Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Az Apple feketesége

2011. augusztus 25. - IGe

Az Apple tette a saját termékeit, az iPhont, de főként az iPadot hasonlatossá másokéhoz és aztán beperli őket a hasonlóságra hivatkozva.  Mert ugyebár ha kitart a fehér dizájnszínénél, akkor azért a fehér és a fekete inkább ellenkező, mint hasonló dizájnmegjelenés.

Talán még arra is fel lehet készülni, hogy a szivárvány minden színével, mint saját takarójával, "szabadalmával" kíván nyújtózkodni. Persze ha ér neki az addig. Szerintem nem fog. Ez éppen ugyanolyan nonszensz, mint beperelni egy gyártónak mindenki mást, aki a fehér gömb alakú pingponglabdát gyárt. Ráadásul ezek a fura perek jellemzően megtévesztésekre épülnek.

Olyan ez, mintha a Ferrari beperelné az Alfát,

mert az utóbbinak is vannak piros és sportos autói. forrás

...a koreai alma kívülről a megtévesztésig hasonlít az Apple által védett logo-jára, és ezért a fogyasztók megtévesztésére alkalmas (lásd képünket), amivel sérti a cég védjegyhasználathoz fűződő jogait. ...A koreai 'almaárusok' álláspontja szerint az Apple a bíróságra beadott bizonyítékokat meghamisította: a koreai almából kiharaptak egy darabot, saját logo-jukat pedig zöldre festették... forrás

Nem lehet, hogy a FEKETE iPad / tablet színt az Apple lopta? Hiszen neki fehérnek kellene lennie.

Ez az Apple tablet.

Ez egy HP tablet, ez egy Asus tablet, ez egy HTC tablet, ez egy Goclever tablet, ez egy FunScreen tablet, ez egy Concorde tablet, ez egy Toshiba tablet, ez egy Navon tablet, ez egy Wayteq tablet. Ide másolhatnék még vagy 10-20 tablettet, de minek? Többnyire ilyenek a trendek, hiszen a TV-ék is külsőre hasonlóan hasonlítanak egymásra. 

Érdekes, hogy az Apple miért nem pereli a HP ezen tabletjét? Talán azért mert a HP tényleg végzett komoly befektetéseket a táblagépek fejlesztésébe, az egy irányú legalább 10 éves múltja is jól dokumentált? Ja, esetleg kiderülne, hogy inkább az Apple másolta a HP-ét és nem a HP az Apple-t? Mulatságosak ám a tények. Mert úgy is lehet ám tálalni a sztorit, hogy az Apple iPad - és annak kicsinyített változata az iPhone - gyakorlatig két sokkal korábbi HP tablet vegyítésének a másolása. Itt a fekete szín, nagy kijelző:

Itt pedig a lekerekített krómos szél. Meg az egyetlenegy gomb vizuális helye.


A HP helyében én beperelném őket dizájnlopásért, csak úgy poénból. Szerintem a Samsung hálás lenne érte.

Az Apple semmi mást nem tett, mint a japánok a 2. világháború után és mostanában a kínaiak. Összeügyeskedték a világ számos részéről a fejlesztéseket és egybe kovácsolták. Így az ő termékük lehet a legjobb egy darabig. Az Apple termékekben semmi eredeti sincs. Az Apple egyetlen érdeme, hogy bizonyos szempontból a legoptimálisabban állított össze egy termékbe már létező és ismert eljárásokat. Tehát az OPTIMALIZÁLÁS néhány éves érdeme az övé, de ezt más is meg tudja tenni és teszi is. Sőt már alacsonyabb árért többet és korszerűbbet tudnak.

"... Az almás márka ne is tagadjuk ma a nép ópiuma szerepét tölti be ... Úgy tűnik a XXI. században a számítástechnikai eszközöket is vallási csomagolásba burkolva lehet a legjobban eladni, legalábbis, ha kicsit végignézzük, hogy mit is csinált ez a szakállas próféta ... senki nem vitatja el Steve Jobs karizmatikus voltát, hiszen a tényleges informatikai halálból volt képes újraéleszteni az Apple márkát ... Steve Jobs szakrális halála ... Tekinthetjük akkor az iPad 2 megalkotását az Utolsó Vacsorájának ... A kezdeti „objektív” cikkek után már kész legendáriumok kerültek elő a nap végére, jó hogy csodát nem tett a garázsból jött ember a végén gondolhatnánk, de egy boldoggá avatást azért már októberre az iPhone 5 érkezésére elvárhatnánk jogosan." ... forrás

utóirat: Erre a kis szösszenet megírására a  Mindenki Kubricktól lopott blogbejegyzés és az ott folytatott vita késztetett. Ott még ennél bővebben is kifejtettem az álláspontomat. Amikkel ezt a blogbejegyzést is ki akartam még bővíteni, de elálmosodtam és aludtam egyet. Másfél órás szunyókálásom közben felkerült az index.hu főoldal blogajánlásai közzé. Tehát most már így marad. Illetve csak minimálisan bővítettem. A hozzászólásaimban olvashatóak a kimaradt részek. Igen az Apple egy gondolatvírust is terjeszt egyben. Mára már viszont egyre röhejesebbé válik.

 

Betiltották a régi iPhone-okat Amerikában

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr723179914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magon_ 2011.08.26. 11:37:33

@unionist: Ezt a csodaötletet honnan vetted, hogy a fejlesztők főleg mac-ekkel dolgoznak? Nyilván az én mintám sem reprezentatív, de eddig amiről tudok, ott mindenhol vagy a win vagy a linux a szabványgép. És itt sokezres fejlesztővel operáló multikra gondolok, nem 6-10 fős kft-kre.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.26. 11:38:23

@barli: "az Apple remek, mert remekül kitalálja, hogy mit akar a célcsoportja"

Hát ez velem a baj! Én nem vagyok a célcsoport! Engem idegesít kissé az iPad... :(

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.08.26. 11:39:07

@unionist: "erre mondtam, hogy a vicc az, hogy még a pc-s fejlesztők is mac-et használnak. "

Egyet tényleg ismerek, de azért nem általános. Az egybefémváz miatt használja, hogy ne kopjon. Ez a képzet viszont élénken él néhány manager típusú emberben, ugyanis olyat már láttam, hogy azért kért kölcsön egy manager apple laptopokat, hogy a tárgyaló fél managert el tudja kápráztatni, hogy az ő fejlesztői milyen komolyak :D

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.26. 11:41:05

@flugi_: Én pl. szeretnék PC-t használni iPad-os fejlesztéshez. De - tudja Isten, hogy mi okból - nem lehet... :(

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 11:43:24

Azért a néhány fikázónak megjegyzem, hogy nekem már 1994-ben a 900 MHz-és rendszer hivatalos nyitása előtt néhány hónappal volt GSM maroktelefonom, amin telefonálni is tudtam. Tesztelő és értékesítő voltam.

