:06

Nekem a szőke nős vicceket szokták adagolni a barátaim. Néha morcos leszek, de egy kis önirónia mindenen átlendít.
süti beállítások módosítása