Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Tömeges kigyógyulások Isten mémből

2020. október 14. - IGe

Az emberi idegrendszer működhet hibásan ... sok-sok ok miatt, de többek közt valamiféle  olyan miatt is, mint a számítógép vírusok , tehát elme vírusok miatt is.  Az elmevírus kiüti az egyén elméjéből bizonyos területeken a logikus gondolkozást és helyette egyes dolgok ... bibliai szövegek, "Isten" ... "teremtés" ... "Jézuska" ... "egy Isten van" ...  stb klónozására veszi rá. Ennek a hibás nyelvezetnek a részbeni átvételével az ateizmus is "kór" terjesztő.

Isten mém tehát főként  az ateisták és monoteisták idegrendszerében elmezavarként, de egyes hétköznapi emberben is ártó pszichovírusként van és volt jelen. Már a tömeges kigyógyulások korát éljük. Kihalóban az Isten vírus / mém.

 A dolognak sok oka van, kitalációk, hazudozások, internet, pedofil papbotrányok, erőltetett hitoktatás, tudomány fejlődése, Richard Dawkins, Darrel Ray, Dan Brown,  új ateisták, béna apologéták és hát jómagam is részben a memetikai / pszichivirulógiai  tudományos kísérleti eredményeimmel és Trükkös Mém című e-könyvemmel.  Nagysága hazánkban  milliós nagyságrend, Európában közel 100 milliós és a világban milliárdos a becsült mértéke. Van persze néhány adat, amely eléggé pontos, ezt most itt közé is teszem:

young-adult-eng-cover.jpg

Europe’s Young Adults and Religion

 

Magyarországon főként a fiatalokat, ami jelen esetben 16-tól 29 évesig korosztályt  jelent, nem érdeklik már a vallások . 67% -ukat egyik vallás sem. ( Beleértve a sajátságos ateista tagadásvallást is.)  A tanulmány két évnyi (2014-2016) adatgyűjtés eredményét elemzi. 

vallastalansag_statisztika.png

Ezeket a nemzetközi adatokat más adatsorok is megerősítik, ami máskor készült és tágabb korosztályra és itt hazánkban azok aránya, akiket nem érdekelnek a vallások 58,5%.

vallassosag_stat2.jpg

"A népszámlálási adatok alapján szinte földrengésszerűnek tűnő változás a vallásosok, különösen a nagyobb keresztény felekezetekhez tartozók számának visszaesése. 10 év alatt 5,5-ről 3,9 millióra esett vissza a magukat katolikusnak mondók száma, de a reformátusok (1,6 helyett 1,15 millió), evangélikusok (304 helyett 214 ezer) száma is óriásit zuhant. Ezzel szemben a vallási közösséghez nem tartozók száma 1,5-ről 1,8 millióra nőtt. Különösen érdekes, hogy míg a kérdésre tíz éve 1,1 millió ember nem válaszolt, 2011-re ez a szám 2,7 millióra emelkedett." Megfogva a lényeget, tehát hazánkban  2001 és 2011 között cirka 2,1 millió ember gyógyult ki csak a legnagyobb három hazai ZombiJézuska imádó vallásból.

vallasfogyas.jpg

nepszamlalas_vallasok_kamu.jpg

 

egyhazi-statisztika_1.JPG

 

 A tendencia és mértéke tehát közismert és talán még egy adatsort rakok csak be a számtalanból. Spanyolországban kihalóban a templomi házasság és ezt ez a grafikon jól szemlélteti:

spanyol_eskuvok.png

Meg kell még jegyeznem mint nagyon is fontos átverési eszközt, hogy nincs olyan egységes logikai halmaz a valóságban, hogy "Isten-hívő", vagy "hívők",  mert a valóságban ezek teljesen más és más Istenekben hisznek és egymás Isteneit tekintve ateisták, tagadók. Ezek egybemosása lényeget tekintve megtévesztés. Értelmesebb felmérésekben már kerülik is ezért.