unionist 2011.08.26. 11:43:50

@IGe:
olvastál a neten egy cikket. és ez alapján úgy gondolod, hogy képes vagy megítélni egy 35 éve alapított óriásvállalatot. amelyik 50,000 fővel annyi értéket termel, mint a magyar gdp fele.

ezt nem 5M ember hozza létre, hanem ennek a 1/100 része. és ebben benne van a takarító, és a bolti eladó is. egy átlag apple dolgozó nagyjából 50x annyi értéket termel, mint az átlag magyar.

de ugyanez érvényes a microsoftra is.

ehhez képest az átlagbélák dumálnak összevissza, hogy ilyen fos, olyan fos. az apple és a microsoft nem két politikai párt, akik arra szerveződtek, hogy elvegyék az összes jövedelmed felét, és aztán simicska és puch ebből jól meggazdagodjanak. az átlagbéla ilyen faszokat választ. szerintem ők gázolnak át mindenkin, mint jobs, vagy az "idióta" ballmer.

szerintem faszság ez a szabadalmi per. de itt arról van szó, hogy a piacok újraosztása zajlik, és olyankor természetes ez a szabadalmi meccs. ezen kívül az amerikai gyártóknak van egy közös céljuk: ázsia előretörését megakadályozni. és ha európát is nem istenverte idióták vezetnék, akkor lenne európai ipar.

a nokia, az ericsson, a siemenes, a philips, és a logitech egy cég lenne. és az európai szoftvergyártással, a távközlési cégekkel, és az európai film iparral talán lehetnének olyanok, mint az apple a pixar-ral, és a disney-vel. csakhogy itt olyan hülyék alkotnak véleményt a mainsteam médiában, mint amilyen te is vagy. amihez természetesen jogod van. akkor is, ha nyilvánvalóan nincs igazad.

midnight coder 2011.08.26. 11:44:46

@Win Elen: A nyomdák lehet hogy szívtak, mert ott a jóval kevésbé fejlett viszont jóval régebbi postscript fontok/nyomtatók voltak elterjedve.

midnight coder 2011.08.26. 11:48:08

@Win Elen: Amúgy meg windowson (is) olyan user interfészt csinálsz amilyet akarsz. Én Pl. közepeset csinálok, szebb mint az átlag, de ott még nem tartok hogy külön erre grafikust vegyek fel ami végigdesignolja a rendszert. Amúgy a különféle programozási interfészek is befolyásolják ezt: egy WPF sokkal több lehetőséget ad erre mint egy windows.forms. De ott is lehet. Viszont ha van egy 100 000 soros alkalmazásod (és ez még nem is olyan nagyon nagy) azt nem fogod újraírni csak azért hogy szebben csillogjon a grafika.

igazi hős 2011.08.26. 11:51:14

@OftF: Egyáltalán nem. Ilyen termék nincs (kivéve talán a DukeNukem 4evert), az Apple termékekre a következő munkamenet igaz:
- kell egy release date,
- kell egy feature list,
- kell egy prioritás,
- kell egy ember, aki a megfelelő időben kegyetlen precizitással leállítja a félkész dolgok fejlesztését,
- kell egy ember, aki megmagyarázza, hogy amit időhiányban kihagytak, az miért nem is kellett soha az ügyfélnek.
Az utolsótól eltekintve ez a helyes fejlesztési menet. Viszont az utolsó miatt elveszti az előzők értékét azoknál, akik mernek kritikusan hozzáállni egy termékhez és nem azt bégetik: nem kell Ctrl-C, nem kell flash, nem kell...

Nzoltan 2011.08.26. 11:51:15

Nos, az Apple lehet hogy egyesek szemében nem innovatív, de olyan szempontok alapján alakítja ki a termékeit, amelyeket más gyártók nem is értem miért nem vesznek figyelembe. Ha csak a telefóniát nézzük, mindenki által átláthatóvá és tökéletesen használhíatóvá tette az okostelefonokat. Mióta létre jött az iOS kezelőfelülete, mindenki elfelejtette a cerkás baszakodást. Mi ez, ha nem innováció?, Ja hoyg léteztek már előtte is ilyen eszközök? Lehet, de kb. senki nem tudott róluk, vagy elérhetetlen volt számukra.

Nzoltan 2011.08.26. 11:52:12

Azt azért nehezen lehetne cáfolni, hogy fejlesztésban, és eladásban jelenleg mindenki csak az apple után kullog immár 10 éve.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 11:53:14

@unionist: Nem vagyon specialista, de az átlagnál azért sokkal nagyobb a rálátásom és az ismereteim is a témában.

1. CNC fejlesztőmérnökként dolgoztam sokáig. Ez logikailag még bonyolultabb is, mint egy GSM telefon. Nem is beszélve egy ilyen szerszámgép áráról.

2. Már 1994-ben a 900 MHz-és rendszer hivatalos nyitása előtt néhány hónappal volt GSM maroktelefonom, amin telefonálni is tudtam. Tesztelő és értékesítő voltam.

3. Dolgoztam értékesítési és marketing igazgatóként is.

4. A BME posztgraduális képzése keretében elvégeztem még 1990-es évek elején egy Eurómérnöki felsőfokú sulit. Itt eléggé részletesen tanultuk a szabadalmak kérdéskörét is.

5. Elvégeztem egy felsőfokú gazdasági iskolát is, ahol komoly jogi képzést is kaptunk.

6. Mint poénos vallásalaptó erkölcsi kérdéskörökben ítélkezni sem áll távol tőlem.

unionist 2011.08.26. 11:53:53

@IGe:
mennyit dolgoztál ebben az iparágban te seggfej?

kitfisto 2011.08.26. 11:55:07

@tanmedve: lehet, sot vistarol downgrade-elni is lehetett xp-re akinek meg xp kell

midnight coder 2011.08.26. 11:55:17

@unionist: Használ a görcs. Max. azok akik mondjuk IOS-re fejlesztenek, azok is leginkább azért mert IOS-re nem lehet csak mac-en fejleszteni (legalábbis legjobb tudomásom szerint). Javával vagy PHP-vel lényegében mindegy, bár ez utóbbihoz azért windowson többféle eszköz elérhetò mint MacOS-re. Qt-t, wxWidgets, OpenGL-t és egyéb multiplatform C++-ot lényegében mindegy min fejleszted, én ehhez (ahogy javához és PHP-hez is) linuxot választanék mint fejlesztői platformmot.

