Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

P-DOX hitelvek

2018. április 12. - IGe

A P-DOX Semmiben Sem Hívők világvallás,

a rossz megszokás miatt "hit"-nek nevezett, de inkább kételkedési elvei

Az élet minden területére érvényes etikai-erkölcsi normák, javaslatok
(2004.08.16-i  állapot)

p-dox_logo_kozepes.jpg

  1. Igyekezz a világot humorosan látni, ne végy semmit túl komolyan.

  2. Ha semmiben sem hiszel túlzottan, nem is igen tudsz csalódni semmiben.

  3. Mind a materialista, mind az idealista világképek szélsőségek, de tanulj tőlük és az értékeiket építsd be saját hitedbe.

  4. Törekedj az ideológiamentességre. Ezt úgy is elérheted, ha például több eltérő vallásnak, ideológiának is a megismerőjévé, tagjává válsz. Tehát összeállíthatsz magadnak egy vallási portfoliót is. 

  5. Mindenkinek joga van és kívánatos is, hogy  saját egyéni hite legyen, saját egyéni vallást alapítson.

  6. Elérhető egy hit nélküli állapot is, amikor tudunk dolgokat és bízunk dolgokban. A hit sokak számára nem más, mint biztosnak vélni a bizonytalant. A biztosat tudni szoktuk.

Tovább

Tisztességes Bírói Magatartásért önszerveződő szövetség működési keretei

2018. február 14. - IGe
fasces.png
ALAPVETÉSEK - ALAPÉRTÉKEK
Elfogadva 2018.02.18

I. Szövetségünknek és az azt alkotó szervezeteknek egy közös célja van, amely a nevünkben szerepel. Tisztességes bírói magatartás elérése. Ezen a téren nagyon súlyos rendszerszerű hibákat, hiányosságokat és önellentmondásokat tártunk fel és közös összefogott erővel teszünk ellene, hogy tiszta játékszabályok és kettős mércék nélküli állapotok valósuljanak meg. Valódi jogállamiság legyen.

II. A Tisztességes Bírói Magatartásért szövetség képletes hasonlatokkal egy ernyőszervezet, vagy egy összekötözött vesszőnyaláb. Egy olyan szalag, amely sok különállóan, önmagukban könnyen eltörhető vesszőszálat egy közös és már nagyon nehezen eltörhető, egyesek számára eltörhetetlen vesszőnyalábbá fog össze. Összefogást és közös szándékot képviselünk.
Tovább

Kétfarkúak

2018. február 03. - IGe

Volt egy esetleges "értelmes pártszövetséget" - nem csak farokból, de párból is jobb az egynél a kettő - egyeztető párbeszédem a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal, PDox időszámítás szerint 42 017 júliusában, de aztán egy hét után rájuk untam és otthagytam őket. .... Kavartam azért ott némi vihart, mert utólag perekkel, meg ezzel azzal fenyegetőztek .... aztán már nyílt vitára akartak csak kihívni ... ezen röhögtem egyet.  Nem másolhatom ide az ottani vitámat .... de legalább a saját bemutatkozó részemet, ami ott több darabból állt, ide teszem, mert az amolyan önéletrajz féle amúgy is.

ketfarku_kutya_part.jpg

Ja magamról annyit, hogy 50 éves, családos, gyerekes ideológiailag és politikailag független vagyok. A magán-feleségem szerint kellőképpen lökött. Szavazni nem járok , már kértem is a választási bizottságtól, hogy töröljenek a listájukról. (Nem tették meg. állítólag le kellene mondanom miatta a magyar állampolgárságomról, ami egy vicc.) Még az internettó időszak kezdete óta, tehát úgy jó 18 éve netes közéleti személy kategóriába osztottam be magamat. Sok mindenben kavartam már eddig, többnyire sikerekkel. Nem mindig adom a nevemet és az arcomat a dolgokhoz, tehát sok dologban ott voltam, amit nem is tudták, hogy ott voltam. Ezek nem titkok: - Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája 2004-ben elérte fő célját, a sorozást megszüntették. Most néhányan figyelünk, ha egy újrarendeződés kezdődne, feltámasztjuk a mozgalmat. - Tigáz és Más Gázszolgáltatók Által Megkárosítottak Jogaiért mozgalom. AGIP benzinkutak elleni bojkott, ... ne állj meg pisilni sem! ... eladták a kútjaikat. - Népszámlálás: Vállald, hogy Jedi vagy! - Egymillióan a Magyar Sajtó Szabadságáért .... félsiker, a blogok félig meddig még szabadok. - Bírói Önkény Ellen mozgalom .... stb....

