Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Utolsó kommentek:

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.12.06. 08:58:27

A memetika alapvetően azt jelenti,
hogy egyes egyedek nem képesek önálló
és új dolgok létrehozására,
ezért csak másolgatnak.
A vallási szokásokat másolgató ember is ilyen.

Az által valakinek érezheti magát. :-)

Bejegyzés: Memetika kisokos 1

Sparhelt 2019.11.19. 10:58:35

Az atomenergia felhasználása rendkívül jó dolog lenne, ha nem maradna utána több ezer évig súlyosan mérgező radioaktív hulladék. Persze az nem gond, ha marad, de azt tárolják máshol! Valahogy az atomlobbi tagjai sem úgy gondolják, hogy a nagyaktivitású tároló közvetlenül a lakóházuk legyen, de ha mondjuk Afrikában/Szibériában van, ahol nem a mi problémánk a dolog, úgy már teljesen rendben van.

Bejegyzés: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.11.12. 10:02:45

Emléknek elrakom ide:

Firaizmus Névjegy 2012. április 17.
2012. április 17., 10:28

Firaizmus Filozófiai Iskolája Fira Heffner - Tanító - a Firaizmus megalkotója Fira, és néhány tanítványa a folyó partján sétált, mikor az egyik tanítvány egy szép leányt látva, kérdést intézett mesteréhez: -Bűn e vajon, barátom barátnőjének udvarolni? Fira ekkor bölcsen mosolygott, és ekképp szólt az értetlen diákhoz: -Bizony bűn az, hiszen barátod elveri a valagad, és az elvert valag pasiknál nem jó! És ami nem jó, az nem jó! Fira Heffner könyve, 1.2.Fira Heffner - Tanító - a Firaizmus megalkotója Fira, és néhány tanítványa a folyó partján sétált, mikor az egyik tanítvány egy szép leányt látva, kérdést intézett mesteréhez: -Bűn e vajon, barátom barátnőjének udvarolni? Fira ekkor bölcsen mosolygott, és ekképp szólt az értetlen diákhoz: -Bizony bűn az, hiszen barátod elveri a valagad, és az elvert valag pasiknál nem jó! És ami nem jó, az nem jó! Fira Heffner könyve, 1.2.

Névjegy 2012. április 17.

Ez az Iskola azért alakult meg, hogy terjedhessenek a JÓ dolgok. Mert sose feledjük; ami jó, az jó, és ami nem jó, az nem Firától való!

Küldetés

A firaizmus egy civil kezdeményezés, amely céljául tűzte ki, hogy rávilágítson korunk jellemzői hibáira.

Az filozófiánk azon alapszik, hogy az embereket rávegyük arra hogy tanuljanak meg racionálisan gondolkodni, a kényelmes nem-törödömségből felrázni. Azért hogy mentes tudjon maradni a folyamatosan zúduló manipulációktól, amelyet különböző hatalmi érdekek használnak fel ellenünk!

Úgy gondoljuk, hogy egy szebb világ megteremtéséhez - erős szemléletváltásra van szükség, drasztikus társadalmi, politikai újraszerveződésre.

Nem célunk megdönteni a kormányt, illetve hogy bármilyen erőszakos módon megdönteni bármilyen politikai hatalmat - ugyanis úgy gondoljuk hogy amíg az emberek manipulálhatók, a hamis értékrendjeik által irányíthatóak, addig nem tudna létezni olyan irányítás amely a helyes útra tudná vezetni a világot.

Ezért a legfőbb tervünk az, hogy egy mikró-társadalmat hozzunk létre, amelyben a saját hitvallásunk szerint élünk, és ezzel mutatva példát ösztökéljük az embereket, hogy van a jelenleginél egy helyesebb út - amely kivezethet a mostani tarthatatlan állapotból.

Leírás

A firaizmus egy filozófiai ágazat, ami nem törödik a belénk táplált hülye etikettekkel, merev illemekkel - ezekre mind nagyívben szarunk! - és nem csak azért mert antiszociálisak vagyunk - a sok "buta geci" miatt, hanem azért mert k*rvára nem befolyásolja eme tényező azt, h építhessük a tökéletes civilizációt!

Általános információk

Fontos szabályzati tényező: A firaizmus filozófiai iskolája nem kíván leállni vitatkozni primitív módon - érvelés nélküli szitkozódó, trollkodó emberekkel - ezért eme emberek azonnal felbelezés nélküli tiltásra kerülnek!

Nem célunk győzködni senkit a saját igazunkról, mi egy egy lehetséges Utat mutatunk a gondolkodni vágyóknak.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a firaizmus nem a keleti vallások paródiája, hanem épp ellenkezőleg! A Keleti filozófiákat próbálja úgy átadni, hogy bárki megérthesse, olyanok is, akik eddig nem ismerték, vagy óckodtak tőle a bonyolultsága miatt.