Blogbejegyzésem lezárásaként ajánlok egy vitafórumot a témában  és egy gyógyító vakcina gondolatvírus mémképet:

vallasok_fejlodese.jpg

+ ráadás:

"Lengyelország erősen megosztott, és a magas kiindulóértékhez képest ott a leggyorsabb az elvallástalanodás, a fiatalok között 51 százalék már nem tartja magát vallásosnak." forrás

"Általánosságban elmondható, hogy az angol fiatalok 70 százaléka nem hívő, sőt a 24 év alatti fiataloknak csupán 2 százaléka tartja magát anglikánnak. Vagyis egyre kevesebb fiatal hívet vonzanak az egyházak, de az anglikán egyház szinte alig tudja már a fiatalokat megszólítani." forrás  

- Megjegyzem ezen nagyon hirtelen és rövid idő alatti, utóbbi években bekövetkező, Lengyelországi változás nekem is fejtörést okozott, hogy mi az oka. Egyik ismerősöm fejtette meg. Angol hatás (sznobságként fogalmazott) alatt van a lengyel fiatalok többsége és ezért.

stat_istenhivok_eu.jpg

 A vallás fontossága Európában 2008-2009 es évek. 

vallas_fontossaga_eu_stat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr7416239486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sadani 2020.10.14. 20:53:06

A táblázatok forrásait nem tudnád feltűntetni?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2020.10.15. 07:03:34

@sadani: Az első és második felmérésnél ott van benne a képben. A harmadik és negyedik képnél egyértelmű, hogy a népszámlálási adatok vallási hívatartozás részét a Központi Statisztikai Hivatal dolgozza fel. Az utolsónál meg van már olyan is, hogy képkeresés a googléban és az pontosan megadja. Tehát a netes keresők körszakában már nincs sok értelme a forrásmegadásnak, hiszen rá lehet keresni.

szúróféy 2020.10.17. 06:19:10

@sadani: A vallásosság szimptómája a szolgalelkűségnek, az önállótlanságnak, a megvezethetőségnek. A vallásos ember alaptermészete olyan, hogy igényli az irányítást, és keresi a tekintélyt, hogy behódolhasson neki. Nem szívesen marad „egyedül”, vágyik a társai elismerésére és retteg attól, hogy kiközösítik. Tetteit valójában ez a sóvárgással vegyes félelem határozza meg. Nem az fontos számára, hogy jó irányba tartson, hanem hogy megmondják neki, merre menjen. Ezért forszírozza OrrBán rabbi!

Almandin 2020.10.20. 14:10:02

@szúróféy: Nem véletlenül. A politikai vezetőknek is az a vágyuk, hogy az emberek birkaként menjenek utánuk.
Nekem is az a megfigyelésem, hogy akik valamely egyház tanításához ragaszkodnak, azok nem igénylik az önálló gondolkodást, tekintélyelvűek, nem ritkán döntési fóbiában szenvednek. Sokszor ez abból fakad, hogy lelkileg nem tudtak felnőtté válni.
Állítólag genetikai hajlam van arra, ki lesz vallásos.
A hit kissé más. Lehet valakinek úgy is istenhite, hogy nem követ egyetlen vallást sem.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2020.10.22. 11:02:34

Érdeklődés hiányában 500 katolikus templomot bezártak Németországban
Berlin | Ötszáznál is több katolikus templomot számoltak fel Németországban az ezredforduló óta.
MTI 2017. október 6. 18:46
A katholisch.de katolikus hírportál valamennyi egyházmegyéből kért adatokat a bezárt, eladott, vallási használatból kivont, lebontott templomok és kápolnák számának alakulásáról. Két püspökség nem tudott adatokkal szolgálni, de így is biztos, hogy legalább 500 templom működését szüntették be az ezredforduló óta paphiány, pénzhiány vagy a helyi hívő közösség felmorzsolódása miatt.

A felszámolt templomok területi eloszlása egyenlőtlen, a mainzi egyházmegyében például valamennyit sikerült megőrizni, és az ország déli részén is – ahol a legtöbb katolikus él – több püspökségben használnak minden templomot és kápolnát, amely az ezredforduló előtt is működött. Más térségekben viszont nagymértékben csökken a templomok száma, az ország nyugati részén fekvő esseni egyházmegyében például 188 szűnt meg, a szomszédos münsteri püspökségben pedig 79.

Az épületek többsége megmaradt, egy részüket eladták, és sok templomnak új funkciót talált az egyház. A megszüntetett templomok nagyjából egyharmadát, 140 épületet viszont le is bontottak, ami a horrorforgatókönyv egy hívő számára – írta a hírportál.

A Németországban működő több mint 24 ezer katolikus templomhoz és kápolnához képest a szám nem tűnik különösen nagynak, de most még csak a folyamat kezdeténél tartunk – nyilatkozott a portálnak Albert Gerhards, a bonni egyetem katolikus teológiai karának kutatója, aki szerint előre látható, hogy a következő években meredeken emelkedik majd a templombontások száma, ha az egyházban nem gondolják át a templombezárások gyakorlatát és nem törekednek erősebben az intézmények megőrzésére.

A német katolikus püspöki konferencia legutóbbi, 2016-os kimutatása szerint 23,5 millió katolikus él az országban, ami a lakosság 28,5 százaléka. Tavaly 176 ezer embert kereszteltek meg, és 162 ezren léptek ki az egyházból.

