Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

TiGÁZ mentalistákkal köti ki a gázt?

2012. december 07. - IGe

 

A Tigáz-Eni gázszolgáltató körül egyre több "para"- és "maffia" jelenség figyelhető meg mostanában. A sima kis  többletszámlázási csalás, meg előre több hónap számlázása,  meg más egyéb trükkök már nem hoznak nekik elég jövedelmet. Ezért szerintük gázórák tömegei lettek a fogyasztók által megmahinálva. Így a valóságos gázfogyasztás a TiGáz szerint többszörösére rúg, mint amit egyébként egyáltalán reálisan el lehet használni. Több mint félmilliós "kihűlésvédelmi" pénzt követeltek az ilyen áldozataiktól. A többség kényszerhelyzetből fizetett, a jóval kevesebb "bátrabbak" meg pereltek és nyertek is.

Tigáz placca.jpeg

Aztán egyre több az olyan furcsa dolog is, amikor a gázszolgáltatás egyértelmű saját hibájukból bekövetkező  kikapcsolásával, majd visszakapcsolással próbálnak plusz 30-40 ezer forintos bónusznyereséghez jutni.

4 telefonbeszélgetés és 2 e-mailváltás, valamint egy érvényes csoportos beszedési megbízás ismeretében július és október között egyszer sem sikerült bankszámlámról leemelni 45,000 magyar forintot, 70,000 Ft-os limit mellett, hanem kikapcsolási eljárást kezdeményeztek, ahelyett, hogy a dolgukat végezték volna.  

forrás

Amennyiben esetleg valaki postai, vagy banki úton utalja az összeget, mert olyan bénák, hogy azt nem hajlandóak beszedni, az összeg átutalási igazolását lefaxolja több előre egyeztetett helyre is, még akkor is van újabb trükkjük a jövedelemszerzésre. Mostanában már odáig merészkedtek, hogy ilyen esetekben, az átutalt összeg és igazolások ellenére,  magánterületre is erőszakkal betörnek és úgy kapcsolják ki a gázórát. Aztán csodálkoznak, behajtó cégekkel, meg perrel fenyegetnek, ha valaki úgy gondolja, hogy a ki és a visszakapcsolási 30-40 ezer forintos díja ilyen esetben nem illeti meg őket.

006.jpgTöbb esetben arra hivatkoznak, leszerelt felső, elhajlott alsó kapupánt és természetesen kidőlt kerítés, továbbá nem megfelelően visszarakott és rögzített gázóradoboz esetén, hogy ők aztán bent sem jártak a magánterületen. Ők külső szerelést alkalmaztak.  Persze arra kérdésre, hogy azt hogyan tudták kivitelezni, ugyan mutassák már meg, arra nem hajlandóak reális választ adni, vagy megmutatni. Akkor találgassunk mi, hogy például egy sima drótkerítés, felül több sor szögesdrót esetén a kerítéstől 1-2 méterre a magántulajdonú telken bent lévő, csavarokkal alul lerögzített gázóra dobozú gázórát mikét kötik ki?


1. A Tigáz-Eni artistákat alkalmaz erre a feladatra  (szögesdróton felül kötelekkel átlógatva)

2. A Tigáz-Eni nőgyógyászokat alkalmaz erre a feladatra  (6x6 cm-es kerítéslukon hosszú vékony szerszámokkal)

3. A Tigáz-Eni mentalistákat alkalmaz erre a feladatra (pszichés akarattal)

Az eddigi vizsgálataim szerint itt Uri Geller gázszerelőképző kisiparos keze van az ügyben a legreálisabban. Mert ugye az erőszakkal és rongálással való betörés és ezzel elkövetett csalás, az bűncselekmény lenne. Ilyen meg egy ügyfélközpontú gázszolgáltató nem tenne. Gázszolgáltató nem, de mi a helyzet, ha ez nem is az, hanem maga a maffia? Nemcsak a gázórákat saját maguk mágnesezik, hanem maguk lopják a gázt is? Aztán azt ártatlan fogyasztókkal fizettetik ki.

urigeller.jpg

Az ilyen "cég" - akár maffia, akár nem - megérdemli, hogy bármelyik kormány csavargassa a tökét. Nem csak a -10, -20, -30% os kötelező gázárcsökkentéssel, vagy hasonlóval, de akár a külföldi felelős "tulajdonosok" kártérítés nélküli kiebrudalásával is az országból.

 

Hasznos olvasnivalók a témában

Szívatás - kösz, Tigáz!

Tigáz szívatás

HírÁram - 2012. február 3.

Fantomtartozások a Tigáznál és az Émásznál

Fostalicskák

Hogyan tereli a TIGÁZ árverezésre az ingatlanokat?

