Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Szabadsajto.kamu

2011. január 29. - IGe

Avagy a konspiráció magasiskolája. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook oldal megtévesztéseként és sokáig annak a nevével a fejlécén működött egy kettős életű, a trükkös politikai ellen mozgalom, és a gerillamarketing határterületein mozgó oldal. Mostanra egy valóban nem szerencsés, "Gyere vissza, Feri segíteni kell. Nekünk." refrénű dal miatt mutatták ki egyértelműen a foguk fehérjét. Tehát senki se hagyja magát átverni. A mozgalom elhatárolódik tőlük.

A feltáró elemzések hatására kiderült, hogy az adott oldalt jóhiszemű aktivisták kezdték el alapítani, de már a működés megindulásakor egy puccsal történt egy hatalomátvétel és akkor került rossz és megtévesztő kezekbe a weblap. Mára már, a sima utánközléseken kívül, csak hasonló hangvételű "önálló" írásaik vannak:

Gyurcsány: Itt az idő az új pártnak

Belföld-Hírek 2011. január 29. szombat, 16:57

"Az egykori pártelnök fórumra hívta az érdeklődőket, a programról azonban a sajtót kizárták, csak fotókat készíthetett a Napló.hu. A megelőző sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy ami a kormányt illeti, úgy látja, az a nemzetközi elszigetelődés kormánya lett, ez pedig nagyon kínos."

A bukott miniszterelnök kitért rá, hogy a demokratákat akarja egyesíteni, a fiatalok felé nyitni, mindezt az MSZP átalakításával. Tehát Feri meghallotta a napokban elhangzott dalt, miszerint "Feri segíteni kell", és ő már készen is áll. A bejelentés várható volt. A médiatörvény körüli civil kezdeményezés köré nagyon is jól láthatóan szerveződtek rá az első pillanattól, bizonyos csoportok. Egyesek pénzt látnak benne, míg mások a közel  79 000 lájkolót gondolják jelentős és megszólítható tömegnek. A civil kezdeményezés FB oldalán is egyre erőteljesebbek azok a hangok, akik új pártot alapítanának, és ezzel párhuzamosan egyre erősödik Orbán Viktor és a kormány támadása. Így senkit nem ért váratlanul Gyurcsány bejelentése, és azon sem csodálkoznának az elemzők, ha rövidesen már Ferenc valóban komoly segítséget nyújtana a spontán alakult civil kezdeményezésnek, annak talán még vezetője is lenne.

A teljes híradás a naplo-online.hu Krónika rovatában olvasható.

 Néhány további idézet az oldalról, ami kettős életre utal:

Elmehetünk tiltakozni kéthetente. Nap nap után szidhatjuk a törvényt, annak megalkotóit és elfogadóit, célunk soha nem érjük el! Nem érjük el, nem érhetjük, hiszen dühből, indulatból cselekszünk. (Egyesek persze számításból, mert ne áltassuk magunkat, már szerveződik az az érdekkör, ami a csoport mögül kibújva, annak élére állva próbál majd a zavarosban halászni.) A kormányzat nem fog meghátrálni! Nem fog meghátrálni sem tízezer, sem százezer, de még egymillió ember elől sem!...

 

...jó volna tudomásul venni, hogy sem a kormányfő, sem az őt támogató párt nem fogja visszavonni a médiatörvényt.  Politikailag képtelenség ezt megtenni....

 

...Gumicsont lesz lassan a magyar médiatörvény a nemzetközi liberális, baloldali és az általuk irányított, dotált egyéb szervezetek számára. Egyre inkább beigazolódni látszik, hogy nagyobb volt a nemzetközi hisztéria a magyar médiatörvény körül, mint a valói kételyek....

