Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Kétfarkúak

2018. február 03. - IGe

Volt egy esetleges "értelmes pártszövetséget" - nem csak farokból, de párból is jobb az egynél a kettő - egyeztető párbeszédem a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal, PDox időszámítás szerint 42 017 júliusában, de aztán egy hét után rájuk untam és otthagytam őket. .... Kavartam azért ott némi vihart, mert utólag perekkel, meg ezzel azzal fenyegetőztek .... aztán már nyílt vitára akartak csak kihívni ... ezen röhögtem egyet.  Nem másolhatom ide az ottani vitámat .... de legalább a saját bemutatkozó részemet, ami ott több darabból állt, ide teszem, mert az amolyan önéletrajz féle amúgy is.

ketfarku_kutya_part.jpg

Ja magamról annyit, hogy 50 éves, családos, gyerekes ideológiailag és politikailag független vagyok. A magán-feleségem szerint kellőképpen lökött. Szavazni nem járok , már kértem is a választási bizottságtól, hogy töröljenek a listájukról. (Nem tették meg. állítólag le kellene mondanom miatta a magyar állampolgárságomról, ami egy vicc.) Még az internettó időszak kezdete óta, tehát úgy jó 18 éve netes közéleti személy kategóriába osztottam be magamat. Sok mindenben kavartam már eddig, többnyire sikerekkel. Nem mindig adom a nevemet és az arcomat a dolgokhoz, tehát sok dologban ott voltam, amit nem is tudták, hogy ott voltam. Ezek nem titkok: - Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája 2004-ben elérte fő célját, a sorozást megszüntették. Most néhányan figyelünk, ha egy újrarendeződés kezdődne, feltámasztjuk a mozgalmat. - Tigáz és Más Gázszolgáltatók Által Megkárosítottak Jogaiért mozgalom. AGIP benzinkutak elleni bojkott, ... ne állj meg pisilni sem! ... eladták a kútjaikat. - Népszámlálás: Vállald, hogy Jedi vagy! - Egymillióan a Magyar Sajtó Szabadságáért .... félsiker, a blogok félig meddig még szabadok. - Bírói Önkény Ellen mozgalom .... stb....

Itt üldögélünk, figyelgetünk néhányan a volt Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájából. A nevünk sokat elárul: https://www.facebook.com/onkentesseg/

Végignézegettük, megkóstoltuk a majdnem pártokat, akikkel szövetség létre jöhetne, de eddig kölcsönösen nem kelletünk egymásnak. Néhány példa: Kalóz párt, Egyik Sem Párt, Likvid Demokrácia Pártja, Internet Demokrácia Pártja, PopsiPárt, Troll Demokrácia Pártja stb ..... Van egy saját kísérleti oldalunk közel 4 ezer rajongóval: https://www.facebook.com/EgyikPartraSem/   Mi nem vagyunk oda nagyon az államilag bejegyzésért, max mint okos húzást tennénk meg. Már bejelentkeztünk a Kétfarkúakat bejegyeztető ügyvédi irodánál, hasonló ok miatt egyébként.

A kétfarkúakkal egyébként már a kezdetek óta van egy hallgatólagos együttműködésünk. EkölcsTan téren is. Az első nagyobb táborba (szentendrei szigeti 5-6 évvel ezelőtt) csak azért nem mentünk el, hogy a Jedi Erőtől és elmetrükköktől megriadjatok. Sokan azt EGÓ-nak vélik hibásan.

Esetleg fontos lehet: Nem akarunk FŐ FAROK lenni és a másik farkot, de a kutyát sem csóválni. Amolyan csendes társ pozíció a nekünk való. Van egy kiszélesített demokrácia modellünk, ami sikerre viheti választásokon a kétfarkúakat. Sokan vágynak ugyan is egy félig vicces, de még is komoly és kivitelezhető programra is. Az mi tudnánk adni.

Választási ígéreteink (örök élet, ingyen sör, hegyeket az alföldre) összhangban vannak. Sőt mi ki is tudjuk egészíteni minden magyar, RÁNK szavazó, kap egy Galaxist! -reális és megvalósítható állampolgári juttatással.

ketfaru_igeretek_1.jpg

Semmi hatalmat a pártoknak. Közvetett helyett, közvetlenebb törvényhozást. A pártok csak vitázhatnak és előkészíthetnék a törvényeket, de azokat tíz, vagy százezrek szavazhatnák meg, akik pártoktól függetlenek. ... El akarjuk érni, hogy ameddig átmenet van a közvetettből a közvetlenebb demokráciába, addig is az országgyűlésben minden szavazás titkos. Tilos és súlyosan büntetendő a frakciófegyelemből elvárt, vagy elrendelt szavazási rend.

Néhány politikai dologra rávilágítok itt nektek. A jelenlegi politikai vezetőség a vezető módszertanát a KISZ-ből szopálta. KISZ titkár és vezető volt Rogán, Orbán, Dajcs stb, vagy hasonló. Áder párttitkár volt, Semjén meg az Egyházügyi Hivatal titkára. ... én meg amikor felkértek a főiskolán, hogy legyek KISZ-titkár, annyit mondtam, hogy ezt kihagynám, mert engem a robotok, a technika a műszaki dolgok jobban érdekelnek és abban szeretnék kiemelkedni.