A windows azért optimális a fejlesztéshez mert azon viszont lényegében minden megvan. Ami miatt a PHP-C++-Java fejlesztéshez mégis inkább linuxot választanék az leginkább érzelmi - anno elég sokáig linuxoztam. De a .NET/C# és a Visual Studio azért nem akármilyen eszközök, ráadásul a felhasználók 90%-a is itt van, így maradok a windowsnál.

barli 2011.08.26. 11:56:37

@unionist: nem azt mondta, hogy az apple szarul csinálja, hanem azt mondta, hogy nem ö találta fel a spanyolviaszt, még ha azt is állítja.
A szabadalmi per még akár rendben is volna, még talán egy kártérítés is a Samsungtól. A betiltatás az, ami nagyon sokakban kiveri a biztosítékot.

kitfisto 2011.08.26. 11:58:00

@igazságos: ha az eger apple szabadalom, akkor en vagyok az afrikai elnok LOL :D

Win Elen 2011.08.26. 11:58:12

@midnight coder: tudom, azért mondtam, mosolyfakasztónak.

A másik dolog is úgy van. De sokan - ahogy te is írod - nem csinálnak csilli-villi megjelenést. Amúgy én ezt most kifejezetten MS termékekre értettem, ott meg van, vagy lenne rá kapacitás. Az Apple legnagyobb előnye pont ez a szemnek is kellemes környezet, és az alkalmazott megoldások... nézd meg a PP formázási lehetőségeit, és egy prezentáció készítőt Apple-éknél. Egyszerűen szebb megoldásokat adnak, és be is korlátoznak vele, hogy ne lehessen brutális túleffektezést csinálni. / tény hogy funkcióban kalács a dolog - de sokan soha nem is használják ki az Office alkalmazások lehetőségeit, ergo sokszor nem releváns ez a többlettudás. Ilyenekre gondoltam.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 11:58:38

@unionist: Saját tulajdonságaidat ne próbáld eltávolítani magadtól és rám átruházni. Ami te vagy vállald:-) Másrészt meg nem fikázni, abban is gyenge vagy, hanem érvelni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.08.26. 11:59:33

@Nzoltan: te is kevered a fogalmakat. Az innováció mérnöki dolog. A termék hatékony piaci bevezetése nem mérnöki teljesítmény. Az az innovátor, aki először csinálja, függetlenül attól, hogy hányan használják.

Ennek az egyik következménye, hogy az innovátor ritkán ismert a tömegek szemében, viszont általában jól jár, mert a nagy cégek felvásárolják/felveszik őket.

kitfisto 2011.08.26. 11:59:43

@barli: az rendben van de mindenkinek az jon le hogy marpedig szarul csinalja, nem ert hozza csak kisebbsegit jatszik (lop) :)

kitfisto 2011.08.26. 12:01:33

@#!/bin/bash: ez marhasag en mar lattam applet szejjel fagyni :) ergo aki azt hazudja hogy nem fagy ki, az hazudik!!!!!!!!!!!!!!!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.08.26. 12:01:37

@unionist: ránézésre többet, mint aki azt hiszi, hogy a win-linux platformokra fejlesztő programozók macet használnak ;)

unionist 2011.08.26. 12:03:10

@IGe:
ebből a szempontból lényegtelen, hogy mennyit jártál iskolába, és mikor vetted az első telefonod. mint ahogyan az is, hogy mikor vesztetted el a szüzességed. és hogy milyen poénos vallást alapítottál.

ha 10 évig gyártottál volna szoftvert, vagy 10 éven terveztél számítógépes hardvert, akkor biztosan nem mondanád, hogy az apple nem innovatív cég, hanem csak átgázol mindenkin. egész egyszerűen hülyeséget állítasz.

Nzoltan 2011.08.26. 12:04:18

@Alikam: Ne keverd össze az IBM kompatibilis gépet az IBM géppel. mert az IBM gép pont olyan drága volt anno. Tudom, mert régen én is néztem.

Aztán teltek az évek és rájöttem, hogy a baszakodás ami egy IBM kompatibilis géppel jár, egyszerűen nem éri meg. A végleges váltást az hozta, hogy a Win nagyon támadható lett az osx-el szemben, ahol az elmúlt 7 évben egyetlen problémát sem okozott semmilyen káros program anélkül, hogy egy percet is foglalkoznom kellett vola biztonsági programok telepítésével, vagy állítgatásával. Jelenleg az OSX az, amit anyám elé is oda merek tolni, mert nem kérdez tőle hülyeségeket és nem bassza szét egy vírus a rendszert. Nem mindenki lesz informatikus, van aki inkébb kertészkedik a szabad idejében.

kitfisto 2011.08.26. 12:04:47

@unionist: az apple gepekben milyen hardver van fejlesztve?

midnight coder 2011.08.26. 12:05:55

@Win Elen: A MS csinál mostanság hülyeségeket, úgy 2005 tájékától. Ha jobban odalép a gázra WPF ügyben (ad hozzá normális design-time támogatást a Visual Studióban és még pár apróbb dolgot) akkor azóta a windows programok már rég lemosták volna vizuálisan a MacOS-t. De ehelyett nekikezdtek silverlightozni, a windows 8-ban meg valami egészen újat akarnak.

kitfisto 2011.08.26. 12:06:24

@Nzoltan: attol hogy meg nem tamadja virus , meg lehet rajta, szal ez hulye kifogas.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.08.26. 12:06:31

@TrueY: hát igen, meg még az Apple store technikai cenzúrája is egy külön történet. Nagyon jó a felhasználók széles táborának, hogy megkímélik őket a felesleges/erőforrászabáló/kártékony programoktól. Az ára viszont ugye az, hogy amit nem akarnak, hogy eljusson a felhasználókhoz, bármilyen piacpolitikai okokból, az a szoftver kizárható a rendszerből, és marad a jailbreakelt miegymás.

Ennek meg az a következménye, hogy tele a net az Apple stratégiáját éltető jailbreakelt telefont használókkal :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 12:06:40

@unionist:

Akkor meg a te véleményed a leglényegtelenebb:-)

Win Elen 2011.08.26. 12:06:58

@unionist: ezek szerint, te akkor 10 éve gyártasz szoftvert, tervezer hardvert. / mert e tény meglétéhez kötöd a kritika megfogalmazásának jogát

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 12:08:04

@unionist:

Higgadj le. 1 napig nem írhatsz a blogomba.

Win Elen 2011.08.26. 12:09:26

@midnight coder: várom is WIN8-at, win7-nek pl. nagyon örültem, mert végre látszott, hogy a visztás eltévedés után végre irányt vesznek. Ja! Nem is került szóba... design. Érdemes megnézni az új WinMo-t nem apple majmolás, és van benne tényleg új szemlélet. Szóval van esélye ismét előre törni. De ez még a jövő zenéje. Szurkolok nekik is, mi felhasználok ezzel csak nyerhetünk.