A nagy TIGÁZ-trükk

TIGÁZ, a rémálom - Index Fórum

Mikor a Terrorelhárítási Központ benéz hozzád az ablakon

Vitanap az Országgyűlésben, amely érintette a TIGÁZ tömeges, üzemszerű visszaéléseit 2012.11.29.

Karcolt gázóra: 900 ezres kötbért követelt a Tigáz

A Tigáz emberei mágnesezik az órákat?

Tisztességtelen módszereket alkalmaz a Tigáz? Egyre több a dühös ügyfél

Sötét gyanú: lopja az orosz gázt Ukrajna - Magyarországról?

ErkölcsTan Blog: Tigáz maffia?

Ráfáztak a simlis gázóraellenőrök.Ötvenezer forinttal akartak megvágni egy debreceni fogyasztót.

Dr. Apáti István országgyűlési képviselő 2013.05.22-i felszólalása a Parlamentben a „szűnni nem akaró szolgáltatói visszaélésekről” a TIGÁZ működési területén

Újabb gázcéget vásárolhat a kormány? A Tigáz gázhálózatát üzemeltető Tigáz DSO Kft. eladásáról folyhatnak tárgyalások a magyar kormány és az olasz tulajdonos Eni között

Tigáz és más gázos cégek által megkárosítottak jogaiért zárt facebbok csoport

Trükkös szolgáltatók?  facebook oldal

Az energiaszolgáltatói kötbérek jogi és gyakorlati problémái Fogyasztóvédelmi Szemle

Nem ismerhetik el indokolt költségként a hálózati veszteséget a gázcégek  - Nagyon helyes intézkedés

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr864952659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tigáz-Eni maffia 2013.10.08. 01:46:17

Tigáz - Eni, Főgáz és más hasonló kihűlésvédelmi pénzeket szedő maffia ellen nem olyan reménytelen a helyzet. Eddig tömegeket lejmoltak le nagy összegekkel és tömegeket tartanak rettegésben. Nagyon kevesek merték csak felvenni a kesztyűt és védekezni e...

Trackback: Tigáz maffia? 2013.05.22. 16:20:13

Nemcsak a gázórákat saját maguk mágnesezik, hanem maguk lopják a gázt is? Aztán azt ártatlan fogyasztókkal fizettetnék ki? Az ilyen "cég" - akár maffia, akár nem - megérdemli, hogy bármelyik kormány csavargassa a tökét. Nem csak a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsolya Petrin 2013.02.07. 12:58:19

Ez a Tigázos pali hogy hebegett és mennyit pislogott ekte lerítt róla hogy kamuzik...

lex perfecta 2013.05.28. 10:16:58

Dr. Apáti István országgyűlési képviselő 2013.05.22-i felszólalása a Parlamentben a „szűnni nem akaró szolgáltatói visszaélésekről” a TIGÁZ működési területén

www.parlament.hu/naplo39/280/n280_0010.htm

Idézet az Országgyűlés jegyzőkönyvéből:

DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik):

Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr!

Szűnni nem akaró szolgáltatói visszaélésekről, illetőleg visszaélésgyanús esetekről számolnak be az emberek a képviselői fogadóóráim alkalmával Csenger, Mátészalka, Nagyecsed, Baktalórántháza és Nyírmada térségéből, de tartok tőle, hogy az ország többi megyéjében sem sokkal jobb a helyzet.

A gázszolgáltató a már régi, jól bevált módszert, a régi receptet alkalmazza: csak és kizárólag a szolgáltató saját szakértője vizsgálja meg a gázórákat, amelyekkel kapcsolatban azt próbálják ráhúzni, rábizonyítani a fogyasztókra, hogy ezeket a gázórákat megrongálták, manipulálták, és lopták a földgázt.