kisz_egy_es_ketto.JPG

Viszont ennek ellenére a főiskola után amikor elvittek katonának megint bepróbálkoztak ezzel a politikust csinálnak belőlem dologgal. Az ország keleti csücskében laktam én és a szüleim és akkor nyíltan megmondták. Vagy elvállalom a politikusi kiképzést és akkor viszonylag közeli helyeken is lehetek sorkatona, vagy ha nem, akkor Lenti vagy hasonló helyen a lakhelyemtől kb 550 km-re kell sorkatonának lennem végig. Elvállaltam. Elvtársakként rakatták le velünk az esküt és bajtársakként szereltünk le. Mint minden sorkatona abban a turnusban. Közben volt a "rendszerváltás"-nak kikiáltott kamu. Ami viszont a lényeg. Politikusi kiképzés alatt kitárgyaltuk és több tanuló társam ott is volt a Fidesz megalakulásakor a "közönség" soraiban. Tudjuk, elemeztük, milyen módszerek mentén alakultak. Orbánnal tele voltak az akkori újságok, mint hátrányos helyzetű vegyes etnikum tagja, aki még is továbbtanulási lehetőséget kapott a jogi egyetemen. Tehát tudom és nagyon is ismerem a Fidesz megalakulásának a trükkjeit és nem csak azt, mert nem csak ő alapított egy KISZ 2-tőt, mert ekkor így neveztük, hanem Gyurcsány Ferenc is. Vele akkor találkoztam először Miskolcon. Csak Gyurcsány ezt DEMISZ-nek nevezte el. Tehát mindkét "újkori" meghatározó vezető, Gyurcsány és Orbán is egy "KISZ 2" szervezettel kezdte a karrierjét. 

kisz_egy_es_kettodemiszjpg.JPG

A dolgot amiért állandóan ki akartak emelni és politikust csinálni belőlem, azt még sokkal korábban 10-16 éves koromban alapoztam meg. Fingom sem volt a valós világról akkor még és az ország legkeletibb kis falújában éltem a Szovjet, Román, Magyar határnál. Minden érdekelt és tanulmányi versenyek nyerése mellett, tájékozódási futásban, lövészetben és hasonlóakban is sorra nyertem az érmeket. Lőni kispuskával akkor úgy lehetett, ha az ember Ifjú Határőr volt, hát az voltam. Kérőbb úgy, ha Ifjú Gárdista volt, hát az voltam. Éppen egy országos Ifjú Gárda szemlén, rajparancsnokként találkoztam először Orbánnal vagy Zánkán, vagy Csillebércen, vagy a Nyíregyházi sóstón, vagy a Debreceni nagyerdőn. Ő is rajparancsnok volt. Pontosan már nem tudom, de ezeken a helyeken voltam akkoriban ilyesmik. Orbán képe a fejembe égett viszont mert ő néhány évvel idősebb nálam és kegyetlen nagy burája volt és hát akkor sem volt egy magas ember és hát a szármása akkor még sokkal jobban lerítt a kinézetén is.

Debrecenben jártam középiskolába és röviden a nyüzsim miatt kaptam egy Kiváló Ifjúsági Vezető kitüntetést, amit a KISZ és a Központi Bizottság tagja Hámori Csaba adott át. (tudjátok, aki később a parlamentben két három gombot nyomott egyszerre szavazásoknál.) Anyám kb 1,5 havi fizetése volt hozzá a pénzjutalom, ami jól jött, mert nem voltunk gazdag emberek. Viszont ami nagyon nem tetszett, volt utána egy esti vacsorás ivászatos buli és hát ott részegen az "elvtársak" túl őszinték voltak velem. Annyira őszinték, hogy gyakorlatilag akkor ment el a kedvem egy életre a politikussá válástól. Eltűntem, nem csináltam attól kezdve semmi hasonlót, amit előtte szerettem. Hiába hívtak a Kubában rendezendő VIT-re, arra nem is válaszoltam, nem jelentkeztem be. Tanultam, bámultam a csillagokat, csajoztam, bejártam európát, és fejlesztő mérnökként dolgoztam egy nagy gyárszövetségben a SZIM-ben.

ketfarku_teszt_eredmenye.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr4212691165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.02.03. 23:45:52

"a sorozást megszüntették."
Van helyette sorosozás. :D ( :(( )

2018.02.03. 23:46:27

A blog.hu meg kapja be, hogy már megint nem látszik, hová tűnt, amit írtam.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.12. 08:11:45

@kolomparlole1114:

1988-1989 ben 1,5 sorkatona voltam és politikai kiképzést kaptam.
Van annyi eszem és rálátásom, hogy tudjam, hogy mi a kétfarkúak legfőbb baja, persze csak az érdemeik mellett és azt elismerve. Ezért is fordultam hozzájuk segítő szándékkal. Segítő szándékom fő eleme ez volt, amit meg is fogalmaztam a memoár posztomban:

"Sokan vágynak ugyan is egy félig vicces, de még is komoly és kivitelezhető programra is."

Pont emiatt szinte beindult egy belső szakadás a jelenlétem (csak netes) miatt, ami addig is megvolt, csak én jobban felszínre hoztam. Hirtelen nagyon nagy támogatottsága lett a felvetésemnek, hogy kellenének komoly témák is, ami miatt komoly szavazók is rájuk szavaznának.

Ezt is felmértem előre, hogy ebből pártszakadás lehet, és éppen ezért tettem olyan javaslatot, ami ezt elkerüli. Tehát ne a Kétfarkú párt váltson irányt, hanem csak szövetkezzen egy testvérpárttal. A Párthatalommentes Demokráciáért, Egyik Pártra Sem Párttal. Ugye ez is vicces eléggé már a nevében is. Akárcsak a F.MPSZ(volt Fidesz) -KDNP irány lehetne akár a a 2/3 os győzelem is ezzel a taktikával....

forrás:

zordidok.blog.hu/2018/10/10/a_ketfarku_kutyak_dobtak_9_milliot_nagykovacsinak#comment-form