Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Orbán gurul lefelé a lépcsőn

2012. április 04. - IGe

Schmitt Pál társadalmi nyomásra történő lemondásával, Orbán Viktor nem meggyengült, hanem megbukott. Nem most, hanem már kb. egy évvel ezelőtt. Ezek már csak a bukásának a szintjei, amelyen koppan lefelé. Egyensúly vesztés a lépcsőfok tetején, a kapaszkodó korlát megfogásának utolsó lehetőségnek elmulasztása után, már a gravitáció törvényei érvényesülnek. Az hogy mikor ér a földre, csak idő és lépcsőfokok számának a kérdése. Aki magasra mászott, az magasról esik. Akkor meg még gyorsabban esik, ha közben a besúgó múltat firtatók, teljesen megérdemelten, még rúgnak is bele egyet.

Elsődlegesen a belső ellenzékén fog múlni, mint ahogyan Gyurcsánynál és Medgyesinél is múlt, hogy mikor gondolják úgy, hogy a pártjuk több Orbánnál és nem kellene hagyni azt vele együtt bukni. Ha okosak, akkor nem hagyják, hogy az FMPSZ-KDNP mutyiduóból egy szintén 10-15% párt legyen. Akkor kiváltják egy óvatosabban és biztosabban haladó és főként a zavaros múltja miatt nem zsarolható valakivel.

Aki esetleg még nem ismeri, kérem nézze meg az alábbi statisztikai összehasonlító kimutatást. Pirossal; 2006-2008-ig MSZP-kormány, barnával; 2010-2012-ig a jelenlegi Fidesz-kormány  népszerűségét mutatja a teljes népesség körében. Az F.MPSZ tehát a valóságban csak egyhatodos társadalmi támogatottsággal rendelkező párt. Az a statisztikai trükk és választási csalás, hogy aki semleges, vagy egyik pártra sem szavaz, azt nem számolják be a választási arányokba, már nem tartható sokáig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr204362786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2012.04.06. 11:29:53

Ezek egyre hülyébbek. Az F.MPSZ már csak egy 1/6 -os, tehát az MSZP-vel azonos társadalmi támogatottságú pártocska.

www.168ora.hu/itthon/hajmereszto-ezt-tervezik-orbanek-93578.html

márta)) 2012.04.07. 20:30:56

Na, Igen! Népszerüség vesztés a kormány, a Fidesz támogatottsága zuhanó repülésben van.:)
Csak az a probléma, hogy a társadalom egy hatalmas csoportja (is) lassan, de biztosan halad lefelé! pardon) Halad az elszegényedés felé.

hegyilány 2012.04.07. 21:16:13

Halad a kormány "lefelé". Az ország pedig a szakadék felé. Ez baj.
:(

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.04.12. 12:24:54

Sólyom mint Újra megválasztható államelnök esélyei:

Pontos diagnózis. Viszont egy akkora tömegnyomással,amely Plagi Bát érte a lemondáskor, Sólymot újra lehetne választani.

LMP - illene megszavazniuk és kiállni mellette

NemBalobbik - Vacilállnának rajta sokat, mert Sólyom is azon körbe atartozik, amit nem kedvelnek, de hát Áder is ott lakozik. Inkább Sólymot szavaznák meg Áder helyett.

MSZP: - Egyértelmű Sólyom minden más Pártkatona helyett

KDNP: - tele van Sólyom féle NemBallibbek áltan nem kedvelt félékkel. Egymást viszont kedvelhetnék. Judeo-kereszténység alaoon. Tehát rá szavazhatnak.

DK: - Egyértelmű Sólyom minden más Pártkatona helyett

Sólyom a sok F.MPSZ (ami ugyebár csak egy F. betűvel különbözik az MSZP-től) pártmazsorett helyett még mindig a legjobb megoldás.

Van realítás a mögötte felsorakozó tömegbázisnak és támogatásnak.

Függetlenek: - Egyértelmű Sólyom minden más Pártkatona helyett

F.MPSZ; Megosztott és többes jelölésnél és titkos szavazásnál megtörténhetne Sólyom elfogadása. Hsizen sokan egszer már megszavazták és nem akarnak még egy PlagiBá szerű égést.