Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Bakács téliszalámilopás önellentmondásai

2011. február 07. - IGe

Túl sok és egyre cifrább és furcsább dolgok történnek az Egymillióan a Magyar Sajtószabadság mozgalommal kapcsolatosan. Ennyi véletlen, ahogyan a magyar ember mondani szokta a mesében sincs. Megdöbbenések itt, körhahota ott. Nézzük Bakács Tibor Settenkedő állítólagos tettét, aki a korábbi tüntetések konferansziéja volt.

 

A médiaszereplő kétezer forint értékben lopott téliszalámit péntek éjjel a budakeszi Tescóban, és a Blikk egyik olvasója szemtanúja volt az esetnek. A Tilos Rádió műsorvezetője beismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy nem volt pénze, de éhes volt. Az esetet H. Márta, a Blikk negyvenöt éves olvasója jelentette a bulvárlapnak, aki az újságírót a Megasztárból ismerte meg. Bakács Tibor a Blikk megkeresésére vállalta a felelősséget tettéért, és elmagyarázta, hogy már nem annyira foglalkoztatott újságíró, mint régen, ezért nem volt pénze. Azért bukott le, mert besípolt a biztonsági rendszer, ebből is nyilvánvaló szerinte, hogy nem egy gyakorlott tolvaj. forrás

 

Sokak véleménye szerint egy ilyen téliszalámilopás dologhoz, vagy be kellett lennie lőve, vagy piálva. Ami nem lehetetlen, mert többen a színpadon is véltek rajta ilyesmi  hatást, vagy megérte eljátszani ezt a kis darabot. Mert normális ésszel, még éhesen sem tesz ilyet senki. Pláne nem tanult ember. Nézzük: A legkisebb téliszalámi rúd is kb. 20 cm hosszú és 7-8 cm átmérőjű. Túl nagy dolog zsebre rakni. Bármelyik zsebet kinyomja, kilátszik, vagy kidudorodik. Mi is veszünk gyakran téliszalámit. A párom a szeletelt lefóliázottat szereti én az egybe rudat és azt frissen szeletelve saját kezűleg otthon. Aki már többször bontott ki ilyet, az mind láthatja a kis fém, vagy műanyagba csomagolt  biztonsági cédulákat a papír alatt. Eléggé feltűnőek. Ki is dudorodnak. Tehát Bakács vagy nem vett és evett, vagy bontott ki korábban ilyen rudat, vagy ezt a terméket rendelték meg tőle a forgatókönyv írók. Ami dramaturgilag egy eltalált dolog egyébként. Jól hangzik a bulvársajtóban és lehet rajta nyelvet élezni.

Viszont egy valóban éhes és pénztelen ember életszerűbb, hogy odamegy a pulthoz és rendel 15 deka felvágottat, zalait, például, ami jobban is ontja az éhséget, mint a téliszalámi, ami igen száraz többnyire. Egy ilyen kis lapos csomagot, amiben jellemzően nincs riasztó kód és max. néhány száz forint az értéke, könnyebb elrejteni egy bármilyen zsebbe.

Nos sok a gyanús dolog. Más okból is, nem csak a méret és a téliszalámi ismerete miatt.  Fura; Miért nem kért kölcsön? Miért nem ette ki a hűtőből a munkatársai kajáját inkább? Tényleg nem volt nála pénz? Mert ha volt nála annyi, mint amennyibe a szalámi kerülhetett, akkor hivatkozhatott volna fáradtságra, szórakozottságra és nem szándékos lopásra. Odamehetett volna bármelyik önkiszolgálós kajáldához, hogy szolgálják ki hitere, mert otthagyta valahol a tálcáját és majd később megadja.

Egy éhes ember nem vesz száraz, nehezen vágható és nehezen harapható rúdszalámit. Amihez kés is kell az evéshez és sok idő megrágni is és nem jó csak vékony szeletekben, és valami kell is még hozzá. Kenyér, zsemle. Az olyat vesz, amit könnyen és gyorsan és kés és vágódeszka nélkül önmagában is meg lehet enni.

Önellentmondásos az azonnali és színpadias, túl színpadias beismerés is. Az én következő mondataim meg biztosan összeesküvés elmélet gyanúsak. Legyen, vállalom a kockázatát.  Egyedül. Túl sokszor volt már ilyen hihetetlennek vélt dolgokban utólag pimaszul igazam.

Bakácsnak voltak fura ellenségei, akik később fura barátai lettek. Sokakban felmerült a kérdés. Megzsarolhatták? Megvesztegették? Nem tudhatjuk.

Az egyre több információ beérkezése és összerakása után egyre inkább provokációgyanús és kiterveltnek, megrendezettnek látszik ez a dolog. Minden esetre, ha Bakácsnak ezek után hirtelen még is jól megy, akkor megérte neki ezt eljátszani. Volt az a pénz, amiért....

Gyanús a téliszalámival settenkedő Bakács  

A Settenkedő  

Médiatörvény: a tüntetések szervezője sajnálatosnak tartja Bakács tettét

Ami Bakácsot illeti

Film: Gerillakampány része lenne Bakács lopása? 