Tovább

Makranczi Zita bíró elmebeteg!

2017. november 03. - IGe

 

biro_makranczi_zita3.JPG

 

Makranczi Zita jelentette ki és foglalta bírósági írásbeli határozatba- a Pesti Központi Kerületi Bíróságon -, hogy "az objektív mérce szerint nem alkalmas a becsület csorbítására az, ha valakiről azt állítjuk, hogy elmebeteg." Ez ugye értelemszerűen őrá is érvényes.

- Igen ezzel is teljes mértékben egyet értünk, mármint ami a linken megtalálható videóban elhangzik. Szerintünk is elmebeteg az adott bírónő. Nem csak ezen eset miatt, hanem sok más bugyuta bírói szakmai hiba miatt is. Kórképe: vagy szellemileg leépült, vagy hatalmi mániája van. Mindkét esetben alkalmatlan hívatása betöltésére.

- Bírói Önkény Ellen mozgalom

Szeretem a paradoxon elméleteket. ... és ez az.... "Minden krétai hazudik" - állítja egy krétai ... ismerős lehet a tanulmányaitokból. Makranczi Zita bíró most hazudik, vagy igazat mond, vagy tényleg elmebeteg és ez nem csak egy jogilag megengedhető vélemény??? Talán nem ártana kivizsgáltatni néhány független elmeorvossal.

 

 

Dawkins az Állat-TanÁsz

2017. augusztus 13. - IGe


ateizmus_vallaskarosultaktol.jpg
IGe: Egy tudományosan és nem önkényesen meghatározott Isten létezése tény: Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet /// és mint kényszerképzet lehet szeretni és gyűlölni is. Tehát a kép jó. Sajnos. Mert tényleg sok az ilyen kényszerképzetes ateista.

D. Bence: 3. ráadásul még MÉM is :)

IGe: Igen ezt már Dawkins is nagyon régen felismerte, csak nem lépett benne tovább. Hogy ha az, akkor azt gyógyítani is lehet.

ige_dawkins_mem_1.jpg
D. Bence: Mi az hogy felismerte? Ő találta fel :)

IGe: Ez tévedés. Csak a nevéhez kötik, de nem ő a kiagyalója. Csak a sok hülye amerikai szereti a három betűs szavakat és ezért terjedt el az ő elnevezése. Jómagam a C.G. Jungi tudattalan és kollektív tudattalan szálon jutottam el ugyan oda ahova ő. Úgy hogy sokáig nem is ismertem sem Dawkinst, sem a munkásságát. Pszichológusokat olvastam, nem zoológusokat. ...és valljuk be ez nem egy zoológus terület.

D.Bence: Hanem ki találta fel a mémelméletet ? (jó nyilván te, de más esetleg régebben :) )

IGe: Jómagam inkább kötném ezt egy pszichiáterhez, tehát Junghoz. A pszichiáteri, pszichológusi szakma is hozzá köti a kollektív tudattalan elméletet, persze ettől függetlenül neki is voltak már elődei. ... de ez semmiképpen nem egy zoológusi, tehát állattani dolog. Dawkisnak van egy színésznő felesége és ez már az ő hatása, Olyan szerepekben pózol, amiben nem hiteles és nem is tudós. Ha az lenne, akkor tovább tudott volna lépni benne, de nem tudott. Sőőőt, hogy vigasztaljalak. A hazai mém szó elterjesztésében fontos szerepem van. Mert innét vissza lehet majd kötni arra aki valóban tett ezzel kapcsolatosan lényegi kutatásokat is. Dawkins nem is kutatta ezt a témát, csak úgy bedobta a sötét éjszakába fogalmat és slussz-passz.

