Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Daniel Cohn-Bendit támogatja Orbánt

2011. január 23. - IGe

Az Eu Parlamentben Daniel Cohn-Bendit Orbán Viktor fejére olvasta a vatikáni mutyit. Még akkor is, ha támogatólag hangzott el a következő; "Ha a világon a kereszténységért akar harcolni, Önnel vagyunk." Kereszténységért küzdeni nekem és sokaknak a Magyarság és Hazánk elleni tett, mert ugyebár a kereszténység egy magyartalan, internacionalista vallás, ami elpusztította ősi saját hitrendszerünket és akár a szovjet komisszárok  erőszakkal és megfélemlítéssel ránkerőltettek egy idegen ideológiát.


Lássuk a magyar aláírásos videókat amelyből két verzió is van:

http://www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY&feature=player_embedded

www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY

Számomra, mint a Valláskritika Virtus alapítója számára van itt néhány fontos dolog a beszédben, ami egyébként összességében nekem sem szimpatikus. Annak ellenére nem szimpatikus, hogy Magyarországról elismerően szól és csak a kormányt és Orbán Viktort , hol szapulja, hol támogatja. Daniel Cohn-Bendit ettől függetlenül egyértelművé tette, az Európai Parlamentben és Tanácsban, hogy Orbán Viktor a kereszténység / Vatikán mellett agitál. Ami ugyebár egy tekintélyelvű, feudalista állam és ideológiai központ. Vatikán és Európa két ellentétes dolog. Ezt képtelen Orbán felfogni és ezért a következő választásokat el fogja veszíteni, mint ahogyan elveszítette a 2002-eset is, amennyiben nem tesz le a további feltételezett vatikáni mutyikról . Ma már nem lehet mégegyszer eljátszani II. János Pál és Lech Walesa egykori mutyiját. Ma már az oda - vissza pénzelés nem annyira elfogadott, mint akkor volt.


Lássuk az adott felszólalást:

"Elnök Úr, először is egy dolog, hogy mindnyájunknak tisztázzuk. A Zöldek, és én személyesen is, szeretjük Magyarországot. Sírtam, amikor Magyarország 1954-ben elvesztette a VB-t. Az első tüntetésem 1956-ban volt a bátyámmal, a budapesti szovjet beavatkozás ellen. Sok értelmiségi, sok író csatlakozott hozzánk ezekben az évben.

Orbán Viktor mellett voltam, amikor a kommunista diktatúra ellen harcolt a nyolcvanas évek végétől 91-ig. Orbán Viktor mellett voltam, amikor azt kérte, hogy az Európai Liberális Pártból zárják ki Jörg Haider pártját. Ez egy olyan Viktor Orbán volt, aki számomra tiszteletreméltó politikus volt. Most, Orbán Viktor, Ön úton van afelé, hogy egy európai Chavezzé váljon, egy populáris nacionalistává, aki nem érti a demokrácia lényegét és stuktúráját.

És mondok önnek egy egyszerű dolgot, Orbán Úr. A kiegyensúlyozott tájékoztatás nem létezik. Azt gondolja, hogy Mr. Nixon a Watergate-ügy tájékoztatását kiegyensúlyozottnak találta?! Nyilván nem. És mit gondol, hogy Mr. Bush kiegyensúlyozottnak találta a tájékoztatást az Abu Graibh ügyről?! Egészen biztosan nem. Ismer-e egyetlen fontos politikai ügyet, ahol a tájékoztatás kiegyensúlyozott volt? Például, vajon ismer-e valakit, aki kiegyensúlyozottnak tartotta a kutatásokat Berlusconi életéről, politikájáról?! Bizonyára nem. A tájékoztatásnak bosszantania kell a politikát. És minket is, és ez néha rosszul esik.

És ez az Orbán Úr, amiért az Ön törvénye ma nem felel meg az EU értékeinek. Azt mondja Orbán Úr, hogy egy erős Európát akar. Egy erős Európának hitelesnek kell lennie. Hogy lehetünk hitelesek, ha elfogadunk egy olyan törvényt, amelyet kritizálni fogunk Lukasenkonál és Kínánál? Ők is kiegyensúlyozott tájékoztatást akarnak!

Felfogja-e Orbán Úr, hogy mi, az EU a totalitarizmus ellen születtünk meg?! A demokrácia, a szabadság alapja pedig egyszerűen a véleményszabadság. Egyetlen demokrácia sem halt még meg a túl nagy szabadság miatt. A demokráciák a szabadság elfojtásakor halnak meg. Ezt azelőtt tudta, térjen vissza azokhoz a gondolatokhoz!

Már csak egy dolgot mondok Orbán Úr, és befejezem. Ha a világon a kereszténységért akar harcolni, Önnel vagyunk. Máig arról álmodom, hogy Ön a Tunéziai forradalmat éljenezze, amely ugyanaz a rendszerváltás, mint amit Ön is átélt: felszabadítani egy diktatúrát. De nem talált egyetlen szót sem a tunéziaiaknak.

A világ keresztényeiért Önnel vagyunk, remélem Ön is velünk lesz a világ diktatúráinak megfékezésében. Legyen szó Fehéroroszországról, Tunéziáról, Algériáról, Egyiptomról, Kínáról, Oroszországról."      - Fordította Brendel Mátyás

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr12606305

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország Európa parlamentjeiben 2011.02.02. 20:24:41

Ténytár Két európai parlamenti testületben is téma volt a magyar demokrácia helyzete. Az Európai Parlament strasbourgi ülésén a soros m

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2011.01.23. 13:07:23

Leh Valensa szegény nem ismerne magára. Ő ugyanis Lech Walesa-nak írja...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.23. 13:18:01

@airdace: Próbáltam rákeresni a nevének helyes írásmódjára, de közben elkalandoztam másfelé és hibásan maradt. Kösz javítom.

missu 2011.01.23. 17:21:45

még a V-t is duplázd meg, és akkor ok :-)
egészen pontosan persze kell az l-re az áthúzás és az s-nek a farkinca is:

hu.wikipedia.org/wiki/Lech_Wa%C5%82%C4%99sa

missu 2011.01.23. 17:23:15

@missu: persze, hogy én is elrontom, mert az e-nek kell a farkinca :-(

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.17. 13:52:35

"Hogy lehet az, hogy az EU elnökeként maga ellen beszélt Miniszterelnökünk?! Brüsszel ne mondja meg, hogy mit csináljunk?! Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy ne mondjam meg, hogy mit csináljak?! Miért kell így beszélni? Miért kell megzavarni, az amúgy is megzavart népet?!" Orbán Viktor oldaláról idéztem.