Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Akinek puha a pöcse csak az lő fegyverrel

2011. június 11. - IGe

 

IGe második prédikációja.

"Az a férfi ,amely nem akar fegyvert fogni, puhapöcsű" írta Bőrönd Ödön fantázia nevű felhasználó az egyik közösségi portálon.

Válaszom rá: Akkor te az vagy emberke. A kemény tökű legények nem fém és fa és más töltényeivel és fegyverrel lövöldöznek, hanem azzal ami a lábuk közt van. Ja és nem fájdalmat, hanem örömöt okoznak a lövöldözésükkel. Nem embert ölnek, hanem gyereket, embert nemzenek, teremtenek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr132975102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rigor 2011.09.28. 14:19:40

A fegyverkérdés érdekes, és nem lehet feketén-fehéren megközelíteni. Én például egy nagyon erősen pacifista military-mániás vagyok:) Amolyan si vis pacem para bellum elven, úgy állok hozzá hogy már pusztán rendszeres airsoft hobbym és korábbi küzdősport/harcművészet múltam- okán okulva, belekóstolva, tapasztalva - szerintem az átlag embernél is erősebben ellene vagyok bármilyen fegyveres konflikutsnak, vagy erőszaknak.

És tudom hogy a bennem élő vadászösztönt ezek eljátszásával ki tudom élni, így valódi helyzetet mindig jóval előtte meg tudom előzni kedvességgel, időben eltűnéssel, stb, és eleve nem gerjesztek ilyen helyzetet mivel nincs bennem az átlag emberek ilyen irányú frusztrációja.
Minden ilyesminek csak kontrollált, biztonságos, egészséges szórakozásnak szabadnak csak lennie. - hiszen biológiai ösztöneink megvannak erőszakot nem tehetünk raja, de felismerve kordában kiélhetjük és ettől leszünk többek mint az állatok, ettől leszünk civilizáltak.

Ha háború vagy nagy balhé gyanúja merül fel, lehet hogy jobban helyt állnék mint az átlag bátor harcos, és ha nincs más lehetőség valószínűleg úgy is lesz, viszont minden erőmmel azon leszek hogy megelőzzem, elkerüljem minél békésebben akár "gyáván" messzire megfutamadjak - Talán (remélem) előbb és akár vaklármára is ugorva mint ahogy az átlag észbekap, hogy baj van.

Eleve elfogadhatatlannak tartom azt hogy emberek egyszerű konfliktusokat gerjesztenek amiket fizikai fenyegetéssel vagy tettleges cselekedetekkel akarnak megoldani. Számomra tűrhetetlen hogy valaki lökdösni, megpofozni és egyáltalán bántani próbáljon engem vagy akit szeretek egy civilizált társadalomban.

Olyan nincs hogy valamit ne lehetne megbeszélni, megtárgyalni -végső soron hatóság előtt tisztázni stb.

És emellett még ha ez is történik nem óhajtok bosszút állni, és ha elkerülhető a komolyabb baj inkább nem támadok vissza/menekülök, viszont ha nem tudom elkerülni a komolyabb fizikai sérülés /halál eshetőségét, (SOHA ne kerüljön rá sor) valószínűleg olyan magas és akár sokkoló agresszivitási/hatékonysági szinttel fogok válaszolni amit "sportszerűtlennek vélhetnek"(bár ezek többsége életre kevésbé veszélyes, viszont látványos)

A sportszerűség ott veszett el amikor én nem akartam fizikai konfrontációba kerülni a másik emberrel és ő ennek ellenére megtámadott - azaz szó nincs szabályokról, meccsről, vigyázzunk a másikról. Ugyanígy fegyverhasználat esetén is meglepő, de sokkal hatékonyabban és gyorsabban visszaverhető a támadás ha nem a másik életét akarjuk feltétlenül kioltani (stratégiai és demoralizációs szempontból is sokkal hatásosabb egy csúnya sérülés, amit simán túl lehet élni, de harcolni nem, ordítani igen, - mint egy halál).

Hülyeségért, hülyeségből fegyvert nem fogni nem puhapöcsűség, sőt aki van olyan bátor hogy ezt megtegye, az amikor tényleg muszáj, tökösebb és bátrabb lesz mint aki nagy pofával fegyvert mer fogni a fegyvertelenekre. -Szerintem.

Persze még bölcsebb látszólag fogni, de ha ártatlanokra kell lőni, akkor inkább én legyek ott aki majd akkor nem öl.
süti beállítások módosítása