Az evangélikusok száma némileg kisebb, 21,9 millió. A vallási közösségek sorában a két nagy keresztény felekezet mellett még a muzulmánoké éri el a milliós nagyságrendet, a 82 milliós országban hozzávetőleg 4-5 millió muszlim él, ez a lakosság 4,8-6 százaléka.

Örömhernyó 2020.12.16. 12:01:00

@Almandin:
@szúróféy:

A kereszténység számbeli csökkenése nem biztos hogy a vallástalanok számát növeli. Rengetegen spiritualis maszlagokban kezdenek hinni, buddhista szekták hódítanak meg a mohamedánok száma is meredeken emelkedik nyugaton, de a lakosságbeli arányuk mindenképp. És míg egy keresztény országban lehet ateistának, vallástalannak, szabadgondkodónak lenni, addig egy mohamedán társadalomban ezek fatvát vonnak maguk után. A korábban világibbá, de egyben ultranacionalista gondolkodásúvá vált Törökországban például erősödik az iszlám befolyása és a politikai elit is rájátszik erre, tehát társadalmi összetartó erőt lát a vallásban (amennyiben az iszlámot pusztán vallásnak tekintjük, bár inkább politikai ideológia).
A nyugati ember kritizálja a keresztény egyházat, elveszíti a vallását, de közben hiperérzékenyen védi a terjeszkedő mohamedán ideológiát, mert azt kritizálni nem szabad, az rasszizmus, holott az iszlám nem egy rassz.

Magyarorszag politikai elitje meglátta, miként fordítja a helyi domináns vallást összefogó erővé a török rezsim, a magyar kormány is követi a példát és bár vallástalan közegből jöttek a vezetői, praktikus okokból a katolikus egyházzal szövetkeznek a politikai hatalom ideológiai támaszát megteremtendő.

Nem gondolom, hogy a vallásos, hívő ember önállótlanabb, gyermekdedebb, mint a vallástalan, nemhívő. Az emberek nagy része követő, legalábbis az élete bizonyos területein, nem akar minden döntést maga meghozni, mert ezzel elaprózódna, mindent magának kellene megindokolni, lefejleszteni, megvalósítani, ez a modern, szerteágazó életvitelben megvalósíthatatlan. Egy emberélet kevés arra, hogy minden pillanatban eredetiek legyünk. Az emberek elfogadnak bizonyos dolgokat felülről, a hatalomtól praktikus okokból.
Ezek lehetnek racionlisan megindokolt dolgok is, amikbe az emberek amúgy nem látnak bele mélyebben, nincs módjuk a bizonytalan jövöbeli ígéret kikényszerítésére, pont mint egy vallásban. A vallásos ember is elfogadást akar, a társai, a társadalom elfogadását. Ahogy a vallástalan is. Ha a vallástalanság aránya átlép egy bizonyos szintet, akkor ők is el lesznek fogadva, nem lesz furcsa, megvetendő dolog. De csak attól, hogy egy generáció alatt megduplázódik a vallástalanok aránya, a korábban vallásos emberek nem lesznek hirtelen önállóan gondolkodó, felelősségteljes emberek.
A szocializmus bukásával hirtelen megsokszorozódott a vallásosak, hívők száma Kelet-Európában. A sok korábban elvileg vallástalanként irányíthatatlan, egyenes gerincű, önállóan döntéseket hozni képes emberek hirtelen a piacgazdaság és demokrácia megvalósulásával önállótlan, vezetőikre vakon hallgató követőkké váltak volna? Nem hiszem. Egyszerűen az emberek többsége minden rendszerben sodródik, elfogadásra vágyik. Ha a vallást nyomják, a vallás dominál politikai döntések következtében, akkor az emberek többsége beáll a sorba. Hameg a marxizmus, akkor oda állnak be, mert így egyszerűbb az élet. Nyugaton meg a multikultiban kell ma hinni, hogy az maga a földi Paradicsom, minden más létforma csökött. És közben emiatt vallástalanként, sőt a kereszténységgel ellenséges beállítódás mellett is kénytelenek védeni a mohamedán vallást, mert hát az maga a multikulti, ha mecsetek vannak a kerületükben. Hogy közben a mohamedánok nem hisznek a muktikultiban, az nem jut el az agyukig.

Szóval akkk meggyőzik magukat, hogy ők irányíthatatlan, megvezethetetlen zsenik, azok se azok. Akik pedig beállnak egy uralkodó trendbe (vallás), azoknak a többsége is csak helyezkedik, beáll a sorba, mert ez az elfogadott, ebből van haszna (pl. jobban finanszírozott egyházi gimibe mehet a gyereke).

