Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Egyik pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat!

2012. augusztus 02. - IGe

 

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra.

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik lehetőségét. Gondolok itt a Tavasszal szavazz f@sszal, Kétfarkú kutya pártra, Kalózpártra és a Névtelek ( Anonymous Operation Hungary ) mozgalomra is, akikhez talán ez a plakát is köthető. Továbbá ezt jelzi az 50% feletti bizonytalan, vagy senkire sem szavazni akarók nagy tábora is.  Tehát én és sokan mások is így szavaznának, ha lenne ilyen érvényesen szavazati lehetőség:

Ez egy másik lehetséges megoldás lehetne sokunk problémájára:

Alapítani kell egy pártot, a neve: Egyiket sem. Jelvénye a teljes fehérség.

Szerintem, a szavazólapon elég sokan beikszelnék. :) forrás: Mihálka Vangelszi

 

 Az ötlet annyira nyilvánvalóan jó, hogy elkezdődött a megvalósítása egy facebook oldallal. Várjuk a csatlakozókat!

Egyikre sem.png

 

Jöjjön akkor a régebbi felsorolásom, amely közül 3; 4; 5; 6; pontok amelyekre jelenlegi írásom irányul:

3. Bármilyen választáson, szavazáson lennie kell igen, nem és tartózkodom lehetőségnek. Tehát a listás szavazásnál is, az egyik pártra, egyik képviselőre sem választásnak. Az e nélkül lefolytatott választások lényegében választási csalások.

4. Hasonlóan, mint a gazdaságban a monopolellenes törvények, a politikában sem lehessen egyik pártnak és semmilyen tömörülésnek, vagy egyénnek sem 48%-ot meghaladó törvényalkotói és hatalmi befolyása. Ezzel el lehet kerülni a 1948-1989 tartó egypárti és a jelenlegi 2010-től tartó többpárti diktatúrát. A pártok inkább csak akadályozzák a közmegegyezést.

5. A parlament és a közvetett demokrácia egy elavult intézmény. Helyette meg kell teremteni a közvetlen és kiszélesített demokráciát. 200-400 ember sohasem dönthessen egy ország érdeke felől.Azok maximum a szavazásra feltett változatokat előkészíthetik és megvitathatják. Minimum 250 000 fő, sokkal gyakoribb váltásban, mint 4 évenkénti választás, szavazzon meg minden egyes fontosabb törvényt. Ennek lehetőségei már régen megvannak.

6. Ameddig átmenet van a közvetettből a közvetlen demokráciába, addig is az országgyűlésben minden szavazás titkos. Tilos és súlyosan büntetendő a frakciófegyelemből elvárt, vagy elrendelt szavazási rend. Jelenleg, a kötelező szavazás elrendelése miatt, elég lenne 4 embernek, egy-egy pártonként, ülni szavazáskor. A többi csak díszletnek ül, vagy alszik bent.

MEGVALÓSULT SZAVAZÁSOK KÉPEKEN

Bekaphatja az összes politikus.jpg

profilo 2012.08.31.  Ha nem mégy szavazni,akkor a rendszer írott-íratlan szabályai szerint elfogadod a megjelent 30% választását döntését. És nincs semmi alapod döntésüket bírálni,mert nem mentél el és nem ikszeltél úgy,hogy ne X,hanem Y legyen inkább. Ha pedig úgy gondolod,hogy az indulók között nincs "megfelelő választás", akkor pedig pláne nincs okod hőbörögni a megjelentek döntés miatt. Egyébként van aki szerint mindig van választás,mert a szar és a szarabb között is van árnyalatnyi és szagnyi különbség.És hát ne legyen annyira elkényeztetett és finnyás az a szavazó.

@profilo: Tévedés az álláspontod. Mert amennyiben lenne olyan szavazási lehetőség, hogy egyik pártra sem, akkor eddig is sok minden más lett volna. A jövőben meg pláne más lehet. Mert ha egyik párt sem haladja meg szavazatok számában az egyiket sem választ, akkor egyik párt sem legális a hatalomra.  Másrészt mennyibe kerül egy Egyik Pártra Sem Pártot megalapítani? Szerintem nem nagy dolog és kopogtató cédulák is lennének bőven.

20120530 közvélemény.png

Pártfüggetlenek.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr474692720

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választási alkotmány 2013.02.19. 11:52:26

Sajnos a Ptk., illetve a hallgatói tiltakozások miatt nem részesült elég figyelemben az alaptörvény módosítás javaslata. Pedig a fenti három ügy szorosan összefügg egymással. A mostani módosítás - mely valószínűleg csont nélkül át fog menni -, illeszke...

Trackback: Igen, lehet! 2012.11.18. 16:53:22

A Lehet más a politika párt szépen megszavazta, nem nagy többséggel, hogy nem kíván belépni az Együttműködés 2014 Bajnai Gordon arcélét fémjelző ellenzéki összefogással. Jávor Benedek és Karácsony Gergely lemondott, előbbi frakcióvezetői pozíciójáról, ...

Trackback: Nem kell alternatív, sem köztársasági elnök Magyarországnak 2012.08.02. 20:05:12

  Mert az elnökség csak színészkedés, hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az izlandi úthoz hasonló módszerekkel olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bármely em...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ige 2012.08.07. 23:11:32

Csak halkan jegyzem meg, hogy ezt poénként elsütötte már Kőhalmi Zoltán az egyik Showder Kluban.... Már azt, hogy alapítsunk pártot "Egyikre sem" névvel. De miért V. a jelképe???
Szóval ezzel nem mondtál újat, de a forrást (nem a Kőhalmira gondolok) feltüntethetted volna, akár ismeretlenként is. Nem szép dolog más tollával ékeskedni.

