Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Scmitt Pál egy szellemi és erkölcsi toprongy

2012. március 31. - IGe

Toprongy: Katonai és börtön szleng. Jelentése: szellemileg nevetségesen leépült emberszerűség. Teljesen és tökéletesen hülye. Tehát ennél már nincs lejjebb, felesleges is küzdeni érte. A judeo-kereszténység hazai nagy hitkomisszárjának, Joseph Ratzinger kezét és keresztapai pecsétgyűrűjét hajlott gerinccel csókolójának, legalább azt illene tudnia, hogy mit is jelent az a két szó, hogy NE LOPJ. Mert a plágium bizony a lopás speciális esete.

Egyre többen lemondanak róla. A megkérdezett emberek 89%-a.

Ismeretlen netes szerző írta és már nem emlékszem hol olvastam tőle: Schmittnek újraírni a doktorit, kb olyan nevetséges helyzet, mintha Gyurcsány 2006-ban azt mondta volna. Elkúrtam a beszédemet, új beszédet mondok. Mert vannak olyan dolgok, amit nem lehet újrázni, mert még nem találták fel sem az időgépet sem a sötét zsarukban látott memória törlő villantót. Aki ezt nem tudja felfogni, az bizony nem a valóságban jár, hanem saját koponyájába zárt rögeszmék világában.

Már csak azért is, mert sok esélytelenséget alátámasztó ok mellett, az ilyen és hasonló esetekben a visszavonással jár valamiféle elvonási idő is. Mint a csaláson, doppingon fogott sportolóknál. Egész életére, vagy 2-5 év szünet. Amit adott esetben, ha szükséges alkalmazni is fognak és kell is.

Az hogy egy ilyen emberszerűségnek, már csak a korát nézve is, a bírákhoz hasonlóan, már régen kényszer nyugdíjban lenne a helye mellékes. Ez a kettős mérce. Viszont a Magyar Haderő parancsnokának illenék olyan embernek lennie, aki esetleg nem feltétlenül küzdeni és győzni akar, olyan helyzetekben, aminek ő az okozója. Az ilyen és hasonló emberek agyzizijei miatt van nekünk már egy Don-kanyarban "megvédjük a hazánkat, azért is", emlékezetünk. Ez viszont már nemzetbiztonsági kérdés is és nem csak amolyan ki a közelmúltunk legnevetségesebb politikusa kérdéskör. Gyurcsány, Torgyán vagy másvalaki? Mert úgy is tudjuk. Scmitt Pál a bajnok. Ő nyert. Övé az első hely.

Varánusz; Alul lehet múlni Gyurcsányt Orbán talán ekkorát még nem hibázott politikai pályafutása alatt, mint most." .."Pont úgy fog ráégni a Schmitt ügy, ahogy Niki Laudára ráégett a Ferrari a Nürburgringen. A tétovázással már megcsúszott az úton, beleállt a korlátba, Skicc ezzel a haknival Brett Lunger módra telibe verte hátulról, és most égnek. Nem kicsit, nagyon. A következő napok kérdése, hogy lesz-e az a habonyárpi, aki képes kirángatni őket az égő roncsból.

Poldi bácsi megmondója;  Duma cum laude  Schmitt Pál kifogásolja, hogy nem hallgatták meg őt a döntés előtt. De hogy hallgathatták volna meg, ha Magyarország köztársasági elnöke sérthetetlen? Az Üllői úti portán letette volna a palástot, a jogart és a testőrséget, lediktálta volna a nyilatkozatot Józsi bácsinak a kisablakon át, hogy őtet most egy órán át nyugodtan bánthassák?

Török Gábor; Korlátozott racionalitás "Ha az elnök megfő a saját levében, az is jó..."  - Megjegyzem a címen kívül a politikai elemzés is korlátozottan racionálisan.

Elvarázsolt Kastély; Schmitt Pál újra vívni fog az olimpián Szeretnék indulni az idei olimpiai játékokon – mondta Dr. Schmitt Pál és kardjával egy Z betűt rajzolt a levegőbe.

Narancs Híradó; Még a Pápa sem! Hamarosan mindannyiunknak segítenünk kell majd abban, hogy politikusaink vissza térjenek a föld nevű bolygóra. Azelőtt kéne még ezt megtenni mielőtt azon kapjuk magunkat, hogy élő istenek sétálnak közöttünk. Akárcsak a pápa úgy bármely közfeladatot ellátó személy bírálható kell legyen. A történelem már réges-régen igazolta, hogy nincsenek szent és istentől származó tévedhetetlen emberek. Nincs sérthetetlen ember és amelyik alkotmány szerint létezik ilyen ember, az nem alkotmány hanem egyszemélyi önkényuralmi vallás. Jól nézzük meg ezt az épületet a Sándor palotát, ez igazán szemfényvesztő, túlságosan is! Aki itt lakik annak könnyen megszakadhat a kapcsolata a való világgal, elszakadhat a valóságtól.

