Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Utolsó kommentek:

darlacko 2019.03.23. 05:06:37

Jézus ókori mítoszalak, nem született, nem halt meg, butaság ünnepelni.
Nincs bizonyíték arra, hogy élt volna valaha, bár kizárva sincs. Bizonyítatlan és bizonyíthatatlannak tűnik minden állítás az életére vonatkozóan.
Attól, hogy nem élt, még lehet ünnepelni. Bármit lehet ünnepelni. A tavaszt is, ami ugye a természet megújulása. Attól, hogy ünnepeljük, még nem jön előbb és nem hoz jobb időt. De attól még lehet ünnepelni. A munkát is lehet ünnepelni, attól még nem lesz jobb a melósoknak és a munkabérből élők attól még rosszabbul fognak élni, mint a tőkejövedelemből élők. De a melóst, a munkát attól még lehet ünnepelni.

Bejegyzés: Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság

PosseiDon 2019.03.03. 19:35:22

A lélek evolúciója
Fábián Bertalan
Tegyük fel, hogy a földi test elhagyása után az az energia, amit léleknek nevezünk, egyesül több egyazon időben eltávozott lélekkel függetlenül az energia vagy lélek ezelőtti mivoltától. Azon okból, hogy az egyesülést követően, egy fejlettebb létformába kezdje újra az úgynevezett életet. Mégpedig azért, hogy tanuljon. Így a létezés minden ismert és ismeretlen fokán végig kell haladni míg, elérjük a teljességet.

Bejegyzés: Létezés. - Mi is az?

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.02.16. 14:36:22

A fánk alakú világegyetem

"Még Homer Simpson, fánk alakú univerzumról szóló elméletét is türelmesen végighallgatta a kocsmában. „Nagyon érdekes. Lehet, hogy el kell lopnom” – közölte jellegzetes robothangján, utalva elmélete egyik fontos elemére, a fekete lyukakat körbefogó gyűrűre."

24.hu/kultura/2018/03/14/stephen-hawkingnak-a-humora-is-zsenialis-volt/

Bejegyzés: Stephen Hawking csak egy ŐsrobbanásIsten lobbista volt

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.02.16. 14:19:11

Akkor maradjuk a tudományos tényeknél.
Béna volt-e?

A magyar nyelv értelmező szótára

"béna

béna melléknév és főnév I. melléknév bénán, bénább

1. Betegség v. sérülés következtében működésre, mozgásra képtelen <szerv, testrész>. Béna kar, nyak, nyelv, ujj. Egész alsóteste béna. Béna lábát maga után húzta. || a. Olyan <ember>, akinek vmelyik mozgási szerve v. testrésze mozgásra képtelen. Béna koldus. Tolószéken viszik a szegény béna gyereket. Félkezére bénán született.  Béna aggot hord könnyű tolószék. (Tóth Árpád)

2. (régies) Csonka, rokkant, sánta.  Béna harcfi lép be, sok jó estét kíván. (Arany János)

3. (átvitt értelemben) Tehetetlen, dermedt, mozdulatlan. Az ijedtségtől bénán állt.  Csak erő gyűlhessen e béna tagokba … (Arany János) Akartam valamit, Mely tett legyen és élet, S bénán csüggedt karom. (Juhász Gyula)"

Nos az volt. Ez tudományos tény.

A manó meg igazából egy kedveskedő jelző.

Bejegyzés: Stephen Hawking csak egy ŐsrobbanásIsten lobbista volt

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.02.16. 14:18:08

" eMeM77 2012.02.11.