D. Bence: Ja meg írt róla könyvet, publikációkat rakás előadást...

IGe: Azokban egyikben sem volt pszichiáteri, pszichológiai kutatási anyag. Ha tévednék kérem idézni azokat a részeket, amelyek szerinted azok. A pszichológiai kutatási anyag, azt jelenti, hogy ellenőrzött és rendszerezett körülmények közt páciensekkel beszélget és kísérletezik.

D. Bence: Na mondjuk ez valóban súrolja a szociológia határát, ami néha szeret átcsapni áltudományba főleg ha kimazsolázott és eredmény orientált felmérések készülnek sugalmazó kérdésekkel.

IGe: Ja ezt teszi, ha valakit tisztelsz, hogy akkor nem tudod reálisan látni. Dawkins egy jó fej, de nagyon messze van attól hogy az ateizmusban, vagy a pszichológiában valódi meghatározó személyiség legyen. Valóban, az isteni téveszme könyve sem más, mint egy Viola Zolis összeollózás, csak kissé magasabb szinten, mint ő tette a Nagy Ateista könyvben. Amit én adtam fel neki feladatként.

nagyateistakonyv3.JPG

Bírói Önkény Ellen mozgalom Kisokos

2017. április 12. - IGe

A  bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb  problémája.  Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok,  gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak.   Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorlat is a bűnelkövetés  eszközévé is vált. Ez ellen jött létre a Bírói Önkény Ellen mozgalom,  mivel az állam nem teszi a dolgát, vagy nem eléggé jól.


Milyen keretek közt működtök?

Mi  még egy nagyon alakulófélben lévő mozgalom vagyunk, semmink sincs.  Nincs hivatalos társadalmi szervezet bejegyzésünk, nincs működési  szabályzatunk, nincs bankszámlánk, nincs pénzünk, nincsenek  alkalmazottjaink, nincs ügyvédünk, nincs titkárnőnk. Nincs  önálló honlapunk, nincs irodánk, nincs nyomtatónk, nincs számítógépünk,  ...   Ugyan olyan emberek vagyunk, mint te, kisebb, vagy nagyobb  gondokkal. Sortársak vagyunk.


Még is akkor mire vagytok jók?

Többnyire itt tanácsokat információkat tudunk adni  egymásnak, mint mozgalom panaszodhoz, feljelentéséhez is csatlakozhatunk. Van erre a célra egy zárt munkacsoportunk. Amit eddig el tudtunk talán érni az csak annyi, hogy  kezdjük bevinni a köztudatba, hogy van olyan, hogy Bírói Önkény, ami  ellen fel lehet lépni és tenni kell. Tehát a mi hatásaink, ha lesznek,  sajnos hosszú távon hathatnak csak.

Tovább

VW TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

2015. szeptember 22. - IGe


A vád igaz, a vw főnöke elismerte. Nem tagadja a csalás vádját a VW vezetősége. Bocsánatot kértek. Mármint egy leleplezett csalásuk, a szennyezőanyag kibocsátás manipulálása miatt, ... de mi van a többivel?

vw_tsi_lavcfeszites.jpg

A VW-nek volt és van ezen kívül több szemét húzása is véleményem szerint. A TSI motorok vezérlése jó sokáig vezérműlánc alapon zajlott és szerintem gyártási hiba volt benne.

