Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Pizsamás politika

2013. május 15. - IGe

Semmi kedvem nincs politizálni, de megfogadtam saját magamnak és a felségemnek is, hogy az unokáink már nem egy ilyen hazugságokkal és manipulációkkal teli világba fognak születni. Mivel a kislányunk már 6 éves, ideje elkezdenem intézkedni.

2001 áprilisától körülbelül tíz hónapig már kipróbáltam alapító tagként, hogy milyen is a hagyományos politika, még akkor is ha azt NetPártnak nevezik. Az akkori pártoktól függetlenként induló neten keresztül szavazó és politizáló párt, hamar rossz irányt vett, minden fekélyével rátelepedett az SZDSZ és én otthagytam. A hatalom és a befolyás vágya sokakat kapzsivá és gonosszá tesz. A fő tanulság annyi, hogy azóta sem lett és nem is tért át egyik párt sem a net adta szavazási lehetőségekre, mert az túl demokratikus, túl közvetlen. 

Sohasem titkoltam, hogy nem fogok pártérdekek mentén politizálni, amit úgy fogalmaztam meg, hogy lelkiismereti politikusnak tartom magamat. Nem is különösebben érdekelnek, az ilyen marhaságok, hogy jobboldali, baloldali, konzervatív, liberális, nemzeti stb. Valami nem attól lesz az, aminek elnevezik, vagy besorolni akarják, hanem a tetteitől. Itt pedig nem konfliktusról van szó, hanem ha képletesebb nyelven akarok fogalmazni, akkor a "NetPárt belső választási csalásáról". A választás pedig a demokratikus értékek egyik legfontosabbika.  

Iván Gábor  2002.02.27 20:52:07 (764)

Most viszont néhány dolog nagyon felháborított és úgy döntöttem, hogy aki hülye haljon meg, vagy legalább távozzon a politika, közéleti, bírói, ügyészi, ügyvédi, egyházi, vallási,  stb hatalomból. Ezért szinte észrevétlenül szinte semmit sem fogok tenni. Nem megyek el politikai tüntetésekre, gyűlésekre, megbeszélésekre. Nem fogok a neten sem hatalmas tömegeket "egymillióan ezért, azért, amazért" lájkokat gyűjtögetni. Nem fogok titkos társaságokat sem a háttérben irányítani és nem fogok titkos politikai trükköket sem bevetni.

Akkor még is mit teszek?

Pizsmás Politikus IGe.jpg

Néha-néha pizsamában, reggeli ébredés után, kávézgatás közben gyűrötten és kócosan be fogom kapcsolni a gépem kameráját és mindenféle vágás, hókuszpókusz, beállítások nélkül felveszek úgy másfél két percnyi videót, amit aztán felteszek valamelyik, vagy több videómegosztó oldalra is.  Mert egy normális országban senkinek sem kell elhagynia az otthonát és még a pizsamájából sem kibújnia, hogy politizáljon és változásokat érjen el. Még szavazás miatt sem, mert az is megtehető neten keresztül. Sőt még sokkal biztonságosabban, mint ahogyan a bankok milliárdokat, tíz, száz, vagy ezer milliárdokat utalgatnak ide-oda neten keresztül. Neten keresztüli szavazásoknál ugyan is sokkal könnyebb kizárni a csalások és manipulációkat.

Pizsamás politizálás elvét tehát csak elindítom, de magam sohasem leszek a hagyományos értelemben vett politikus. Soha nem fogok semmilyen olyan politikai tisztséget elvállalni, legyen az bármilyen fontos beosztás, ami hatalommal, irodával, beosztással jár. Semmi olyat, az esetleges utazgatáson, ,megfigyeléseken és tapasztalat gyűjtésen, majd abból elemzéssel javaslattevésen kívül áll. Soha nem teszem ki magamat annak, hogy a sorsom más emberek szavazatán múljon, hogy ezért ha eredményes akarnék lenni széptevést kellene tanulnom, ami nekem úgy sem megy.

Remélt követőimmel együtt mi pizsamás politikusok leszünk. Tehát nem mászkálunk el a politizálás miatt a számítógépünk elől és a pizsamánkat sem vesszük le. Tehát a pizsamánk a garancia sok mindenre. Arra, hogy mások vagyunk és valóban mások is leszünk.

Egy új politika, etikai és erkölcsi korszakot nyitunk.


A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr465302094

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legnagyobb mértékben a bírák és ügyvédek bizalmi indexe zuhant 2013.10.15. 18:11:16

A politikusok az utolsók, viszont 7 és 7 százalékot zuhant a bírák és ügyvédek bizalmi indexe a társadalmunkban 5 év alatt. Ezzel ezen felmérésben ez az a két szakma, ami a legnagyobb bizalmi vesztést elszenvedte 2008 és 2013 között.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabolaci111 2013.05.17. 01:26:52

Kösz a részvételt s Firaizmuson!

Azért a "Valláskritika" meg az "Egely Kerék" marad még? Remélem.

Na. Én itt a pizsamás-on követőd leszek, de azt tudnia kell minden ezt olvasónak, hogy most speciel 2014-ig a Jobbik mellett kampányolok, na persze nem itt fogok, csak ugye emiatt nem lehetek talán igazi pizsamás. Csak amolyan "veletek együtt sétálok az utcán, mert nem szégyenlem ezt a társaságot" szintű követés lesz. Ja. Végül is hirtelen ennyi. :D Béke!

Gerilgfx 2013.12.23. 16:43:21

a közvetlen demokráciával egyetértek, de a neten keresztüli szavazással nem. mint szoftverfejlesztő, ha tehetném, ezt nem engedélyezném egyáltalán. túl könnyen manipulálhatók az eredmények. ha mondjuk 100 ezer számítógépet megfertőzöl egy vírussal, és manipulálod a szavazatokat csak azokon, azzal már választást lehet hamisítani. az átláthatóság is veszélybe kerülhet. az internetes és mobiltelefonos választás vagy népszavazás mindenfajta formáját elutasítom. szavazni kizárólag személyesen, papírra írva, választási bizottság és szavazók által hitelesített urnába dobva, parlamenti pártok felügyelőbizottsága előtt megszámolt és hitelesített eredmények útján lehessen!