Továbbá; Nem ígérünk semmit - de azt maximálisan betartjuk!

Alapadatok

Indulás2011. december 25. Személyes adatok; A Firaizmus az egyetlen olyan csoport talán a világon, amely képes 2 böfögés közben olyan okosságokat az emberek képébe vágni, hogy azt még a leghülyébbek is megértsék. Ugyanis, az álláspontunk az, hogy a világ legnagyobb problémája a "buta gecik" jelenség, - ezért ezen a szinten kell tudni operálni - amelynek aztán vannak al-halmazai is - ezekről a firaizmus videókban hallhatunk bővebben!

Elérhetőségek

E-mail...................@gmail.com

Honlap.......blog.hu

Oldaltulajdonosok

Fira Heffner
Iván Gábor IGe

Bejegyzés: Firaizmus Filozófiai Iskolája bezárt

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.11.03. 11:10:28

Hogyan lehet valami a semmiből?

Sehogyan. A semmi és a Semmi is csak
egy metafizikai hablatty. (magyarán írva handabandázás) (Isten is az)
Az ŐsRobbanás elmélet meg egy vatikáni trükkös teremtéselmélet mém.
Kár vele foglalkozni is, mert a teljes bukás előtti állapotában van már.

Bejegyzés: Stephen Hawking csak egy ŐsrobbanásIsten lobbista volt?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2019.11.02. 17:07:33

Bajban vannak a fizikusok, gyorsabban tágul a vártnál a világegyetem...

Egy újabb publikáció és vizsgálati eredmények erősítik meg, hogy gond van a világ keletkezését leíró fizikai modellel, a sztenderd modellel, mert a világegyetem gyorsabban tágul, mint ahogy azt a modell engedné, írja a Csillagászat.hu. A kaliforniai Davis Egyetem kutatói a Hubble-távcsövet és a Keck Obszervatórium adaptív optikai rendszerét együtt használták három gravitációsan lencsézett kvazár megfigyelésére. A kutatók megpróbáltak kizárni minden torzító hatást, az adatfeldolgozást is vakon végezték.

A friss eredmény tovább erősíti azt a felismerést, hogy valami nem stimmel a kozmológia sztenderd modelljével. A megfigyelések szerint ugyanis a világegyetem kezdetben rendkívül gyorsan tágult, a tágulás ezután a sötét anyag gravitációja miatt lassult, ám jelenleg ismét gyorsulóban van a rejtélyes sötét energia hatására.

Chris Fassnacht, az UC Davis fizikaprofesszora azt mondja, ez válság a kozmológiában. A világegyetem tágulásának történetét a Hubble-állandó hagyományos méréseiből állították össze a kozmológusok, amelyek a távoli kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás (CMB), a 13,8 milliárd évvel ezelőtt bekövetkezett ősrobbanás maradványsugárzásának megfigyelésén alapulnak. ...

hvg . hu tudomany / 2019 11 01

Bejegyzés: Stephen Hawking csak egy ŐsrobbanásIsten lobbista volt?

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.10.20. 12:28:10

Vita értelme:

Megmutatták, hogy milyen egy érdemi kritika. Ez tény.
Bevallották, hogy nem értenek hozzá, nem az ő vizsgálati területük. Ez is tény.
Kérték, hogy a további tesztelésekből maradjanak ki. Ez is tény.
Elfogadtam, hogy tényleg nem értenek hozzá. Ez is tény.
Elfogadtam, a javaslatukat, hogy a téma hivatott tudományos szakértőihez fordulok. Ez is tény.
A téma hivatott szakértőihez fordultam. Ez is tény.

Bejegyzés: Szkeptikus Társaság és Hraskó Gábor saját kérésre való hanyagolása a jövőben

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.10.20. 12:14:04

Így néz ki egy érdemi kritika és így annak válasza:

Hraskó Gábor érdemi kritikája
Szkeptikus Társaság és Hraskó Gábor saját kérésre való hanyagolása a jövőben

Isten tudományos meghatározásában mint kiderült, nem a Szkeptikus Társaság az irányadó, hanem memetikai, pszichológiai, kognitív tudományi, logikai, ismeretelméleti, tudományfilozófiai, szemantikai .... szakmai körök.

Ezt a vizsgálatot viszont fontos volt elvégezni és bizonyítani is,
hogy egyértelműen kiderüljön milyen tudományterületek hivatottak a leellenőrző tesztelésekre.

Bejegyzés: Hraskó Gábor érdemi kritikája

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.10.18. 09:38:58

Most kezdtem el osztogatni és eljuttatni általam lényegesnek tartott helyekre, de kérni is lehet, akit érdekel, de csak szűk szakmai körök kaphatják meg jelenleg még; Memetikai, pszichológiai, kognitív tudományi, logikai, ismeretelméleti, tudományfilozófiai, szemantikai .... szakmai körök indoklással igényelhetnek belőle. Teológusok kérem kíméljenek.