Annyi a hozzáértő, hátha valaki felvilágosít:
Valami nagyon nem stimmel a Nagy Bumm-al. Nekem nem állnak össze azok az értékek, amivel állandóan traktálnak. Táguló Univerzum, sötét anyag, stb. Az ajánlott könyvekben sem találtam megnyugtató választ.
A Nagy Bumm állítólag 13,7 milliárd éve történt. Ehhez képest a Hubble űrteleszkóp 14 milliárd fényév távolságban lévő csillagokat (Galaxis) fényképezett le és ez még korántsem az Univerzum széle, ill. mi sem az Univerzum közepén pörgünk. Ennek alapján becslésem az, hogy az Univerzum átmérője meghaladja a 40-60 milliárd fényévet. A fenti adatokból mit gondolhatunk, ismerhetünk biztosan? ...

szkeptikus.blog.hu/2009/01/14/az_eletre_hangoltsag_magyarazatai/full_commentlist/1#c15792176

Bejegyzés: Stephen Hawking csak egy ŐsrobbanásIsten lobbista volt

IGe. 2019.02.06. 14:36:48

Játékszerekkel, játszani kell:

radiomérter: Fénymalom - fényenergiával működő fizikai játék

egely wheel vitality meter: Szélmalom - szélenergiával működő fizikai játék

Bejegyzés: A napsütés energiája

nézek 2019.01.04. 12:59:36

teccik...határozottan teccik!

Bejegyzés: A vallásosság kialakulásának valódi oka

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.01.02. 13:58:00

Január 1. – A mi Urunk Istenünk és Üdvözítőnk Jézus Krisztus körülmetélésének ünnepe

Az Úr körülmetélése

Nyolc nappal a Megváltó születése után szülei elvitték Őt, hogy elvégeztessék a körülmetélést (vö. Lk. 2, 21). Ezt Isten parancsolta meg Ábrahámnak. Akkor az Úr azt ígérte, hogy örök szövetséget köt Ábrahám utódaival: „Ez a szövetségem közöttem és közöttetek, és utódod között, amelyet meg kell tartanotok: metélkedjék körül közöttetek minden férfi, metéljétek körül előbőrötök húsát, hogy az legyen a jele a szövetségnek közöttem és közöttetek. Nyolcnapos korában metéljenek körül közöttetek minden fiúgyermeket, nemzedékről nemzedékre…” (Ter. 17, 10-12). Az Úr az emberek iránti mérhetetlen együttérzéséből és végtelen szeretetéből kifolyólag felvette a saját maga által teremtett emberi természetet. Méghozzá e testet annak bukott és halandó állapotában vette fel. Maga eközben teljes mértékben bűntelen maradt.

A kis bőrdarab levágása a bűnös emberek halandóságát szimbolizálja és az Istennel, a tisztával és a bűntelennel való szövetségről tesz tanúbizonyságot. Maga Isten és a Törvény alkotója elfogadta a szövetség általa elrendelt jelét. Eljövőn a földre, Krisztus alázattal teljesítette a Törvény minden előírását, mutatván ezáltal, hogy az Ótestamentum homályos szimbólumai Őbenne nyernek magyarázatot. Az e napon kiontott néhány csepp vér azon vér előképe, ami a Kereszten ontatik ki, hogy lemossa a világ bűneit, és megszabadítson bennünket az átoktól. Éppen ezért az Úr körülmetélésével együtt a megváltásunk ezen egész titkára is emlékezünk.....

szynaxarion.wordpress.com/2013/12/31/januar-1-14-a-mi-urunk-istenunk-es-udvozitonk-jezus-krisztus-korulmetelesenek-unnepe/

Bejegyzés: Jézus körülmetélése, január 1-i keresztény ünnep

IGe. 2018.12.22. 13:53:50

Huú, de régen írtam:

Isten létezésének bizonyítéka teremtője Karakutty.

Szeretteim:-)

Az hogy valaki nem tudja felfogni a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty létét, aki Istent teremtette, az csak az Ő problémája. A bibliai előtti időkből származik az információ, amikor az emberek még sem írni, sem beszélni nem tudtak.

Egyébként teljesen logikus a dolog; Hogy a manóba keletkezhetett volna csak úgy Isten magától? Isten nagyon bonyolult és összetett valami, így csak egy nála hatalmasabb és nagyobb és intelligensebb valami teremthette. Egyébként Karakutty létét nem lehet emberi elmével megcáfolni, mert ő felül van a felfoghatóságon. Próbálja meg valaki ha tudja.

