Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi?

2010. február 18. - IGe

Avagy akinek a háza ég, az kiabál tűzet. Mert egy időben ment ám  a hajdani , mára már többszörös átalakulással megszűnt egykori Fidesz, ma FMPSZ részéről "a komcsik az ördögök " agitációs propaganda. A valóság mindig a legmulatságosabb.

Egy választási kép 2002-ből.

Az Orbán kormányban sokkal több volt az ejtőernyős és a volt komcsi, mint a szocik között. Tehát a dolog visszaüt: Erről így írtam, jó pár éve Polgárelvtárs nicknévvel, az index fórumán:

Polgártársak ! Orbán: Kommunista Ifjúsági Szövetség,.......... Stumpf: MSZMP, Hazafias Népfront elnökség..... Boros: MSZMP titkár ..... Matolcsy: MSZMP..... Varga: Kommunista Ifjúsági Szövetség...... Pintér: MSZMP titkár ...... Martonyi: MSZMP ..... Mikola: MSZMP, Hazafias Népfront elnökség ...... Fónagy: MSZMP...... Vonza: MSZMP............. Polgártársak ! Éberség a komcsik/bolsik már a (spájzaink után) a kormányban is bent vannak ! kelt:2000

 

1998-ban az akkori Fidesz-re szavaztam, de legközelebb már nem, mert én nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol egy modern demokrácia helyett a középkort hozzák vissza. Orbán Viktor ebbe bukott bele 1998-2002-es kormányzása idején. Ha a középkor és a saját mutyibirodalom helyett egy modern államot kezdtek volna felépíteni, akkor a mai napig ők kormányoznának folyamatosan. Tehát az elmúlt 8 év elbaltázásait, én és sokan , az ők hibáinak tartom. Elhalasztottak egy nagy lehetőséget. Elhalasztották, hogy ők kormányozzák végig eredményesen ezt az időszakot. Elkúrták a polgárelvtársak.

A verebek csiripelése, azaz Csipcsirip Hírügynökség szerint, Ovi a 2002-es választások előtt már megzakkant. Hatalommániás lett. A választás elvesztésekor összezúzta az irodája bútorzatát. Sokáig kezelték titokban mániás depresszióval külföldön, majd már idehaza is. Ezért nem ment be több évig a parlamentbe sem. Ilyen embernek szanatóriumban és nem a parlamentben a helye. Nem kérünk több mániákus bolondot, önjelölt Napóleont a hatalomba. 

Igaz időközben némileg kikezelték, és hát a gyerekhad is jót tett neki, akiket nemzett és nevel, de akkor is. Vajon tanult-e a múltból? Avagy megint csak visszaél majd a választók bizalmával, akik többnyire a legkisebb rossz alapján még is sokan rá és rájuk fognak szavazni. Vajon megint a középkor hűbéruralmi, klerikális rendszerét kezdik felépíteni egy modern állam helyett? Mert akkor ez a színdarabban való főszereplő fellépési jog megint csak max. négy évre fog szólni és jöhet megint a depresszió, széktörés, meg a leponex koktél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr721768701

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz már nincs !!! Felfalta önmagát is. 2010.07.10. 13:31:17

  Ha egy párt teljesen átalakítja a céljait és többszörösen nevet is vált, az már nem lehet ugyan az, mint régen. A Fidesz felfalta egykori önmagát is, és nem csak más rivális pártokat és tömegszervezeteket. Fidesz már nincs, hiszen többszörös...

Trackback: Felejtsük el, ami volt 2010.07.09. 11:02:27

 Tisztelt Heribert Illig!Nem ismerjük egymást személyesen, de nagy rajongója vagyok a munkásságának. Eddig csak áhítattal olvastam az Ön műveit, de most összeszedve minden bátorságomat, egy levéllel fordulok Önhöz. Azért nyílt levélben, mert így t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shua55 2010.02.18. 12:56:07

Legalább a word esetleg openoffice helyesírás-ellenőrzőjét ráereszthetted volna erre a hányadékra.

Dezsőjóska 2010.02.18. 12:57:21

A címben feltett kérdést még csak közelről sem érintetted a posztban.
Ez mi akar lenni?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.18. 13:03:28

@shua55: Ok tudom és éppen folyamatban volt a dolog, amikor írtad. Nos ha van még benne hiba, ami nagyon zavar jelezd és javítom.

