Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Jézus mondá vala? Úgy szeretlek, hogy megöllek.

2010. február 05. - IGe

A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézus mítoszalakját, akit ezért ünnepelni? Hát szerintem ízlésficam.

Jézus az öldöklő.jpg

 Mohamed, Buddha, Konfuce "létezett", Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen létezett, személyük történelmi tényszerűség, Jézus élettörténetét úgy lopkodták és ollózták össze korábbi korok vallásaiból és mítoszaiból. Mint történelmi személy, létezése nem bizonyítható, az viszont igen, hogy nagyon sok történelem hamisítás történt e miatt, mert próbálták utólag történelmi személlyé tenni. Gondolj csak bele: Az adott kor előtt 400-500 évvel élt élt görög filozófusokról és tudósokról mennyi és milyen hiteles adatok vannak. Ezért Jézus születését, feltámadását, körülmetélését ünnepelni eléggé morbid és vicces dolog. Semmivel sem különb, mintha ezt Micimackóval tennénk. Mert mi tesszük is:-) Sőt ugyebár Hófehérke, vagy Csipkerózsika tényleg fel is támadt:-)

Elnézést kérek, de le kell írnom, mert tényleg így gondolom. Az igazán nagy egyéniségek nem nagyon hagyták magukat ünnepeltetni. Einstein például azt is megtiltotta, hogy a princentoni házából múzeumot, vagy emlékházat csináljanak. Így a mai napig tudósok laknak benne. Érdekes módon viszont a diktatórikus hajlamú rendszerek és emberek meg elvárták, hogy megünnepeljék őket. Így ugyebár ünnepeltük mi is a NAGY SZTÁLIN születését és halálát is.

Egyébként ez a jézusi öngyilkosság, majd majd cirkuszi mutatványként való feltámadása -állítólagos mindenhatóként logikailag nem egy nagy kunszt. A mennyekbe (égbe) való menetele is egy érdekes momentum. Persze a papír minden kibír. Más hasonló történetre, például a szientológia Xenujára, vagy a Kisfaludi Károly féle Univerzum egyház tanaira simán rámondják egyesek, hogy ökörség, baromság, mert az is. Nos ez a sztori mivel különb? Szerintem semmivel sem. Érdekes ez a kettős erkölcs, kettős mérce, kettős ítélet. A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet, meg egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézust, akit ezért ünnepelni? Hát szerintem ízlésficam. A saját hátsó fertály ápolóit megmenti, a többi embert meg aki nem ápolta a hátsó fertályát leatombombázza, vagy le vegyi gázozza.

GÁZ ez az egész úgy szeretlek, hogy megöllek sztori.

A bibliai SátánIsten -aki állítólag mindenható- úgy szerette a katolikus tanok szerint a világot, hogy egyetlen fiát (aki  önmaga, vagy avatárja persze) megkínozta és megölte miatta. Nos a gyerek és öngyilkosság ezen formája mitől a szeretet non plussz ultrája egyeseknél? Ezt az emberáldozati rítusra alapuló barbarizmust próbálja a következő agitációs propaganda videó emészthetővé tenni, mert egyébként alap esetben inkább kifordul az ember gyomra ettől a torz tanítástól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr841731560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.08. 22:49:30

#54 - katolnai - 2010.08.06 - 15:16:17
Kedves Ábrahám!
Többekközt írod:
"Jézus a tökéletes élet, a tökéletes életvitel, a tökéletes egészség, a tökéletes jóság, a tökéletes szeretet, a tökéletes hűség, a tökéletes önzetlenség, a tökéletes őszinteség, a tökéletes becsületesség, a tökéletes igazságosság, ..."
Biztos olvastad ezt a passzust is a bibliából, mely tanítás Jézus tényleges szeretetéről szól, és minek 'tökéletes jósága' kínzókamrába, kivégzőhelyekre segített több millió embert.
"Mert mondom néktek, hogy mindenkinek, akinek van adatik; akinek pedig nincs, még amije van is, elvétetik tőle. Sőt ennek felett amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én őrajtuk uralkodjam, hozzátok ide és őljétek meg előttem" ( Luk. 19. 26:27)
Tehát Jézus gyilkosságra buzdit a nagy szeretetmámorában ...

