Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Balavánnyal megegyezik a véleményem a közmédiáról

2012. szeptember 06. - IGe

Balavánnyal megegyezik a véleményem a következő blogbejegyzésével 100%-an. A blogtársadalomnak ilyenkor össze kell fognia, még akkor is, ha sok más dologban meg nem értünk egyet. Tegyük ki ezt így, vagy hasonlóan minél többen, akinek van vér pucájában, vagy a puncijában. Az MTVA meg kapja be. Na nem az enyémet, hanem a lipicai fedező csődörét.

Aki nem tudja miről van szó: Egymillió, egyesek szerint 10 millió, a keresetben írva "1.000.0000,- Ft"  forintra beperelt az MTVA egy bloggert, akivel egyébként világnézetileg ég és föld vagyunk, mert le merte írni a véleményét a közszolgálati adókról. Főként a közszolgálati TV-ről. Én meg szintén leközöltem a véleményét a blogomban. vajon engem is beperelnek? Mert akkor jó kis móka lesz.

Magyar Televizió.jpg

 A közmédia, kisfiam? Amikor a pénzünkből hazudnak nekünk.

Hallgatom a híradót, hogy hadd tudjam már, mi van; gyalogost gázoltak a fővárosban, torlódás az M7-en, a hűvösebb időben kevesebb jégkrém fogy (!), ukztvuz89t ígér a kormány, őüpö89 fordulatra van szükség, híreinket hallották, tartsanak velünk.

Ma délelőtt, mikor minden hírcsatorna a recessziótól volt hangos, a közszolgálati portál, a hirado.hu vezető híre arról szólt, hogy a fonalas zöldalgát nem kell kiszedni a Balatonból.

A hazugság az nemcsak az, mikor valaki valótlant állít; az is, amikor nem mondja meg az igazat (vagy – ugyebár – nem bontja ki az igazság minden részletét.) A közmédia ma azt jelenti, kisfiam, hogy a pénzükből hazudnak nekünk. Én már tavaly – még egy független portál főszerkesztőjeként – megtiltottam kollégáimnak az MTI használatát; ezt akkor vettem fontolóra, mikor az Index KSH adatokra hivatkozva közölte, hány százalékot lassult a gazdasági növekedés, mire a távirati iroda kihozta, hogy nem lassult, hanem gyorsult, elemzők szerint. Az utolsó csepp az volt a pohárban, mikor a Fidesz ellen megtelt a Kossuth tér, az MTI pedig azzal foglalkozott, mily szépen fogadták Schmitt Pált Székelyudvarhelyen, s hogy mit avatott Orbán Viktor.

Nektek nincs elegetek a közszolgálati médiából?

Szerintem a helyzet folyamatosan romlik. Azt hiszem, meg is teszem a szükséges jogi lépéseket. A médiatörvény vonatkozó passzusai alapján felnyomom a hatóságnál a közszolgálatot, úgy zusammen: egyoldalú tájékoztatásért, sőt álhírek terjesztéséért, és a nyugalmam megzavarására alkalmas – mert dühítően ostoba – tartalmak közléséért.

Értem én, hogy egy rendes diktatúra kiépítéséhez totál el kell hülyíteni az istenadtát, de ennyi közpénzből legalább a látszatra kéne vigyázni, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr974760023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter T. Sinclare 2012.09.06. 22:10:57

Miért, van még ebben az országban, aki Királyi Médiát figyel? A reménytelen kisnyugdíjasokon kívül?

Blogok, Index, Origo, Kuruc, Barikád. Kb. ennyi oldal van, amiket érdemes átböngészni hírek után. Világnézettől függetlenül.

Peter T. Sinclare 2012.09.06. 22:14:59

Egyébként a fülszövegben két kapitális hibát vétettél:

"A judeo-keresztény bibliában leírt SátánIsten, Jáhve, ZombiJézus rajongókat"

A Biblia könyvcím, ezért függetlenül attól, mit gondolunk róla, nagybetűvel kezdjük. Ez helyesírási hiba.

A másik, hogy Jézus nem volt zombi, több szempontból is:
- nem akart agyakat, meg emberhúst enni
- megmaradt a csodatévő hatalma
- értelmes maradt
- a teste romolhatatlanná vált

Ha megfelelő élőholt kategóriát keresel, az a lich (lics). :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.06. 23:14:57

Fiatalok közéleti-politikai reflexiói

"2012.09.06. 20:25 eruditor
Közlemény

Habár nem vagyunk újságírók, csupán műkedvelő fiatalok, ennek ellenére magunkat is abba a kategóriába soroljuk, amelyet Balavány György említ a hvg.hu portálon.

Blogunk mélyen elítéli az MTI koncepciós perekre emlékeztető bírósági keresetét, és maximálisan kiállunk Balavány György mellett."

dehaviszont.blog.hu/2012/09/06/kozlemeny_759

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.06. 23:17:57

Ezen a blogon szintén után közölve:

"Szolidaritás Balavány Györggyel, akit 10 millióra perelnek az idézett véleményéért.
Csatlakozz, tedd ki te is a blogodra!"

teheneszet.blog.hu/2012/09/06/imadom_a_magy_kir_esz_bolcsesseget_a_kozszolgalatiet_kulonosen

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.06. 23:20:54

Nem ebben állapodtunk meg!
Elegem van a közszolgálatból!

(Szolidaritás Balavány Györggyel, akit 10 millióra perelnek a véleményéért. Csatlakozz, tedd ki te is a blogodra! Aztán ítéljék el egyszerre az összes bloggert...) A közmédia, kisfiam? Amikor a pénzünkből hazudnak nekünk. Hallgatom a híradót, hogy hadd ...

torokmonika.blog.hu/2012/09/06/elegem_van_a_kozszolgalatbol_442

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.06. 23:23:27

Kettős Mérce
10 millióra pereli az MTI Balaványt! Akkor lehet minket is!

Balavány György újságírót az MTI ( azért pereli, többek között, mert egy ... . Egy másik bejegyzésben azt kifogásolják, hogy Balavány azt írta: álhíreket terjeszt a ... -e a véleményszabadságba. Egyébként szerintünk Balavány még finoman is fogalmazott, hiszen ...

magyarinfo.blog.hu/2012/09/05/10_milliora_pereli_az_mtva_balavanyt_akkor_lehet_minket_is