Dezsőjóska: fogd fel úgy, hogy ez egy művészeti kifejező eszköz és mindenki megadhatja magának a választ:-)

szotyoládé 2010.02.18. 22:20:34

Csak gratulálni szerettem volna. Remek cikk, így tovább.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2010.02.20. 03:52:15

A homloka... Orbánnak a homloka az ijesztő... Nem lehet nem észrevenni, mennyire természetellenesen dülledt és furcsa a homloka!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.21. 12:07:20

@szotyoládé: Köszönöm, de azért én alapvetően csak egy kedvtelő firkász vagyok.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.03.31. 15:14:53

volánrulz 2010.03.29. 01:03:30
ez a kép nekem is feltűnt de hát ilyen a kiszolgáló cseléd média...

ha már itt vagyunk:
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár (Orbán apuka párttitkár volt az átkosban.)
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Rogán Antal - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Győző - párttitkár (Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.)
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár

" Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

Orbán V.,
Magyar Nemzet, 1998. április 9.

„A Fidesz az egyetlen kormányképes erő.”

Orbán V., 2010

:)

w.blog.hu/2010/03/28/szolgalunk_es_hulyenek_nezunk?fullcommentlist=1#comments

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.08. 08:18:20

w.blog.hu/2010/04/08/minden_egesz_eltorott_ii#comment-form

Hát igen. Az a párt és az a pártigazgató, amely parolázik a kereszténységgel és főként annak legdurvább szektájával a katolicizumussal rájuk ragad a vallásra jellemző kizárólagos és egyedülálló hatalmi és befolyási vágy. Tehát megtéríteni, kinyírni és lehetetlenné tenni mindenkit, AKI MÁS. Azt sem árt tudni, hogy ez a vallás hogyan keletkezett:

A bibliai Isten, akármilyen megdöbbentő és sokkoló, sajnos csak néhány ókori skizofrén, paranoiás vagy súlyosan lelki beteg ember víziójából, halucionációjából alakult ki. Akkor még nem ismerték ezeket a betegségeket és másnak tartották, mint manapság. Thomas Szász magyar származású amerikai pszichiáter írta: Ha te szólsz Istenhez, imádkozol; ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy. Freud a modernkori pszichológia és pszichiátria atyja meg kollektív neurózisnak tartotta a vallást. A mai agykutatás már meglelte az agy vallási, vagy Isten központját, amelyet ha egy ateista embernél ingerelnek, akkor elmosódik a tér és idő érzéke és eufórikus boldogság tölti el.

Tehát ez egy elmekórtani probléma és kiszűrhető lenne, ha elmebetegeket nem engednének a hatalomba, hatalomra. Megjegyzem Hitler, Sztálin elmebeteg volt és hát mindkettő jó keresztény. Sztálin papnak tanult 21 éves koráig. Hitler meg többször kijelentette nyilvánosan, hogy mindig is katolikus marad.

Nos most már csak egy találó nevet kellene adni az FMPSZ ezen feldolgozó adat hivatalának. Amelynek gondolom lesz majd más funkciója is nemsokára.

Inkvizíció,ÁVH, KGB, STASI, SS, SA a dicső elődök.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.06. 12:12:07

piroslapok.blog.hu/2010/07/06/beszolt_a_fidesznek_az_economist_blogja

A világ legrangosabb gazdasági hetilapjának, az Economistnak a hivatalos "Kelet-Európa blogja" kemény kritikákat fogalmazott meg. Először megjegyzi:

Magyarország kormánya szerint az országban tavasszal forradalom volt. Márpedig általában, ha valahol forradalom van, azt észre szokták venni, nem kell 50-szer 70 centiméteres nyomtatványokon közölni. Másrészt bár a választáson a Fidesz történelmi méretű elsöprő győzelmet aratott, forradalomról nem volt szó a kampányban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.06. 18:17:09