 

...A két héttel ezelőtti médiatörvény elleni tüntetés után a kollégákkal arról beszéltünk, hogy a Guinness Rekordok Könyvébe be fog kerülni a pécsi rendezvény, mint a világ legcsendesebb demonstrációja. Ezt csütörtök délután sikerült alulmúlni. Az előzetes információk alapján sem számítottunk a médiatörvény elleni demonstráció második részén itt Pécsett egy amolyan franciás, kukagyújtogatós városrendezési akcióra, de minden képzeletünket felülmúlta az, amit a Jókai téren tapasztaltunk. Kapaszkodjanak! Csak erős idegzetűeknek! A "tüntetés" alapkoncepciója az volt, hogy madárcsicsergésre papírszárnyasokat akasztanak a tér fáinak ágára, a kis madárkákra pedig üzeneteket írnak, aminek az az üzenete, hogy "ne szűkítsük be a véleménynyilvánítás és - alkotás csatornáit, ne hagyjuk, hogy ezzel csökkenjenek a különböző nézetek egyeztetésének lehetőségei". Ha én lennék az NMHH elnöke sírva rohannék Felcsútra és a miniszterelnök lábát megragadva kérném, hogy vonjuk vissza ezt a törvényt Viktor! Láttad mi volt Pécsett? Hibáztunk!...

 

...Befagyott a tüntetési kedv, vagy hidegben nem tüntet jól a magyar? Nem lehet tudni. 2011 január 27-én a médiatörvény ellen mindenesetre kevesen tiltakoztak....A rendezvény most is politika- és politikusmentes volt, bár – gondolom mint magán ember – Szanyi (Kapitány) Tibor és több MSZP-s vezető is jelen volt....

Ez következőkben idézett hírük is érdekesen egyoldalú, és a facbook csoportban cáfolták, de nem megfelelő ellensúllyal és helyen. Ezt a hírt kiemelten kellett volna cáfolni ,és ugyanúgy nagy hiba volt a Feri dalt is hagyni élni a maga útján:

"Hírek - Közlemények
2011. január 21. péntek, 10:32

A médiatörvény körüli hisztéria és tiltakozási hullám több médiafelület létrejöttét is generálta, köztük a szabadsajto.com oldalt. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy ezen felületek jó része mára vagy teljesen megszűnt, vagy tartalomfrissítés nélkül, mementóként található csak meg a világhálón.

A szamiszdat.com közleménye szerint a megjelenés felfüggesztésének oka az, hogy nem került a honlaphoz olyan sajtóanyag, amit Magyarországon ne lehetett volna megjelentetni szabadon...

Ezért örvendetes, hogy együttműködési megállapodás született az EMS civil mozgalom és a szabadsajto.com között. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű Facebook csoport publikációinak a jövőben a szabadsajto.com biztosít felületet, míg ezzel párhuzamosan elindul az EMS saját blogja is, amelyben az általuk szervezett tüntetésekről, megmozdulásokról, eseményekről kaphatunk hiteles tájékoztatást."

Figyelmeztetést eljuttattam a következő blogbejegyzésekhez és még számos más helyre:

 

Pécs, Jókai tér és Szent István tér, január 27.,

Hogyan lehetne méltányos módon megvitatni a médiatörvényt ?

Tüntetés a magyar sajtószabadságért  

A hatalom korrumpál a hatalom provokál?  

„És huss nincs bizonyíték” - (Kaukázus)

Fel szeretném hívni a figyelmet a szabadsajto.com, ami sokáig az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook csoport megtévesztéseként működött, egyre vitatottabb működésükre. Jelenleg egy Magyar Narancsos cikket tett fel az oldalára utánközléssel. Nem tudom erre volt-e engedélyük? Továbbá az ilyen kijelöl-másol-beilleszt, három kattintós technikával nem nehéz ám egy netlapot felfuttatni a más munkáján, majd jó pénzért eladni. Ahogyan már több helyen ajánlkoztak is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr422623591

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Feri, segíteni kell 2011.01.31. 13:59:00

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport második kossuth téri tüntetésén énekelte a dalt Kardos-Horváth János – feltehetően, hogy görbe tükröt mutasson mindazoknak, akik kétségbe vonják a pártok nélküli politikai tüntetések létjogosultsá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.29. 19:25:24

Avagy a konspiráció magas iskolája

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.29. 19:50:11

"Laszlo Laki de konkrétan hazudozik. elősször generálják avitát arról, hogy az EMS oldal váljon párttá. Utána írnak egy vezércikket hogy mi már pártot akarunk csinálni amitől ők elhatárolódnak. Majd összemossák az egészet a gyurcsánnyal. kik állnak a szabadsajtó.com mögött? kik ezek?"

http://www.facebook.com/topic.php?topic=250&post=1740&uid=169854769717975#!/sajtoszabadsagert