Win Elen 2011.08.26. 12:11:16

@IGe: kár bannolni, ezzel pont az ellenkezőjét éred el. Úgy is - nem értem miért - ezzel a stílussal épp hülyét csinál magából.

Nzoltan 2011.08.26. 12:11:31

@flugi_: Az nem innováció szerinted, hogy olyan formában tálalják a terméket, ahogy a konkurensek nem tudják? Hol láttál még pl. az Air-hez hasonlóan megbízható papírvékony gépet? Szerinted ez elhanyagolható mérnöki teljesítmény? Ez igaz az Imac-re is. A jelenlegi 24-es Dell monitorom a beépített gép nélkül közel kétszer olyan vastag, másfélszer nehezebb, és a fogyasztása is nagyobb. Pedig mind a kettő hasonló korú(több mint 3 éves. ja a színekről meg ne is beszéljünk.

unionist_ 2011.08.26. 12:12:31

@flugi_:
ha jól figyeltél, akkor erre mondtam, hogy a vicc (!) az, hogy még a pc-s játékfejlesztők is vesznek egy mac-et. nincs erről statisztikám, de a környezetemben majdnem mindenkire érvényes. persze lehet, hogy ha kijön a windows 8, akkor eldobják.

nézd meg a google io előadásait a youtube-on. szinte mindenki egy apple géppel prezentál. lehet, hogy a mozilla által fejlesztett új webes környezet überfasza lesz, vagy a google chromebook egy újabb változata. mountain view-ban lehet, hogy akkor a többség acer notebook-ot fog használni, webes felülettel. de momentán mac-et használ a fejlesztők többsége. és nem arról van szó, hogy képtelenek lennének összeszerelni egy gépet.

Win Elen 2011.08.26. 12:12:41

@Nzoltan: az nem innováció. Innováció ha antigravitációs motort csinálsz.

Nzoltan 2011.08.26. 12:13:14

@kitfisto: Nyilván, de ha lenne olyan akkor a viágsajtó tele lenne kürtölve vele. Nyilván a trójai más tészta, de ahhoz nekem elég sokat kell tennem, hogy aktiválja magát. Más USER nem is tudja.

unionist_ 2011.08.26. 12:13:18

@IGe:
higgadt vagyok. és nem írok többet. egyszerűen hülyének tartalak. és ennyi.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 12:15:04

@Win Elen: Az értelmes fikázásomat elviselem, sőt gyűjteményem is van belőle, de aki még ezt is pimitiven teszi, az ne rontsa itt a légkört.

Egyébként 1994 február márciusban kapott GSM 900-as készülék szolgálati kütyü volt. A telefonálást is a cég fizette. Ha jól emlékszem 1994 áprilisban indult a mindenki számára elérhető 900-as rendszer.

Nzoltan 2011.08.26. 12:15:07

@Win Elen: Pedig igen. Pl az aluminium gyártásba aléggé belefolyt az apple az elmult néhány évben. Pont mint az AUDI és a B&O még 2000 előtt.

#!/bin/bash 2011.08.26. 12:16:50

@Nzoltan: Már nem azért, de általában a hacker versenyek első számú "győztese" az OSX. A leggyorsabban mindig azt törik fel.

Win Elen 2011.08.26. 12:17:59

@Nzoltan: :D és miket is csinál az AL gyártásban pontosan? Készséggel elhiszem, csak nem így bemondásra. Van valami új eljárás a timföldgyártásban amit az apple fejlesztett? Ez érdekesnek hangzik, szóval írj már valamit róla, mert érdekel. / no meg hitelt ad

Nzoltan 2011.08.26. 12:18:08

@Win Elen: A winmo tényleg jól néz ki, csak az akérdés, be tudnak-e törni a piacra a Nokia hátán? Jó lenne ha olyan is lenne a piacon, aki nem az iOS-t másolja. Én konkrétan drukkolok nekije.

Win Elen 2011.08.26. 12:19:46

max megrendelésre szponzorál valamilyen ötvözetet stb. de ahhoz sok köze nincs, a finanszírozáson kívül

Nzoltan 2011.08.26. 12:20:18

@#!/bin/bash: Csak éppen a felhasználókig nem jut el.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 12:21:12

Egyébként marha sok programot írtam CNC szerszámgépekre. Sőt átfordítva a BIOS-ba is erősen belenyúlkáltam. Tehát gyakorlatilag azt csináltam mint az Apple. Szfot és hard gyártás és fejlesztés egyben. Csak nálunk egy marógép például, amellyel tankokat is meg lehetett munkálni, akkora volt mint több vonatkocsi egymás mellé rakva.

A SZIM azaz a Szerszámgépipari Művek esztergomi marógépgyárában, majd a budapesti esztergagyárában dolgoztam.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.08.26. 12:24:16

@Nzoltan: "Az nem innováció szerinted, hogy olyan formában tálalják a terméket, ahogy a konkurensek nem tudják?"

Természetesen nem. Az formatervezés, nem innováció. A fekete, lekerekített káva _nem_ innováció, és most konkrétan pontosan ezen a szabadalmon megy a pereskedés.

"A jelenlegi 24-es Dell monitorom a beépített gép nélkül közel kétszer olyan vastag, másfélszer nehezebb, és a fogyasztása is nagyobb."

Más célcsoport, más árkategória, más szempontok. A Dell pontosan ugyanannyira "innovatív" a vastagabb és nehezebb dobozával, mint az Apple Air a vékony kialakításával. A különbség a vásárlói igényekben van, nem a technikában. És igen, nehezebb beletenni kisebb dobozba ugyanazt a gépet, de hát na és? Részemről, aki nem vagyok a célcsoport tagja, ez egy felesleges dolog, amitől csak nagyobb lesz a gyártási költség, ráadásul olyan hátrányokkal jár, hogy nem lehet rátenni a szükséges számú és típusú portot.

Ugyanígy nem tartom innovatívnak a jackdugó elfelezését sem, hogy így rá tudják tenni a vékony mobilra a csatlakozót, mivel az értékesebb szabványosságot cseréli le az értéktelenebb dizájnszempontok miatt. Ez tehát műszakilag visszalépés, csak dizájnban előrelépés, mivel természetesen nem tagadom, hogy a fizetőképes vásárlóközönség szemében a vékonyabb készülék fontos szempont lehet.

Win Elen 2011.08.26. 12:28:02

@Nzoltan: ha androidot nézzük és új WinMo-t akkor android jobban másolja iOS-t / bár ez épp most fog fordulni/ és WinMo pedig semennyire. pl. az hogy megjelenésben kikukázták a lekerekítéseket, azzal szembe mentek teljesen az Apple vizualitás alapjának. Az hogy csúszkálnak a dolgok, meg kb., olyan mintha az egyik 4 kerekű autó a másik 4 kerekű autót másolná :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 12:29:37

@flugi_:

Ja Egely György hőerőgépész, aki a gömbvillámokkal is foglalkozott, de aztán megzakkant például úgy dicsekszik a szélforgójával, amit Egely Wheelnek nevez, hogy több nemzetközi feltalálói akármin díjat nyert a készüléke.