Nem vagy te kicsit eltévedve?

cm121 2010.12.08. 08:58:18

Régóta érdekel, hogy az Jézus áldozatát miképpen kell értelmezni. Mivel Isten mindenható, ezért Jézus feltámadása nem érdemi teljesítmény, mert önmagához (ti. Istenhez) képest ez a cselekedet semmi(ség). Ha valamimet (pl. autómat) összetörik, de makulátlan állapotba állítják vissza, az nem veszteség, nincsen benne semmi áldozat.
Ha a lábamat vágnák le altatás nélkül. majd hegmentesen varrnák vissza stb., abban lenne áldozat, mert az egy ideig irgalmatlanul fáj.
Ez az áldozat dolog nekem még nem világos.

Brucia (törölt) 2010.12.20. 23:02:44

Szerintem ízlésficam azt képzelni, hogy valamiféle "kiválasztott néphez" tartozok, akinek a Jóistene olyan körülmények között adta meg, "ami jár neki", hogy rambónégyet megszégyenítő vérfürdőt rendezett abban a csodálatos sivatagban. Szerintem hülyeség kisgyerekek fitymáját levagdalni, "csakmertúgykell".
Te barom...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.21. 13:22:46

@Brucia: Egyetértek veled, hogy akik azt teszik és hiszik, amit írtál azok "barmok". Bár én inkább gyógyítani való lelki betegeknek, erkölcstelen embereknek nevezem őket.

Csak azt ne hidd, hogy ez a sok baromság kívül van a kereszténységen és esetleg csak a judeista vallás része. Ez bizony a keresztény vallások része is. Így a keresztények duplán "barmok"

judeo-keresztény kifejezés nem a semmi miatt van. Minden keresztény vallás és egyház bizony lexikálisan egy zsidó, vagy judeista szekta.

citromalmanarancs 2012.06.19. 10:46:08

@cm121:
Azért a keresztrefeszítés "egy ideig" irgalmatlanul tud fájni.
Jézus emberré lett (ergo érzett fájdalmat)

yonatn 2016.01.23. 17:16:08

hello. ki ismeri a történelmi hátterét annak, hogy mikor és kik döntöttek arról, hogy "mátol" egy új időszámítás kezdődik (kezdünk), és ráadásul Jézus (létezett vagy nem) személyéhez és megjelenésétől kezdjük az új időszámítást ( Krisztus előtt 'ennyi évvel" - Krisztus után ennyikor, stb).

Kékavian 2016.04.17. 13:48:43

Arra senki nem gondol, hogy az akkori időkben a partus Adiabene Kharax család aki Galileában területi kormányzók voltak a skyták részéről bajban voltak Heródes kegyetlensége és Róma területfoglalási szándékai miatt...Jézus(Jóshua) tán a családtagok segitségével a területi és skyta vallási rendet akarta helyre állitani mert akkor már téritó vallás volt és a gallileiakat áttéritették=prozelitának.
Jézus a mágusoktól tanult kora gyermek kora óta igy jó oka volt a volt skytákat visszaterelni a skytákhoz és talán ha elegen állanak mögéje akkor nem ez a végeredmény amiről tudunk. Nyilván bosszuból Saul Paulus felhasználta a politikai és vallási szándékát és ráültette a Mitrász koncepciót alaposan átirva a valóságot!
Az hogy bármit is tett gyógyitás terén, miért ma is van akik kézrátétellel gyógyitanak..és müködik tapasztalatom szerint...

Jézus egy katonai politikai harcból és gyülöletből lett felhasználva egy az ember mindent feladó vallás készitésének főszeplőjévé téve! Látható az azóta megtalált evangéliumok is hasónló dolgokról irnak persze azért nem kerülhettek a kánonba merthogy paulusi és politikai érdekeket sértett volna.
Mária attól lehetett szüz biológiailag is hogy tiszta skyta vérvonallal rendelkezett! A szüz szót használjuk a tisztaság más formáira is: pl szüzföld szüzhó stb!