Aki meg vallás, egyházhoz tartozás nélküli hívő, az csak különcködik, elhiszi, hogy ő más, ettől különleges, ő különb, mint a sok birka, mert ő kitalálta magának azt az irracionális dolgot, amiben hihet. Mert a hit erről szól.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.12.20. 11:35:13

Mostantól a Trükkös Mém című könyvem is olvasható epub formátumban. Az Isten-mém problemetikát oldottam meg benne. Békésebb lesz tőle a világunk. Értelmetlenné válik egy csomó ebből fakadó ellenségeskedés és háború. Profilomnál lehet bővebben olvasni és tájékozódni.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.12.24. 16:22:37

szoljbeapapnak.blog.hu/2020/12/23/bevezetik_a_keresztet_a_magyar_reformatusok#comment-form

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Sok hülye pénzosztásért gürcölő propaganda blog, ami néhány éve van nem véletlen. Tanultam politikát a seregben 1,5 év sorkatonaságom alatt. Még piros diplomát is kaptam belőle. Agyat akar is mindenki mosni .... csak hát már nem megy a régi módszerekkel. Ez a legyünk lazák, de azért ZombiJézuska frankó csávó ... módszertan is elvetélt. Most jelent meg a Trükkös Mém című e-könyvem, bővített tartalommal már egy nagyobb könyvterjesztőnél. Leírom és bizonyítom benne mi a gond. A vallások járványszerűen terjedtek el, de már köbö 20-22 éve a gyógyító vakcina mém is járványszerűen terjed. Már nem lehet megállítani a KIGYÓGYULÁST.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2021.05.08. 11:48:34

Karol Wojtyla hazájában a fiatalok hátat fordítanak a katolikus egyháznak
By: Göbölyös N. László 2021. jan 18.

gnlszinfolt.blog.hu/2021/01/18/karol_wojtyla_hazajaban_a_fiatalok_hatat_forditanak_a_katolikus_egyhaznak

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2021.07.28. 11:30:37

Általánosságban elmondható, hogy az angol fiatalok 70 százaléka nem hívő, sőt a 24 év alatti fiataloknak csupán 2 százaléka tartja magát anglikánnak. Vagyis egyre kevesebb fiatal hívet vonzanak az egyházak, de az anglikán egyház szinte alig tudja már a fiatalokat megszólítani.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.01.19. 13:15:28

"Hosszú távú felmérésben vizsgálták német kutatók az Istenbe vagy más felsőbb erőbe vetett hit változását a járvány alatt: 2020 júniusában még csak a megkérdezettek 3 százaléka számolt be hitvesztésről, 2021 novemberére ez 21,5 százalékra nőtt."

Minél tovább tart a járvány, annál többen veszítik el a vallásos hitüket
qubit.hu/2022/01/19/minel-tovabb-tart-a-jarvany-annal-tobben-veszitik-el-a-vallasos-hituket

MFvideo 2022.04.24. 18:39:15

@IGe.: Elolvastam a könyved. Kár volt megírni. Ahogy fentebb is írták, a hit és a vallás két különböző dolog. Az intézményesített egyház pedig úgy, ahogy van anakronisztikus.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.04.25. 00:06:57

@MFvideo:

Nem azért írtam, hogy rajongói kört, vagy hívőket szerezzek vele. Egyszerű hazai és nemzetközi publikálási forma, ami egyben szerzői jogvédelmet is ad, hogy senki se tudja ellopni és lenyúlni. Nem regény ...hanem egy tudományos bizonyítás. Megoldása az emberiséget foglalkoztató egyik legnagyobb kérdésnek. Persze már a pszichovirulógiával foglalkozom. Hát most már Istent tudod. Jó az a tudás ... hasznodra lesz ... Iskolába járni sem volt szórakoztató .

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.05. 08:54:59

Ne téríts, ne légy beteg!
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9252923&la=164336388

Egy református lelkész és egy katolikus pap is feladta már, más ember vallással való meg és továbbfertőzési törekvését. A térítési kényszerbetegségüket. Leálltak vele. Állj le te is!

A pap; Hodász András és facebookon, újságokban tévécsatornákon és saját videócsatornáján térített.

A lelkész Nagy Gergely Kálvinista Apologetika gittegylet volt vezetője, aki szintén hasonlóan, de még színpadon is rendszeresen megfordult. Sőt a tudomány és a logika tanárait szakértőit is igyekezett megfertőzni, ugynevezett logikai istenévekkel. Nem jött össze neki sem.
süti beállítások módosítása