Tovább

Bírói önkényeskedések lélektana

2015. szeptember 15. - IGe

Ferdemorál Szilvia best of 1

Ferdemorál Szilvia nem a boldog gulyás korszakos kádárizmus pártfőiskoláin és továbbképzőin szívta magába a ferde és előítéletes gondolkozást, hanem a mai Pajzán Péter Kaotikus Egyetem jogi szakán. Már nem azt tanulta, hogy a proletariátus és a párt érdeke mindenek felett, hanem azt, hogy a jogegyenlőséget mindig ferdén kell értelmezni. Mindig valakinek az érdeke mentén ferdén. Hol a kaotikus egyházén, hol egykori kollégiumi szobatársaikén, hol a főnökei haverjaién, hol swinger klubos dugótársaién, hol a szientológus ismerőseién … a variációk kifogyhatatlanok. Ezt annyira komolyan vette, hogy ki is egészítette születéskori nevét a Ferde előtaggal. Mert iskolája a ferde gondolkozásmód és ferde ítélkezés fellegvára. Azon az iskolán tömeg és családgyilkos királyok példa értékűek lehetnek, fő ideológiai mítoszalakjuk a judeo Jahve Isten a legfőbb jó. Tömeggyilkosságai, népirtásai ellenére a legfőbb példakép akárcsak a szovjetunióban Sztálin elvtárs volt egykoron. Mert persze a tanok szerint Sztálin és Jahve elvtársak csak a társadalmi jólét és igazságosság miatt gyilkoltak. Az ő gyilkosságaik nem is gyilkosságok.

ferdemoral_szilvia.jpg

Tovább

Kötelező-e a postaláda?

2014. november 06. - IGe

 

Biztosan sokan emlékeznek olyan jogi furcsaságokra, anomáliákra és régen elavult, akár több száz éves, de még is hatályban maradt törvényekre, mint az első gépkocsik megjelenésekor, az az előtt kötelezően alkalmazandó piros zászlóval futó ember. Vagy felségárulást követ az el, aki a királyi postabélyeget fejjel lefelé ragasztja fel. Nem is beszélve a hasonlóan bennragadt szextörvényekről, mint például Washington DC-ben, az USA fővárosában a hagyományos misszionárius pózon kívül minden más pozitúra tiltott.

Futó postás2.jpg

Ezek már megmosolyogtatóak, és azért nagy baja nem lesz senkinek sem, ha elfelejti betartani őket. A Magyar Posta Zrt. elavult, a fejlődést figyelmen kívül hagyó levelezéskézbesítési szokásai miatt viszont nem csak a kizárólagos digitális levelezésre áttérni igyekvő állampolgárok, de maga a Posta is eléggé nagy problémákba kerülhet. A működési feltételeiket szabályzó előírásaik annyira elavultak, hogy a mai napig röghöz kötik a hagyományos postaláda létét. A digitális levelezés derekán, amikor számos hivatal kiköti és már el sem fogad papír alapú adatközlést, csak digitálisat. A jog előtti egyenlőség és a fejlődés elve alapján az állampolgároktól a kizárólag digitális levelezésre való átállási jogot megtagadni nem lehet.

Postás jogi gond.png

Tovább

Népszavazást a információközlés szabadságáért!

2014. október 27. - IGe

 

Hősök tere tele és az Andrássy út nagy része is tüntetőkkel. Ez bizony akkora tömegtámogatás, amivel nem csak lehet, de kell is ledönthetetlennek állított falakat döntögetni. Ekkora támogató tömeggel már biztosan át lehet vinni egy érvényes népszavazást, amely a jelenre és a jövőre nézve is biztosíthatná, hogy egyik kormány, egyik párt se próbálkozzon a szólás és információközlés alap emberjogi normáit semmilyen módszerrel sem korlátozni. Sem a bloggerek az egykor volt fénymásológépekhez hasonlóan nevetséges regisztrációjával, sem nemzeti internetboltokkal, sem trükkös és népnyúzó adóval.

Internetadós tüntetés.jpg

Vitarészlet a Százezren az internetadó ellen facebook oldalról:
Jelenleg 216 ezer támogatója van

Tovább