Aham, csak azt felejtette el megemlíteni sokáig, hogy azt a csomagolásra adták:-)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.08.26. 12:33:04

@unionist_: prezentálásra és egyéb vagizásra tényleg sokkal alkalmasabb, ezt nem is vitatta senki :)

Ha azt akarnám, hogy a _tömegek_ tartsanak menőnek, én is Apple cuccokkal nyomulnék a videókon.

Egyébként amerikában akár még igaz is lehet, hogy több PC kóder használ macet, de hogy Magyarországon nagyon nincs így, az tuti.

Magon_ 2011.08.26. 12:48:34

@flugi_: Az, hogy otthon vagy direkt ilyen prezi célokra használ, azt el tudom képzelni, de nem konkrétan fejlesztésre, az tuti. Onnantól kezdve, hogy nem megy (péel) a VS a platformon, nincs miről beszélni.

barli 2011.08.26. 12:57:55

@Nzoltan:
"Hol láttál még pl. az Air-hez hasonlóan megbízható papírvékony gépet?"
A technológia egyszerüen most ért el arra a szintre, hogy össze lehet dobni egy ilyen gépet. Nem az apple, hanem a szakma.
Nem lennék meglepödve, ha az apple jövöre beperelné pl. a dellt, mert az kijön egy 1 centinél vékonyabb géppel.
Az apple nagyonis zseiniálisan válogatja ki magának a legújabb technológiákból azt, ami neki kell. De ez nem innováció, hanem jó management.

Az innováció az az, amikor kitalálja valaki a touchscreent. Hogy az most rezisztív vagy kapacitív tökmindegy.
Az air is csak egy szimpla laptop, csak menöbb, mint a többi.
Majd ha atommeghajtású tápot rak bele, amivel egy évig nem kell bedugni, vagy monitor helyett szembe operálható holoizét kapcsol hozzá, na az lesz majd az innovéció.

Alikam 2011.08.26. 13:01:16

@Nzoltan: nem keverem, pont ezért írtam IBM kompatibilis gépet. Az tény, hogy a mac mindig a hülye usernek fejlesztett és fejleszt a mai napig is.

Namármost, ohgyan is nézett ki a dolog? Gyarkolatilag az USA-n és még pár országon kivül a Macintosh pécéknek nem volt beleszólása az IT-ba.

Hiába írod, hogy volt szívás, igen, mivel kb. 40x elterjedtebbek voltak mint a mac-ok.

Ugyebár ekkor kezdett összemenni a cég, csak aztán jöttek ezek az Iszarságok, mait mint irtad, csupán limitált felhasználású céleszközök - kiv a MacBook - és ez a nagy tömegeknek, akik tényleg lámák az informatikához, ez volt a tökéletes választás.

Szóval én mindent megértek, csak azt ne mondjuk, hogy csústechnológia. Szar az egész, zárt rendszer - ha nem lenne az App store már bukott volna az egész, bár az is egy kurva nagy lehúzás - teljesen inkompatibilis más eszközökkel amik nem Apple termékek, tehát messze nem a legjobb minőségről beszélünk, csak ez a zártság ad egy kényelmet addig a pontig persze amíg a láma felhasználók körébe tartozol.

Poptaritop 2011.08.26. 13:07:31

@midnight coder: Ne is emlegesd az Sco-t, horror szar. Évekig rendszergazdája voltam, rémálmaimban se jöjjön elő. Egy egér driverhez kernelt kell linkelni majd reboot. Tiszta windows. ;)

Alikam 2011.08.26. 13:08:01

@Nzoltan:

Samsung Series 9
ThinkPad X1
Dell XPS 15z

Win Elen 2011.08.26. 13:16:50

@unionist_: Ez már nem jelent meg itt, de hátha olvasod:

"bárkinek lehet véleménye természetesen. csak nyilván nincs igaza. az egy hülyeség, hogy az apple semmit sem talált ki, hanem csak átgázolt mindenen. mert optimálisan rakta össze a cuccokat."

nem nyilván, csak nem biztos. A többit pedig, én biztosan nem állítottam, és az, hogy ez jön le a posztból nekem sem tetszik, én ezt mihez képest módosítanám. De ezt már korábban szépen le is írtam. Nem is gázolt át mindenen, igenis komoly pluszt adott ehhez a termékéhez is, ahogy a többihez is azzal, hogy figyelmesen és a piacion megfigyelhető egyéb termékekhez képest legtökéletesebbet alkotta. De saját magát csapja be a cég, ha ebben a profizmusban - mert ez az - magát a hightech csúcsának képzeli. És ha ő nem is, sok olyan ember, aki valamiért kötelességének érzi megvédeni az apple-t mindenképpen annak látja. Tévesen. Mert innovatívnak hat, de a szónak a fejlesztői értelmében nem innovatív, de ennek nem dichotómiája, hogy tolvaj lenne. Mert igenis újszerű. A brand+marketing+termék, így egyben, külön külön nem. Erről próbáltak sokan írni, hol jobban, hol rosszabbul. Szóval ennyi. Ettől nem jobb, vagy rosszabb a cég. A mostani per a forma miatt, vagy a szoftverben a képlapozásnál (ha jól emlékszem) igen kicsi apróság, hogy ezért kellene betiltani, az nem magyarázható az előbbiekkel, mert nem arról szól. Biznisz. Erről szól, és ez most nem fog kedvezni az Apple jófiús farmernacis laza csávós renoméjának. (a környezetbarátot nem említem, mert tudjuk hogy itt régóta hazudoznak / ők is!!) Szóval próbáljuk meg objektíven nézni, ez egy telefon (megatöbbi), nem az életvize :) (Ha nem tudsz itt válaszolni, de mégis szeretnél, akkor a winelen1 kukac gémélre megteheted.)

lehuto 2011.08.26. 13:20:36

Te, azért érdekes az, hogy ezek a cégek, bármilyen számítástechnikai kommunikációs platformról legyen is szó, mindig már csak akkor kezdik el orrba-szájba tolni a saját gyártmányukat is az adott termékből, mikor az apple piacra dobja a sajátját. A HP tabletfejlesztgetéseivel meg kár példálózni, mert szerintem a beleölt évek alatt nem adott el annyit belőle, mint az apple a sajátjából az első hónapban... Szóval talán nem véletlen, hogy amikor van egy húzónév, akkor az megpróbálja a saját képére formálni az egész piacot, ha megteheti. De akkor a többinek miért sír a szája? Még így is többet keresnek, hogy van kitől lenyúlni az épp aktuális (!) trendet. A Samsungot meg azért perli, mert be akarja kebelezni vagy ki akarja csinálni, mint egyedüli valamire való vetélytársat. Minek kell ezt valami bazinagy morális mentalitással megideologizálni?

