Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Napelemes hangosbibliát Haitinak!

2010. január 27. - IGe

Valóban ez a helyes módja a segélyezésnek egy hatalmas természeti katasztrófa áldozatai szempontjából? Ediacara írása, engedelmével itt is leközölve:

 

Egy amerikai cég ( http://www.faithcomesbyhearing.com/ ) hangosbibliák gyártásával és forgalmazásával keresi a kenyerét. A Haitin történt katasztrófa kapcsán elhatározták, hogy a szerencsétlenül járt embereket hangosbibliák sokaságával segélyezik, de nem akármilyenekkel, hanem napelemes változattal, melynek kiskereskedelmi ára 159 USD. Az internetes híradás szerint 600 db ilyen készülékkel lepték meg az ivóvízhez, ételhez, fekhelyhez nem jutó nyomorultakat, vagyis 95.400 (az önköltség, gondolom, ahogy minden készülék esetében, ennek a töredéke csak) dollárt áldoztak a szent cél érdekében. A készülék kb. egy kis méretű táskarádióra hasonlít, benne 4 db. tölthető ceruzaelemmel, amelyek 15 órás élettartamúak, s a napelem segítségével folyamatosan tölthetőek a készülék üzemeltetése közben is. A készülék hangereje kb. 300 fő számára teszi hallgathatóvá az írásokat. Akinek nincs ivóvize, gyógyszere, kötszere, élelmiszere, teljes 15 órán keresztül hallgathatja a biblia bármely fejezetét, miközben szép lassan szomjan hal, vagy elviszi egy hétköznapi seb elfertőződése, esetleg lassan elvérzik. Csodálatos dolog az adakozás!!!

Számos szervezet, magánszemély és közösség küld valódi adományokat, olyasmit, amire tényleg szükség van, gyógyszert, kötszert, ruhát, ételt, italt. És, hogy ne csak a vallásosságon alapuló szervezetekről essen szó, mint az adakozó, segélyező közösségek éllovasai, szeretném, ha a "másik oldal", vagyis az ateisták is bemutatkoznának. Richard Dawkins a rengést követően egy elkülönített számlát nyitott ( http://givingaid.richarddawkins.net/), amelyre január 15-től ateisták adományait várták (várják) PayPal átutalások segítségével. Dawkins magára vállalta a PayPal költségek kiegyenlítését (ez mintegy 10.000 USD) , így az adakozók pénze az utolsó fillérig a célterületre juthat, ráadásul ha valaki angliai adófizető, még 28%-kal nagyobb összeg jut a rászorulókhoz az alapítvány és az angol adójogszabályok jóvoltából.
A Dawkins alapítvány számos más ateista és szabadgondolkodó szervezettel, egyénnel karöltve a Nemzetközi Vöröskereszt és az Orvosok Határok Nélkül szervezetén keresztül juttatja el a begyűjtött adományokat Haitira. Mindkét szervezet olyan segélyezést folytat, amely VALÓBAN segít a szerencsétlenül járt embereken. Nem üres szavakat, hanem tiszta vizet, gyógyszert, orvosi ellátást biztosítanak. Az ateisták alig két órával a Dawkins honlapjára felkerült felhívást követően máris 11.000 dollárt dobtak össze, három nappal később már 150.000 dollárt utaltak át. Ennyire szívtelenek az ateisták. Ennyire van szükség felső égi hatalmakra ahhoz, hogy valaki képes legyen jöt cselekedni…

A hangosbiblia forgalmazói persze jól kihasználják a katasztrófában rejlő reklámlehetőséget… Honlapjuk érzelmileg túlfűtött írásban számol be a segélyük fontosságáról: Haiti utcáin térdeplő hívőkről és mosolytalan arcokat látó misszionáriusokról írnak. Víziójuk szerint az élelemsegélyért sorban állók a hangosbiblia segítségével hallgathatják Jézus szavait, vigaszt nyernek ebből.


És láss csodát, a házak viszaállnak a rengés előtti állapotba, a poharakba tiszta víz kerül (ha Jézus elég ügyes, akor bor is), friss étel az asztalokra, s persze sok-sok boldog hívő a városokba…

Ediacara rovata (ediacara.virtus.hu)

További blogok a témában:

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr971706015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azértmertcsak 2010.01.31. 23:15:50

Most mért baj az, hogy kaptak napelemes ceruzaelem töltőt?? nem hiszem hogy lenne áram mindenhol.. A Szentírás meg tényleg nem árt.

Alternatív 2010.02.01. 06:39:33

Az utolsó mondat kivételével igazad van. :)

alcsapalcsa 2010.02.04. 23:24:09

de ha mégis a hangos biblia adományozóknak volt igaza, akkor a végső nagy összegzésnél lehet ez az írás fog feleslegesnek tűnni és nem az adomány.. de igazad van, ha így lesz, nem a gúnyosság lesz a központi problémád..
áldjon az Úr
süti beállítások módosítása