Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Nem kell alternatív, sem köztársasági elnök Magyarországnak

2011. december 31. - IGe

 

Mert az elnökség csak színészkedés, hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az izlandi úthoz hasonló módszerekkel olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bármely embernél, méltóságnál. Ezek nagyjából, amolyan kis irkafikaként felvetve a következők lennének:

1. Az állam van az állampolgárokért és nem fordítva. A haza nem egyenlő az állammal. Nagyon nem. Az 1989-től létrejött és napjainkig tartó politikai modell, rendszer nem működik megfelelően, hibás, ezért ismételten rendszerváltásra van szükség. Ha jól működne, akkor a mostani állapotok nem következhettek volna be.

2. Eddig hazánkban sohasem volt jogállamiság. El kell törölni a kettős mércés jogi és erkölcsi ítélkezéseket, amelyek sajnos egybeolvadnak a legtöbbször. A precedens jog ennek alapvető feltétele, hogy ne lehessen azonos jog és erkölcsi helyzeteket másként megítélni, csak azért mert egyik, vagy másik érdekcsoport gyakorol hatást a törvénykezésre.

3. Bármilyen választáson, szavazáson lennie kell igen, nem és tartózkodom lehetőségnek. Tehát a listás szavazásnál is, az egyik pártra, egyik képviselőre sem választásnak. Az e nélkül lefolytatott választások lényegében választási csalások.

4. Hasonlóan, mint a gazdaságban a monopolellenes törvények, a politikában sem lehessen egyik pártnak és semmilyen tömörülésnek, vagy egyénnek sem 48%-ot meghaladó törvényalkotói és hatalmi befolyása. Ezzel el lehet kerülni a 1948-1989 tartó egypárti és a jelenlegi 2010-től tartó többpárti diktatúrát. A pártok inkább csak akadályozzák a közmegegyezést.

5. A parlament és a közvetett demokrácia egy elavult intézmény. Helyette meg kell teremteni a közvetlen és kiszélesített demokráciát. 200-400 ember sohasem dönthessen egy ország érdeke felől.Azok maximum a szavazásra feltett változatokat előkészíthetik és megvitathatják. Minimum 250 000 fő, sokkal gyakoribb váltásban, mint 4 évenkénti választás, szavazzon meg minden egyes fontosabb törvényt. Ennek lehetőségei már régen megvannak.

6. Ameddig átmenet van a közvetettből a közvetlen demokráciába, addig is az országgyűlésben minden szavazás titkos. Tilos és súlyosan büntetendő a frakciófegyelemből elvárt, vagy elrendelt szavazási rend. Jelenleg, a kötelező szavazás elrendelése miatt, elég lenne 4 embernek, egy-egy pártonként, ülni szavazáskor. A többi csak díszletnek ül, vagy alszik bent.

7. Tilos a kamatos kamat használata és az adózott jövedelem, egy minimális 10% alatti Áfán kívüli bármiféle további többszörös, harmadszoros, negyedszeres megadóztatása. Tilos az adózott jövedelemből szerzett egyéni javak külön adókkal való "újra államosítása", még ha a teljes értékét 1-3%-os adóval 33-100 év alatt is államosítja újra az állam. Például az egyének lakhatására készült és használt ingatlanok utáni adó.

8. Teljhatalmat semmiféle nemzetközi szervezet sem kaphat hazánk vagyona és földterülete és ideológiai irányítása, vagy irányítási lehetőségei felett.

9. Semmilyen szavazással sem korlátozhatóak az egyén, vagy család, vagy kisebb közösség alapvető jogai. A közvetlen demokrácia sem lehet a többség diktatúrája.

10. Az egyén, család, kisebb közösségek alapvető jogait időtállóan szükséges rögzíteni olyan alapokmányban, amely felette van az államon és az alkotmányon is. Ebben az alapokmányban semmiféle ideológia fogalmazás, kommunizmus, kereszténység, szocialista, szent és hasonló sem lehet tartalmilag.

Ez az írás józan ész osztás a magát "MILLA"-nak nevező csoportosulásnak, amely valóban kezd annyira nevetségessé válni, mint a szientológusok, hitgyülisek és a régi SZDSZ egybeöntve. Lásd a Xenu nanus ufós akciójelvényüket és a támogató tagjaik jelentős részét, akik zömmel régi SZDSZ-esek és a Netpártnál már elsütött  "mi a jelenlegi pártoktól független" párt/civil alakulat vagyunk trükkel bódítják a jó népet.

 

Izlandi tanulságok  

Izland – az elhallgatott polgári demokrácia győzelme

Akinek esetleg nem eléggé egyértelmű az írásom fő üzenete, annak ide írom: 

Nem alternatív köztársasági elnök kell Magyarországnak,

hanem egy alapjaiban új politikai berendezkedést hozó

Alternatív Alkotmány

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr973509052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2012.01.02. 08:52:31

Kedves Loránd · hajnalvilag.hu 2012.01.02. 06:15:52
Levelet kaptam! :D

--------------------------------------------------

Kedves Kedves Loránd!