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.08.26. 13:26:43

Most a holland Samsung-Apple meghallgatás során az Apple-nek nem sikerült a slide-to-unlock-kal tovább tekergetni a Samsung heréit, ott leglább egy apró kutatómunkát véghez vittek: A 2005-ös Neonode Neonode N1m-nél már ott volt a feature.

Kérdésem tehát: Miért nem teszi ugyan ezt a bíróség a többi indítvánnyal is. Szerintem Ők is meglepődnének hogy mennyire "újszerű" dolgokat is hozott az Apple.

Innováció = Ellopjuk és levédetjük.

Csípem a cég termékeit, de sajnos nem tudok már pártatlan maradni a témában.

igazi hős 2011.08.26. 13:31:08

@Alikam: Az, ha az emberek tízszeres áron akarnak szinezett, cukrozott vizet venni, az nem lehúzás. Legfeljebb az ostobaság kihasználása, de amíg örülnek, hogy valamilyen palack van a kezükben (és a tartalma nem kifejezetten káros), addig nem igazán etikátlan a dolog.
Az AppStore-ból nem kötelező vásárolni (sőt iIzéket sem kötelező). Ha "menet közben" jössz rá, hogy olyan triviális dolgokat, amin mások röhögnek, hogy milyen egyszerű, te nem tudsz megcsinálni (pl. saját zenéket feltölteni a gépedre), akkor vagy eladod (szerencsére az Apple cuccok jól tartják az árukat) és veszel olyat amin ez nem gond (és megtanulsz együttélni annak a hiányosságaival), vagy beállsz abba a sorba, amit fentről kijelöltek neked (és esetleg vegyél meg még pár dolgot a AP-ból).
Ha veszek egy autót, ami kurva jól megy és nem olvasom el, hogy cserébe 40-et fogyaszt, pedig nyilvános az adat, akkor nem lehúztak engem, legfeljebb hagytam magam a nekem tetsző tényekkel megvezetni. Ezt hívják marketingnek.

Magon_ 2011.08.26. 13:32:55

@lehuto: A többinek miért sír azért a szája, mert betiltatja a termékének forgalmazását? Nem is tudom.. (??? ezt hogy gondoltad?)

(Az, hogy az apple által trendet (már a tabletek esetében) lovagolja meg a samsung szerintem senki nem tagadta.)

igazi hős 2011.08.26. 13:36:04

@igazi hős: "a AP-ból" -> az AppStore-ból

Win Elen 2011.08.26. 13:40:45

@lehuto: a tobbinek nem sir a szaja, csak azt nyilvan nem birjak ha nekik mennek. Google-nek is ez a baja. Tobbszor nyilatkoztak, hogy nem szeretnenek ilyen jatekot jatszani. Most az android abszolut, az iOS novekedeset is lenyomo szarnyalasa miatt, ugy fest kenytelenek lesznek. Itt is apple-t a droid jobban zavarja mint maga a vas. Mert bar a Galaxy nem rossz gep, de az android nelkul nem lenne ilyen sikere. Hogy az i termekek mindig uj iranyt adnak a regi aramlatnak, az igaz, irtam mar korabban is. De globalisan nezve ez errol is szol, ez nekunk jo. Ha mas csinal valami ujszeruen jot, akkor mas mozdul utanna, lasd. notification bar a droidon.

Decesso (törölt) 2011.08.26. 13:52:13

Nagy nehezen végigolvastam a hozzászólásokat, és feltűnt nekem valami:
A kedves posztoló csak azokra a hozzászólásokra válaszol, amik őt támogatják, vagy könnyű megcáfolni , mert csak trollkodnak.
Viszont vannak olyan hozzászólások amik bizonyítják, hogy teljesen hülyeség amit leírt, amiket ő következetesen ignorál.
Mellékesen az Apple nem azért perelte be a Samsungot, mert ő találta fel a táblagépet, és ezért a Samsung nem gyárthat olyant, hanem mert túlságosan hasonlít a design-ja az iPad-re. Ami szerintem teljesen jogos. (Igaz kissé gerinctelen húzás volt a méretekkel machinálni, de attól még tényleg túl sok a hasonlóság)
Már amikor kijött a Galaxy tab akkor látszott, hogy csak koppintották az iPad-et. Mellesleg a német bíróság már másodjára mondta ki, hogy túl sok a hasonlóság a kettő között, szóval nem alaptalan az ítélet... (ráadásul másodjára már arról is tudott, hogy megmásították a beadványban a méreteket)

ornettecoleman 2011.08.26. 14:00:00

@midnight coder: wiki-ből: "A TrueType vektoros betűkészlet-formátumot az 1980-as évek végén fejlesztette ki az Apple Inc. az Adobe PostScript Type–1-es betűkészlet-formátumának versenytársául."
Tehát messze nem a MS.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 14:04:27

@Decesso: Az eszmecsere több helyen is folyt ebben a témában, amit a posztom végén lévő utóiratban jelzek. Érdemes azt is elolvasnod.

A fő mondandómra viszont nem reagáltál. Miért is tért át az Apple más készülékek színeire, amikor az ő színe a FEHÉR? A többi csalása mellett miért nem fehér készüléket tett oda a manipulált hasonlatához?

Decesso (törölt) 2011.08.26. 14:26:42

@IGe:
Nos erre nem tudok válaszolni, bár nem hinném, hogy szükség lenne efféle általánosításra, hogy az ő színe a fehér (mondjuk igaz, lényegében a steril fehér szín jellemző rá, amihez idomult a design is). Az iPad úgy lett kiadva, hogy fekete elő-, fehér hátlap. A képeken is így néz ki. A többi színt én személy szerint rossz döntésnek tartom. Nem illik hozzá a fehéren és feketén kívül más...

barli 2011.08.26. 14:58:55

@Decesso: nem értek veled egyet, és nem is könnyü téged cáfolni, mégis válaszolok:

Hogy az isten nyilába nézzen ki egy baszom nagy képernyö egy aksival és alaplappal? Ragasszák fel derékszögben az akkut a displayre?
Ha az apple ragaszkodik a letisztult formákhoz, akkor ne nyávogjon, hogy másoké is ugyanígy néz ki, mert ha a hardverelemeket logikusan összerakod akkor az egy lapos tégla lesz.
Ha meg már utánzásról beszélünk, amikor kijött a 4-es iphone, nekem az volt az elsö benyomásom róla, hogy így, hogy lehagyták az íves hátlapot, egész olyan lett, mint a többi.
Ha az apple kijött volna egy tigris alakú iphone 4-el, a samsung meg rákontrázott volna egy oroszlán alakúval, akkor még akár igazad is lehetne. Ez így nem lopás, hanem logikus fejlödési irány. Minden egyre nagyobb displayt kap és egyre laposabb lesz.