Hírszerző; Schmitt, a magyar Borat  Nem is az, hogy nem mond le. Hanem amiket mondott. Atyavilág ... Schmitt Pálról eddig is sokan azt gondolták, hogy egy vicces bohóc ... Boratban, a kazah újságíróban, Sacha Baron Cohen figurájában az az egyik humorforrás, hogy jön a buta keleti nyugatra, és nem érti az itteni világot. Na most nálunk ezt az elnök komolyan is megcsinálja. Gratulálunk!

hvg;  A NOB is kivizsgálja Schmitt Pál ügyét  Akárhogy is nézzük, ez plágium – állapítja meg a cikk szerzője, Philip Hersch, majd Sandra Baldwin példáját hozza fel, aki nem egészen tíz éve lemondásra kényszerült az amerikai olimpiai bizottság elnöki tisztségéről, miután kiderült róla, hogy hamis adatokat tüntetett fel tudományos pályájáról az önéletrajzában.

index, MTI; Gerinctelen államfőről ír a Die Presse Három konzervatív napilap, a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), az osztrák Die Presse és a cseh Lidové Noviny is foglalkozott szombaton Schmitt Pál államfő kisdoktorijának visszavonásával ... "Marad a kérdés, hogy Orbán Viktor a megfelelő tanulságot vonja-e le az ügyből, vagyis azt, hogy egy gerinctelen államfő nem az ideális választás" – olvasható a Die Presse jegyzetében.

index; A Schmitt-interjún gúnyolódik az Economist is A szerző szerint Schmitt pont úgy viselkedett, mint Gyurcsány Ferenc az öszödi beszéd után: nem mondott le.

mandiner; Schmitt szerint a tudomány tévedett húsz éve, nem ő „Gyakorlatilag a tudomány saját magát korrigálta. Ha húsz évvel ezelőtt tévedett a tudomány, mert nem hívta fel a figyelmemet bizonyos hiányosságokra, azt most a szenátus kijavította. Hogy úgy mondjam, önmaguk között 1:1 a meccs, csak sajnálom, hogy ennek én voltam a szenvedő alanya, hogy rólam szólt, az én becsületemről, az én eljárásomról a dolog” - reagált Schmitt Pál a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában arra, hogy a Semmelweiss Egyetem szenátusa elvette tőle kisdoktori címét.

http://jeg-brit.nolblog.hu;  Nem plágium, hanem csalás Ez egy ordas és arcátlan hazugság, amely évek óta zajlik. Ez csalás, folyamatosan és magas pozíciókban elkövetett  CSALÁS, melynek során Schmitt Pál, európai parlamenti képviselő és a NOB Környezetvédelem és Sport Bizottság elnöke megtévesztette és folyamatosan megtéveszti ma is kollégáit, sportolókat, államfőket, egyházi vezetőket és a  választókat azzal, hogy egy olyan tudományos fokozattal kérkedett, amit sohasem birtokolt. Bűncselekmény, ami nem évült el és  online bizonyítható.

 


PlagiBá hattyúdala, amelyből nem bírta kihagyni a  judeo-keresztény bibliai SátánIstenre való hivatkozást, aki jóvoltából szerinte őt megválasztották egykoron.

 

Vélemény Vezér; Ezért történelmi Schmitt Pál lemondása Végül pedig ne menjünk el magának a lemondásnak a gesztusa mellett sem. Schmitt Pálra sok mindent lehet és kell is mondani, de az biztos, hogy végül meglépte azt, amit sem Medgyessy Péter, sem Gyurcsány Ferenc nem tett meg akkor, amikor erkölcsileg és politikailag védhetetlen dolgaikra fény derült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr604351637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.03.31. 11:16:29

@sine dr lecsekkoltam "All in the game yo....":

Még írom és szerkesztem a blogbejegyzést. Érdemes lesz később is visszajönni és újra elolvasni.

kzoltana 2012.03.31. 12:06:44

Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Holnap is hasonlóan a koszos napra ébredünk, mint tegnap?