Kérjük, vegye rá a jelöltjét, hogy küldje be a jelentkezését!
Elnöknek jelentkezni 1 perces vágatlan portréfilmmel lehet, ami a "Ha én elnök lennék..." félmondattal kezdődik.

Nem a zene számít, a logó vagy a kép- és hangminőség, hanem a MONDANIVALÓ.
Az eddigi riportalanyokkal való munka során szerzett egyéb tapasztalatok:
Akkor lesz jó a videó, ha 1 gondolatot jár körül, 2 percnél semmiképp sem hosszabb, és 3 részből áll: eleje, közepe és vége is van. Érdemes egy konkrét ügyet képviselni, nem kell megpróbálni egy percben a világ összes problémájára megoldást találni, arra ott lesznek az elnöki szakértők március 15-től. :)

Üdvözlettel:
Milla, Alternatív Elnökválasztási Projekt

--------------------------------------------------

Kedves "Milla"!

Eszem ágában sincs. Ki a fene vagyok én, hogy Dr. Sólyom László professzort személyesen megkeressem? És pontosan mit is mondanék neki? Hogy szerepelhet a "Milla" alternatív elnök(ön)jelöltjei között, ha jó gyerek lesz??
Mondjátok, ti milyen bolygón laktok? Láttatok már tankönyveken, képregényeken és Avataron kívül valódi életet?

Gondolom, az "elnöki szakértők" átlagéletkora is huszonöt év körül lesz - amivel nem a mennyiség a baj, hanem az élettapasztalat, megalapozott tudás, kapcsolatok, elismertség, tekintély és a korábban elkövetett hibákból származó nyitottság, alázat hiánya. VAN ilyen példa is a jelenkor történelmében: Viktor és csapata. Tényleg ez lenne a "Milla" célja??? Vagy képesek lennétek megkérni VALÓDI szakértőket, például az www.nfft.hu/ civil ökológus, társadalomtudós csoportját, és ELFOGADNI, amit mondanak, mert ők tudják, hogy mit, miért és kábé hogyan?

A mellékelt videóban ( www.youtube.com/watch?v=qAWVpWT_QIw ) VAN egy téma, és VAN mondanivaló. Nem egy emós gyerek nyafog számára újdonság közhelyeket egy webkamerába, hanem egy felelőssége teljes tudatában lévő köztársasági elnök beszél valódi riporterek előtt, tudva, hogy ezért kirúgják, és közben a médiába be sem fog kerülni a teljes tartalom, csak az alaposan megvágott, "finomhangolt" változat, amivel bohócot csinálnak belőle. Így is lett, és ezt a felvételt sem láttuk volna soha, ha egy szemfüles srác saját maga nem veszi fel az interjút, és nem teszi fel a netre.

Inkább benneteket szeretnélek rávenni, hogy egy kicsit töprengjetek már el a saját lehetőségeiteken és azon az iszonyú helyzeten, amire megoldást KELL találni. Ezek a felvetések óvodás szinten vannak, semmi közük ahhoz, hogy érdemi, hasznos változásokat indítsanak. Inkább lejáratjátok saját jelenlegi ismertségeteket, és az egész lehetőséget, amit az internetes szerveződés ma még jelenthetne. Ha nem bohóckodnátok el az egészet ilyen komolytalan marhaságokkal, amivel éppen óriási szolgálatot tesztek a narancsbirodalomnak!
Gondolkodni... nem kéne már?

Én kérek elnézést. Üdv
KL

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.01.11. 10:59:39

Ez egy jó írás és jó útmutatást igyekszik adni:

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2012/01/11/milyen_alapon_1

Csak az elejét olvastam, de végre kezd valami kis értelemmag csorogni a "MILLA" , de inkább KILO fejébe. :-)

Szúrófény 2012.09.28. 05:35:53

Egyik szar, másik kaki,
Válasszon hát az, aki
Ütődött vagy eszement!
Akit becsapni még belehet!

2002 választásra írtam

Szúrófény 2012.09.28. 05:35:53

Egyik szar, másik kaki,
Válasszon hát az, aki
Ütődött vagy eszement!
Akit becsapni még belehet!

2002 választásra írtam

Szúrófény 2012.09.28. 05:38:02

Néhány esztendőnként egyszer eldönteni, hogy a parlamentben az uralkodó osztály melyik tagja fogja a népet elnyomni, eltiporni — ez a burzsoá parlamentalizmus valódi lényege, nemcsak az alkotmányos monarchiákban, hanem a legdemokratikusabb köztársaságokban is. Forradalmi-demokratikus frázisok a falusi Jánosok félrevezetésére, és bürokratikus huzavona a kapitalisták kielégítésére, ez a lényege a becsületes koalíciónak. Lenin