Bővebben:
www.parlament.hu/naplo39/280/n280_0010.htm

www.akontroll.hu/f_mod_hozzasz.php?ssz=56

www.jogiforum.hu/forum/31/11407

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2013.10.09. 19:44:17

"Semmiféle Gázos embert be nem engedek már az udvarunkba. Néhány hónapja egy Tigázos gázos kocsi áll a házunk előtt. Gondolom a kéményt skubizta, hogy füstöl-e. Nem füstöl, mert villannyal fűtünk és a meleg vizet is az adja. Kimegyek a kocsihoz és megkérdezem, hogy tudod-e valamit segíteni. --- Nagy zavar, öööö - látszik, hogy most gondolja ki mit is mondjon.---- Igen jött a gázórát leszerelni, ami már le van zárva több mint egy éve és az nekem nagy baj lesz, mert a visszaszerelésnél már ki kell majd fizetni a nyomásvizsgálatot is. --- Semmi gond, csak fura hogy egyedül jött és nem ketten vannak. Nyugodtan szerelje le, pontosan úgy ahogyan a gáz elzárását is végezték. Állítólag külső szereléssel. .... Beszélgettünk még vagy 20 percet és befenyegetett rendőrséggel és mással is, hogy legközelebb azzal jön. Nyugodtan, legalább lesz hivatali tanú is, hogy lehetséges-e a külső szerelés vagy sem. Mert szerintem betörtek az udvarunkra, mert a nagykapunk zsanérjait szétszerelték és az meg volt rongálva. Ha tudják rongálás és betörés nélkül is kinti szereléssel, arra magam is kíváncsi vagyok. Le is filmezném... Na azóta sem jöttek én meg éppen tervezem a vákumcsöves napkollektor rendszert a házra. Fontos!!! AGIP -ENI -nél senki se tankoljon. Egy maffia, egy pénzügyi csapat."

- "Sajnos kiáshatják a föld alatti vezetéket telken kívül és ott is elzárhatják. Olyan 130 ezer forintba kerül ez a művelet."

- "Minek? 2012 juliúsa, azaz több mint egy éve el van zárva a gáz. Kétszer nincs értelme valamit elzárni. Ezzel az óraleszereléssel, csak ijesztgetni akartak, de annak sincs semmi értelme. Kénytelenek lesznek belátni előbb, vagy utóbb, hogy betörtek hozzánk és törvénytelenül szüntették meg a gázszolgáltatást. Ugyan is tartozásunk sem volt. Csak nekik bénaságuk, mert hiába tudták, tudják, hogy mi a beszedési megbízás maximális összege amit le tudnak venni a számlánkról, nem vették figyelembe. Csak az összeghatárt kellett volna betartani és akár 10 szer akkora összeget is levehettek volna a számlánkról már azóta. Csak persze részenként. Tehát ők a hülyék, de nagyon."

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2016.06.21. 09:37:49

Sötét gyanú: lopja az orosz gázt Ukrajna - Magyarországról?
2013. március 31. | 08:43

A Gazprom elnöke csalást sejt a mögött, ahogyan Ukrajna a földgázhoz jutását szervezi Európából - Alekszej Miller erről szóló nyilatkozatát a Rosszija 1 televízió szombati magazinműsora sugározta.

"Gyanúnk szerint semmilyen reverz (ellentétes irányú) szállítás az Európai Unió területéről de facto, fizikailag nem feltételezhető. Azt feltételezzük, hogy a Gazpromtól származó gázt használják" - nyilatkozott az orosz állami gázcég vezetője a Vesztyi v Szubbotu című heti hírösszefoglaló magazinműsornak
Alekszej Miller szerint "ahogy beérkezik Európába az orosz gáz, azonnal Ukrajna felé irányítják. A határon úgynevezett visszacsatolás történik, és a gázmérő állomás műszerei azt mutatják, mintha meghatározott mennyiségű orosz gáz (...) az európai piacra menne".

"Ezek (...) valamiféle csalási rendszerekre emlékeztetnek, és ezeket tisztázni kell" - mondta a Gazprom vezére.

Miller emlékeztetett arra is, hogy jelenleg az európai gáztőzsdéken az ügynevezett azonnali (spot) árak magasabbak, mint a Gazprom hosszú távú szerződéseiben kikötöttek. A brit gázpiacon a múlt héten több mint 800 dollárba került ezer köbméter földgáz - mondta, és úgy vélte, hogy Ukrajna nem bírja kifizetni a spot árakat.

Szergej Kuprijanov, a Gazprom szóvivője a Vedomosztyi című orosz lap pénteki közlése szerint kijelentette: "meg vagyunk győződve arról, hogy a magyar fél teljesen biztosan nem fog homályos sémákat használni a gazpromos földgáz Magyarországról Ukrajnába való virtuális visszafordításakor".

Az újságnak Mihail Korcsemkin, az East European Gas Analysis nevű cég orosz igazgatója kifejtette, hogy szerinte az ukrán Naftogaz a Gazprom Európába menő tranzitgázából csapolja le a neki szükséges földgázt. Így az ukrán állami gázcégnek kevesebbe kerül az energiahordozó. Németország 2013 első negyedében ezer köbméterenként 410 dollárt fizetett a földgázért.

Mikola Azarov ukrán miniszterelnök csütörtökön Budapesten jelentette be, hogy Magyarországról megindult a reverz gázszállítás Ukrajnába. Kijev tavaly állapodott meg a német RWE vállalattal arról, hogy a cég ötmilliárd köbméter földgázt szállít neki 2013 májusáig.

pecsistop.hu/kulfold/sotet-gyanu-lopja-az-orosz-gazt-ukrajna-magyarorszagrol/1135193/