Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Sólyom esélyes az újraválasztásra

2012. április 12. - IGe

A Védegylet Sólyom Lászlót szeretné államelnöknek. Az ötlet, amit már az MSZP és sokan mások is felvetettek, egyáltalán nem rossz. Sólyom László újraválasztási esélyei, amennyiben elvállalja, szerintem több mint 67%, azaz kétharmad. Sólyom a sok F.MPSZ-es mazsorett pártkatona helyett még mindig a legjobb, vagy inkább a legkevésbé rossz megoldás.

Kevés esélyt látok Sólyom megválasztására, Viktornak egy olyan báb kell aki megvédi a bolsi szarkotmányát. Sólyom viszont levizelné ezt az Mekk Mester faragta gránitot.  forrás: tarackos 2012. április 12

Pedig van realitás a mögötte várhatóan felsorakozó tömegbázisnak és támogatásnak. Magam is támogatnám. Fele, vagy harmad akkora tömegnyomással, amely Plagi Bát érte a lemondáskor, Sólymot újra lehetne választani. Nézzük csak most a parlamenti képviselőknél az esélyeket:LMP; - Illene megszavazniuk és kiállni mellette

NemBalobbik; - Vacillálnának rajta sokat, mert Sólyom is azon körbe tartozik, amit nem kedvelnek, de hát Áder is oda tartozik. Inkább Sólymot szavaznák meg Áder helyett, mert Sólyom legalább nem pártellenfél.

MSZP; - Egyértelmű Sólyom minden más pártkatona helyett. Már konkrétan javasolták is, mint egy a jelenlegi áldatlan állapotokra megoldást adható személyt.

DedinKák; - Egyértelmű Sólyom minden más pártkatona helyett

KDNP; - Tele van Sólyom féle, NemBallibbek által nem kedvelt féle emberkékkel. Egymást viszont kedvelhetnék. Judeo-kereszténység alapon. Tehát rá szavazhatnak.

Függetlenek; - Egyértelmű Sólyom minden más pártkatona helyett

F.MPSZ; (igen ez a volt Fidesz mostani pontos mozaik neve) -  Megosztott és többes jelölésnél és titkos szavazásnál megtörténhetne Sólyom elfogadása. Hiszen sokan egyszer már megszavazták és nem akarnak még egy PlagiBá szerű égést.

... azt kérik a képviselőcsoporttól, hogy az Alkotmánybíróság volt elnökét, a Védegylet nevű civil szervezet jelöltjét támogassa a szavazáson. "Sólyom László professzor úr alkalmas személy arra, hogy pártok felett álló köztársasági elnökként folytassa a két elődje által megkezdett munkát" - jelentette ki. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy Sólyom László egy személyes találkozó alkalmával elfogadta a Fidesz támogatását a köztársasági elnöki posztra történő jelöléséhez. 2005. május 27. forrás

„Miután Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök 2005-ben jelezte, hogy nem vállal el még egy elnöki ciklust, a Védegylet egy nyílt levélben kérte a pártokat, hogy Sólyomot jelöljék utódjának. A szervezet felhívását előbb több (különböző világnézetű) értelmiségi (például Eörsi István, Jankovics Marcell) támogatta aláírásával, később az MDF és a Fidesz hivatalosan is megnevezték Sólyomot köztársaságielnök-jelöltjüknek. Ellenfele Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke volt, akit a Magyar Szocialista Párt jelölt. Az akkori másik kormánypárt, a Szabad Demokraták Szövetsége egyik jelöltet sem támogatta, a harmadik fordulóban három képviselője azonban Szilire szavazott.


Az országgyűlési szavazásra 2005. június 6-án, illetve június 7-én került sor. A szavazások során az első fordulóban Sólyom mindössze tizenhárom szavazatot kapott, mivel az őt jelölő Fidesz képviselői három kivételtől eltekintve nem szavaztak, amit a szocialisták közti megosztottság leleplezésével indokoltak. Sólyom a döntő harmadik fordulóban 185:182 szavazataránnyal nyert, ahol elegendő volt az egyszerű többség is az első két fordulóban megkívánt kétharmados többséggel szemben. Még aznap letette hivatali esküjét. Hivatalos beiktatása 2005. augusztus 5-én volt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr554387994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.04.12. 12:58:43

Sólyom? Sirályabb ezerszer, mint Áder.

Keljfeljancsi, Áder Jancsi!
Magyar fejlesztésű politikai játék videója látható itt, jobb, mint a Barbie!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2054_keljfeljancsi_ader_jancsi
Nem talpra, magyar!

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.12. 19:35:41

Sólyom egy tiszta politikus, támogatható!

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.16. 14:29:11

Sajnos esélytelen, mert független!!