Bejegyzés: Iván Gábor IGe könyve; Túl Richard Dawkinson

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.10.17. 09:08:54

A kutatásaim azt adták ki, hogy a memtikusan fertőző és terjedő Isten kényszerképzet meg átragadt az ateisták nagy részére. Ez is bizonyított.
Ebből következik, hogy az ateizmus tudományos át-definiálása elkerülhetetlen:
Valami ilyesmire:

ateizmus: Egy memetikusan terjedő és fertőző kényszerképzet. Tagadás vallás. Árnyékbox mások képzeletbeli barátaival. Egy ellen ideológia, ami maga is dogmatikus és logikátlan. Egyben egy hasznos ellenségkép is a monoteistáknak.

Bejegyzés: Iván Gábor IGe könyve; Túl Richard Dawkinson

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.10.17. 08:42:07

ateizmus: Tagadás vallás. Árnyékbox mások képzeletbeli barátaival. Egy ellen ideológia, ami maga is dogmatikus és logikátlan. Egyben egy hasznos ellenségkép is a monoteistáknak. // rövidebben: egy memetikusan terjedő és fertőző kényszerképzet.

Bejegyzés: Iván Gábor IGe könyve; Túl Richard Dawkinson

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.10.16. 09:26:22

Van aki már 18 éve is felismerte világosan, hogy nem vagyok és soha sem voltam ateista:

kanka 2001.06.26 0 0 704 Tiltakozom!
Iván Gábor nem ateista!
Kérlek, neveztesd át a topicodat az egyik moderátorral!
Üdv kanka
Előzmény: rez (702)

Bejegyzés: Miért nem lehetek ateista?

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2019.10.13. 15:25:28

Az embereknek elsősorban a saját fejükben kell megküzdeniük egy forradalmat, saját butaságaikkal szemben, és ha ez sikerült, akkor lehet számonkérni azokat, akik ezeket a dolgokat beléjük táplálták, saját aljas céljaik érdekében.

Bejegyzés: Firaizmus Filozófiai Iskolája bezárt

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.10.11. 16:06:00

Megjegyzem, hogy jelenleg megértőbb tudok lenni a JahveZsidóSátánIsten hívők kényszerképzetével, mint az ateistákéval. Az ateistáknak nincs mentségük, hogy miért nem tudnak logikusan és tudományosan gondolkozni és érvelni is.
A JahveZsidóSátánIsten hívőknek eléggé sok mentő körülményt lelek.
Erről egy részlet a könyvemből:

Ateista: Hívő! Nincs semmitek, csak a VAK hit!

IstenTudó: Ateista! Nincs teljesen igazad Hívővel kapcsolatosan. A vallás sokak számára, még ha tudják is, hogy nem igaz, egy túlélő kulturális, vagy kulturálatlansági készlet. A társadalmunkban és más társadalmakban is alapvetően rengeteg hazugság és megvezetés, manipuláció van. Sokszor csak az elől menekül valaki a vallásba. Másik szempontból meg esetleg azért menekül bele, mert csak így tud érvényesülni. Úgy tud életben maradni. Kényszer hatása, de ez egyben a darwini-természetes kiválasztódás és alkalmazkodás törvénye hatására teszi. Nézd meg ezt az idézet és a költői túlzáson kívül, sajnos alapvetően igaz. Sokkal igazabb, mint hamisabb. Na ebből való menekülés miatt is válhat valaki vallásossá.

„Egy olyan világban élünk, ahol a doktorok lerombolják az egészséget, jogászok lerombolják az igazságot, egyetemek lerombolják a tudást, kormányok lerombolják a szabadságot, sajtó lerombolja az információt, a vallások lerombolják az erkölcsöket, a bankok lerombolják a gazdaságot” Cris Hedges

Bejegyzés: Iván Gábor IGe könyve; Túl Richard Dawkinson

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.10.11. 14:52:51

"Szia Gábor.
El is olvastam az esszéd.
Tanulságos, és kijózanító...talán ezek a legjobb szavak rá.
Köszönöm hogy az első olvasóid között lehettem.
Rám hatott az biztos. Sok sikert kívánok a könyvednek.
Üdv."

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152442229&t=9133555

Bejegyzés: Iván Gábor IGe könyve; Túl Richard Dawkinson

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.10.11. 08:11:44

Az a zagyvaság, hogy zagyvaság.
Az a magánügyed, hogy Te nem érted.
Ha szerinted ez a tudományos elvek alapján általánosan és nem csak neked az,
akkor meg illene írni egy leleplező kritikát róla.
Amit örömmel fogok szétcincálni, ha írnál. ... de nem fogsz.