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2012.03.31. 12:42:54

Schmitt hiteles képviselője az elmúlt harminc év politikai és társadalmi állapotának. Minthogy mostani politikai elitünk is ugyanebből a pszichéből táplálkozik, és ugyanezen értékrendet vallja magának, ezért nem tudja/akarja leváltani.

Részletesebben erről itt:
envezettem.blog.hu/2012/03/29/schmitt_kor_kor_kep_hitelesen

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.03.31. 13:51:53

Fideszes politikusok elmondása szerint Schmitt Pál péntekre elveszítette „józan helyzetfelismerő képességét”. Volt, aki úgy fogalmazott, „valójában nem is érzékeli annak súlyát sem, mit jelent, hogy plagizált, és ezért megfosztották a doktorátusától. Azt hiszi, külön lehet választani a plágiumbotránytól azt, hogy ő 'jó elnök', aki úgy segítette a kormány munkáját, hogy motorja volt a törvényalkotásnak”.

nol.hu/belfold/20120331-schmitt_idot_nyert

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.03.31. 16:00:15

50 ezerből 45 ezer szavazat a lemondás mellett

Le kell-e mondania Schmitt Pálnak? - a kérdést csütörtökön reggel, a Semmelweis Egyetem doktori tanácsánák javaslata, de még a szenátus döntése előtt tettük fel olvasóinknak. Pénteken reggelig több mint ötvenezer szavazat gyűlt össze. Olvasóink 89 százaléka szerint Schmitt Pálnak le kell mondania. 4118-an (ez a szavazók 8,2 százaléka) voksoltak arra, hogy nem kell lemondania a plágiumbotrány miatt a köztársasági elnöknek, 2,8 százalék nem tudta eldönteni a kérdést, vagy úgy gondolta, hogy "ugyan mindegy".

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20120330-schmitt-pal-plagiumugye.html?pIdx=12#

CICMÓK 2012.03.31. 16:05:58

Az Elnök Úr védi magát, de milyen rosszul!

Egyetlen új információt hallottunk a beszélgetésben, azt, amit Schmitt felolvastatott Obersovszkyval,
közbe is szólva, hogy ez a TF 1985-ös szabályait tartalmazza.
Eszerint nem csak önálló tudományos munka teljesítheti az egyetemi doktorátus megszerzésének a kritériumokat, hanem:

"d pont: A tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített, önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés
vagy, VAGY (emeli ki Obersovszky) a társadalom számára hasznos, új és gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása."
..örülök, hogy ezt beidézte, ez a második rész, ez egyszerűen csak úgy elsiklott....
A pontos fogalmazás:index.hu/video/2012/03/30/schmitt_az_mtv-n/6 15-től, érdemes többször meghallgatni, mert:
(A hit tüze lobog a szemében, hiszi, hogy igaza van.)

Lényeges, hogy a múltban létrehozott ALKOTÁS.

Magyar értelmező szótár:
1.ALKOTÁS: fn.1. Az a cselekvés,tevékenység, amellyel vki alkot, létrehoz vmit. 2. Ezáltal létrejövő mű, eredmény
2.ÉRTEKEZÉS: fn.1. (Terjedelmesebb)tudományos dolgozat. 2. rég Megbeszélés

Az hogy az Obersovszky hülye, nem tud magyarul és nem ért semmit az egészből, elfogadható, de nem megbocsájtható!
De az ELFOGADHATATLAN, hogy a magyar nyelv őre, Schmitt Pál sem érti, hogy mit idéztet be és mit beszél. Gondolkodj Elnök Úr!
Milyen a társadalom számára hasznos, új és gyakorlatban hasznosított ALKOTÁS-t hozott ő létre és nyújtott be?
A DOLGOZAT-ot! Szerinte a DOLGOZAT, a társadalom számára hasznos és ő maga is sokat használta.
" ..én leginkább a második részét teljes mértékben teljesítettem."
BUKTA! BEISMERTE, HOGY AZ ELSŐT NEM!
Más munkája is lehet hasznos a társadalom számára!

édeslajos 2012.03.31. 23:57:58

Azzal amit most tesz Schmitt Pál csak azt bizonyítja, hogy doktori disszertációja valóban minden értéket nélkülöző tákolmány. Ha a dolgozat értékes tudományos munkát rejtegetne ( a doktori fokozat azt jelzi, hogy használója több mint szakember: területének tudósa), szerzője nem beszélne és nem viselkedne így.
Ez így rendben is volna, több szót kár lenne vesztegetni rá.
Sokkal fontosabb lenne utána nézni a doktorit "adományozó" grémiumnak, s úgy általában elővenni néhány tudósnak végképp nem mondható közember doktoriját.
Nagyon fontos lenne meghúzni a határokat a valódi tudósok, művészek, alkotók s a magukat politikusként előtérbe toló álszakemberek között.