" Spanish Vax 2010.07.06. 18:12:57
Hogy lehet ilyet mondani hogy az Economist "komcsi" bérenc ??? Idióták !
Tudjátok ti mi a francról beszéltek egyálltalán ???? Qrvára úgy tünik hogy fingja nincs a sok fideszes gyökérnek mit makog.
A nemzeti együttműködés irománya nekem egy dolgot jelent. Azt hogy orbánnak egyetlen baja volt valójában a kádár rendszerrel...az hogy nem ő volt kádár ! "

piroslapok.blog.hu/2010/07/06/beszolt_a_fidesznek_az_economist_blogja#c10379551

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.07. 19:22:28

Ajánlom, mert nagyon szórakoztató:

Paródia
Orbán Viktor kultusz
DZoltan - 2010.07.07 17:40

Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!... Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga! ... és hasonló kultikus megállapítások.

vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=94028

orgána 2010.07.08. 08:31:55

@IGe: A vallás és a politika ugyanaz egy hatalmi rendszer egy terv része. Ami már régen nem az emberi faj kezében van. Ez a program már régóta fut mindig más ruhába öltöztetve. A végcél ugyanaz! Az ember mindig is képtelen volt a döntés hozatalra mert soha nem számolt a következményekkel.Eleve igy lett megalkotva.Ezen a bolygón örökös függőségben él. A szabad akarat csupán ILLUZIÓ elnyomok és elnyomottak kezében!!!

orgána 2010.07.08. 13:13:06

@IGe: Hitler csupán csak annyira volt örült hogy tökéletes eszköz lehessen az okkultizmus és a mágia szinpadán. Ő is csupán egy terv része volt. Olyasmibe ártotta magát aminek csak a töredékét tudta felfogni ez lett a veszte. Nyilván ezért volt megfelelő a feladat elvégzésére.

orgána 2010.07.10. 20:35:08

Soha nem szerettem a politikát!! De az valamiért mindig is érdekelt hogy a magyar politikai elit cigányokból és zsidókból tevődik össze. Habár a két fogalom egy és ugyanaz.Ugyanis a cigányság nem Indiából hanem Izraelből származik. Mondjuk ez egy hosszú érdek feszitő ugyanakkor hitelt érdemlő történet de nem másznék bele. Mi a lényeg? Aki érti annak nem kérdéses.

tlac 2010.11.29. 09:49:43

@IGe: az Economist bloggere jó eséllyel maga Bokros elvtárs..

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.20. 12:10:30

"Úgy tűnik, hogy Orbán Viktornak nem fekszik a demokratikus diskurzus - vélekedett a liberális Süddeutsche Zeitung kommentátora. Martin Winter szerint aki ilyen agresszíven reagál a bírálatra, és a magyar nép megsértésével vádolja az EP képviselőit csak azért, mert azok elutasítják az ő médiatörvényét, annak nincs érzéke a nyílt vitához. Az ilyen politikus oly módon tesz egyenlőségjelet saját maga és a népe közé, ahogyan azt csak autokraták vagy Napóleon-komplexusban szenvedő politikusok szokták tenni."

hirszerzo.hu/belfold/20110120_orban_ep_nemet_lapok

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.04. 13:09:48

Segítő szándék. Még nem késő megállni a szakadékba való rohanás előtt. Előre megjósoltam legalább egy éve, hogy három dolog vezet a FMPSZ-KDNP biztos bukásához. 1. Ha nekiesnek a netes szólásszabadságnak. 2. Ha államegyházi, egyházállami alkotmányt próbálnak erőltetni a Magyarokra 3. ha megszüntetik a lelkiismereti, vallás egyenlőséget az új egyházi törvénnyel.

www.facebook.com/orbanviktor/posts/10150209932141093?notif_t=feed_comment

cooldavee 2011.08.14. 14:28:52

Szerintem azt akartad írni, hogy elszalasztották...

márta)) 2011.10.03. 21:01:32

Na.Igen. A többségi kormány beton- és a Matolcsy-féle gazdaságpolitikája alapján nagyon esélyes arra, hogy csak négy évig fog kormányozni.
Nagyon sok idő még ez is.
:)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.02.27. 07:18:50

Íme egy lista volt párttag fideszes politikusokról és háttéremberekről, ami bizonyára még jócskán bővíthető:

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár

gepnarancs.hu/2011/11/amikor-a-komcsik-komcsiznak/