Karakutty létét csak a szuper-intelligens sávban gondolkozó, felturbózott qwdró elme képes felfogi. Azt pedig egyenlőre csak keveseknek adatik meg.

Bejegyzés: P-DOX értelmező szótár

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.05. 11:14:04

„Annak ellenére, hogy ilyen harmónia van a kozmoszban, melyet véges értelmemmel én is fel tudok ismerni, még mindig vannak emberek, akik azt mondják, hogy nincs Isten. Ami viszont igazán dühössé tesz, az az, hogy nézeteik alátámasztására engem idéznek.” (Ronald W. Clark: Einstein: The Life and Times. Hodder and Stoughton, 1973, 400)

Bejegyzés: Einstein csak 12 éves koráig volt vallásos

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.11.10. 10:56:52

@G. Nagy László:
Viszont hibás lexikális meghatározások miatt, mind a vallási mind az ateista oldal az ateistákhoz sorolja. Sőt a harcos, dogmatikus ateistákhoz. Meg a 95% az pont elég a besoroláshoz.

Persze nekem Dawkins is csak egy beteg ember. Ő is bekapott egy judeokatolikus Jahve fertőző vallási mém-et.

Bejegyzés: Dawkins az Állat-TanÁsz

G. Nagy László 2018.11.09. 17:04:56

@TanBá: Dawkins nem ateista. Az Isteni téveszmében igen korrektül fogalmaz: mivel isten létét kizárni nem tudja, így egy százas ateista-skálán magát a 95% körüli értékre teszi.

Bejegyzés: Dawkins az Állat-TanÁsz

Kathleen Lora Mansfield 2018.10.29. 16:27:50

Azt gondolom, nem szervezett „bűnözésről” van szó semmiképpen, hanem mindössze annyiról, hogy a bíró minden helyzetben megfelel az aktuális hatalom elvárásainak. Félti az állását. Ha valaki „menet közben „rájön, hogy mit művel, akkor két lehetőség van. Vagy befogja száját, és tovább gyártja a vérlázító ítéleteket, vagy mehet utcát söpörni – szó szerint, hiszen máshoz nem ért.

Bejegyzés: Fővárosi Törvényszék Törvénysértései 1

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2018.10.21. 11:32:06

Az egyik fő gond, hogy "Isten"-t nem csak az istenhívők, hanem az ateisták is

ABSZOLÚT LÉNYNEK kezelik.

Pedig nem az.

Ezért nem nevezik nevein az Isteneket.

Ezért van csak ez a kényszerképzetes "Isten" írásmód.

Bejegyzés: Dawkins az Állat-TanÁsz

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.17. 17:32:43

Ja csak megjegyzem, hogy IGe annak ellenére, hogy többszörös vallás és egyházalapító, vallásos sem lehet. Mert ugyan is nem hisz semmiben sem.

Bejegyzés: Miért nem lehetek ateista?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.12. 08:11:45

@kolomparlole1114:

1988-1989 ben 1,5 sorkatona voltam és politikai kiképzést kaptam.
Van annyi eszem és rálátásom, hogy tudjam, hogy mi a kétfarkúak legfőbb baja, persze csak az érdemeik mellett és azt elismerve. Ezért is fordultam hozzájuk segítő szándékkal. Segítő szándékom fő eleme ez volt, amit meg is fogalmaztam a memoár posztomban:

"Sokan vágynak ugyan is egy félig vicces, de még is komoly és kivitelezhető programra is."

Pont emiatt szinte beindult egy belső szakadás a jelenlétem (csak netes) miatt, ami addig is megvolt, csak én jobban felszínre hoztam. Hirtelen nagyon nagy támogatottsága lett a felvetésemnek, hogy kellenének komoly témák is, ami miatt komoly szavazók is rájuk szavaznának.

