Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Sírra vizelni

2012. március 03. - IGe

Vizelni, vagy vízelni? Ez itten a kérdés. Levizelték, vagy le vízezték Jorge Luis Borges sírját? Rosszakaróink sírját is ekképpen ápoljuk?

Egy chilei író személyéhez köthető a világsajtót megjárt történet, "aki így akarta tiszteletét kifejezni az egyik leghíresebb 20. századi argentin író iránt"

sírra vizelni.jpg"A szerző állítása szerint azonban csak imitálta a csorgatást és egy vízsugár látható a borítón. Ennek ellenére többen felháborodtak a dolgon. Az argentin kulturális miniszter, Jorge Coscia szerint igencsak rossz ízlésre vall, hogy valaki egy sírra vizeljen. A tisztelt szerző azonban teljesen másképp gondolja a dolgot: A sírra vizelés egy kifejező művészi tett. A könyv borítóján látható kép összefügg a tartalommal."

Ilyesmi jelent meg a sajtóban és ezzel szemben az a valóság az hogy ez a kis közjáték a könyvterjesztő marketing cég ötlete volt. Ezt kihasználva a vizelés természetes emberi módon történt, mert a szerző csak így vállalta a fótót. Viszont a kiadó marketing cégnek kellett egy jogi levédő szöveget is gyártani.

Jómagam meg régebben sokakra írtam, akik az örök vadászmezőkre távoztak a jövendöléseimnek megfelelően, hogy arra sem érdemesek, hogy elmenjek és levizeljem a sírjukat. Erre hogy kiakadtak egyesek, hogy halottgyalázás, meg szentségtörés, magazannya. Ezek szerint még is csak a vizelés a jó, mert ha az ember nem akar sírra vizelni, arra nagyon megsértődnek egyesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr214286721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.03.03. 19:13:55

Sírnövényzet, vagy halott gondozás? Viccesen morbid és csavaros eszű történet. Illetve nem semmi marketingfogás.
süti beállítások módosítása