Bakácsnak jól jövedelmez a lopás

Film: Lang Györgyi adott volna Bakácsnak szalámit

Film:„Nagyban kell gondolkodni, mert a szalámi becsipog” – Para-Kovács Imre Bakács lopásáról

Bakács Tibor a bulvárt is bevállalná születendő gyermekéért

Bakácsnak volt pénze, nem szükségből lopott

Nem csak szalámit lopott Bakács

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr762644372

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:37:08

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:31:30

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Trackback: Elszámolás 2011.02.07. 14:27:49

BREAKING: Bakács a feljelentést választotta? Miért nem kérte meg egy barátját, hogy hozzon oda egy kis pénzt mert bajba került? Egy olvasóm szerint a tescosok felszokták ajánlani ezt a lehetőséget.-------------- Felkerült az EMS költségelszám...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.07. 15:17:49

Norbert M. Az azonnali beismerés helyett mit javasolnál neki? Szabálysértés, tehát jobban jár, ha beismeri, mert így könnyebben megússza.
29 perce · Tetszik Nem tetszik

Valódi IGe Norbert M.: Már megtörtént dolgokat utólagosan nem lehet befolyásolni. Ha így történt persze. Csak itt túl sok dolog fura. Miért nem kért kölcsön? Miért nem ette ki a hűtőből a munkatársai kajáját inkább? Tényleg nem volt nála pénz? Mert ha volt nála annyi, mint amennyibe a szalámi kerülhetett, akkor hivatkozhatott volna fáradtságra, szórakozottságra és nem szándékos lopásra. Odamehetett volna bármelyik önkiszolgálós kajáldához, hogy szolgálják ki hitere, mert otthagyta valahol a tálcáját és majd később megadja.

Freddi 2011.02.07. 22:54:30

"... zalait, például, ami jobban is ontja az éhséget, mint a téliszalámi..." :))))))))))

TGabi 2011.02.07. 23:33:49

BTS a Klub Rádió arca és a sajtószabadságért szervezett mozgalomé is.

2/3-al meg mindent lehet...

yda 2011.02.08. 07:41:57

@Luella Menendez:
Biztos Orbán settenkedet mögéje ,és a
Bakács "sajtószabadságraéhezekezértszalámitlopok"
Tibor"pénztelen, éhező,szenvedő ,szenylapírónak a
zsebébe dugott egy rúd szalámit!

Huba szaki (törölt) 2011.02.08. 08:10:27

Az nem lehet, hogy egyszerűen kleptomániás az illető? Életében először elkapták és most ezt a marhaságot (ti. hogy éhes volt) találta ki. Ebben az esetben nem "nem gyakorlott tolvaj"-nak, hanem "nem gyakorlott lebukott tolvaj"-nak kellene aposztrofálnia magát.

hellobt 2011.02.08. 11:36:47

sajnos megkezdődött a liberális baloldal leszalámizása vagy mégsem ? s azért kellett zsebredugni

pizs (törölt) 2011.02.09. 09:46:17

Csak az történhetett, hogy felakarta hívni a figyelmet arra a dologra, hogy a híres emberek is ugyanúgy küzdenek a megélhetésért, mint sokan, kevés a fizetése, többször segítik ki étellel a barátai... vegyük példának, akár az idősebb vagy nyugdíjas elismert művészeket, akik egyik napról a másikra élnek... Settenkedő rossz anyagi körülmények között él, (azt mondják)és hirtelen elborult az elméje, nem tudja feldolgozni, hogy nem Haway az élete, direkt csinálta, hogy igenis nem jól kereső munkája van, nem vehet meg akármit a boltban, és egyebek... Csak felment a pumpa benne: hirtelen! Ez bármikor bármelyikünkkel előfordulhat!

yda 2011.02.09. 11:09:40

@bokapiri:
Na ne má! Mi történt,egy kis vadkender?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.09. 13:05:40

Bővítettem az írást ezzel:

Fura; Miért nem kért kölcsön? Miért nem ette ki a hűtőből a munkatársai kajáját inkább? Tényleg nem volt nála pénz? Mert ha volt nála annyi, mint amennyibe a szalámi kerülhetett, akkor hivatkozhatott volna fáradtságra, szórakozottságra és nem szándékos lopásra. Odamehetett volna bármelyik önkiszolgálós kajáldához, hogy szolgálják ki hitere, mert otthagyta valahol a tálcáját és majd később megadja.

plussz két linkkel a végén

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.09. 13:17:36

Bakács Tibor 1986-1989 közt a Pázmány Péter Hittudományi Akadémia hallgatója volt.

yda 2011.02.09. 14:05:08

@IGe:
Ott se lehet 3 év alatt becsületet tanúlni!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.10. 12:56:50