Bejegyzés: Iván Gábor IGe könyve; Túl Richard Dawkinson

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.10.10. 12:05:47

Memetikailag kiveszem a lovat egyesek alól egy kérdésben, hogy egyértelmű legyen:

Túl képzett vagyok már jelenleg is. Nagyon sok felsőfokú diplomám van.
Ha úgy nézzük 3-4-5. Posztgraduálisoknál néha nehéz eldönteni, hogy mi is. A három az azért tuti. Mellette meg egy rakás szakképzettségem is van különféle szakmákból.

A lényeg: ELEGEM VAN A SOK TANULÁSBÓL és VIZSGÁZÁSBÓL IS.

Tehát eszembe sem jut, hogy én magam ilyesmivel foglalkozzam.
... de más felvállalhatja a témáimat és megteheti vele.
... jelenleg is lehet memetikábók phd-ni és filozófiai , vagy logikai szakterületeken meg még otthonosabb a téma.
....pszichológiai szakokon kognitív pszichológiai ágak szintén jó lehet diploma, vagy doktori munkákhoz a témám
... tehát aki ilyesmit tenne, annak segítek.

1. szerzői jogaimat átengedem részben tudományos kutatások miatt.
2. konzultációt és hibajavítást, ötletelést is tehetek

Másrészt, ha valamelyik oktatási központnak, egyetemnek eszébe jutna, hogy esetleg
tiszteletbeli tagjává .... , vagy diszdoktorává ... izé-bizévéjé fogad ....
ha szimpatikus az adott egyetem/akadémia/alapítvány stb képzése, esetleg ha a kislányom is rábólint, meg a feleségem is, talán elfogadom.

Teológusok és hasonló magukat vallástudománynak nevező helyek persze nagy ívben kerüljenek és el is felejthetnek.

Bejegyzés: Szkeptikus Társaság és Hraskó Gábor saját kérésre való hanyagolása a jövőben

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.09.29. 21:28:58

"Ez az egész inkább egy törzsi szociális játék, és nem az adott kérdésről szól, hanem arról, hogy mennyire vagy együtt a csoporttal. A törzs túléléséhez anno fontos volt a közös valóságelmélet, akármi is legyen az, az igazság pedig másodlagos volt. Ezért lehetséges, hogy különböző törzsek mindenféle elborult faszságban hittek, lényeg, hogy megvolt a kohézió.

Amikor megkérdezik, hogy mit gondolsz X-ről, akkor az általában az ilyen törzsi ösztönök öntudatlan megnyilvánulása, és a te tesztelgetésed. Tényekkel csak annyit érsz el, hogy ártasz a saját pozíciódnak a csoportban. Értelmes vitához speciális körülmények kellenek, ahol a kohézió és a csoporton belüli szerepek már tisztázottak, és még ott is könnyen törzsi játékba fordulhat a dolog, mivel ez mindig egy lehetőség valakinek, hogy a te pozíciódat rontsa, ha kisebbségi véleményen vagy. Ezt még egy baráti társaságban is meg lehet figyelni." (Janos Rost)

Bejegyzés: Klikkesedés és az önálló egyéniség

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.09.26. 10:01:41

@IGe.:

Teljes anyag a tovább miatt:

Kedves Zsolt, amint látod már az is nem kevés mémembe került, hogy klaviatúrát ragadtál és megszólítá memetika ügyben. Tehát engem ez a Gréte ügy nem nagyon érdekel. Ez a memtikának a pletykutatás szintje. Egyszerű bemutató "ujgyakorlat" volt, hogy némileg komolyabban vegyél és esetleg nem is itt, de a háttérben megvitassunk komolyabb dolgokat. Tehát megtisztelnél vele, ha fáljként átküldött kis firkálmányomat végre elolvasnád. Legalább az első fejezetét, ami csak 4-5 oldal. ( Ami azt is jelenti, hogy a gréta ügyről leszállok és Tiéd megint a memetikai terep a témában)

Bejegyzés: Memetika kisokos 1

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.09.26. 09:58:58

IGe: Na és a díj összege melyik természetvédő szervezetnek lett felajánlva? Hogy védjék meg belőle a Földet? Vagy elkölti saját célú túlfogyasztásra?

Zsolt : nem lehet, hogy túl sok cinikus mém lepte el az elmédet, s nem tudsz szabadulni tőlük?

IGe : Kedves Zsolt, amint látod már az is nem kevés mémembe került, hogy klaviatúrát ragadtál és megszólítá memetika ügyben. Tehát engem ez a Gréte ügy nem nagyon érdekel. Ez a memtikának a pletykutatás szintje. Egyszerű bemutató "ujgyakorl…Tovább

Zsolt: de hát ez nyílt zsarolás

Bejegyzés: Memetika kisokos 1