#!/bin/bash 2011.08.26. 15:11:01

@Decesso: Akkor még nem láttál iPadot. Ezüst a háta.

Decesso (törölt) 2011.08.26. 15:13:08

@#!/bin/bash:
Nos igazából csak neten láttam még, a képek alapján fehérnek néztem, de örülök, hogy felhívtad a figyelmem erre a fontos részletre, hogy nem fehér, hanem ezüst...

Decesso (törölt) 2011.08.26. 15:19:32

@barli:
Nos igen, ha tigris alakú lenne, akkor biztosan mindenkinek nyilvánvaló lenne.
Viszont a hasonlóság kérdésében (mármint az ilyen nem nyílvánvaló dolgokban), csak a benyomásomat tudom elmondani, de mivel bíróság mondta ki, hogy hasonlítanak, ezért ez felülír mindent, mivel hozzáértők mondták ki (érveléselméletben ezt tekintéllyel való érvelésnék hívják).

#!/bin/bash 2011.08.26. 15:23:03

@Decesso: tulajdonképpen fehérnek hirdetik,(gondolom ez is valami tudatalatti fogás lehet) de nem az a hófehér.Inkább szürkésebb, ezüstösebb.

barli 2011.08.26. 15:30:52

@Decesso: mint mondtam, persze hogy hasonlítanak. Egy lapostévére is hasonlítanak. Meg egy pda-ra is. De enm azért mert lopnak, hanem azért mert egy letisztult forma így néz ki

barli 2011.08.26. 15:32:55

visszatérve arra, hogy mekkora hülyék egyes apple fanok, elég arra a hisztire gondolni, hogy hogy várták a fehér iphonet.

glad az egyetlen 2011.08.26. 16:26:13

@cso zsi:

"...Mert hiteltelenné válik tőle az egész. Igénytelen.
A topikgazda vehetné magának a fáradságot, hogy egy "heje-sírásellenőrzővel" átnézi a bepötyögött szöveget. ..."

Ez egy BLOG! Személyes vélemények, gondolatok megosztásának helye.
Rossz esetben magának írja le a bloggazda, jó esetben elolvassa más is.
Te itt vendég vagy más gondolatainak házában.
Ahogy nem illik egy vendéglátó gazdánál ócsárolni a fal színét, úgy nem illik a helyesíráson rugózni egy ilyen közvetlen és kötetlen naplóban.

glad az egyetlen 2011.08.26. 16:31:44

@IGe:
Na most már ez a blog meghaladta a kiinduló blog komment számát. :)
Szerintem az ott leírt gondolatok egy részével bővítsd ki a mostani írást, mert később a keresők miatt sokan fognak még idetalálni az elkövetkezendő hónapokban is.

Csak egy ötlet...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 16:42:37

@glad az egyetlen: Ilyen téren nem vagyok sértődős. Konkrét javaslatok alapján javítom a helyesírást, de néhány dolgot direkt írtam úgy, ahogyan.

@glad az egyetlen: Néha a több kevesebb, mert az már talán sokan nem olvassák el a hossza miatt. Lehet, hogy azért majd bővítem, de inkább teszek ide egy 1.est a végére címnek és írok egy második részt is.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 17:04:47

Ezt gondolom sokan olvastátok:

"Ezután jött az újabb bomba: kiderült, hogy az Apple hamisított dokumentumok alapján kérte a Galaxy Tab betiltását: a beadvány mellé csatolt fotókon például úgy néz ki a Samsung terméke, ahogy a valóságban sosem. Egyrészt ugye megváltoztatták az oldalak arányát, de még a tablet színét, sőt, a menürendszert is ipadesítették, ami rendkívül kínos, vállalhatatlan része a történetnek. Igazság szerint nem is nagyon értem, hogy vették a bátorságot.

Kérdés, hogy a beadvány enélkül is megállta-e volna a helyét. Nehéz tagadni, hogy a Samsung másolt, de legalábbis ötletet merített. Nincs ebben semmi új, a koreai cég a szórakoztató elektronika Apple-je: fog egy már kitalált, de nem annyira használható terméket, gatyába rázza azt, majd saját márkanév alatt piacra dobja, és sikert sikerre halmoz. Szívás, hogy most pont az Apple termékei biztosították az alapot, mert az ötletmásolás-, majd tökéletesítés legnagyobb művésze ismeri ezeket a piszkos módszereket, és le is csapott a Samsungra...."

appleblog.blog.hu/2011/08/16/az_apple_a_szemet_vagy_a_samsung

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.26. 17:28:59

Ponte.hu
Bela Lugosi is Dead

... ahová a király is gyalog megy, érdemes egy kicsit elmerengeni a perisztaltika és az Android operációs rendszer kapcsolatának elemzése közben az Apple sorsáról is.Az almás márka ne is tagadjuk ma a nép ópiuma szerepét tölti be, nézzük csak meg a blogokban ...

tanmedve 2011.08.26. 18:40:11

@Alikam: " rendszerinformatikus? Az mit jelent? fel kell telepítened egy windowst?"
Nem kérlek, ki kell építeni hálózatokat a megrendelő igényeinek megfelelően, összeválogatni a feladatnak megfelelő hardvert, szoftvert, telepíteni és üzemeltetni. Amúga pont ennyira tájékozott a fikázó hozzászólások zöme.
rendszerinformatikus - win telepítés. Apple kétszer háromszor drágább, igaz hogy nem igaz de jól hangzik

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.27. 10:32:53

Pontosítottam az első két mondatot, mert így jobb és korrektebb is. (bár ez a többi termékére is igen jellemző, tehát általános megállapítás is lehetne)

Az Apple tette a saját termékeit, az iPhont, de főként az IPadot hasonlatossá másokéhoz és aztán beperli őket a hasonlóságra hivatkozva. Mert ugyebár ha kitart a fehér dizájnszínénél, akkor azért a fehér és a fekete inkább ellenkező, mint hasonló dizájnmegjelenés.

bohocmasni 2011.08.27. 11:06:21

„Az Apple tette a saját termékeit, az iPhont, de főként az iPadot hasonlatossá másokéhoz és aztán beperli őket a hasonlóságra hivatkozva. "

FAIL

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.27. 11:16:42

Beraktam egy idézetsort is. Így már kerek számomra ezen bejegyzésem.

