Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Bin Laden, Szaddám kivégzése - Sok szemét meg megúszta?

2011. május 03. - IGe

Elképzelem, amikor több amerikai elnököt és hadseregtábornokot felakasztanak, vagy titkos parancsot adnak a likvidálásukra, vietnami, koreai, afganisztáni, iraki falvak ártatlan civil lakosainak a terrorizálása, lemészárlása miatt. Amelyeknek szintén elévülhetetlen emberiségellenes büntetnek kellene számítani, ha nem alkalmazunk kettős mércéket.

Szaddám Husszein iraki diktátor kivégzéséről szóló számtalan cikk egyik társalgójába valaki azt írta egykoron: "Sok szemét meg megúszta". Elkezdtem gondolkozni, hogy kikre is gondolhatott:

Elképzelem, amint Vajkot, azaz I Istvánt posztumusz jelképesen kivégzik népirtásért és leverik az egyetemekről, középiskolákról a nevét, lekaparják a forintról a képét. Elképzelem, amikor II. János Pál, vagy más pápát, mint elődjei tették egykoron, kihantolják és jelképesen kivégzik háborús felbujtásért, konkurens vallások és népek kiirtásáért.

Elképzelem, amikor több amerikai elnököt és hadseregtábornokot felakasztanak vietnami, koreai, afganisztáni, iraki falvak ártatlan civil lakosainak napalmmal való elevenen elégetése és lemészárlása miatt. Valóban sok szemét megúszta, megússza? Erre gondolhatott vajon a hozzászólás írója? Nézzük csak az előzményeket:

A TÉT.Szovjetunió után USA is elbukik? címmel indítottam egy vitafórumot az indexen 2003 februárjában a következő gondolatokkal.

A logika és a társadalomban lezajló törvényszerűségek alapján úgy gondolom, hogy a most készülődő Iraki USA gazdasági és pénzügyi agressziónak az USA elbukása a tétje. Ha a világszerte meglévő tiltakozások ellenére háborút indítanak, akkor szinte 95%-hogy a háború után USA átalakul és elveszti világvezető pozícióját. Erkölcsi téren is. Ha visszavonul és nem lesz háború, akkor ennek valószínűsége kb csak 65%. Tehát már a folyamat elindult és csak a gyorsaság a kérdés. Külső gazdasági források és ellenségkép nélkül az USA is bukásra van ítélve, akár csak a már elbukott Szovjetunió. Mi a véleményetek az okoskodásomról?

Tehát "Bin Laden, Szaddám", vagy az "USA gazdaságagresszor" jelenség bukott meg? Véleményem szerint mindkettő. Erkölcsileg már mindkét jelenség megbukott. Annak ellenére, hogy Obama elnök ezzel biztosan megnyeri a választásokat és másodjára is elnök lesz. Viszont elődjei tetteit nem tudja semmissé tenni.

Aktualitások:

Bin Ladennél nem volt fegyver

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr572874061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.