Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Országos Bírósági Hivatal válaszolt

2012. november 07. - IGe

Elmeorvosi vizsgálatra megyek nemrégen írt blogbejegyzésemben idézett levelemre a PKKB sajtó osztálya nem reagált, de talán az Országos iGazságszolgáltatási Tanács jogutódjától kaptam egy szokványos és várható választ is.  A válasz a várt paradoxont hozta. Az elfogultság felől az elfogultsággal meggyanúsított szerv dönthet. Nevetséges!!!!

Viszont mivel ez az eljárás már igen széles nyilvánosság előtt zajlik, ( ezt a blogbejegyzésemet is több százezer ember számára tudom megosztani a facebokkon ) ezért nem olyan könnyű már ezt az asztal, vagy a szőnyeg alá söpörni. Több jó hír is van ebben a levélben számomra. 1. Már nem kell hivatalos formában értesítenem, akárkit is, mert megtették helyettem. 2. Ezt a levelet nyilvánosságra tudom hozni. Mások is tanulhatnak belőle, Talán változni fog a mostani jogbizonytalansági rendszer. 3. A testvérem három éve válásban lévő felesége, azaz a sógornőm kavarásai már nem játszódhatnak a színfalak mögött és nehezebb lesz neki bárkit is esetleg "megvesztegetnie", mert aki egy ilyen üzletbe belemegy vele, nagyon ráfaraghat.

Állatok istenei.jpg

Itt van az önkényuralmi és babonaság motívumokkal fejlécében ellátott levél:

Címer magyar.jpeg

ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL

BÍRÓSÁGI FŐOSZTÁLY

Bírósági Igazgatási Osztály

 

1........../2012. OBH  Iván Gábor e-mail címére

Tisztelt Uram!

 

Sajnálattal közlöm, hogy kérelmét az Országos Bírósági Hivatal Elnöke nem teljesítheti.

A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény 65. §-a alapján az Országos Bírósági Hivatal elnöke a bírói függetlenség alkotmányos elvének megtartásával ellátja a bíróságok igazgatásának központi feladatait, valamint a költségvetési törvény bíróságokról szóló fejezete tekintetében a fejezet irányító hatásköreit és felügyeletet gyakorol az ítélőtáblák és a törvényszékek elnökeinek igazgatási tevékenysége felett.

Az Országos Bírósági Hivatal Elnökének a közérdekű bejelentésekkel és panaszokkal kapcsolatos eljárásáról szóló 10/2012. utasítás 1. § (2) bekezdése alapján a szabályzat nem vonatkozik a bíróságok azon döntéseire és eljárási cselekményeire, amelyek a rendes és rendkívüli jogorvoslati eljárásban vizsgálhatók felül.

Ugyanezen utasítás 3. § (2) bekezdése szerint nem minősül panasznak a jogerősen elbírált és még el nem bírált ügyben benyújtott kérelem, amelynek elintézése – tartalmából következően (pl.: soronkívüliségi kérelem, kizárási kérelem, fellebbezés, perújítási kérelem, eljárási kifogás) – az adott ügyben alkalmazandó jogszabályok alapján az eljáró bíróság hatáskörébe tartozik.

A fentiekre figyelemmel kérelmét az Országos Bírósági Hivatal elnöke – mivel beadványa tartalma szerint nem igazgatási jellegű, hanem az eljáró helyi bíróság kizárásával kapcsolatos – nem teljesítheti, ezért azt a 2004. évi XXIX. törvény 141. § (5) bekezdése és a 10/2012. OBH Elnöki utasítás 4. § (5) – (6) bekezdései alapján az ügyében eljárni jogosult Fővárosi Törvényszék Elnökének megküldöm.

Budapest, 2012. november 6.

                                                                                                            Üdvözlettel:

dr. Hildenbrandné dr. Balogh Olga s.k.

                                                                                            mb.főosztályvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr414895034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.