Mielőtt vallási kérdésekben fukáznánk személyeskednénk nézzük mi volt tán azidőtájt a történelmi szinpadon. És pontosan nekünk magyaroknak hunoknak tudnunk kell milyen az amikor kiforgatják elhazudják ellopják a mi történelmünket!

A vallás különben is régóta arra való hogy ellopják a lelked és uralja a papnak nevezett valaki aki hatalmat gyakorol felette....pénzért és a hatalom narcótikumáért!
Ma nem ez van?
.

Javaslom Tácsi István Természetbiblia 3 kötetét. Tácsinak van honlapja tessenek körbejárni a témát én is öregen tanulok, erre van az öregkor hogy ha lehet ne hülyén menjük a másvilágra az Angyalokat széditeni :)

Kékavian 2016.04.17. 14:01:22

@IGe: Luk 19:26 a magyar bibliában ekkép van "És ő monda: Mert mondom néktek, hogy mindenkinek, akinek van, adatik; akinek pedig nincs, még amije van is, elvétetik tőle." Slussz passz semmi őlés!

és ennek az értelme ha van lelkedben HIT ÖNMAGADBAN mert szereted azt aKI benned ÉL akkor szereted a többi embert is ha nincs benned HIT önmagadban akkor az is elvész benned ami volt a kedvesség vagy jóindulat, mert hamar iriggyé és empátianélkülivé válhatsz.

Ez a lélekről szól ami fejlődik vagy visszafejlődik az emberi test korlátai miatt. Látom régen irtál de hátha látod és elgondolkozol a dolgon.
A bibliából vagy 800 féle forditás van tehát nehéz kettö hasonlót találni, mindegyik szekta másként magyarázza értelmezi aszerint mi a hatalmi célja.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2016.07.28. 08:24:49

A kereszténység a mártíromságnak beállított öngyilkosság mítoszára épül.

Jakab.gipsz 2016.10.25. 23:11:47

Bátorkodom meg jegyezni, a szerző óriási tévedésben van.
Tévedése okán (felületes) von le messze menő következtetéseket egy Jézus nevű tanító, és a kereszténység kapcsolatáról.
Előítélete egy elemi szövegértési és logikai problémát vet fel éspedig lényegtelen, hogy létezett-e vagy sem Jézus, ugyanis nem hozzánk a keresztényekhez beszélt, hanem a zsidó néphez arámiul akik viszont a farizeus zsidó papok befolyása alatt álltak.
Az a per és a tanító elítélése is a zsidóknak szólt és nem pedig a későbbi keresztényeknek. Tehát judeo-keresztény kontinuitásról beszélni ostobaság az a eseménysor per az elítélt szenvedés története, majd feltámadásának színjátéka is csak a zsidóknak szólt, beleértve a "feltámadás" aktusát is.
A kor pedig az őrült római császárok kora, táptalaja volt egy homályos ígéretnek, amit az elnyomott ki semmizett népek, csak áthalottak fordítás útján arámiról latinra és görögre, áthallottak.
Például "az egy igaz isten, minden teremtény istene" ez pedig azt jelentette, hogy nincs kiválasztott, azaz ezt a mondat-gondolatot bárki aki megfogalmazta, nem úszhatta meg szárazon, azt a zsidó papok hivatalból megölették ugyanis a saját identitásukat kérdőjelezte meg. Stb. tessenek egy kicsit gondolkodni, és csak utána beszélni.
Vagy egy ígéret, ugyancsak a Jézus nevű rossz zsidótól származtatható, "eljön még e földön a béke és a bölcsesség kora" na ebbe a gondolat-mondatba már lehetett "hinni" és reménykedni, és a figyelmet egy valóságban létezhetőre irányítani.
süti beállítások módosítása