"... Az almás márka ne is tagadjuk ma a nép ópiuma szerepét tölti be ... Úgy tűnik a XXI. században a számítástechnikai eszközöket is vallási csomagolásba burkolva lehet a legjobban eladni, legalábbis, ha kicsit végignézzük, hogy mit is csinált ez a szakállas próféta ... senki nem vitatja el Steve Jobs karizmatikus voltát, hiszen a tényleges informatikai halálból volt képes újraéleszteni az Apple márkát ... Steve Jobs szakrális halála ... Tekinthetjük akkor az iPad 2 megalkotását az Utolsó Vacsorájának ... A kezdeti „objektív” cikkek után már kész legendáriumok kerültek elő a nap végére, jó hogy csodát nem tett a garázsból jött ember a végén gondolhatnánk, de egy boldoggá avatást azért már októberre az iPhone 5 érkezésére elvárhatnánk jogosan." ... forrás

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.27. 11:18:00

@bohoc masni: Ez is manipuláció, lásd az itteni HP tablet képeket az iPad előtt.

bottaster 2011.08.28. 10:38:23

@Zabalint: csak hogy ez a cikk nem az 5-10 évvel ezelőtti mobilokról szól hanem a mostaniakról és most az xperia play neo arc trója a piac legjobb, legszebb és leghasználhatóbb mobiljai és a mini meg minipro amiket most hoztak ki kicsik és jobbak(erősebbek, nagyobb tudásuak) mint a tavalyi felsőkategóriás okosok(pl.:galaxy s) arról nem is beszélve hogy 2.3 eddig csak sony-éknál van hivatalosan mobilra

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.28. 15:31:51

iPara
2011.08.28. 14:37 azdepara

Avagy az Apple jövőbeli termékei:
azdepara.blog.hu/2011/08/28/ipara

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.28. 16:28:03

@flugi_: Pl. milyen dolog, hogy nem lehet az iGO-hoz csak térkép update-et kapni, mert az Apple nem engedi. 5000 nem sok a programért, de utána veheted meg mindig a teljes csomagot.

"Ennek meg az a következménye, hogy tele a net az Apple stratégiáját éltető jailbreakelt telefont használókkal :)"

Feltéve, hogy a most az Apple által felvett 19 éves jailbreakelő helyébe lépnek az újak! :)

EvilHedgehog 2011.08.29. 06:16:35

@ducatiboy: " mini meg minipro amiket most hoztak ki kicsik és jobbak(erősebbek, nagyobb tudásuak) mint a tavalyi felsőkategóriás okosok(pl.:galaxy s) "

LOL!!!!

ajoka 2011.08.31. 13:23:41

az egesz patent rendszernek van egy hatranya: egy buta modon torteno felhasznalasa csak art.

miert kerek az apple tablet szele? hat mert ergonomikus es mert ugy utesnel az egesz ero nem egy pontra, hanem tobbre terjed szet es nem torik oly konnyen.

de ez fizika es biologia. a designet emberekre keszitik, ezert hasonlit egymasra.

amugy hozzateszem: miert nem pereli oket egy almatermelo, hisz nyilvanvalo hogy a logot az almatermelotol loptak... de perelhetne ot pl. a nokia is - vagy mindjart Mr. Bell is - hisz a tarcsazashoz hasznalt gombon a regi telefonkagylo ikonja van...de beszelhetnenk ennek az ikonnak a zold/piros szinerol is, ami szinten a telefoonalasban elottuk jaro cegek vezettek be...

ha mar design vegett perel a ceg, az csak egyet jelent, egyre jobb a konkurrencia...

es hogy egy apple fanatikus embert idezzek, akinek szettort a gorilla uveg az iPhone 4-en es ideiglenesen android volt a kezeben: "jee, ez olyan mint az iOs, csak jobb!"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.02. 13:51:28

Ultravékony tabletet mutatott be a Toshiba
2011.09.02.
A Toshiba az IFA nemzetközi kiállításon bemutatta az ultravékony, 25,7 cm-es (10,1 hüvelykes) képátlójú AT200 tableten. A tablet alig 7,7 mm vastag, egyelőre ez a legvékonyabb androidos tablet a piacon. Súlya 558 gramm.

index.hu/tech/szemlemorzsa/2011/09/02/ultravekony_tabletet_mutatott_be_a_toshiba/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.12.18. 15:59:31

Pert nyert a Motorola az Apple ellen
Százmillió eurós letét ellenében az Apple termékek teljes németországi kitiltását kérheti a Motorola.
www.gepnarancs.hu/2011/12/pert-nyert-a-motorola-az-apple-ellen/

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2012.02.04. 10:37:29

Betiltották az iPhone 4 online árusítását Németországban

appleblog.blog.hu/2012/02/03/betiltottak_az_iphone_4_online_arusitasat_nemetorszagban

Egyelőre csak az Apple online üzletében nem rendelhetőek az Apple bizonyos 3G-szabványokat használó cuccai, az ügy mégis elég kínos a cupertinóiaknak. Mondhatni, a fagyi visszanyalt.

Decemberben szó volt róla, hogy a Motorolának 100 millió dollár letétbe helyezése esetén van lehetősége betiltani az Apple termékeit Németországban, hogy ha a végső döntés mégis más lesz, kifizessék az Apple kárát. Nem hittünk benne, hogy lesz ebből valami. És tessék: órákkal a bíróság mai, végleges, a Motorola javára hozott döntése után az online boltban nem választható iPhone 3GS, iPhone 4 és a 3G-s iPadek. Az iPhone 4S nem része a tiltásnak, mert a beadvány előbb született, mint a telefon.

Németország jó táptalaj a betiltásra éhezőknek, először a Galaxy Tab, most a 3G-s iPad, lassan nem lesz miből válogatni. Az első ütést az Apple adta a Samsungnak, a másodikat a Motorola az Apple-nek, kíváncsi vagyok, ki pereli legközelebb mondjuk a Xoomot.

Az Apple fellebbez a döntés ellen, elmondásuk szerint ők többször fizettek volna a Motorla szóban forgó szabadalmai után, de nem kapták meg az engedélyt - annak ellenére, hogy a FRAND-szabályok érvényesek rá, vagyis fair, ésszerű és nem-diszkriminatív módon licencelheti bárki, aki kéri. Egy másik verzió szerint az Apple nem volt hajlandó visszamenőleg fizetni, és a Motorola ezért perelt. A második verzió bizonyult igaznak.

A német Apple Store-okban továbbra is kapni valamennyi terméket.

update: Az Apple állítása szerint sikerült megtámadniuk a bírósági döntést, így hamarosan újra elérhető lesz valamennyi modell az online üzletben (egyelőre még mindig elérhetetlenek). A fentiekkel érveltek: szerintük a Motorola hét évvel ezelőtt megsértette az előírásokat azzal, hogy nem biztosította számukra a szabványok licencjogait. A harc folytatódik.