"#
2011.02.10 10:36:32gayat

Ez le volt zsírozva előre! Tök átlátszó!
Még aznap már a Frizbi beharangozója volt. Másnap már a felvétel is megvolt.
Bakács is meg a média is jól jár vele, most lesz szalámira is!
Settenkedőnek ez a "kis ügy" nem nagy probléma amúgy is bevállalósnak ismerhettük meg, nem?
Pár hétig, foglalkoznak vele, hívják ide-oda, cikkek itt - ott, lesz egy kis gázsi, lesz nézettség, olvasottság! Ez a fontos, sajnos!
Meg van véve mindenki!
Gondoljátok végig!"

velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/2011/02/10/bakacs_tibor_a_bulvart_is_bevallalna_szuletendo_gyermekeert/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.10. 14:17:14

Bakácsnak volt pénze, nem szükségből lopott
2011-02-10 07:31:00

Budapest - Bakács Tibor (51) hazudott! Korábban azt állította, hogy azért lopott el egy rúd szalámit a bevásárlóközpontból, mert „nem volt pénze kajára", most viszont Hajdú Péter Frizbi című műsorának felvételén elárulta: valójában 10 ezer forint lapult a zsebében, s csak a szeme kívánta meg a finomságot.

Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, a Settenkedőként is ismert Bakács lopási ügybe keveredett, amikor szalámit próbált kicsempészni kabátja alatt, de pechjére lebukott, és rendőrt hívtak rá. Tette közben várandós kedvese végig mellette volt, de Bakács bevallása szerint, ő mit sem tudott lopási szándékáról.

Az újságíró-kritikus korábban azt nyilatkozta, annyira nehéz anyagi körülmények közé került, hogy már ennivalóra is alig jutott az utóbbi hónapokban. Kérdés persze, hogy ki mit ért a szegénységen, Bakács ugyanis töredelmesen bevallotta, neki bizony nyolcvanezer forintja marad arra minden hónapban, hogy megéljen, ami azért nem jelent egyet az éhenhalással. Sőt sok dolgozó ember örülne ma Magyarországon, ha a számlák kifizetés után, ekkora összeget tudhatna a pénztárcájában. A KSH tavalyi adatai szerint például a havi létminimum (ez az az összeg, amely biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését) 19 356 forint egy főre.

- Jelenleg 400 forint van a zsebemben - mutatta az apróját a TV2 műsorvezetőjének sajnálkozva Bakács. - Ha minden hónapban kifizetem a jelzálogot, a sárga csekkeket és a tb-met is, akkor olyan nyolcvanezer forint marad a zsebemben, azt kell beosztani - jelentette ki.

És ha ehhez hozzávesszük még azt is, hogy pszichológusként dolgozó kedvese is visz pénzt haza, akkor igen ellentmondásosnak tűnik, hogy Bakács Tibor azért lopott, mert éhes volt. Inkább arról van szó, hogy nem tudott ellenállni valaminek, amit, ha nagyon akar, még ki is fizethetett volna. Ezzel persze ő is tisztában van.

Kapcsolódó cikkek
Bakács Tibor téliszalámit lopott
Bakács Tibor téliszalámit lopott

Valamivel több mint kétezer forintos szalámival bukott le az újságíró
Bakács lenullázta magát anyagilag
Bakács százezrekért adja el a lopás sztoriját
- Álságosságot érzek, amikor felteszik nekem a kérdést, hogy miért nem csirkefarhátot loptam. Azért, mert az nem olyan finom. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a szegényeket sértettem meg, ezért pedig vezekelnem kell, amit meg is teszek. Elvesztettem a munkáim nagy részét, arról már nem is beszélve, hogy ezzel megbélyegeztem magam, hiszen a Settenkedőből Lopakodó lett - magyarázta Bakács, aki bevallása szerint rettentően megbánta tettét. Már csak azért is, mert két nagyobbik gyermeke, a 11 és 13 éves lánya azóta szóba sem áll vele, akár csak saját édesanyja.

Blikk-információ

blogart · http://blogart.blog.hu 2011.02.14. 16:43:14

a tolvajt alkalom szüli...nincs itt semmiféle összeesküvés. Megbotlott és kész,kár és pitiáner dolog belemagyarázni bármit is... Az ilyen, akkor is csen, ha jól keres...

david4849 2011.03.09. 00:01:26

Az ember, aki alaposan meggyőződött az okság törvényének egyetemes működéséről, egy pillanatra sem tudja elfogadni egy létező gondolatát, aki beleavatkozik az események folyamába. Számára nincs értelme a félelem vallásának, és ugyanilyen kicsi a társadalmi és erkölcsi vallásnak. Egy Isten, aki jutalmaz és büntet, elképzelhetetlen számára annál az egyszerű oknál fogva, mivel az emberi cselekedeteket külső és belső szükségletek határozzák meg, így Isten szemében az ember nem tehető felelőssé jobban, mint amennyire egy élettelen tárgy felelős azokért a mozgásokért, amelyeket végez. (...) Egy ember erkölcsi magatartása rokonszenven, neveltetésen, szociális kapcsolatokon és szükségszerűségeken kell, hogy alapuljon; semmi vallásos alap nem szükséges.

Bloggy01 · http://bloggy.blog.hu/ 2011.06.24. 22:33:39

Bakáts a háttérhatalomról beszélt néha a lopás előtt.