Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Bírói Önkény Ellen mozgalom Kisokos

2017. április 12. - IGe

A  bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb  problémája.  Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok,  gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak.   Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorlat is a bűnelkövetés  eszközévé is vált. Ez ellen jött létre a Bírói Önkény Ellen mozgalom,  mivel az állam nem teszi a dolgát, vagy nem eléggé jól.


Milyen keretek közt működtök?

Mi  még egy nagyon alakulófélben lévő mozgalom vagyunk, semmink sincs.  Nincs hivatalos társadalmi szervezet bejegyzésünk, nincs működési  szabályzatunk, nincs bankszámlánk, nincs pénzünk, nincsenek  alkalmazottjaink, nincs ügyvédünk, nincs titkárnőnk. Nincs  önálló honlapunk, nincs irodánk, nincs nyomtatónk, nincs számítógépünk,  ...   Ugyan olyan emberek vagyunk, mint te, kisebb, vagy nagyobb  gondokkal. Sortársak vagyunk.


Még is akkor mire vagytok jók?

Többnyire itt tanácsokat információkat tudunk adni  egymásnak, mint mozgalom panaszodhoz, feljelentéséhez is csatlakozhatunk. Van erre a célra egy zárt munkacsoportunk. Amit eddig el tudtunk talán érni az csak annyi, hogy  kezdjük bevinni a köztudatba, hogy van olyan, hogy Bírói Önkény, ami  ellen fel lehet lépni és tenni kell. Tehát a mi hatásaink, ha lesznek,  sajnos hosszú távon hathatnak csak.


Miben tud a mozgalom segíteni jogsegély téren?

Segíteni semmiben sem tudunk. Nem azért vagyunk. Tehát nem jogsegély, hanem inkább állampolgári bűnüldöző szolgálat vagyunk.  Azért jöttünk létre, hogy hosszú távon megszűnjenek a bírói visszaélések. Tehát a tagjainknak kell tennie ezért és a mozgalomért, ha ezt el akarja érni. Vannak követeléseink, amit kiegészíthetsz és majd küzdhetsz is velünk, hogy megvalósuljanak.

 
Ki az alapító?

Az alapító egy műszaki mérnök többdiplomás 50 év körüli családos, ideológiailag és politikailag is független férfi, aki már ezt megelőzően is számos közéleti mozgalomban tevékenykedett sikeresen. Ezek közül a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligáját lehet kiemelni, amely 2004-re elérte alapvető célját, felfüggesztette működését és csak egy figyelő bizottsága van, az esetleges visszarendeződések ellen, ha szükséges újraélesztik a LIGÁT.  Ha mi is elérjük céljainkat, mi is így teszünk.


Kikkel működtök együtt?

Mivel mi nem a bírók, hanem a bírói önkény ellen vagyunk így már számos tisztességes hazai jogviszonyokat akaró bíró is a szimpatizánsunk. A deviza-károsult csoportokkal is vannak kapcsolataink, de ők egymással sem tudnak kijönni, így velünk sem nagyon lelik a közös nevezőt, de azért bizakodunk. Jogvédő szervezetekkel, amelyek neveit minden nap halljátok, vagy olvassátok, olyan gondok vannak, hogy nem nagyon tudják felmérni az ügyünk fontosságát és így rájuk nem is nagyon számíthatunk. Ha tudtak volna tenni érdemi dolgokat és tettek is volna, akkor nem kellett volna nekünk is megalakulnunk. Akkor elég lennének ők.  Igazából, ha a bíróságok is azok lennének, aminek lenniük kellene, akkor szintén nem lenne szükség a létezésünkre. Tehát mi mindenkivel együtt működünk, akivel csak lehet, de a tetteket nézzük és nem a leírt szép ígéreteket.


Simán leráznak majd benneteket és semmibe sem fognak nézni várhatóan. Mit tesztek ez ellen?

Ez a mi mivel tudunk még is hatni kérdéskör.  Mint már érintettem, az alapítónk tapasztalt ilyen téren és igen széles és hatékony, már sok helyen kipróbált módszertanokkal rendelkezik. Mi nem akarunk tüntetésekre és demonstrációkra járni. A bíróságok elárasztása tömeges beadványokkal és ügyekkel sem a mi stílusunk. Amit teszünk majd viszont az összehangolt azonos fellépés bizonyos esetekben. Összehangolt azonos polgári engedetlenség bizonyos esetekben.   Összehangolt bojkott bizonyos dolgok ellen.  Összehangolt erkölcsi és etikai elítélés. Hogy ezek hatnak-e, csak egy példát írok. A Tigáz és Más Gázos Cégek Által Megkárosítottak jogaiért csoportban az alapítónk évekkel ezelőtt összehangolt bojkottot hirdetett meg a Tigáz-Eni érdekcsoportjába tartozó Agip benzinkutak ellen. “Senki se álljon meg ilyen kútnál, sem tankolni, sem vásárolni, de még pisilni se.” szövegezéssel. Eltelt néhány év és az Agip eladta a hazai benzinkútjait, amit a MOL vett meg. Az ENI véletlen egybeeséssel magyarázta a dolgokat, de a valóságban a bojkott hatott.

 
Konkrét eredmények vannak már esetleg?

Igen vannak és több is. - Látszólagosan kis 1100 fős létszámunk ellenére már országos szinten tudnak rólunk a különféle bíróságokon, rendőrségeken és jogvédő csoportokban is. Ezekről folyamatosan értesülünk, hogy hol itt, hol ott tűnt fel egy kinyomtatott figyelemfelkeltő képünk, vagy a nevünk. - Erkölcsi téren is, adott keresőszavakra rákeresve , mint például “bírói bűnözés” egyre több anyagunk és képünk kerül be az élmezőnybe. - Egy konkrét bírót Vavriknét a Fővárosi Törvényszék bíráját, hivatalával együtt elmarasztalta jogerős határozatban a Fővárosi Ítélőtábla. Fura módon az elmarasztalás ellenére és azzal szembeszegülve nem a jogorvoslás felé mozdultak el a dolgok, hanem a további bírói és bírósági törvénysértések és ezzel együtt sajnos bírói és bírósági “bűncselekmények” felé.

Bírói Önkény Ellen mozgalom néhány figyelemfelkeltő képe

biroi_visszaeles_kep2.jpg

 

jogallamot.jpg

 

biroi_onkeny_mem1.jpg

 

torvenyek_betartasa.jpg

 

birosagi_megfigyelesek_2.jpg

 

biro_merges_5.jpg

 

kamerak.jpg

elmeorvosi_vizsgalat2.jpg

 

baratok_vagy_ellensegek.jpg

 

bank_es_a_hazak.jpg

 

biroi_etika_mesekonyv.jpg

 

sebesult_paragrafus.jpg

 

tbm_egyesulet_kep2.jpg

 

kek001_1024x768.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr3712419199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.