Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Firaizmus Filozófiai Iskolája bezárt

2013. május 23. - IGe

Körülbelül másfél év, egyébként sikeresnek mondható időszak után, a Firaizmus Filozófiai Iskoláját az alapítója Fira Heffner lényegét tekintve bezárta. Kár érte.

Firaismus Filozófiai Iskolája Zárva2.JPG

Helyette, persze Fira szerint biztosan csak mellette, lesz sosefeledd.com főként cikkátvevő és utánközlő bulvárlap. Igen alacsony és néhány napra rózsaszínbe is öltözött és csak erős tiltakozásra visszacserélt megjelenéssel, azaz igen primitív színvonallal. Amivel már nem tudok együttműködni, már nem tudom támogatni. Főként azért nem, mert számomra arányában már túl sok lett a butítás és kevés a tanítás. A cikkeket meg javaslom inkább eredetiben olvasni például a  hir.ma helyről, ahonnét kinézet és nem csak a cikkek zöme származik. A kijelöl, másol, beillesztéses írások amúgy sem az én műfajom, azokat alapvetően megvetem és plagizálásnak tekintem. 

Főként azt sérelmezem, hogy az oldalra szoktak egy reklámelhelyező cégen keresztül  reklámként a különféle szekták, szientológusok, ezo tévések, kártyajósok, asztrológusok és hasonló alakulatok, akik az emberi hülyeség vámszedői. Ami miatt az oldalon például az én szientológia módszertant kritizáló írásom is törlésre került, mert jóhiszeműen ne feltételezzünk más összefüggést, csak azt, hogy veszélyezteti a reklámbevételt. Sosefeledd.png

A firaizmus leírását azért tegyük el az utókornak, amely még a segítségemmel került ebbe a formába:

Küldetés

A filozófiánk azon alapszik, hogy az embereket rávezetjük arra az útra, amin legkedvezőbb módon haladva tanulnak meg következetesen gondolkodni, cselekedni és élni az életüket. Igyekszünk rávilágítani korunk jellemzői hibáira, hogy mentesek tudjunk maradni a folyamatosan ránk zúduló manipulációktól, amelyet különböző hatalmi érdekek használnak fel ellenünk! Úgy gondoljuk, hogy egy szebb világ megteremtéséhez erős társadalmi szemléletváltásra van szükség. Drasztikus filozófiai, világnézeti, politikai, jogi, erkölcsi újraszerveződésre.

Ennek ellenére nem célunk megdönteni semmilyen kormányt, bármilyen politikai hatalmat vagy szervezetet. Mert úgy gondoljuk, hogy amíg az emberek manipulálhatók, hamis értékrendjeik által irányíthatóak, addig nem tudna létezni olyan irányítás amely a helyes útra tudná vezetni a világot.

Legvégül ezen blogbejegyzésemben üzenem minden érintettnek, hogy a firaizmus.com domain másra való használatát a jövőben nem tudom támogatni, sem anyagilag sem eszmeileg.

facebook-dislike-button.png

utóirat 1: Kérem, ha valamelyik rajongó olvassa, adja át Firának, vagy írja be neki az oldalára, hogy a sosefeledd domainnel és tárhellyel csipkedje magát. A firaizmus.com -ról való kitiltásom és az ott lévő összes  írásom törlése miatt némileg morcos vagyok és elképzelhető, hogy néhány napon belül erre a blogbejegyzésemre fogom átirányítani a firaizmus.com-ot a kért sosefeledd.com  helyett. Ami a legfrissebb infó szerint már sosefeledd.hu lesz. Firából pont az lett, akik ellen látszólag küzdeni szeretne. Egy buta g.ciJa és pont azt kell vele tenni, amit Ő maga javasol videóiban. Otthagyni a büdös retkes f-be és szépen elhal majd magától. Hiszen, ahogyan mondani szokta, ami önmagára is vonatkozik, természetesen neki is szüksége van "negatív" tapasztalatokra is a fejlődése szempontjából. Mert szerintem az emberek azért arányában annyira nem hülyék, mint ahogyan ő gondolja.

utóirat 2:  A www.firaizmus.com domain 42 013.06.01-től már erre az írásomra mutat. Talán illene lecserélni a következetesség miatt a facebook oldalon a fejlécet, ami még jelenleg a firaizmus.com, Fira által eldobott és megtagadott címet reklámozza. Tehát azt, ami szerinte nem eléggé eredményes, nem eléggé jó.

utóirat 3: 42 013.06.02. Megtörtént a firaizmus facebook oldal fejlécében a domain név cseréje. Igaz ehhez az kellett, hogy néhány ismerősöm által jelezve is legyen az önellentmondás. A hozzá írt megjegyzések a firaizmus.com állítólagos "elbirtoklása" már csak butag_ciség a köbön. Hiszen egy héttel előtte már videókban és több más helyen is meghirdette Fira, hogy a firaizmus.com kuka és helyette a sosefeledd domain lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr815314269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.