Lehet, én vagyok hülye, de miért kéne tartózkodónak lennie a lapon? Ha tartózkodsz, akkor ne menj el szavazni. Ha elmész a kijelölt szavazóhelységbe, akkor azt azért teszed, mert tudod, kire szavazol, mert szavazni akarsz. Nem? Akkor minek tartózkodni? Vagy ha teszem, azt van olyan lehetőség is, akkor mit csinálsz, ha 5% egyik pártra voksol és 95% tartózkodóra???? Ezt hogy lehetne megoldani?

Illetve analógiailag a 9. és 10. pontot fel kéne cserélni.
Továbbá azt még megkérdezhetem, hogy ki határozná meg ezeket az alapvető jogokat? Ki fogadná el? Mitől lennének időt állók?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.08.08. 08:44:54

Mihálka Vangelszi Alapitani kell egy partot, a neve: Egyiket sem. Szerintem, a szavazolapon eleg sokan beikszelnek. :) augusztus 2., 18:51

www.facebook.com/firaizmus?ref=hl

A többi kérdésedre, ha nem tudod a válasz, akkor én sem tudok segíteni rajtad.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.08.26. 20:24:34

@Ige:

Teljesen egyetértek. Ahelyett, hogy a nyilvánvaló, kézenfekvő és rendelkeésre álló utat követnék és távolmaradásukkal vonnák meg a rendszer legitimációját, okoskodnak, ötletelnek olyasmiről, ami nincs. Hol azt röppentik, föl, hogy legyen mozgalom a fasszal szavazásra, hol ezt, és hol más hasonlót pl kétfarkú kutyát. Szerintem arra megy ki, hogy megosszák még a távolmaradni akarókat is. Vagy csak fontoskodóak akik ezt nyomják.

Ha annyira tetszik neki az ötlet, mi értelme annak,hogy blogol róla, ahalyett, hogy fogná és megcsinálná? Majd meglátná, ki fogja ezt neki bejegyezni. Tőlem!

Nem vicceldni kell erről annak a ki jobb Magyarorszégot akar, hanem spontán mozgalom szerűen, vagyis a baárataival megbeszéve, hogy ők is a barátaikkal és így tovább, hogy választáskor otthon maradnak, vagy kirándulnak. Összedőlne az egész ami 23 éve folyik, mint egy kártyavár elég nagy arányú távolmaradés esetén. Biztosan.
És ez nem jogi kérdés.

Világnézet 2012.08.31. 12:30:13

Az F.MPSZ (azaz Fiatal Demokraták Szövetsége Magyar Polgári Szövetség) már megbukott így valóban szükségtelen a legyőzése.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.27. 13:03:33

Tetszik az elképzelés. Valójában az eddigi választási rendszerben adott volt a lehetőség így szavazni.

Ez volt az érvénytelen szavazat. Pl lendületes X-el áthúzva minden párt és jelölt.

Ehhez ajánlom Bereznay András kicsit hosszú, de nagyon tanulságos írását:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Szúrófény 2012.10.02. 09:29:41

@IGe: vers 2002-ből

Egyik szar, másuk kaki,
Válasszon hát az, aki,
Ütődött, vagy eszement!
Akit becsapni még, belehet!
(Szart ér velük a parlament!)

imre777 2012.12.15. 12:05:54

Egyik sem névvel létezik "rendes komoly párt"

A Valódi Rendszerváltozásért Mozgalom összefogásra buzdít mindenkit, aki gyökeres változást akar!
(rendszervaltozas.hu@gmail.com)

.bta 2016.03.18. 15:18:17

www.kibulizottorszag.net/cikkinside.html#nemkeso

Kizárólag ez lenne a jó megoldás. A 2farkú és a többi állatfajta kb. annyit ér mint anno a "reformkommunisták". Vagy még annyit sem, mert nincsenek komolyan vehető elképzelései, tehát igazából csak a rendszer részeként elérhető jómódra pályáznak.

szúróféy 2020.10.17. 06:14:44

@Ige: Egyik szar, másik kaki,
Szavazzon hát, az, aki
Ütődött, vagy eszement!
Akit becsapni még, belehet!

2002 Horn nagygyűlésre, írtam!

Azért uralkodnak,
Ostobák, terajtad,
Mert megszavaztad,
Akit ők reklámoztak,
Mások, újságok, neked,
Nem volt saját eszed.
Vegyed a fáradtságot
Kire essék választásod,
Kinek adsz bizalmat,
Nem lopja el adódat.
Nékik semmi nem elég,
Fizess meddig még?
Amíg jár beléd a lég!
Ha meg, lelked ki lehelted,
Kifizesd a fekhelyedet!
2012. 12. 30.

Szép, új világ!

Új világ kellett ez neked
Pénzért veszel lélegzetet
Életedre vegyél kölcsönt
Vizet igyál, ne fröccsöt
Ha nincs pénzed levegőre
Gondolj a jövendőre.
Bankhoz fordulj, előre!
Attól majd fojtogat,
Kamatos kamat!
Építész Mennyországot
Boldog uraidnak!,.
Ezt választottad!
2020.09. 05.
Alávalók, alantvalók
Álságos, válságos
Világa szép, virít.
Eltakarja, mint a sirt!
Amibe belé löknek,
Élősködő férgek!
Kék, sárga koszorúk.
Sírotokba, nyomorúk!
Díszlet ez, sajnálnak.
Te lettél, áldozat.
Haszonra áthozat!
Elkönyvelt veszteség.
Néked ezt, adta ég!
2018. 03. 06.
süti beállítások módosítása