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.29. 22:37:46

fúj a szél
a változás szele
tiszta kék az ég
a szerencsecsillag helye
alatt ott áll a nép
kezében a bizonyíték
ez a szél
az a szél
és az a szem
amibe belefúj asszem
hogy pont az enyém

REFRÉN:
ne csináld már
szórakozzál mással
ne velünk
ne hagyd abba
táncolj újra
megint nekünk
feri segíteni kell
gyere vissza
feri segíteni kell
gondold újra
feri segíteni kell
gyere vissza
feri segíteni kell
nekünk
(de komolyan)

és fúj a szél
a változás szele
tiszta kék az ég
és a szerencsecsillag helye
alatt ott áll a nép
bokáig van az ürülék
de ha jó sokan vagyunk
könnyen elbánunk vele
és ha jó az anyag sűrűsége
minden magyar talpra vele
és széthordjuk hamar a szart
majd elhordja a nép
és huss
nincs bizonyíték

REFRÉN ×2,5

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.29. 23:03:16

http://www.facebook.com/sajtoszabadsagert?ref=ts#!/sajtoszabadsagert/posts/184842204882653

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.29. 23:28:45

#965 - IGe - 2011.01.22 - 06:42:37
szabadsajto.com!!!! ????

Figyelem! Kettős életű személyek az adott lapnál és annak vezetésében. Olyanok, akik a Médiatörvényt és a médiacenzúrát valójában támogatják. Tudomásom szerint a szabadsajto.com lapnál történt valamiféle hatalomváltás, ami miatt több alapító tag most már publikálási lehetőséget sem kap.

Az egész Sajtószabadságért Mozgalomnak árt, hiszen oda egyértelműen olyan emberek kerültek, akik trükkösen adatokat szereznek és továbbítanak a megfelelő helyekre.

Próbáljátok már lecsekkolni H.rt.lányi Gábor / történetsíró pöröly (.=o) stb és barátai szerepét ott, mert a virtus.hu-n tapsikolt az illető korábban a média törvénynek és örült, hogy az alapján a lapomat a Valláskritika Virtust és az egész virtust is be fogják tiltani. Feljelentésre is biztatott ott sokakat.

Üdv: IGe
vilagnezet.blog.hu/
vallaskritika.virtus.hu/

vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=room&aid=100801

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.29. 23:48:31

http://www.facebook.com/sajtoszabadsagert#!/agnesdorka/posts/179743942062391

lüke 2011.01.30. 07:51:11

csak te hirdeted itt az igét, ige itt, na adieu

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.30. 08:55:01

"Norbert Molnár Megvallom, töredelmesen, anno én és páran alapítottuk a szabadsajto.com-ot karácsony tájékán (Babarczy Eszter is benne volt például). Aztán én kiszálltam, mert nem volt benne békességem, de azt hittem, változatlanul a mi honlapunk. Aztán ez lett. Szerény véleményem szerint sima puccsot hajtottak végre bizonyos elemek."

www.facebook.com/sajtoszabadsagert/posts/179743942062391?ref=notif&notif_t=like

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.30. 09:16:54

Valódi IGe
Mostanra egyértelműen elhatárolódtunk tetteinkben és hozzászólásainkban a szabadsajto.com-tól, amit jóhiszemű itteni társaink alapítottak, de egy puccsal kettős életű és rossz szándékú emberek vették át benne a hatalmat. Ez mostanra már visszafordíthatatlan tény, amit nem ártana központilag is megerősíteni az itteni Admin által a főoldali közleményekben. Vagy más úton egyértelművé tenni, hogy már ezután ne tudjanak másokat megtéveszteni. Hiszen régebben egyoldalúan az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook oldal hivatalos együttműködő partnereként és hivatalos web oldalaként hirdették magukat.

http://www.facebook.com/topic.php?topic=290&uid=169854769717975#!/topic.php?uid=169854769717975&topic=290

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.30. 10:59:30

http://www.facebook.com/sajtoszabadsagert#!/sajtoszabadsagert/posts/179830485387070?notif_t=feed_comment

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.30. 16:38:15

http://www.facebook.com/sajtoszabadsagert?ref=ts#!/sajtoszabadsagert/posts/184842204882653