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2012.04.01. 09:18:25

A Chicago Tribune cikke végigveszi az elmúlt napok eseményeit a Schmitt Pál doktori dolgozatát vizsgáló bizottság által megállapított eredményektől kezdve a Semmelweis Egyetem szenátusának döntéséig, amely visszavonta a köztársasági elnök kisdoktori címét. „Akárhogy is nézzük, ez plágium – állapítja meg a cikk szerzője, Philip Hersch, majd Sandra Baldwin példáját hozza fel, aki nem egészen tíz éve lemondásra kényszerült az amerikai olimpiai bizottság elnöki tisztségéről, miután kiderült róla, hogy hamis adatokat tüntetett fel tudományos pályájáról az önéletrajzában.
hvg.hu/itthon/20120401_schmitt_pal_nob

pukancs 2012.04.01. 18:00:03

BREAKING NEWS:

index.hu/belfold/2012/04/01/lemondott_a_semmelweis_rektora/

A rektor a lépést azzal indokolta, hogy személyét érintően olyan fokú bizalomvesztést érzékel, ami már az egyetemnek is árthat. "Ha egy százalék esélye van annak, hogy az egyetem rosszul jár, akkor fel kell álljak" - mondta.

Mi ez ha nem színtiszta diktatúra!
Rosszabb mint az átkos KOMCSI rendszer!
Itt az idő, most vagy soha.

Ha ezt lenyeljük, akkor megérdemeljük.

TÜNTETÉS A REKTOR MELLETT, A DIKTATÚRA ELLEN!

Egyetemisták, főiskolások MINDENKI! itt az idő, tüntetés amíg meg nem bukik a kormány!

UTCÁRA EMBEREK!
TÜNTETÉS AMÍG A KORMÁNY MEG NEM BUKIK!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.04.02. 15:09:29

A Die Welt című német konzervatív lap a címoldalán közölt kommentárt Plágium? Nem probléma címmel. A szerző, Boris Kalnoky szerint Schmitt Pál az új disszertáció megírására vonatkozó bejelentésével "leleményes választ" adott doktori címének megvonására, ugyanakkor hitelességi válságot okozhat Orbán Viktor számára, hiszen "megsérti Orbán 'konzervatív forradalmának'" gyakorta hangoztatott alapértékeit".
Fotó: Túry Gergely

Hozzátette: Schmitt "szívesen adja a nagy katolikust", de a lopásnak és a hazugságnak a tízparancsolatbeli tilalmát "mintha nem akarná alkalmazni saját magára". Kifejtette: a kormány előszeretettel jeleníti meg magát Gyurcsány Ferenc ellenpólusaként, aki 2006-ban nem mondott le, miután "beismerte, hogy 'reggel, délben, este' hazudott", most viszont "Schmitt azt teszi, amit Gyurcsány" tett, vagyis "kapaszkodik a székébe".hvg.hu/vilag/20120402_schmitt_pal_kulfoldilapok

menőmano 2012.04.03. 00:23:30

Kedves @IGe!

Ilyen ez mikor "valakinek" totálisan messzire ér- és hatásos a hangja.
Az államfő is meghallotta) "takarodj"! felszólításodat.
osztjónapot! ennyi....volt.
:)))))

márta)) 2012.04.03. 00:32:51

"A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) meg fogja vizsgálni a plágiumügyet, amely Schmitt Pál lemondásához vezetett, és megfontolja, tegyen-e bármilyen lépést a régi NOB-tag ellen - közölte hétfőn a lausanne-i székhelyű szervezet."

hetivalasz.hu/vilag/fontolora-veszik-hogy-kell-e-lepni-az-ugyben-47607

hm. Még nincs vége, az "ügynek". (ezek szerint).
Szomorú valóság.
hm?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2012.04.03. 12:07:04

@menőmano: Egy kis rész voltam én ebben a dologban, de azért jelentős és el nem hanyagolható rész. Ezen blogbejegyzésemet végül is egy viszonylagos elismerő idézettel zártam le.

menőmano 2012.04.03. 22:40:45

@vilagnezet.blog.hu:

Hát! Most egy picikét zavarban vagyok. Mert, bevallom, ezt nem igazán értem.
Vannak sejtéseim, de az is lehet, hogy ........
Na. mindegy. Nyilván nekem totálisan nem is kell érteni, vagy legalább is gondolom.