Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Bírói önkényeskedések lélektana

2015. szeptember 15. - IGe

Ferdemorál Szilvia best of 1

Ferdemorál Szilvia nem a boldog gulyás korszakos kádárizmus pártfőiskoláin és továbbképzőin szívta magába a ferde és előítéletes gondolkozást, hanem a mai Pajzán Péter Kaotikus Egyetem jogi szakán. Már nem azt tanulta, hogy a proletariátus és a párt érdeke mindenek felett, hanem azt, hogy a jogegyenlőséget mindig ferdén kell értelmezni. Mindig valakinek az érdeke mentén ferdén. Hol a kaotikus egyházén, hol egykori kollégiumi szobatársaikén, hol a főnökei haverjaién, hol swinger klubos dugótársaién, hol a szientológus ismerőseién … a variációk kifogyhatatlanok. Ezt annyira komolyan vette, hogy ki is egészítette születéskori nevét a Ferde előtaggal. Mert iskolája a ferde gondolkozásmód és ferde ítélkezés fellegvára. Azon az iskolán tömeg és családgyilkos királyok példa értékűek lehetnek, fő ideológiai mítoszalakjuk a judeo Jahve Isten a legfőbb jó. Tömeggyilkosságai, népirtásai ellenére a legfőbb példakép akárcsak a szovjetunióban Sztálin elvtárs volt egykoron. Mert persze a tanok szerint Sztálin és Jahve elvtársak csak a társadalmi jólét és igazságosság miatt gyilkoltak. Az ő gyilkosságaik nem is gyilkosságok.

ferdemoral_szilvia.jpgKikerülvén a ferdetanok iskolájából Ferdemorál Szilvia jogi juppiként kezdett törtetni és nyomulni. Ideológiai elkötelezettsége miatt, mint a kádár rendszerben, egyből és könnyen talált és elért egy bírói állást és azon belül is már több középvezetői pozíciót is kapott átmenetileg. Akaratosan, néhány lényegtelen dolgot bemagolva és elhadarva a látszat jogállamiság, látszat formalitását igyekezett betartani, de ítéletei mindig is a nagy FERDE eszmét képviselték. Nem is mertek ez ellen kikelni és felkelni. Amíg nem találkozott Igazérzésű Gabriellával. Találkozásuk pillanatai:

Ferdemorál Szilvia bíró-e egyáltalán?

FM SZ: Igazérzésű Gabriella magát rágalmazással vádoljuk, mert le merte írni egy példamesében a saját óvodáskori kis könyvének üres hátlapjára, hogy a volt sógora, ön szerint csalt egy ultipartiban. Látta, hogy egy kártyát eldugott és kicserélt. Így nyerte el csak mások pénzét. Az erről Pajtás fényképezővel készült fotókat látták a plüssmackói is. Kérem a személyigazolványát, bérletét.

IG G: A jogegyenlőség elve alapján először én kérném az igazolványát, hogy bíró-e egyáltalán és joga van-e engem igazoltatni.

FM SZ: Izé bizé.... höümmm hömmmm. Szünetet rendelek el és majd hozom a bírói igazolványom.

Itt egy kb háromnegyed órás szünet keletkezett és ott töprengett, IG G, hogy a FM SZ egészen biztosan a lakásában hagyhatta és most megy érte taxival. Végre szól a recsegő, érthetetlen hangszóró be lehet menni a terembe.

FM SZ: Nos IG G hazudtam önnek, de nekem szabad, mert én bíró vagyok, még sem hoztam a bírói igazolványomat, hanem belenéztem a BKV irataiba és tényleg van érvényes bérlete. Ez tartott ilyen sokáig. Közben félre fordul és a flúgos futam rajfilmből ismert Mardel kutya kacagását adja elő.

Az meg, hogy én futball bíró vagyok, vagy csak partjelző, járjon utána. Például a Magyar Labdarúgók Szövetségénél. Punktum bírói igazolványom nem mutatom, az szent ereklye a házi oltáromon, azt csak én és a beavatottak láthatják.

IG G: Akkor most itt hagyom a tárgyalást és megyek az MLSZ-hez mondaná Gabriella, de meggondolja magát. Ez a 3,14-csa hülye, akaratos hülye, jobb vele óvatosan viselkedni, mert közveszélyessé válhat. Ezen gondolatai után maradt. Maradt, hogy egyszer valakinek ezt elmesélhesse, aki ebből egy elgondolkoztató szatírát, bohózatot, vagy pamfletet ír.


folytatás következik

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr237790440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.