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.31. 15:53:22

Ide egy bejegyzést az oldalról a miért nem vállalunk fel mást is kérdésre:

"S. György Elmondjam miért? Azért, mert mi 79.808-an azért gyűltünk össze, hogy a "médiatörvény"-nek nevezett regresszív izétől megszabaduljunk. Senki sem mondta, hogy nincs semmi más baj az országgal, de semmi sem garantálja, hogy azokban a kérdésekben is egyetértünk. Pofátlan és aljas húzás lenne a csatlakozókkal szemben, ha az Ő nevükben hirtelen más irányt, célt szabnánk ennek a közösségnek mint amire létrejött, amiben egyetértettek."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.05. 11:14:01

"Norbert M: Kvázi hivatalos választ is kaptak. Amikor címoldalon jelent meg, hogy mi most együttműködési megállapodást kötöttünk, akkor sem volt ez valós, de azt hiszem látszik is, hogy nem vagyunk ott jelen."

Azért ezt illene legalább most közzé tenni, ha akkor nem is. Így nekem marha nehéz küzdeni. Kicsit fel lettem áldozva ebben a dologban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.05. 11:31:57

"A médiatörvény körüli hisztéria és tiltakozási hullám..."
idézet a szabadsajto.com oldalról való, ahol számos hasonló saját elemzésük található. Ami megerősítette a "FERI SLEPP" effektust is egyik írásában. Kérdezném, hogy ez az egyoldalúan meghirdetett együttműködés fent áll-e még? Meg tudja-e az adott kettős éltető lap téveszteni továbbra is a támogatóinkat, szimpatizánsainkat?:

http://www.facebook.com/sajtoszabadsagert?v=wall&filter=3#!/sajtoszabadsagert/posts/181393798564072?notif_t=feed_comment

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.06. 11:20:47

Téma: Provokációk, konspirációk kivédése
http://www.facebook.com/topic.php?uid=169854769717975&topic=302#!/topic.php?uid=169854769717975&topic=302

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.06. 11:21:22

Téma: Provokációk, konspirációk kivédése

http://www.facebook.com/topic.php?uid=169854769717975&topic=302#!/topic.php?uid=169854769717975&topic=302

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.07. 12:33:07

Fel szeretném hívni a figyelmet a szabadsajto.com, ami sokáig az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook csoport megtévesztéseként működött, egyre vitatottabb működésére. Jelenleg egy Magyar Narancsos cikket tett fel az oldalára utánközléssel. Nem tudom erre volt-e engedélyük? Továbbá az ilyen kijelöl-másol-beilleszt, három kattintós technikával nem nehéz ám egy profitorientált netlapot felfuttatni a más munkáján, majd jó pénzért eladni. Ahogyan már több helyen ajánlkoztak is. Ennyire azért ne legyen szabad sem a sajtó, sem a szerzői jogok!

www.mancs.hu/index.php?gcPage=%2Fpublic%2Fhirek%2Fhir.php&id=23000

szabadsajto.com/szubjektiv/csak-be-kell-dobni-a-horgonyt

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.08. 11:39:36

Szabad sajt óóóó. kamu reklámcsikja: "Hamarosan! Miért támadja az EMS házi trollja a Szabad Sajtót!? Kik állnak az EMS mögött? Civil-e valójában a civil kezdeményezés, és még számos kérdés és válasz!" - Hortolányi Gábor/történetsíró/pöröly/Gabriel Guthy... stb -nek nem volt elég úgy látszik az eddigi tanlecke emberi tisztességből, támad és még tanulni akar.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.08. 12:23:15

Valódi IGeEgymillióan a magyar sajtószabadságért
Szabad sajt óóóó. kamu reklámcsikja: "Hamarosan! Miért támadja az EMS házi trollja a Szabad Sajtót!? Kik állnak az EMS mögött? Civil-e valójában a civil kezdeményezés, és még számos kérdés és válasz!" - Hortolányi Gábor/történetsíró/pöröly/Gabriel Guthy... stb -nek nem volt elég úgy látszik az eddigi tanlecke emberi tisztességből, támad és még tanulni akar. Mit tegyünk?

http://www.facebook.com/sajtoszabadsagert/posts/182156495154469?notif_t=feed_comment#!/permalink.php?story_fbid=182156495154469&id=100000303242608