Ezt is felmértem előre, hogy ebből pártszakadás lehet, és éppen ezért tettem olyan javaslatot, ami ezt elkerüli. Tehát ne a Kétfarkú párt váltson irányt, hanem csak szövetkezzen egy testvérpárttal. A Párthatalommentes Demokráciáért, Egyik Pártra Sem Párttal. Ugye ez is vicces eléggé már a nevében is. Akárcsak a F.MPSZ(volt Fidesz) -KDNP irány lehetne akár a a 2/3 os győzelem is ezzel a taktikával....

forrás:

zordidok.blog.hu/2018/10/10/a_ketfarku_kutyak_dobtak_9_milliot_nagykovacsinak#comment-form

Bejegyzés: Kétfarkúak

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2018.10.02. 10:59:47

Ide sokat írtam kommentként:

Kötelező hittanra fel!
2018. szeptember 29. 16:12 - Balint Szolga

blogado.blog.hu/2018/09/29/kotelezo_hittanra_fel#comment-form

Bejegyzés: P-DOX értelmező szótár

meglévő alap 2018.09.25. 21:00:07

@vilagnezet.blog.hu: Senki nem vitatja már, hogy Isten nem a jelenleg Szent Koronaként számon tartott koronát kapta esetleg II. Szilveszter pápától. A korona két részből áll a latin és görög koronából. Ezt is sokan elfogadják. A Szent Korona tan pedig a királykoronához kapcsolódó kultusz, de azért igen fontos ékszer volt, mert különben miért törekedett Mátyás király arra és fizetett III. Frigyes német-római császárnak nagy pénzt, hogy szolgáltassa vissza és Mátyást csak 1464-ben koronázták meg, pedig már király volt 1458 óta. A Szent Korona-tan igen is létezik attól függetlenül mikori a Szent Korona.

Bejegyzés: Augusztus 20-i hazugságok

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 17:02:35

Komolyan nem értem ezt a Fideszezést.
Amikor Fidesz már régen nincs. Többszörös átalakulással és névváltozással megszűnt.
Ma egy mozaikszóból képzett első betű már csak az új nevükben, amely mozaikszóval ez, ami jobban is illik rájuk:
F.MPP

Bejegyzés: Fidesz már nincs. Felfalta önmagát.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.20. 09:23:19

@corto maltese:
"Orbánnak egyetlen nagy dobása van EU-s szinten: a migránsválság, tehát egyetértek - hogy a kötvényes biznisz mellett - tényleg ez Orbán elemi érdeke és ilyen módon valóban migránspárti. De ettől függetlenül megint olyan módon nyúlt a témához, amibe nehéz belekötni, amíg nincs valódi konkrét konszenzusos javaslat, igenis fennáll az a veszély amiről beszél, tehát amit ez a blogposzt csinál az ugyanolyan torzítás, mint amit a habonymédia és kormánykommunikáció is művel. "

Hát igen, én is így látom és ezért sem szavazok már több mint 16 éve és a migráns / betolakodó témában is csak nagyon ritkán foglalok állást. Itt is nagyrészt másról írtam. Pedig ... szeretem a hazámat .... voltam Ifjú Határőr, Ifjú Gárdista, Magyar Honvédelmi Szövetség lövészklub vezetője, Kiváló Ifjúsági vezető a nálam fiatalabbak hazafiasságra való neveléséért ... Soha sem értettem egyet a határsértés betolakodók/menekültek áradatának ilyedtén módjával. ... de a ha leírom, akkor besorolnak valahova, ami meg nem akarok lenni, mert nem vagyok. ... de nem értek azzal sem egyet, hogy ez egy politika elterelés legyen. Mert valódi tettek nem történtek. A kerítés kamu, csak pénzlenyúlás miatt kellett. .... és a sok reklám és propaganda is csak azért. Egy normális határvédelmi szervezet felállítása meg a mai napig nem történt meg, akik el is vannak látva megfelelően és meg is vannak fizetve a munkájukért. A hazaszeretetet sem propagálni kellene, hanem egyszerűen nem kellett volna megszüntetni az ilyen és erre alapuló régi szervezeteket. Elég lett volna politikai irányváltás ott, ami nagyon nem is kellett volna, mert nem az jellemezte őket.

b1.blog.hu/2018/09/18/europa_egyetlen_bevandorlasparti_politikusa_orban_viktor

Bejegyzés: Erkölcs Vallás Jog Illemszabályok